Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΜΗΜΑ : Β1 ΟΜΑΔΑ : ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΜΗΜΑ : Β1 ΟΜΑΔΑ : ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΜΗΜΑ : Β1 ΟΜΑΔΑ : ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ
ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΥΠΟΘΕΜΑ : ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑ : Β1 ΟΜΑΔΑ : ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ

2 ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ Θερμική μόνωση, ή επικρατέστερα θερμομόνωση ονομάζεται η προστασία μιας κατασκευής όπως π.χ. κτιρίου, σωληνώσεων κτλ., από τις απώλειες θερμότητας, με διάφορες μεθόδους ή υλικά.

3 ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Η Θερμική μόνωση επιτυγχάνεται με διάφορες μεθόδους ή διαδικασίες, καθώς και με προσθήκη (επένδυση, στρώση κ.λπ.) κατάλληλων αντικειμένων και υλικών καλούμενα θερμομονωτικά υλικά.

4 ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Τα ποιο διαδεδομένα θερμομονωτικά υλικά είναι τα εξής: εξηλασμένη πολυστερίνη διογκωμένη πολυστερίνη πετροβάμβακας υαλοβάμβακας θερμομονωτικά πλακίδια δωματίου περλομπετόν και ανακλαστική μόνωση Reflectix . Τα υλικά αυτά χρησιμοποιούνται συνήθως για μονώσεις ταρατσών, στεγανοποιήσεις τοίχων , ηχομόνωση, θερμομόνωση.

5 ΕΞΗΛΑΣΜΕΝΗ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ
Η εξηλασμένη πολυστερίνη είναι ελαφρύ, θερμομονωτικό υλικό με βάση την πολυστερίνη. Έχει μονωτικές ιδιότητες και οι κλειστοί πόροι και η έλλειψη απορρόφησης νερού την κάνει κατάλληλη για εφαρμογές σε υψηλή υγρασία.

6 ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΗ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ
H Διογκωμένη πολυστερίνη, γνωστή και ως φελιζόλ, είναι ένα ελαφρύ, θερμομονωτικό υλικό το οποίο χρησιμοποιείται στην οικοδομή και σε άλλες εφαρμογές. Η διογκωμένη πολυστερίνη παράγεται σε μεγάλα μπλοκ, τα οποία κόβονται σε πλάκες.

7 ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑΣ Πετροβάμβακας ονομάζεται ένα ινώδες μονωτικό υλικό το οποίο χρησιμοποιείται στις οικοδομές αλλά και σε τεχνικές και βιομηχανικές εφαρμογές . Ο πετροβάμβακας έχει θερμομονωτικές, ηχομονωτικές ιδιότητες καθώς επίσης και αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες.

8 ΥΑΛΟΒΑΜΒΑΚΑΣ Ο υαλοβάμβακας είναι μονωτικό υλικό που αποτελείται από πολύ λεπτές ίνες γυαλιού. Χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό υλικό για πολλά πολυμερή προϊόντα, δημιουργώντας σύνθετα υλικά γνωστά ως «πολυμερή ενισχυμένα με ίνες» ή «πλαστικά ενισχυμένα με γυαλί».

9 ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΑ ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
Τα θερμομονωτικά πλακίδια είναι βιομηχανικά προϊόντα τα οποία αποτελούνται από θερμομονωτικό υλικό (εξηλασμένη πολυστερίνη ) και είναι θερμικά συγκολλημένα σε πλακίδια.

10 ΠΕΡΛΟΜΠΕΤΟΝ Το Περλομπετόν, είναι ένα θερμοηχομονωτικό ελαφροσκυρόδεμα που χρησιμοποιείται για γεμίσματα δαπέδων και δημιουργία ρύσεων στα δώματα. Το προϊόν είναι συσκευασμένο σε σάκους, αναμιγνύεται με τσιμέντο και νερό και διαστρώνεται. Η επιφάνεια που προκύπτει είναι έτοιμη για την τελική στρώση.

11 ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΜΟΝΩΣΗ REFLECTIX
Κάθε στρώση φύλλου αλουμινίου είναι γερά συγκολλημένη και οι δύο εξωτερικές στρώσεις αντανακλούν το 97% της ακτινοβολούμενης θερμότητας.

12 ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ
Στην περίπτωση αυτή το μονωτικό υλικό τοποθετείται από την πλευρά του εσωτερικού χώρου και προστατεύεται από κάποιο στερεό δομικό υλικό που λειτουργεί όπως και το επίχρισμα.

13 ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ
Από ενεργειακής πλευράς, η θερμομόνωση από το εσωτερικό πρέπει να αποφεύγεται καθώς έχει αρκετά μειονεκτήματα όπως: περιορίζεται ο εσωτερικός χώρος, ο χώρος ψύχεται πολύ σύντομα, τέλος, υπάρχει κίνδυνος ρηγματώσεων και εισροής βρόχινου νερού λόγω συστολών – διαστολών. Ωστόσο έχει και ορισμένα πλεονεκτήματα, όπως: είναι φθηνή λύση εξασφαλίζει υψηλή ταχύτητα θέρμανσης του χώρου το χειμώνα ή ψύξης το καλοκαίρι

14 ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ
Είναι επίσης γνωστή και ως θερμοπρόσωψη ή κέλυφος και είναι η θερμομόνωση των εξωτερικών τοίχων του σπιτιού.

15 ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ
Με αυτή τη μέθοδο πετυχαίνεται: μείωση στην κατανάλωση του ρεύματος που κυμαίνεται γύρω στο 45-60%, αναβαθμίζεται το βιοτικό επίπεδο, αλλά αναβαθμίζεται και ενεργειακά το κτίριο το οποίο θα έχει μεγαλύτερη εμπορική αξία. Παρόλα τα πλεονεκτήματα , υπάρχουν και ορισμένα μειονεκτήματα: δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε κτίρια με έντονο εξωτερικό μορφολογικό ενδιαφέρον, είναι απαραίτητη η προστασία της θερμομόνωσης από τις εξωτερικές επιδράσεις τέλος, το κόστος μπορεί ενδέχεται να είναι υψηλό.

16 ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΔΙΠΛΗΣ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑΣ
Η Θερμομόνωση Διπλής Τοιχοποιίας είναι άλλη μια μέθοδος για τη θερμομόνωση τοίχων η οποία χρησιμοποιείται κατά βάση σε νέα κτίρια που βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής. Σε αυτή τη μέθοδο θερμομόνωσης ουσιαστικά υπάρχει τοίχος εξωτερικά και εσωτερικά, και ανάμεσα τοποθετείται το θερμομονωτικό υλικό

17 ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΔΙΠΛΗΣ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑΣ
Πλεονεκτήματα : αποτελεί την πιο ισορροπημένη μορφή θερμικής προστασίας απέναντι στο κρύο τον χειμώνα και τη ζέστη το καλοκαίρι. η θερμομονωτική προστασία του τοίχου δεν επηρεάζεται καθόλου από την επίδραση της βροχής, επιτυγχάνεται την μερική εκμετάλλευση της θερμοχωρητικότητας του τοίχου. Μειονεκτήματα: η θερμομόνωση διπλής τοιχοποιίας δεν έχει καλή αντισεισμική συμπεριφορά. επίσης το θέμα της θερμοχωρητικότητας αφού ναι μεν από τη μία την εκμεταλλεύεται, αλλά όμως μόνο μερικώς και σε μικρό βαθμό.

18 ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

19 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ

20 1) ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ ΤΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ;

21 2) ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ Η ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΣΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ;

22 3) ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ;

23 4) ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ;

24 ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΕΛΜΑΣΙΔΟΥ ΚΡYΣΤH
ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ


Κατέβασμα ppt "ΤΜΗΜΑ : Β1 ΟΜΑΔΑ : ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google