Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αυτό είναι το σχολείο μας!. Πριν ξεκινήσουμε την εκπαιδευτική δραστηριότητα θέσαμε 4 ερωτήματα. Ποιοι είμαστε και τι δυνατότητες έχουμε; Τι να κάνουμε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αυτό είναι το σχολείο μας!. Πριν ξεκινήσουμε την εκπαιδευτική δραστηριότητα θέσαμε 4 ερωτήματα. Ποιοι είμαστε και τι δυνατότητες έχουμε; Τι να κάνουμε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αυτό είναι το σχολείο μας!

2 Πριν ξεκινήσουμε την εκπαιδευτική δραστηριότητα θέσαμε 4 ερωτήματα. Ποιοι είμαστε και τι δυνατότητες έχουμε; Τι να κάνουμε και γιατί να το κάνουμε; Πώς να το κάνουμε; Πότε να το κάνουμε και πού;

3 Απαντάμε: Είμαστε σχολείο, όχι επιχείρηση! Δεν έχουμε οικονομικούς πόρους… …αλλά έχουμε φαντασία και όνειρα… Είμαστε: μεγάλη ομάδα (35 μαθητές), νέοι και ορεξάτοι, με κέφι δεν φοβόμαστε τη δουλειά Μας αρέσει η συνεργασία αλλά και οι ανατροπές...

4 Επιλέγουμε να είμαστε μέλη της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, γιατί μας αρέσει και το θέλουμε! Κανείς δεν μας αναγκάζει να συμμετέχουμε. Είμαστε όλοι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ! Το πού, το πώς και το πότε συζητιούνται και αποφασίζουμε ομαδικά.

5 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΣ: Αναζήτηση πόρων για στήριξη πολιτιστικού φεστιβάλ, με θέμα την αρχαία Ελλάδα. Η επιλογή μας συνδυάζει δύο προγράμματα του σχολείου: α) πολιτισμού β) επιχειρηματικότητας!

6 ΠΩΣ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ; Φωτογραφήθηκαν, για παράδειγμα, μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, στα πλαίσια της παρουσίασης αρχαίων ενδυμάτων. Εμείς παίρνουμε τις φωτογραφίες τους και φτιάχνουμε την ηλεκτρονική διαφήμιση, που θα «φορεθεί» σε φιλικές ιστοσελίδες και ιστολόγια και φυσικά στο δικό μας blog, που θα είναι αφιερωμένο στην προώθηση του φεστιβάλ.

7 Να και κάποιες προσπάθειες για τη δημιουργία της ηλεκτρονικής μας διαφήμισης! Πολιτιστικό Φεστιβάλ 2 ου Γυμνασίου Αιγάλεω ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: … ήλιος ενάλιος, φάρος ανέσπερος! Βραδινή εκδήλωση Έκθεση αρχαίων αντικειμένων Μεγάλο παιχνίδι σταθμών στο σχολείο μας! Σχολείο Ειδικής αγωγής Κοντά στο Jumbo ΜΑΪΟΣ 2009 (11, 12, 13)

8 Πάμε ένα… ταξίδι στο χρόνο; ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2 ου Γυμνασίου Αιγάλεω Σχολείο Ειδικής αγωγής Κοντά στο Jumbo Δευτέρα 11 Μαίου, 8΄.00 μ.μ.

9 Η … μασκώτ του φεστιβάλ

10 Πώς ξεκινήσαμε; Με… βροχή ιδεών!!!! Αναζήτηση χορηγών (εταιρίες κλπ) Ψάξιμο στους γονείς των μαθητών για τεχνίτες και ξυλουργούς, που θα προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ την εργασία τους Αναζήτηση υλικού ΔΩΡΕΑΝ (ΕΟΤ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κλπ) Διοργάνωση BAZAAR με χειροποίητες δημιουργίες μας Διοργάνωση μαθητικής συναυλίας με συμβολικό εισιτήριο Λαχειοφόρος

11 Χωριστήκαμε σε υποομάδες δράσης. Αντιπροσωπία από την Ομάδα Κοσμήματος Ομάδα των ΔΙΚΤΥΩΜΕΝΩΝ (Internet, e-mail κλπ…) Ομάδα ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ Ομάδα ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ Ομάδα ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΧΟΡΗΓΩΝ Ομάδα ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ Ομάδα ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗΣ Ομάδα των ΖΩΓΡΑΦΩΝ - ΚΕΡΑΜΙΣΤΩΝ Ομάδα ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Ομάδα BAZAAR

12 Κατασκευή ερυθρόμορφων ή μελανόμορφων πιάτων Και πέσαμε με τα μούτρα στη δουλειά…

13 Δημιουργία κοσμημάτων

14 Κατασκευή αρχαίων παιχνιδιών με ξύλο ή πηλό…

15 Διακόσμηση για το… Παρασκευή 20 Μαρτίου

16

17

18 Έχουμε βρει και βοηθούς… Παππούς μαθήτριας, ζωγράφος

19 Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη… Συναυλία και λαχειοφόρος Δημιουργία ειδικού blog για διαφήμιση του φεστιβάλ Επικοινωνία με εταιρίες, για εύρεση χορηγών Αποστολή ηλεκτρονικής διαφήμισης σε φιλικές ιστοσελίδες Δημοσιεύσεις στον περιοδικό τύπο του Αιγάλεω, π.χ. περιοδικό «Η πόλη μας» Αφισοκόλληση και «φει-βολάν» διαφημιστικά. Ευχαριστήριες επιστολές στους χορηγούς.

20 Πρόβες χορευτικού χιπ - χοπ

21 Πρόβες μουσικών κομματιών

22 Προετοιμασία μαγικών τρυκ

23 Μερική αποτίμηση Συνεργαστήκαμε μεταξύ μας, με τους καθηγητές μας, με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων με μαθητές του 4 ου Λυκείου για τη συναυλία και πιθανόν και με τη μπάντα του Μουσικού Γυμνασίου Ιλίου. Θα επικοινωνήσουμε με φορείς του Δήμου και με εταιρίες Θα «δικτυωθούμε» περισσότερο ιστολογικά Το σχολείο μας, λοιπόν, είναι μία κοινότητα που ανοίγεται…

24 Τι κερδίζουμε, τελικά; Δεν έχει σημασία, στην ουσία, πόσα θα … βγάλουμε! Τα μαθηματικά της εκπαιδευτικής δραστηριότητας είναι διαφορετικά… Κερδίζουμε ίσως περισσότερα σε άλλους τομείς …

25 … όταν δίνουμε τα χέρια!!!


Κατέβασμα ppt "Αυτό είναι το σχολείο μας!. Πριν ξεκινήσουμε την εκπαιδευτική δραστηριότητα θέσαμε 4 ερωτήματα. Ποιοι είμαστε και τι δυνατότητες έχουμε; Τι να κάνουμε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google