Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πλειστηριασμός Όταν κάποιος ξεκινήσειει τον πλειστηρια- σμό με μια αγορά (ανοίξας), ο σκοπός του είναι να περιγράψει όσο καλύτερα μπορεί το χέρι του στον.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πλειστηριασμός Όταν κάποιος ξεκινήσειει τον πλειστηρια- σμό με μια αγορά (ανοίξας), ο σκοπός του είναι να περιγράψει όσο καλύτερα μπορεί το χέρι του στον."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πλειστηριασμός Όταν κάποιος ξεκινήσειει τον πλειστηρια- σμό με μια αγορά (ανοίξας), ο σκοπός του είναι να περιγράψει όσο καλύτερα μπορεί το χέρι του στον συμπαίκτη του (απαντών), ο οποίος και αναλαμβάνει αρχηγικό ρόλο από το σημείο αυτό και μετά. Ο ανοίξας περιγράφει τη δύναμη του χεριού του σε πόντους αλλά και σε κατανομή. Το άνοιγμα 1ΧΑ είναι πρώτη προτεραιότητα μιας και περιγράφει επακριβώς το χέρι του ανοίξαντα. Ένα χέρι με 15-17 πόντους και ομαλή κατανομή. Εάν ο ανοίξας δεν έχει τις προϋποθέσεις να ανοίξει 1ΧΑ, τότε ανοίγει σε κάποιο χρώμα σύμφωνα με κάποιους απλούς κανόνες.

2 Ωραία. Σε παρακαλώ όμως κάνε μου μια χάρη. Εξήγησε μου τι ακριβώς σημαίνει ομαλή κατανομή. Ως απαντητής είμαι ο αρχηγός του ζεύγους. Αφού σε ακούσω προσεκτικά να περιγράφεις το χέρι σου, θα αποφασίσω για το τελικό συμβόλαιο. Μερικές φορές θα χρειαστεί να αγοράσεις ξανά για να καταλάβω τον τύπο του χεριού σου και να αποφασίσω σωστά. Όταν ανοίγεις 1ΧΑ μπορώ, σχεδόν πάντα, να αποφασίζω αμέσως, μιας και έχω ακριβείς πληροφορίες για το χέρι που κρατάς. Ευχαρίστως. Πάρε αυτά τα 13 φύλλα και ισομοίρασε τα σε 4 στήλες σε παρακαλώ

3 Κοίτα. Τώρα δημιουργήθηκε μια άλλη ομαλή κατανομή όπου έχουμε 4-4-3-2. Αναφέρουμε πρώτα τις στήλες με τα περισσότερα φύλλα και προχωράμε σε κατιούσα σειρά. Πάρε τώρα το φύλλο που μετακίνησες και προχώρησε το στη στήλη που είχε αρχικά 4 φύλλα. Μμμ.. δεν ισομοιράζονται ακριβώς. Το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι 3 στήλες από 3 φύλλα και μία με 4 φύλλα. Απ’ ότι κατάλαβα όταν λέμε ότι έχουμε ομαλή κατανομή, δεν επιτρέπεται σε κάποιο χρώμα να μην έχουμε καθόλου φύλλα, ούτε σε κάποιο χρώμα να έχουμε ένα μόνο φύλλο, ούτε να έχουμε 2 φύλλα σε περισσότερα από ένα χρώματα. Σωστά γατούλη; Μπράβο. Το πιασες το νόημα της ομαλής κατανομής. Πάρα πολύ ωραία. Τώρα δημιουργήθηκε ακόμα μια ομαλή κατανομή όπου έχουμε 5-3-3-2. Αυτές οι τρεις, 4-3-3-3, 4-4-3-2 & 5-3-3-2 είναι οι περιπτώσεις που λέμε ότι ένα χέρι έχει ομαλή κατανομή (Ο.Κ.) Πολύ ωραία. Αυτή είναι η πιο ομαλή κατανομή που μπορεί να γίνει. Έχουμε δηλαδή κατανομή 4-3-3-3, άσχετα με ποια στήλη έχει τα 4 φύλλα. Πρόσεξε τώρα. Πάρε ένα φύλλο από μια στήλη των 3φύλλων και μετακίνησε το σε μια άλλη στήλη των 3 φύλλων.

4 Ας δούμε μερικά χέρια ♠ Q93 ♥ A72  Q65 ♣ A976 4-3-3-3 Ομαλή κατανομή ♠ Q3 ♥ A7  Q653 ♣ A8752 Σωστά 5-4-2-2 Αυτή δεν είναι ομαλή κατανομή Πάρα πολύ σωστά ♠ Κ873 ♥ 97  Α853 ♣ A106 4-3-3-2 Ομαλή κατανομή Μπράβο!! Αν λύσεις σωστά και την επόμενη άσκηση, έλα το βράδυ να σου κάνω το τραπέζι..

5 ♠ KJ73 ♥ A75  Q65 ♣ AJ10 ♠ Q3 ♥ A974  Q1053 ♣ A52 ♠ Κ73 ♥ A  Α8532 ♣ Q862 Ομαλή καταν. Μη Ομαλή κατ. ♠ Κ3 ♥ AΚ974  Q873 ♣ 52 Μη Ομαλή κατ. ♠ Q8 ♥ 954  Κ983 ♣ Κ852 Ομαλή καταν. ♠ Κ3 ♥ KJ84  ΑJ532 ♣ 62 Μη Ομαλή κατ.

6 Γατούλη, όταν θα μιλάμε Μπριτζικά τι είναι αυτό που θα προσπαθούμε να πετύχουμε; Πολύ ωραία ακούγονται όλα αυτά γατούλη!! Κατ’ αρχήν θα κοιτάμε αν μπορούμε να παίξουμε μανς και να πάρουμε μεγάλο πριμ. Για να γίνει αυτό χρειάζεται και οι δυο μαζί να έχουμε 25 πόντους. Οι καλύτερες μανς είναι οι: 4 ♥, 4♠ και τα 3ΧΑ. Αν δεν έχουμε 25 πόντους θα παίζουμε Part Score. Τα 5♣ και τα 5♦ είναι μανς επίσης, αλλά χρειαζόμαστε 27 πόντους. Επίσης θα ψάχνουμε να βρούμε αν έχουμε 8φυλλο, τουλάχιστον, χρώμα για να το ορίσουμε σαν ατού.

7 Γατούλη, μήπως έχεις τίποτα οδηγίες τι πρέπει να κάνω αν γίνω εκτελεστής σε κάποιο συμβόλαιο; Σ’ ευχαριστώ πολύ γατούλη!! Βασικός στόχος του εκτελεστή είναι να φέρει σε πέρας την υποχρέωση που έχει αναλάβει το ζευγάρι. Να κάνει το συμβόλαιό του όπως λέμε. Μετράει να δει πόσες λεβέ έχει και πόσες λεβέ του χρειάζονται ακόμα για να πετύχει το συμβόλαιό του. Αν του φθάνουν, τις παίρνει χωρίς καθυστέρηση. Αν παίζει συμβόλαιο με ατού, συνήθως πρώτα παίζει να μαζέψει τα ατού των αντιπάλων ώστε να αποφύγει να πάρουν οι αντίπαλοι κάποια λεβέ “κοφτή”. Σε περίπτωση που ένα χρώμα δεν είναι ισομοιρασμένο στα δύο χέρια, ξεκινάει και παίζει πρώτα το-τα ονέρ από το κοντό χέρι. Τι ωραία που τα λες βρε γατούλη!!

8 Αξιολόγηση χεριών Ας ξεκινήσουμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ένα-ένα. Όπως όταν πας σε έναν πλειστηριασμό ξέρεις πόσα λεφτά έχεις μαζί σου και μέχρι που θα διεκδικήσεις κάτι που σ’ αρέσει, έτσι και δω πρέπει να μετρήσεις τους πόντους σου από ονέρ και τους πόντους κατανομής του χεριού σου, για να ξέρεις που βρίσκεσαι και μέχρι που μπορείς να φθάσεις. Για ονέρ θυμάμαι κάτι είπαμε αλλά για κατανομή πρώτη φορά ακούω. Ας ξαναδούμε τους πόντους από ονέρ και μετά λέμε για τους πόντους από κατανομή. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

9 Άσος (Α)...........4 πόντοι Βαλές (J)..........1 πόντος Ντάμα (Q)........2 πόντοι Ρήγας (Κ).........3 πόντοι

10 Όπως είδες σε κάθε χρώμα έχουμε έναν Άσο, ένα Ρήγα, μια Ντάμα και έναν Βαλέ. Σύνολο 4+3+2+1=10 πόντοι. Τέσσερα χρώματα επί 10 σημαίνει ότι η τράπουλα έχει συνολικά 40 πόντους από ονέρ. Γατούλη τα πρώτα 4 φύλλα πρέπει να είναι ΑΚQJ;. Όχι βέβαια. Το 5 ο φύλλο και κάθε επιπλέον φύλλο σε ένα χρώμα παίρνει 1 πόντο από κατανομή οποιαδήποτε και να είναι τα 4 πρώτα φύλλα. Γατούλη ήσουν σαφέστατος!!. Αν τώρα σε αυτά τα 4 φύλλα προσθέσεις και άλλο, ένα 5 ο φύλλο του ιδίου χρώματος, αυτό το φύλλο παίρνει 1 πόντο από κατανομή. Για κάθε επιπλέον φύλλο στο ίδιο χρώμα θα προσθέτεις και 1 πόντο. Αυτοί είναι πόντοι κατανομής.

11 ♠ 1098653 ♥ AKQ  QJ ♣ 98 ♠ AQJ ♥ 96432  J953 ♣ 2 ♠ 873 ♥ AQJ9  K98 ♣ AKQ Υπολογίστε την αξία κάθε χεριού Ονέρ: 12 Κατανομή: 2 Σύνολο: 14 Ονέρ: 8 Κατανομή: 1 Σύνολο: 9 Ονέρ: 19 Κατανομή: 0 Σύνολο: 19

12 Άρα έχουμε 3 ειδών πόντους. Τους πόντους από ονέρ, τους πόντους από κατανομή και τους συνολικούς πόντους που είναι το άθροισμα των δύο προηγούμενων. Σωστά γατούλη; Πάρα πολύ σωστά. Οι συνολικοί πόντοι είναι αυτοί που καθο- ρίζουν την αξία ενός χεριού. Ωραία. Τι έχουμε παρακάτω γατούλη; Αφού μάθαμε τα διαδικαστικά του πλειστηρια- σμού, θα δούμε τώρα με ποιο τρόπο ένα ζευγάρι ανταλλάσει πληροφορίες για το χέρι του, προκειμένου να αγοράσει το σωστό συμβόλαιο. Προς το παρόν θα θεωρούμε ότι όταν αγοράζει ένα ζευγάρι το άλλο δεν παρεμβαίνει. Αργότερα θα άρουμε αυτή την διάταξη και θα μπορούν να αγοράζουν όλοι. Είμαι όλο αυτιά!! Όταν ένα ζευγάρι σκοπεύει να αγοράσει το συμβόλαιο, ο ένας από τους δύο παίκτες πρέπει να ξεκινήσει τον πλειστηριασμό, κάνοντας μια αγορά. Από τη στιγμή αυτή αυτός ο παίκτης είναι ο ανοίξας. Ο συμπαίκτης του ανοίξαντα γίνεται ο απαντών. Σε γενικές γραμμές ο ανοίξας, όπως ήδη είπαμε, προσπαθεί να περιγράψει το χέρι του όσο καλύτερα μπορεί και ο απαντών χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να οδηγήσει το ζευγάρι στο σωστό τελικό συμβόλαιο και το χρώμα των ατού. Δηλαδή σαν να λέμε ο απαντών γίνεται ο αρχηγός του ζευγαριού!! Ακριβώς έτσι είναι!! Και με ποια κριτήρια αποφασίζει ο ένας παίκτης τον έναν ρόλο και ο άλλος τον άλλο;!! Αυτά ακριβώς θα εξετάσουμε ευθύς αμέσως, αφού πρώτα σου κάνω ένα μικρό τεστ!!

13 Ό αρχηγός του ζεύγους με τις πληροφορίες που μαζεύει από το συμπαίκτη του, συν αυτές που έχει από τα φύλλα του αποφασίζει για το σωστό συμβόλαιο που πρέπει να παίξει το ζευγάρι. Το σωστό συμβόλαιο εξαρτάται από το ύψος, δηλαδή των αριθμό των λεβέ που πρέπει να κερδίσει το ζευγάρι και από το είδος, δηλαδή αν θα έχει κάποιο χρώμα για ατού ή θα είναι Χωρίς Ατού. Πάρε αυτά τα 13 φύλλα και ισομοίρασε τα σε 2 στήλες σε παρακαλώ 7 βέβαια Πολύ σωστά! Σε αυτήν την περίπτωση όμως οι αντίπαλοι έχουν 6 φύλλα, δηλαδή περίπου όσα και μεις. Άρα έχουμε ισχνή πλειοψηφία μη ικανή για να “κυβερνήσουμε”. Εσύ τι λες θα ήθελες για ατού ένα χρώμα που θα είχε το ζευγάρι σου 7 φύλλα και οι αντίπαλοι 6; Απαπα.. δεν θα αισθανόμουνα καμία σιγουριά Ωραία. Πες μου σε παρακαλώ πόσα φύλλα πρέπει να έχει κάποιος για να έχει την πλειοψηφία των φύλλων; Πόσα φύλλα θέλεις να πάρεις από τη στήλη με τα λίγα ώστε να αισθάνεσαι κάποια σιγουριά; Πως θα μπορούσαν να είναι μοιρασμένα αυτά τα 8 φύλλα στα δύο χέρια; Έχουμε και λέμε: α) 8 – 0 β) 7 – 1 γ) 6 – 2δ) 5 – 3 ε) 4 – 4 Πολύ ωραία!! Δε μου λες παίζει ρόλο αν τα 8 αυτά φύλλα είναι μικρά ή μεγάλα; Απολύτως κανένα ρόλο. Αν και θα προτιμούσα να έχω τα μεγάλα, επιλέγω οποιο- δήποτε 8φυλλο χρώμα σαν χρώμα των ατού. Μπράβο σου!! Σε βρίσκω άψογο μικρούλη!! Τουλάχιστον ένα, ώστε να έχουμε εμείς 8 και αυτοί 5. Αν είχα και πάνω από 8 θα αισθανόμουν SUPER!!

14 Μμμ.. μισό λεπτό να μετρήσω τους πόντους μου. Έχω 16 πόντους και ομαλή κατανομή 4-3-3-3. Θα ανοίξω 1ΧΑ. Το να έχεις 22 ή και περισσότερους πόντους δεν είναι και το πιο σύνηθες πράγμα στο Μπριτζ. Προς το παρόν λοιπόν μην ανησυχείς. Αυτό θα το μάθουμε αργότερα αφού εξετάσουμε τα πιο πιθανά σενάρια πρώτα. Καλά γατούλη... ό,τι πεις! Κι αν έχω 22 ή και περισσότερους πόντους τι κάνω; Έχοντας 13 έως και 21 πόντους λοιπόν ξεκινάς τον πλειστηριασμό κάνοντας μια αγορά στο επίπεδο ένα! Αφού λοιπόν, χρειαζόμαστε 25 συνολικούς πόντους για να κάνουμε μανς και να πάρουμε το μεγάλο πριμ, όποιος παίκτης του ζευγαριού μιλάει πρώτος και έχει τους μισούς, τουλάχιστον πόντους, δηλαδή 13 πόντους, τότε αυτός ξεκινάει τον πλειστηριασμό και γίνεται ο ανοίξας, αυτόματα δε καθιστά τον συμπαίκτη του αρχηγό του ζεύγους. Ο συμπαίκτης του είναι ο απαντών! Πω.. πω.. πως τα σκέφτεσαι όλα αυτά. Μπράβο σου γατούλη! Όπως ξέρεις κάθε επίπεδο έχει 5 αγορές, η μια ιεραρχικά ανώτερη από την άλλη. Η ανώτερη αγορά σε κάθε επίπεδο είναι τα ΧΑ, τα οποία χρειάζονται πάντα λίγους περισσότερους πόντους απ’ ότι τ’ άλλα. Έτσι για να ξεκινήσουμε τον πλειστηριασμό με την αγορά 1ΧΑ θέλουμε 15 έως 17 πόντους και ομαλή κατανομή. Η αγορά 1ΧΑ είναι η πιο περιγραφική αγορά που υπάρχει για αυτό και είναι πρώτη προτεραιότητα μας. ♠ ΑΚ6 ♥ Q86  QJ106 ♣ A326 Τι θα κάνεις λοιπόν αν είναι η σειρά σου να αγοράσεις και κρατάς ένα χέρι σαν και αυτό δίπλα; ♠ ΑΚ6 ♥ Q86  QJ1062 ♣ A3 Οι πόντοι μου δεν άλλαξαν και η κατανομή μου εξακολουθεί να είναι, αν και λίγο διαφορετική, ομαλή. Τώρα έχω 5-3-3-2. Άρα, και πάλι θα αγοράσω για να ανοίξω τον πλειστηριασμό, 1ΧΑ. Πάρα, μα πάρα πολύ σωστά. Μπράβο! Δε μου λες αν σου πάρω το ♣2 και σου δώσω το ♦2 τι θα αγοράσεις; Και πάλι σωστά μιλάς. Μπράβο! Χάρη συντομίας, αντί να λέμε “θα αγοράσω για να ανοίξω τον πλειστηριασμό” όταν αγοράζουμε πρώτοι λέμε “θα ανοίξω”. Έχοντας 13 πόντους, έχεις ένα χέρι ελαφρά πιο δυνατό από το μέσο χέρι (40:4=10). Επίσης όταν έχεις 13 πόντους οι υπόλοιποι πόντοι που υπάρχουν στην τράπουλα είναι 27 οπότε αντιστοιχούν στατιστικά 9 σε κάθε έναν από τους υπόλοιπους παίκτες (27:3=9). Άρα εσύ και ο συμπαίκτης σου έχετε την υπεροπλία των πόντων ανά άξονα (13+9=22).

15 ♠ ΑΚ6 ♥ Q86  QJ10654 ♣ A Πάλι οι πόντοι είναι οι ίδιοι, αλλά τώρα με σόλο σπαθί δεν έχω ομαλή κατανομή, οπότε δεν μπορώ να ανοίξω 1ΧΑ. Τώρα θα έλεγα ότι πρέπει να ανοίξω 1♦ μιας και έχω πολλά καρά. Μμμμ... Τώρα δεν έχω 13 πόντους, Έχω 9 π. από ονέρ και 2π. από κατανομή, 11 συνολικούς πόντους. Γατούλη νομίζω ότι μπλοφάρεις. Δεν μπορώ να ανοίξω με μόνο 11 πόντους. ♠ 986 ♥ Q86  QJ10654 ♣ A Άψογα θα έλεγα. Μπράβο! Δε μου λες αν σου αλλάξω τα ♠ΑΚ με δυο μικρές πίκες, τι θα αγοράσεις; Ας το αλλάξω λίγο. Τι θα κάνεις αν κρατάς ένα χέρι σαν και αυτό δίπλα; Έχεις απόλυτο δίκιο. Μπράβο! Με λιγότερους από 13 πόντους δεν ανοίγουμε!!! Να λοιπόν οι πρώτοι απλοί κανόνες που πρέπει να εφαρ- μόζουμε για το αν θα ξεκινή- σουμε ή όχι τον πλειστηριασμό, αλλά και με ποια αγορά.

16 ♠ ΑΚ97 ♥ Α84  Κ83 ♣ 1062 •ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΟΡΑΣ •Δεν ανοίγω αν έχω λιγότερους από 13 πόντους •Αν έχω 15 – 16 – 17 πόντους και ομαλή κατανομή ανοίγω 1ΧΑ •Με 13 ή και περισσότερους πόντους ανοίγω το μακρύτερο μου χρώμα Και αν έχουμε ισομήκη χρώματα γατούλη;! Αυτό είναι ένα δίλλημα. Αν έχουμε ένα χέρι, σαν το διπλανό τι θα ανοίξω μια κούπα ή μια πίκα; ♠ ΑΚ986 ♥ ΑΚ864  4 ♣ J10 Σε σπάνιες περιπτώσεις με χέρια σαν το διπλανό, από 2 3φυλλα μινέρ επιλέγω το ιεραρχικά χαμηλότερο Γιατί να μην ανοίξω 1♠ γατούλη που είναι το πιο μακρύ μου χρώμα; Και πρέπει να θυμάμαι όλους αυτούς τους κανόνες βρε γατούλη; Μην αγχώνεσαι.. χαλαρά. Αν τύχει και δεν θυμάσαι κάτι, κάνε ότι νομίζεις σωστό εκείνη τη στιγμή. Ακόμα και αν κάνεις λάθος, μην ξεχνάς ότι ο άνθρωπος μαθαίνει και από τα λάθη του. Σε λίγο καιρό θα έχουν γίνει όλα αυτά κτήμα σου Αχ.. Μπράβο γατούλη με έκανες και αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Θα φροντίσω αυτόν ειδικά τον κανόνα να μην το ξεχάσω ποτέ και για άλλα πράγματα στη ζωή. Γιατί αυτό παραβιάζει τον κανόνα που λέει ότι όταν ανοίγω με ένα μαζέρ πρέπει να έχω 5 φύλλα στο μαζέρ αυτό. Αν το χέρι είχε 15 αντί για 14 πόντους θα μπορούσες να ανοίξεις 1ΧΑ αφού έχει και πολύ ομαλή κατανομή! •ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΟΡΑΣ •Δεν ανοίγω αν έχω λιγότερους από 13 πόντους •Με 15 – πόντους και ομαλή κατανομή ανοίγω 1ΧΑ •Με 13 ή και περισσότερους πόντους ανοίγω το μακρύτερο μου χρώμα •Από 2 ισομήκη 5φυλλα ή 6φυλλα χρώματα αγοράζω πάντα το ιεραρχικά ανώτερο χρώμα •Για να αγοράσω 1 ♥ ή 1♠, δηλαδή κάποιο μαζέρ, πρέπει το χρώμα να είναι, τουλάχιστον, 5φύλλο •Αν δεν έχω 5φυλλο μαζέρ αγοράζω το πιο μακρύ μινέρ ( ♣ ή  ). •Σε περίπτωση που έχω 2 4φυλλα μινέρ αγοράζω το ιεραρχικά ανώτερο.

17 ♠ 965 ♥ QJ98  AK4 ♣ AQJ ♠ AJ987 ♥ Κ6  ΚJ53 ♣ 98 ♠ 873 ♥ Q9876  ΑQJ ♣ 85 Υπολογίστε την αξία κάθε χεριού και πείτε τι αγοράζετε με κάθε χέρι. Ονέρ: 17 Κατανομή: 0 Σύνολο: 17 Αγορά: 1ΧΑ Ονέρ: 12 Κατανομή: 1 Σύνολο: 13 Αγορά: 1♠ Ονέρ: 9 Κατανομή: 1 Σύνολο: 10 Aγορά: Πάσο •Για να ανοίξουμε 1ΧΑ μετράμε μόνο πόντους από ονέρ και όχι πόντους από κατανομή

18 ♠ 5 ♥ ΑJ982  K4 ♣ AΚJ43 ♠ AQ87 ♥ A96  53 ♣ KJ64 ♠ AJ73 ♥ 7  KJ85 ♣ A852 Υπολογίστε την αξία κάθε χεριού και πείτε τι αγοράζετε με κάθε χέρι. Ονέρ: 16 Κατανομή: 2 Σύνολο: 18 Αγορά: 1♥ Ονέρ: 14 Κατανομή: 0 Σύνολο: 14 Αγορά: 1♣ Ονέρ: 13 Κατανομή: 0 Σύνολο: 13 Aγορά: 1♦ •Για να ανοίξουμε 1ΧΑ μετράμε μόνο πόντους από ονέρ και όχι πόντους από κατανομή

19 ♠ Κ53 ♥ ΑΚ86  ΑJ5 ♣ ΚJ3 ♠ Q873 ♥ Q963  AJ10 ♣ A6 ♠ 3 ♥ AQ963  5 ♣ AK9852 Υπολογίστε την αξία κάθε χεριού και πείτε τι αγοράζετε με κάθε χέρι. Ονέρ: 19 Κατανομή: 0 Σύνολο: 19 Αγορά: 1♣ Ονέρ: 13 Κατανομή: 0 Σύνολο: 13 Αγορά: 1♦ Ονέρ: 13 Κατανομή: 3 Σύνολο: 16 Aγορά: 1♣ •Για να ανοίξουμε 1ΧΑ μετράμε μόνο πόντους από ονέρ και όχι πόντους από κατανομή

20 Συμπερασματικά •Χρειαζόμαστε 13 συνολικούς πόντους για να ξεκινήσουμε τον πλειστηριασμό (ανοίξουμε) •Η πιο περιγραφική αγορά είναι το 1ΧΑ και χρειάζονται 15 – 17 π. και ομαλή κατανομή •Αν το χέρι δεν είναι κατάλληλο να ανοίξει 1ΧΑ, ανοίξτε το μακρύτερο σας χρώμα (5φ+) •Εάν δεν έχετε 5φ χρώμα ανοίξτε κάποιο 4φ μινέρ •Από δύο 4φυλλα μινέρ ανοίγουμε το ιεραρχικά υψηλότερο χρώμα •Από δύο 3φυλλα μινέρ ανοίξτε το ιεραρχικά χαμηλότερο χρώμα

21 Συνεχείζεται... Αυτά για σήμερα παιδιά. Τα λέμε την άλλη Κυριακή! © Δημήτρης Τόγιας


Κατέβασμα ppt "Πλειστηριασμός Όταν κάποιος ξεκινήσειει τον πλειστηρια- σμό με μια αγορά (ανοίξας), ο σκοπός του είναι να περιγράψει όσο καλύτερα μπορεί το χέρι του στον."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google