Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 2

2 ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ
ΚΑΘΕ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΤΟ ΟΡΑΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗ ΟΡΑΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΡΙΖΑ. ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΜΗΓΜΑΤΟΓΟΝΟΥ ΑΔΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΚΡΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΞΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΟΡΥΦΗ. ΣΕ ΜΙΑ ΕΓΚΑΡΣΙΑ ΔΙΑΤΟΜΗ ΤΡΙΧΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΟΙ ΕΞΗΣ ΣΤΙΒΑΔΕΣ: Ο ΜΥΕΛΟΣ Η’ ΜΥΕΛΩΔΗΣ ΟΥΣΙΑ, Ο ΦΛΟΙΟΣ Η’ ΦΛΟΙΩΔΗΣ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΤΡΙΧΙΟ.

3 Α)Ο ΜΥΕΛΟΣ Η’ ΜΥΕΛΩΔΗΣ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ, ΛΕΙΠΕΙ ΣΤΟ ΧΝΟΥΔΙ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΡΙΧΕΣ, ΓΕΝΙΚΑ ΟΜΩΣ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ.Ο ΜΥΕΛΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΣΤΙΧΟΥΣ ΚΥΒΟΕΙΔΩΝ ΚΕΡΑΤΙΝΟΠΟΙΗΘΕΝΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΣΣΑΛΙΔΕΣ ΑΕΡΑ. ΣΤΟ ΒΟΛΒΟ ΤΗΣ ΡΙΖΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ (ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΑΚΡΟ) ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ ΑΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ ΕΛΑΙΟΕΙΔΙΝΗΣ.

4 Β)Ο ΦΛΟΙΟΣ Η’ ΦΛΟΙΩΔΗΣ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΠΑΧΙΑ ΣΤΙΒΑΔΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΠΥΡΗΝΑ ΕΠΙΜΗΚΗ ΑΤΡΑΚΤΟΕΙΔΗ ΚΕΡΑΤΙΝΟΠΟΙΗΘΕΝΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΣΤΕΡΕΑ ΕΝΩΜΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΙΝΙΔΙΑ. ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΑΥΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ, ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ.ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΜΑ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΜΕΛΑΝΙΝΗ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ Η’ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΚΟΚΚΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΡΟΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟΥ. ΣΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΑΝΙΝΗ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΕΣ ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ ΑΕΡΑ.

5 Γ)ΤΟ ΠΕΡΙΤΡΙΧΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΛΕΠΤΩΝ ΑΠΥΡΗΝΩΝ ΚΕΡΑΤΙΝΩΝ ΛΕΠΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ Η ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΤΟ ΘΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Ο ΣΜΗΓΜΑΤΟΓΟΝΟΣ ΑΔΕΝΑΣ, Ο ΟΡΘΩΤΗΡΑΣ ΜΥΣ ΚΛΠ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΤΡΙΧΟΣΜΗΓΜΑΤΟΓΟΝΟ ΘΥΛΑΚΑ.

6 Ο ΘΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ Ο ΘΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ: Α) ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΧΩΝΟΕΙΔΗ ΣΩΛΗΝΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΚΒΑΛΛΕΙ Ο ΣΜΗΓΜΑΤΟΓΟΝΟΣ ΑΔΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ (ΠΟΡΟ) ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Β) ΣΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΘΥΛΑΚΑ. ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟ. ΤΟ ΤΟΙΧΩΜΑ ΤΟΥ ΘΥΛΑΚΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΙΒΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ (ΚΕΡΑΤΙΝΗ – ΔΙΑΦΑΝΗ – ΚΟΚΚΩΔΗ – ΜΑΛΠΙΓΙΑΝΗ – ΒΑΣΙΚΗ).

7 ΣΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΘΥΛΑΚΑ Η ΤΡΙΧΑ ΠΡΟΣΚΟΛΛΑΤΑΙ ΣΤΟ ΤΟΙΧΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΒΟΛΒΟ ΤΟΥ ΘΥΛΑΚΟΥ ΤΗΣ ΡΙΖΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΤΡΙΧΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΣΤΙΒΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΣΤΡΩΜΑΤΑ: Ο ΕΣΩ Η’ ΕΠΙΘΗΛΙΑΚΟΣ ΘΥΛΑΚΑΣ ΚΑΙ Η ΕΞΩ Η’ ΙΝΩΔΗΣ ΘΗΚΗ.

8

9

10 Η ΘΗΛΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ: ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΛΒΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΜΕ ΑΓΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΘΗΛΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΝΑ ΔΙΠΛΟ ΚΩΝΟ ΠΟΥ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΙΜΟΣ ΤΗΣ ΘΗΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ Η’ ΑΝΩ ΑΚΡΟ ΤΟΥ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ.

11 ΟΡΘΩΤΗΡΑΣ ΜΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ: ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΥΣ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ ΠΛΑΤΟΣ Μ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΕΣΜΙΔΕΣ ΜΥΪΚΩΝ ΙΝΩΝ. ΠΡΟΣΦΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΗΛΩΔΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΧΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΝΩΔΗ ΔΑΚΤΥΛΙΟ ΤΟΥ ΘΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΠΑ ΤΟ ΚΑΤΩ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΣΜΗΓΜΑΤΟΓΟΝΟΥ ΑΔΕΝΑ. Ο ΟΡΘΟΤΗΡΑΣ ΜΥΣ ΝΕΥΡΟΥΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΥΣΠΑΤΑΙ Α) ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΡΙΧΙΑ, Β) ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΜΗΓΜΑΤΟΓΟΝΩΝ ΑΔΕΝΩΝ ΚΑΙ Γ) ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΣΤΗ ΘΕΡΜΟΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΩΝ ΙΔΡΩΤΟΠΟΙΩΝ ΑΔΕΝΩΝ.

12 ΝΕΥΡΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ: ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΜΥΕΛΕΣ ΚΑΙ ΕΜΜΥΕΛΕΣ ΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΥΡΙΚΑ ΠΛΕΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΑΥΤΕΣ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΙΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΧΩΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΛΕΟ ΤΟΥ ΕΠΙΘΗΛΙΑΚΟΥ ΘΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ.

13 ΤΡΙΧΟΦΥΪΑ Η ΤΡΙΧΟΦΥΪΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ, ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. Η ΤΡΙΧΟΦΥΪΑ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΟΡΦΕΣ: Α)ΣΤΗΝ ΤΡΙΧΟΦΥΪΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ (ΧΝΟΥΔΙ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ, ΦΡΥΔΙΑ, ΤΡΙΧΩΤΟ ΚΕΦΑΛΗΣ). Β)ΣΤΗΝ ΤΡΙΧΟΦΥΪΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΝΔΟΚΡΙΝΩΝ ΑΔΕΝΩΝ (ΜΑΣΧΑΛΕΣ, ΕΦΗΒΑΙΟ ΚΛΠ.)

14 Γ)ΣΤΗΝ ΤΡΙΧΟΦΥΪΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΝΔΟΚΡΙΝΩΝ ΑΔΕΝΩΝ. ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΦΥΪΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ. Μ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ (ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑ, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ).

15 ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΥΛΑΚΩΝ
ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΜΗΝΑ ΚΥΗΣΗΣ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΘΥΛΑΚΟΙ ΣΤΗ ΣΙΑΓΟΝΑ, ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΩ ΧΕΙΛΟΣ ΕΝΩ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΗΝΑ ΚΥΗΣΗΣ, ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΥΛΑΚΕΣ. ΝΕΟΙ ΘΥΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΕΝΗΛΙΚΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΡΙΧΙΚΩΝ ΘΥΛΑΚΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΗΛΙΚΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ , ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ, ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΙ ΣΤΟ ΤΡΙΧΩΤΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ.

16 ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΘΥΛΑΚΩΝ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΘΥΛΑΚΩΝ. Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΜΟΝΕΣ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΟΓΟΝΩΝ) ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΤΡΙΧΩΜΑ (ΗΒΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΣΧΑΛΙΑΙΟ ΤΡΙΧΩΜΑ). Η ΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΧΕΩΝ ΤΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

17 ΠΧ. ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΓΕΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΥΨΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΝΔΡΟΓΟΝΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΧΝΟΩΔΕΣ ΤΡΙΧΩΜΑ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΧΩΤΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ, ΤΩΝ ΦΡΥΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΛΕΦΑΡΙΔΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΟΓΟΝΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.

18 ΜΙΚΡΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΔΡΟΓΟΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΗΣ, ΕΝΩ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ (ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ). ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΤΟΥ ΕΦΗΒΑΙΟΥ, ΤΩΝ ΜΑΣΧΑΛΩΝ, ΤΟΥ ΘΩΡΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΟΓΟΝΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ, ΕΝΩ Η ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ ΑΝΔΡΟΓΟΝΩΝ.


Κατέβασμα ppt "ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google