Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Θερμική μόνωση, ή επικρατέστερα θερμομόνωση ονομάζεται η προστασία μιας κατασκευής όπως π.χ. κτιρίου, σωληνώσεων κτλ., από τις απώλειες θερμότητας,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Θερμική μόνωση, ή επικρατέστερα θερμομόνωση ονομάζεται η προστασία μιας κατασκευής όπως π.χ. κτιρίου, σωληνώσεων κτλ., από τις απώλειες θερμότητας,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Θερμική μόνωση, ή επικρατέστερα θερμομόνωση ονομάζεται η προστασία μιας κατασκευής όπως π.χ. κτιρίου, σωληνώσεων κτλ., από τις απώλειες θερμότητας, με διάφορες μεθόδους ή υλικά.

3  Η Θερμική μόνωση επιτυγχάνεται με διάφορες μεθόδους ή διαδικασίες, καθώς και με προσθήκη (επένδυση, στρώση κ.λπ.) κατάλληλων αντικειμένων και υλικών καλούμενα θερμομονωτικά υλικά.

4 Τα ποιο διαδεδομένα θερμομονωτικά υλικά είναι τα εξής:  εξηλασμένη πολυστερίνη  διογκωμένη πολυστερίνη  πετροβάμβακας  υαλοβάμβακας  θερμομονωτικά πλακίδια δωματίου  περλομπετόν  και ανακλαστική μόνωση Reflectix.  Τα υλικά αυτά χρησιμοποιούνται συνήθως για μονώσεις ταρατσών, στεγανοποιήσεις τοίχων, ηχομόνωση, θερμομόνωση.

5  Η εξηλασμένη πολυστερίνη είναι ελαφρύ, θερμομονωτικό υλικό με βάση την πολυστερίνη.  Έχει μονωτικές ιδιότητες και οι κλειστοί πόροι και η έλλειψη απορρόφησης νερού την κάνει κατάλληλη για εφαρμογές σε υψηλή υγρασία.

6  H Διογκωμένη πολυστερίνη, γνωστή και ως φελιζόλ, είναι ένα ελαφρύ, θερμομονωτικό υλικό το οποίο χρησιμοποιείται στην οικοδομή και σε άλλες εφαρμογές.  Η διογκωμένη πολυστερίνη παράγεται σε μεγάλα μπλοκ, τα οποία κόβονται σε πλάκες.

7  Πετροβάμβακας ονομάζεται ένα ινώδες μονωτικό υλικό το οποίο χρησιμοποιείται στις οικοδομές αλλά και σε τεχνικές και βιομηχανικές εφαρμογές.  Ο πετροβάμβακας έχει θερμομονωτικές, ηχομονωτικές ιδιότητες καθώς επίσης και αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες.

8  Ο υαλοβάμβακας είναι μονωτικό υλικό που αποτελείται από πολύ λεπτές ίνες γυαλιού.  Χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό υλικό για πολλά πολυμερή προϊόντα, δημιουργώντας σύνθετα υλικά γνωστά ως «πολυμερή ενισχυμένα με ίνες» ή «πλαστικά ενισχυμένα με γυαλί».

9  Τα θερμομονωτικά πλακίδια είναι βιομηχανικά προϊόντα τα οποία αποτελούνται από θερμομονωτικό υλικό (εξηλασμένη πολυστερίνη ) και είναι θερμικά συγκολλημένα σε πλακίδια.

10  Το Περλομπετόν, είναι ένα θερμοηχομονωτικό ελαφροσκυρόδεμα που χρησιμοποιείται για γεμίσματα δαπέδων και δημιουργία ρύσεων στα δώματα.  Το προϊόν είναι συσκευασμένο σε σάκους, αναμιγνύεται με τσιμέντο και νερό και διαστρώνεται. Η επιφάνεια που προκύπτει είναι έτοιμη για την τελική στρώση.

11  Το REFLECTIX είναι μια ανακλαστική μόνωση πέντε στρώσεων, η οποία βγαίνει σε ρολά ποικίλου πλάτους και μήκους για χρήση τόσο σε ιδιαίτερα όσο και σε πρωτότυπα σχέδια κατασκευής.  Κάθε στρώση φύλλου αλουμινίου είναι γερά συγκολλημένη και οι δύο εξωτερικές στρώσεις αντανακλούν το 97% της ακτινοβολούμενης θερμότητας.

12  Στην περίπτωση αυτή το μονωτικό υλικό τοποθετείται από την πλευρά του εσωτερικού χώρου και προστατεύεται από κάποιο στερεό δομικό υλικό που λειτουργεί όπως και το επίχρισμα.

13 Από ενεργειακής πλευράς, η θερμομόνωση από το εσωτερικό πρέπει να αποφεύγεται καθώς έχει αρκετά μειονεκτήματα όπως:  περιορίζεται ο εσωτερικός χώρος,  ο χώρος ψύχεται πολύ σύντομα,  τέλος, υπάρχει κίνδυνος ρηγματώσεων και εισροής βρόχινου νερού λόγω συστολών – διαστολών. Ωστόσο έχει και ορισμένα πλεονεκτήματα, όπως:  είναι φθηνή λύση  εξασφαλίζει υψηλή ταχύτητα θέρμανσης του χώρου το χειμώνα ή ψύξης το καλοκαίρι

14  Είναι επίσης γνωστή και ως θερμοπρόσωψη ή κέλυφος και είναι η θερμομόνωση των εξωτερικών τοίχων του σπιτιού.

15 Με αυτή τη μέθοδο πετυχαίνεται:  μείωση στην κατανάλωση του ρεύματος που κυμαίνεται γύρω στο 45-60%,  αναβαθμίζεται το βιοτικό επίπεδο,  αλλά αναβαθμίζεται και ενεργειακά το κτίριο το οποίο θα έχει μεγαλύτερη εμπορική αξία. Παρόλα τα πλεονεκτήματα, υπάρχουν και ορισμένα μειονεκτήματα:  δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε κτίρια με έντονο εξωτερικό μορφολογικό ενδιαφέρον,  είναι απαραίτητη η προστασία της θερμομόνωσης από τις εξωτερικές επιδράσεις  τέλος, το κόστος μπορεί ενδέχεται να είναι υψηλό.

16  Η Θερμομόνωση Διπλής Τοιχοποιίας είναι άλλη μια μέθοδος για τη θερμομόνωση τοίχων η οποία χρησιμοποιείται κατά βάση σε νέα κτίρια που βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής.  Σε αυτή τη μέθοδο θερμομόνωσης ουσιαστικά υπάρχει τοίχος εξωτερικά και εσωτερικά, και ανάμεσα τοποθετείται το θερμομονωτικό υλικό

17 Πλεονεκτήματα :  αποτελεί την πιο ισορροπημένη μορφή θερμικής προστασίας απέναντι στο κρύο τον χειμώνα και τη ζέστη το καλοκαίρι.  η θερμομονωτική προστασία του τοίχου δεν επηρεάζεται καθόλου από την επίδραση της βροχής,  επιτυγχάνεται την μερική εκμετάλλευση της θερμοχωρητικότητας του τοίχου. Μειονεκτήματα:  η θερμομόνωση διπλής τοιχοποιίας δεν έχει καλή αντισεισμική συμπεριφορά.  επίσης το θέμα της θερμοχωρητικότητας αφού ναι μεν από τη μία την εκμεταλλεύεται, αλλά όμως μόνο μερικώς και σε μικρό βαθμό.

18 ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ

19

20

21

22

23

24  ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ  ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ  ΕΛΜΑΣΙΔΟΥ ΚΡYΣΤH  ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ


Κατέβασμα ppt " Θερμική μόνωση, ή επικρατέστερα θερμομόνωση ονομάζεται η προστασία μιας κατασκευής όπως π.χ. κτιρίου, σωληνώσεων κτλ., από τις απώλειες θερμότητας,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google