Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΙΖΩ ΜΠΡΙΤΖ ΜΑΘΗΜΑ 1 Ο. Σήμερα θα ασχοληθούμε με κάποιες βασικές αρχές του παιξίματος, όπως, το πως μετράμε τις άμεσες λεβέ που κερδίζουν, τις χανόμενες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΙΖΩ ΜΠΡΙΤΖ ΜΑΘΗΜΑ 1 Ο. Σήμερα θα ασχοληθούμε με κάποιες βασικές αρχές του παιξίματος, όπως, το πως μετράμε τις άμεσες λεβέ που κερδίζουν, τις χανόμενες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΙΖΩ ΜΠΡΙΤΖ ΜΑΘΗΜΑ 1 Ο

2 Σήμερα θα ασχοληθούμε με κάποιες βασικές αρχές του παιξίματος, όπως, το πως μετράμε τις άμεσες λεβέ που κερδίζουν, τις χανόμενες κ.λπ. Β Δ Α Ν Πόσες λεβέ μπορούμε να κερδίσουμε με αυτά τα φύλλα; Αφού έχουμε τα τρία μεγάλα φύλλα, ΑΚQ, μπορούμε να κερδίσουμε 3 λεβέ!

3 Β Δ Α Ν Πόσες λεβέ μπορούμε να κερδίσουμε με αυτά τα φύλλα; Εδώ, υπάρχουν μόνο 2 φύλλα σε κάθε χέρι. Αν και πάλι έχουμε τα τρία μεγάλα φύλλα, ΑΚQ, μπορούμε να κερδίσουμε, μόνο, 2 λεβέ!

4 Β Δ Α Ν Πόσες λεβέ μπορούμε να κερδίσουμε με αυτά τα φύλλα; Έχουμε τα έξι μεγάλα φύλλα, ΑΚQJ109, από τα οποία τα πέντε τα έχει ο Βορράς. Άρα μπορούμε να κάνουμε 5 λεβέ.

5 Β Δ Α Ν Πόσες λεβέ μπορούμε να κερδίσουμε με αυτά τα φύλλα; Έχουμε την προοπτική να κάνουμε κάποιες λεβέ με αυτά τα φύλλα, αλλά πρέπει πρώτα να δώσουμε χέρι στους αντιπάλους Άρα δεν υπολογίζουμε καμία άμεση λεβέ. Άμεσες λεβέ λέμε τις λεβέ που κερδίζουμε, παίζοντας συνέχεια εμείς, χωρίς να δώσουμε χέρι στους αντιπάλους.

6 Β Δ Α Ν Πόσες λεβέ μπορούμε να κερδίσουμε με αυτά τα φύλλα; Έχουμε, και στα δύο χέρια 10 φύλλα, μοιρασμένα 5 – 5. Αφού έχουμε στα φύλλα μας ΑΚQ, θα κάνουμε 5 λεβέ. Παίζοντας στις 3 πρώτες λεβέ Α, Κ & Q, θα πάρουμε από τους αντιπάλους, τα φύλλα που μας λείπουν.

7 Β Δ Α Ν Πόσες λεβέ μπορούμε να κερδίσουμε με αυτά τα φύλλα; Αφού έχουμε τα τρία μεγάλα φύλλα, ΑΚQ, μπορούμε να κερδίσουμε 3 λεβέ!

8 Β Δ Α Ν Πόσες λεβέ μπορούμε να κερδίσουμε με αυτά τα φύλλα; Εδώ, υπάρχουν μόνο 2 φύλλα σε κάθε χέρι. Αν και έχουμε τα τέσσερα μεγάλα φύλλα, ΑΚQJ, μπορούμε να κερδίσουμε, μόνο, 2 λεβέ!

9 Β Δ Α Ν Πόσες λεβέ μπορούμε να κερδίσουμε με αυτά τα φύλλα; Έχουμε, και στα δύο χέρια 9 φύλλα, μοιρασμένα 5 – 4. Αφού έχουμε στα φύλλα μας ΑΚQJ, θα κάνουμε 5 λεβέ. Παίζοντας στις 4 πρώτες λεβέ Α, Κ, Q & J, θα πάρουμε από τους αντιπάλους, τα φύλλα που μας λείπουν.

10 Β Δ Α Ν Πόσες λεβέ μπορούμε να κερδίσουμε με αυτά τα φύλλα; Έχουμε, και στα δύο χέρια 7 φύλλα, μοιρασμένα 4 – 3. Αφού έχουμε στα φύλλα μας ΑΚ, θα κάνουμε 2 άμεσες λεβέ. Πιθανόν να κάνουμε και τρίτη λεβέ σε αυτό το χρώμα, αλλά δεν υπολογίζεται σαν άμεση.

11 Β Δ Α Ν Πόσες λεβέ μπορούμε να κερδίσουμε με αυτά τα φύλλα; Έχουμε την προοπτική να κάνουμε μια λεβέ με αυτά τα φύλλα, αλλά πρέπει πρώτα να δώσουμε χέρι στους αντιπάλους Άρα δεν υπολογίζουμε καμία άμεση λεβέ. Άμεσες λεβέ λέμε τις λεβέ που κερδίζουμε, παίζοντας συνέχεια εμείς, χωρίς να δώσουμε χέρι στους αντιπάλους.

12 Πάντα, όταν παίζουμε συμβόλαιο σε ΧΑ, μετράμε πόσες άμεσες λεβέ έχουμε, ώστε να υπολογίσουμε πόσες μας λείπουν και να κάνουμε τις κατάλληλες ενέργειες, που θα μας δώσουν και τις υπόλοιπες. Ας δούμε στη συνέχεια πως υπολογίζουμε τις χανόμενες λεβέ του χεριού μας, πράγμα πολύ χρήσιμο στα χρωματιστά συμβόλαια.

13 Όταν παίζουμε χρωματιστό συμβόλαιο, καταρχήν υπολογίζουμε πόσες λεβέ έχουμε περιθώριο να χάσουμε. Σε συμβόλαιο 4♠, μπορούμε να χάσουμε έως 3 λεβέ. Σε συμβόλαιο 6♣ μπορούμε να χάσουμε μέχρι μια λεβέ. Επόμενο βήμα στο πλάνο μας είναι να μετρήσουμε τις χανόμενες του χεριού μας, συνυπολογίζοντας την βοήθεια που βρίσκουμε στον μορ.

14 Πόσες χανόμενες έχει το χέρι μας (το χέρι του Νότου); Β Δ Α Ν Το χέρι του Νότου έχει 2 χανόμενες (♥8, ♥5). Όμως ο ♥Κ και η ♥Q του μορ βοηθούν να μη χαθούν αυτές οι λεβέ. Έτσι λέμε ότι το χέρι αυτό δεν έχει καμία χανόμενη.

15 Πόσες χανόμενες έχει το χέρι μας (το χέρι του Νότου); Β Δ Α Ν Το χέρι του Νότου έχει 2 χανόμενες (♥8, ♥5). Στον μορ δεν υπάρχει καμία βοήθεια. Άρα το χέρι αυτό έχει δύο χανόμενες κούπες.

16 Πόσες χανόμενες έχει το χέρι μας (το χέρι του Νότου); Β Δ Α Ν Το χέρι του Νότου έχει 2 χανόμενες (♥8, ♥5). Στον μορ όμως υπάρχει βοήθεια. Οι αντίπαλοι θα κερδίσουν τον ♥Α, αλλά μετά το άλλο φύλλο του μορ θα έχει γίνει καλό. Άρα λέμε ότι αυτό το χέρι έχει μόνο μία χανόμενη.

17 Πόσες χανόμενες έχει το χέρι μας (το χέρι του Νότου); Β Δ Α Ν Το χέρι του Νότου δεν έχει χανόμενες. Είπαμε ότι υπολογίζουμε τις χανόμενες στο χέρι του εκτελεστή μόνο!!

18 Πόσες χανόμενες έχει το χέρι μας (το χέρι του Νότου); Β Δ Α Ν Τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Το χέρι του Νότου έχει πέντε (5) χανόμενες. Στον μορ όμως υπάρχει βοήθεια για τις 2 χανόμενες. Άρα, τελικά, το χέρι αυτό έχει 3 χανόμενες, σύμφωνα με αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα.

19 Το χέρι του Νότου έχει μία (1) χανόμενη. Πιθανόν ο ♥Κ να είναι εντός εμπάς (δηλαδή να τον έχει η Ανατολή) και να μη χάσετε καμία λεβέ. Μέχρι να ανακαλύψετε αν άνετε ή όχι τον Ρήγα κούπα υπολογίστε τον σαν μία χανόμενη! Πόσες χανόμενες έχει το χέρι μας (το χέρι του Νότου); Β Δ Α Ν

20 Το χέρι του Νότου έχει τρεις (3) χανόμενες. Στον μορ υπάρχουν τρία ονέρ, αλλά σας λείπουν ♥ΑQ. Προς το παρόν θεωρείστε ότι το χέρι έχει 2 χανόμενες. Παρακάτω θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να γλιτώσουμε κάποιες από τις χανόμενες. Πόσες χανόμενες έχει το χέρι μας (το χέρι του Νότου); Β Δ Α Ν

21 Βασικά, όπως υπάρχουν οι άμεσα και οι έμμεσα κερδιζόμενες λεβέ, υπάρχουν και οι άμεσα και οι έμμεσα χανόμενες λεβέ. Άμεσα χανόμενες λέμε τις λεβέ που κερδίζουν οι αντίπαλοι χωρίς να κάνουν καμία άλλη ενέργεια, παρά να πιάσουν χέρι. Έμμεσα χανόμενες είναι οι λεβέ όπου οι αντίπαλοι πρέπει να κάνουν κάποια ενέργεια η οποία θα μας δώσει πίσω το χέρι πρώτα. Στη συνέχεια αν ξαναπιάσουν χέρι, μπορεί να μπορούν να κερδίσουν αυτές τις λεβέ.

22 Το χέρι του Νότου έχει δύο (2) χανόμενες. Στον μορ υπάρχουν τρία ονέρ, αλλά σας λείπει ο ♥Α. Άρα ο μορ θα βοηθήσει να μη χαθεί η δεύτερη χανόμενη. Άρα αυτό το χέρι έχει μία άμεσα χανόμενη λεβέ Πόσες άμεσα ή έμμεσα χανόμενες έχει το χέρι μας (το χέρι του Νότου); Β Δ Α Ν

23 Το χέρι του Νότου έχει τέσσερις (4) χανόμενες. Στον μορ υπάρχει βοήθεια για μια χανόμενη (σας λείπουν ♥ΑΚQ). Άρα ο μορ θα βοηθήσει να μη χαθεί η τέταρτη χανόμενη. Άρα αυτό το χέρι έχει τρεις άμεσα χανόμενες λεβέ. Πόσες άμεσα ή έμμεσα χανόμενες έχει το χέρι μας (το χέρι του Νότου); Β Δ Α Ν

24 Το χέρι του Νότου έχει μία (1) χανόμενη. Στον μορ δεν υπάρχει βοήθεια. Βέβαια, οι αντίπαλοι για να κερδίσουν το ♥ 3, πρέπει πρώτα να “ξεκαρφώσουν” τον ♥Α. Άρα αυτό το χέρι έχει μία έμμεσα χανόμενη λεβέ. Πόσες άμεσα ή έμμεσα χανόμενες έχει το χέρι μας (το χέρι του Νότου); Β Δ Α Ν

25 Το χέρι του Νότου έχει τέσσερις (4) χανόμενες. Στον μορ υπάρχει βοήθεια για μια λεβέ. Βέβαια, οι αντίπαλοι για να κερδίσουν τις μικρές κούπες του Νότου, πρέπει, πρώτα, να “ξεκαρφώσουν” τον ♥ Α του μορ. Άρα αυτό το χέρι έχει τρεις έμμεσα χανόμενες λεβέ. Πόσες άμεσα ή έμμεσα χανόμενες έχει το χέρι μας (το χέρι του Νότου); Β Δ Α Ν

26 Το χέρι του Νότου έχει δύο (2) χανόμενες. Στον μορ υπάρχει πιθανή, αλλά όχι σίγουρη βοήθεια για μια λεβέ. Προς το παρόν το μετράμε σαν να μην υπάρχει βοήθεια. Άρα αυτό το χέρι έχει δύο άμεσα χανόμενες λεβέ. Πόσες άμεσα ή έμμεσα χανόμενες έχει το χέρι μας (το χέρι του Νότου); Β Δ Α Ν

27 Το χέρι του Νότου έχει τρεις (3) χανόμενες. Στον μορ υπάρχει πιθανή, αλλά όχι σίγουρη βοήθεια για μια λεβέ. Προς το παρόν το μετράμε σαν να μην υπάρχει βοήθεια. Άρα αυτό το χέρι έχει τρεις άμεσα χανόμενες λεβέ. Πόσες άμεσα ή έμμεσα χανόμενες έχει το χέρι μας (το χέρι του Νότου); Β Δ Α Ν

28 Το χέρι του Νότου έχει τρεις (3) χανόμενες. Στον μορ υπάρχει βοήθεια για μια λεβέ και πιθανόν και δύο. Προς το παρόν το μετράμε μόνο τη βοήθεια της μια λεβέ. Άρα αυτό το χέρι έχει δύο άμεσα χανόμενες λεβέ. Πόσες άμεσα ή έμμεσα χανόμενες έχει το χέρι μας (το χέρι του Νότου); Β Δ Α Ν

29 Το χέρι του Νότου έχει μια (1) χανόμενη. Στον μορ δεν υπάρχει βοήθεια. Πιθανόν η ♥ Q είναι εντός εμπάς. Μέχρι όμως να το ανακαλύψουμε, υπολογίζουμε μια χανόμενη λεβέ. Άρα αυτό το χέρι έχει μια έμμεσα χανόμενη λεβέ. Πόσες άμεσα ή έμμεσα χανόμενες έχει το χέρι μας (το χέρι του Νότου); Β Δ Α Ν

30 Το χέρι του Νότου έχει τρεις (3) χανόμενες. Στον μορ υπάρχει βοήθεια για μια λεβέ. Οι αντίπαλοι θα κερδίσουν το ένα ονέρ με τον ♥ Α αλλά το άλλο ονέρ θα γίνει καλό. Αφού κερδίσουμε αυτό το ονέρ, θα χάσουμε ακόμα μια λεβέ. Άρα αυτό το χέρι έχει μια άμεσα και μία έμμεσα χανόμενες λεβέ. Πόσες άμεσα ή έμμεσα χανόμενες έχει το χέρι μας (το χέρι του Νότου); Β Δ Α Ν

31 Το χέρι του Νότου έχει τρεις (3) χανόμενες. Στον μορ υπάρχει βοήθεια για μια λεβέ. Πιθανόν κάποιο ονέρ να είναι και εντός εμπάς, αλλά θα δούμε στο επόμενο μάθημα πως εξοικονομούμε χανόμενες. Άρα αυτό το χέρι έχει δύο έμμεσα χανόμενες λεβέ. Πόσες άμεσα ή έμμεσα χανόμενες έχει το χέρι μας (το χέρι του Νότου); Β Δ Α Ν

32 Συμπερασματικά: Χανόμενες λέμε τις λεβέ που μπορούν να κερδίσουν οι αντίπαλοι. Σε κανένα χρώμα πλην του χρώματος των ατού, οι χανόμενες δεν μπορεί να είναι πιο πολλές από όσα φύλλα έχει ο εκτελεστής στο χρώμα αυτό. Σαν χανόμενες μετράμε σε κάθε χρώμα τα ονέρ που μας λείπουν. Εάν ένα ονέρ είναι μόνο του και οι αντίπαλοι έχουν μεγαλύτερο ονέρ στα φύλλα τους, τότε μετρήστε το σαν χανόμενη λεβέ.

33 Σε περίπτωση που σε κάποιο χρώμα δεν έχουμε τον ίδιο αριθμό φύλλων, τότε πρέπει να παίξουμε τα φύλλα με έναν συγκεκριμένο τρόπο, για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις. Η μέθοδος αυτή ονομάζεται “Το-α ονέρ από το κοντό χέρι”. Σύμφωνα με την παραπάνω μέθοδο πρέπει να παίζουμε πρώτα τα μεγάλα φύλλα από το χέρι που έχει τα πιο λίγα φύλλα. Ας δούμε καλύτερα ορισμένα παραδείγματα στην πράξη!

34 Το χέρι του Νότου έχει λιγότερα φύλλα (3) από το χέρι του Βορρά. Σύμφωνα με τον κανόνα, θα πρέπει, πρώτα, να παίξω το μεγαλύτερο φύλλο του Νότου (♦Q) και επομένως να βάλω μικρό από τον Βορρά (♦3). Η συνέχεια είναι εύκολη, αφού με το μικρό καρό που θα παίξω θα βρεθώ στο χέρι με τα πολλά καρό, που θα τα εισπράξω με την ησυχία μου!! Πως πρέπει να παίξουμε αυτό τον συνδυασμό φύλλων; Β Δ Α Ν Φανταστείτε ότι το χέρι του Βορρά δεν έχει κανένα άλλο μεγάλο φύλλο σε κάποιο άλλο χρώμα. Ας δούμε τι θα συνέβαινε αν παιζόταν αλλιώς!

35 Έστω ότι ξεκινάτε και παίζετε τον ♦Α του Βορρά, με ένα μικρό φύλλο του Νότου. Β Δ Α Ν Και τώρα παίζετε το ♦3 του Βορρά, για την ♦Q του Νότου. Αφού κερδίσατε στο χέρι του Νότου την τελευταία λεβέ πρέπει να παίξετε πρώτα φύλλο από κει στην επόμενη λεβέ. Και το μόνο φύλλο που έχετε είναι το ♣2, που όμως δεν είναι καλό και χάνει :((( ενώ στον Bορρά ξεκουράζεται ο καλός ♦ J που κερδίζει την λεβέ αν παιζόταν πρώτα. Συνεχίζετε με τον ♦Κ του Βορρά, και άλλο ένα μικρό φύλλο του Νότου.

36 Σε αυτό το παράδειγμα δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο από που θα παίξουμε πρώτα αφού έτσι και αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε πάνω από 2 λεβέ. Αν όμως στη θέση του ♦ 4 είχαμε την ♦ Q τότε θα έπρεπε, οπωσδήποτε, να ξεκινήσουμε με τον ♦ Α. Β Δ Α Ν Βέβαια όλα αυτά ισχύουν σε περίπτωση που μπορούμε να κερδίσουμε λεβέ από το μακρύ χέρι.

37 Με τον ♦ Κ. Το ονέρ από το κοντό χέρι!! Β Δ Α Ν Με ποιο φύλλο θα κερδίσετε την πρώτη λεβέ όταν παίξετε τα διπλανά φύλλα.

38 Με οποιοδήποτε μεγάλο φύλλο. Εδώ έχουμε ίσο αριθμό φύλλων και στα δύο χέρια!! Β Δ Α Ν Με ποιο φύλλο θα κερδίσετε την πρώτη λεβέ όταν παίξετε τα διπλανά φύλλα.

39 Με τον ♦ Α. Το ονέρ από το κοντό χέρι!! Β Δ Α Ν Με ποιο φύλλο θα κερδίσετε την πρώτη λεβέ όταν παίξετε τα διπλανά φύλλα.

40 Με τον ♦ Α και μετά με τον ♦ J. Τελευταίο θα παίξω το ♦ 3 για να περάσω, απέναντι, στη μεριά με τα πολλά καλά φύλλα!! Β Δ Α Ν Με ποιο φύλλο θα κερδίσετε την πρώτη λεβέ όταν παίξετε τα διπλανά φύλλα.

41 Με την ♦ Q. Mετά, θα παίξω το ♦ 3 για να περάσω, απέναντι, στη μεριά με τα πολλά καλά φύλλα!! Β Δ Α Ν Με ποιο φύλλο θα κερδίσετε την πρώτη λεβέ όταν παίξετε τα διπλανά φύλλα.

42 Συμπερασματικά: Όταν το χέρι του εκτελεστή και του μορ δεν έχουν ίσο αριθμό φύλλων σε κάποιο χρώμα, τότε στην περίπτωση που θέλουμε και μπορούμε να κερδίσουμε όλες τις λεβέ του χεριού με τα πολλά φύλλα, πρέπει να ξεκινήσουμε να κερδίσουμε πρώτα τις λεβέ με τα μεγάλα φύλλα από το κοντό χέρι και στη συνέχεια με ένα μικρό φύλλο να μεταφερθούμε στο μακρύ χέρι!!

43 Ένα σπουδαίο κεφάλαιο στο Μπριτζ είναι, επίσης, το κεφάλαιο της Αντάμ. Η άμυνα έχει την τιμή να ξεκινάει πρώτη την κούρσα για το ποιος άξονας θα κερδίσει τις λεβέ που χρειάζεται. Ο εκτελεστής για να βγάλει το συμβόλαιο του, η άμυνα για να βάλει μέσα το συμβόλαιο του εκτελεστή. Εναντίον συμβολαίων ΧΑ μια πολύ καλή τακτική είναι να βγαίνετε στο μακρύ σας χρώμα. Σε περίπτωση που έχετε σειρά από 3 ή περισσότερα συνεχόμενα φύλλα, βγείτε το μεγαλύτερο, αλλιώς ένα μικρό φύλλο (κατά παράδοση το 4 ο ).

44 Ποιο φύλλο κάνετε αντάμ από τα επόμενα χέρια, εναντίον συμβολαίου 3ΧΑ; ♠ J43 ♥ Q5  KQJ86 ♣ 1084 ♠ 94 ♥ J1086  QJ108 ♣ A73 Έχω σειρά τριών συνεχόμενων φύλλων κάνω αντάμ τον ♦ Κ; Έχω σειρά τριών συνεχόμενων φύλλων κάνω αντάμ την ♦ Q; ♠ 109654 ♥ ΑJ6  Κ5 ♣ A52 Δεν έχω σειρά τριών συνεχόμενων φύλλων κάνω αντάμ το 4 ο στις πίκες ♠5 ;

45 Συμπερασματικά: Σκοπός της άμυνας είναι να μην αφήσει τον εκτελεστή να πραγματοποιήσει το συμβόλαιό του. Επειδή, συνήθως η άμυνα έχει λιγότερους πόντους από τον εκτε- λεστή, προσπαθεί να αποδυναμώσει τον αντίπαλο σε κάποιο χρώμα που έχει εκείνη μήκος. Έτσι μπορεί να κερδίσει λεβέ σε αυτό το χρώμα βάζοντας το συμβόλαιο του εκτελεστή μέσα. Αντάμ λοιπόν στο μακρύ μας χρώμα. Αν έχομε σειρά το μεγαλύ- τερο, αλλιώς το 4 ο.

46 Με 10 συνολικούς πόντους δεν επιτρέπεται να ανοίξω. Πάσο λοιπόν και... γρήγορα!!! Με 17 συνολικούς πόντους και ομαλή κατανομή ανοίγω 1XA Με 13 συνολικούς πόντους ανοίγω το μακρύ μου χρώμα 1 ♦ Τι ανοίγετε με τα παρακάτω χέρια; ♠ K97 ♥ Q4  J10986 ♣ K73 ♠ AQ ♥ K106  KJ4 ♣ QJ1073 ♠ AKJ5 ♥ 6  Q10753 ♣ Q94 ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ♠ Q10875 ♥ AK  AK1073 ♣ 4 Με 18 συνολικούς πόντους και 2 5φυλλα χρώματα, ανοίγω το ιεραρχικά ανώτερο χρώμα 1 ♠. ♠ AJ53 ♥ QJ6  A3 ♣ Q964 Με 14 συνολικούς πόντους, χωρίς 5φυλλο μαζέρ, ανοίγω το πιο μακρύ μινέρ, 1 ♣. ♠ K843 ♥ 6  AQJ3 ♣ AKQ4 Με 19 συνολικούς πόντους, χωρίς 5φυλλο μαζέρ, από 2 4φυλλα μινέρ ανοίγω, 1 ♦.

47 Με 4 συνολικούς πόντους και ομαλή κατανομή, δεν λέω τίποτα!! Πάσο λοιπόν και γρήγορα!!! Ο συμπαίκτης σας άνοιξε 1ΧΑ. Τι απαντάτε με τα παρακάτω χέρια; ♠ J97 ♥ Q64  10863 ♣ J93 ♠ 1086432 ♥ J6  94 ♣ J107 ♠ K9 ♥ QJ8  J1073 ♣ Q1094 ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ♠ Α5 ♥ J108642  KQ3 ♣ 42 ♠ KJ983 ♥ A64  73 ♣ Q94 ♠ 84 ♥ K5  QJ9752 ♣ A42 Με 4 συνολικούς πόντους αλλά και 6φυλλη πίκα, αγοράζω 2 ♠!! Με 9 συνολικούς πόντους, χωρίς 4φυλλο μαζέρ, κάνω πρόταση για μανς 2ΧΑ. Με 12 συνολικούς πόντους και 6φυλλη κούπα, αγοράζω κατευθείαν τη μανς στις 4 ♥. Με 11 συνολικούς πόντους, ξεκινάω με Stayman και αν δεν βρω πίκες, αγοράζω 3♠, για να δείξω τους πόντους μου και το 5φυλλο πίκα. Με 12 συνολικούς πόντους, και μακρύ μινέρ, προτιμώ να παίξω μανς στα 3ΧΑ!!

48 Με 4 συνολικούς πόντους, δεν λέω τίποτα!! Πάσο λοιπόν και γρήγορα!!! Ο συμπαίκτης σας άνοιξε 1 ♥. Τι απαντάτε με τα παρακάτω χέρια; ♠ J73 ♥ 64  Q63 ♣ 109763 ♠ 82 ♥ QJ6  J9642 ♣ K107 ♠ Q964 ♥ A8  743 ♣ Q952 ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ♠ QJ10 ♥ 62  K9763 ♣ J105 ♠ 83 ♥ Q4  A873 ♣ KQ1094 ♠ AK4 ♥ K1065  10952 ♣ 42 Με 8 συνολικούς πόντους και 3φυλλη κούπα δίνω απλή βοήθεια 2 ♥ Με 8 συνολικούς πόντους, χωρίς φιτ στις κούπες ψάχνω μήπως βρω φιτ στο άλλο μαζέρ 1 ♠. Με 8 συνολικούς πόντους, χωρίς φιτ στην κούπα και χωρίς 4φυλλη πίκα, αγοράζω 1ΧΑ. Με 12 συνολικούς πόντους, αγοράζω το 5φυλλο σπαθί μου στο επίπεδο δύο 2 ♣. Με 10 συνολικούς πόντους, και 4φυλλο φιτ στην κούπα, αγοράζω αμέσως 3 ♥.

49 Συνεχίζεται... Αυτά για σήμερα παιδιά. Τα λέμε το άλλο Σάββατο! © Δημήτρης Τόγιας


Κατέβασμα ppt "ΠΑΙΖΩ ΜΠΡΙΤΖ ΜΑΘΗΜΑ 1 Ο. Σήμερα θα ασχοληθούμε με κάποιες βασικές αρχές του παιξίματος, όπως, το πως μετράμε τις άμεσες λεβέ που κερδίζουν, τις χανόμενες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google