Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ- ΑΘΗΝΑΙΩΝ-ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΘΟΥΚΙΔΙΔΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ: 79-80.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ- ΑΘΗΝΑΙΩΝ-ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΘΟΥΚΙΔΙΔΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ: 79-80."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ- ΑΘΗΝΑΙΩΝ-ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΘΟΥΚΙΔΙΔΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ: 79-80

2 ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΣΤΟΧΟΣ: σκοπός της κίνησης αυτής των κερκυραίων ήταν να αποφύγουν την πιθανότητα οι εχθροί να πλεύσουν εναντίον τους και να πάρουν πίσω τους αιχμαλώτους.  ΔΡΑΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : για να αποφύγουν τυχόν εχθρικές ενέργειες από τους εχθρούς μετέφεραν όλους τους αιχμαλώτους στον ναό της Ήρας και εγκατέστησαν φρουρά για την φύλαξη της πόλης.

3 ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΣΤΟΧΟΣ: η δεύτερη κίνηση γίνεται από την πλευρά των Αθηναίων, οι οποίοι δεν σκοπεύουν να επιτεθούν στους Κερκυραίους καθώς επικρατεί σύγχυση.  ΔΡΑΣΗ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : δεν τολμούν να επιτεθούν και τελικά παραμένουν άπραγοι και αναχωρούν για την ηπειρωτική χωρά με αιχμαλώτους 13 κερκυραϊκά πλοία.

4 ΤΡΙΤΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΣΤΟΧΟΣ: η τρίτη κίνηση, από τους Αθηναίους, δεν αποσκοπεί σε επίθεση εναντίον των Κερκυραίων λόγω της σύγχυσης και του φόβου που επικρατεί.  ΔΡΑΣΗ: ο Βρασίδας κάνει προσπάθειες να πείσει τον Αλκίδα να επιτεθούν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ο Αλκίδας δεν πείθεται και παραμένουν πολεμικά αδρανείς. Αποβιβάζονται όμως στη Λευκίμμη και λεηλατούν τους αγρούς.

5 ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΣΤΟΧΟΣ: στόχος της κίνησης αυτής είναι η αποφυγή πλεύσης εχθρικών πλοίων εναντίων των δημοκρατικών Κερκυραίων.  ΔΡΑΣΗ: τρομοκρατημένοι οι Κερκυραίοι σπεύδουν να διαπραγματευτούν με τους ικέτες και τους υπόλοιπους για το πώς θα σώσουν την πόλη.  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: τελικά καταφέρνουν να πείσουν μερικούς από αυτούς να μπουν στα πλοία και επιπλέον εξοπλίζουν 30 πλοία αναμένοντας επίθεση.

6 ΠΕΜΠΤΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΣΤΟΧΟΣ: κατά την κίνηση αυτή ο στόχος είναι οι Πελοποννήσιοι να επιστρέψουν στο αρχικό τους αγκυροβόλιο.  ΔΡΑΣΗ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : οι Πελοποννήσιοι λεηλατούν μέχρι το μεσημέρι, οπότε σταματούν και αναχωρούν με τα πλοία τους. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πληροφορούνται ότι οι Αθηναίοι πλησιάζουν με 60 πλοία από τη Λευκάδα.

7 ΕΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΣΤΟΧΟΣ: οι Αθηναίοι στέλνουν πλοία με σκοπό να προλάβουν πιθανή επίθεση των Πελοποννησίων.  ΔΡΑΣΗ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : στέλνουν πλοία και τον Ευρυμέδοντα γιατί έχουν πληροφορηθεί ότι υπάρχει εσωτερική αναταραχή μεταξύ τους και ότι ετοιμάζονται να πλεύσουν εναντίον της Κέρκυρας.

8 ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!! ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΟΝΟΥΣ ΡΙΠΙ ΚΑΡΑΜΟΥΣΚΕΤΑ ΒΑΛΕΡΙΑ ΤΣΙΟΥΜΑ ΒΑΣΩ ΤΖΙΜΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑ


Κατέβασμα ppt "ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ- ΑΘΗΝΑΙΩΝ-ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΘΟΥΚΙΔΙΔΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ: 79-80."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google