Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ενθύμιο των μαθητών του Στ 1 για τη σχολική χρονιά

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ενθύμιο των μαθητών του Στ 1 για τη σχολική χρονιά"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ενθύμιο των μαθητών του Στ 1 για τη σχολική χρονιά 2011 - 2012
Ενθύμιο των μαθητών του Στ 1 για τη σχολική χρονιά

2 Το σχολείο μας

3 Το σχολείο μας

4 Η τάξη μας

5 Το Τμήμα μας

6 Φώτης Γαλάνης Ονομάζομαι Φώτης Γαλάνης. Φέτος είναι η τελευταία μου χρονιά στο σχολείο αυτό. Θυμάμαι τότε που ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με αυτό το σχολείο. Ήμουν ντροπαλός και δεν ήθελα να πάω στην τάξη. Είχα συνηθίσει το περιβάλλον του σπιτιού μου. Τώρα όμως έφτασα να είμαι πολύ χαρούμενος κάθε μέρα που περνώ το κατώφλι της τάξης μου. Σ΄ όλα αυτά τα χρόνια γνώρισα πολλά παιδιά. Με κάποια δέθηκα πολύ, με άλλα όχι και τόσο. Τα συναισθήματά μου τώρα που φεύγω είναι και χαρά και λύπη. Χαρά που πέρασα όμορφα όλα αυτά τα χρόνια και λύπη που δε θα μπορέσω να ξανακάνω μάθημα σ΄ αυτό το σχολείο. Το σχολείο αυτό μου πρόσφερε πολλή γνώση, αλλά και πολλά στοιχεία για να διαμορφώσω το χαρακτήρα μου με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνω ένας έντιμος άνθρωπος. Μου πρόσφερε γνώσεις για να σταθώ στην κοινωνία χωρίς πρόβλημα. Το νιώθω σαν δεύτερο σπίτι μου και θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή.

7 Φώτης Γαλάνης Μερικές φορές βλέπω μεγαλύτερα παιδιά να το επισκέπτονται και λέω μέσα μου πως πλησιάζει ο καιρός που κι εγώ θα έρχομαι στο σχολείο όποτε μπορώ, ώστε να μου έρχονται στο μυαλό όλες οι καλές αναμνήσεις. Εδώ έμαθα να έχω δημιουργική σκέψη και να μην παγιδεύομαι από τα πολλά και μεγάλα λόγια. Αυτό το μήνυμα δε θα το ξεχάσω ποτέ. Αν μπορούσα, θα ήθελα να ταξιδέψω στο χρόνο και να με δω σε όλες τις τάξεις του δημοτικού! Να ζήσω ξανά όλες τις χαρές και όλες τις λύπες που αποτυπώθηκαν στο μυαλό μου. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους δασκάλους αλλά και το διευθυντή του σχολείου μας που μας πρόσφεραν γνώση και εφόδια ώστε να γίνουμε σωστοί πολίτες και να αντεπεξέλθουμε σ΄ όλες τις δυσκολίες που θα εμφανίζονται μπροστά μας τώρα που ζούμε σε μια τόσο δύσκολη εποχή.

8 Δήμητρα Γαλάτη Με λένε Δήμητρα κι είμαι 11,5 ετών. Βρίσκομαι στη Λακωνική σχολή 10 χρόνια. Ένα απ΄ τα ενδιαφέροντά μου είναι η γυμναστική, αφού γυμνάζομαι και εκτός σχολείου. Συγκεκριμένα το άθλημα που μου αρέσει είναι το ταε κβο ντο αλλά θα ήθελα να ξεκινήσω και βόλεϊ. Σ΄ αυτό το σχολείο έχω δημιουργήσει ισχυρές φιλίες. Η καλύτερή μου φίλη είναι η Δανάη Κοντοθανάση και ο καλύτερός μου φίλος ο Δημήτρης Φαλτσέτας. Όλα τα χρόνια που πέρασα στη Λακωνική Σχολή ήταν φανταστικά κι αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχω ξεχωριστούς αγαπημένους δασκάλους. Αυτό που θα μου μείνει απ΄ το σχολείο αυτό είναι οι συμμαθητές, οι δάσκαλοι, οι εκδρομές αλλά και οι δύσκολες στιγμές που περάσαμε μαζί! Το σχολείο αυτό θα μου μείνει αξέχαστο!

9 Ειρήνη Γκοτσοπούλου Γεια σας, είμαι η Ειρήνη και είμαι 12 χρονών. Μου αρέσει πολύ να χορεύω και να μιλάω. Το άθλημα που ασχολούμαι είναι το μπάσκετ και αν είχα χρόνο θα μου άρεσε να ασχοληθώ και με το βόλεϊ. Οι φίλες μου είναι πολλές, αλλά η κολλητή μου φίλη είναι μόνο μία και τη λένε Αναστασία. Είμαστε πολύ δεμένες από την πέμπτη δημοτικού. Οι αγαπημένοι μου δάσκαλοι είναι η κυρία Βάσω που μου έμαθε να διαβάζω και να γράφω και γι΄ αυτό την ευχαριστώ πολύ και η κυρία Λαμπρινή που μας μαθαίνει πράγματα τα οποία θα μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Φέτος είναι η χρονιά που θα φύγω απ΄ αυτό το σχολείο και έχω στεναχωρηθεί πολύ γι΄ αυτό, αλλά πρέπει να αποδεχτώ πως μεγαλώνω και πως τα έξι χρόνια που είμαι εδώ τελειώνουν. Όμως σκέφτομαι πως θα μπορώ όποτε έχω χρόνο να επισκέπτομαι το σχολείο μου και να το βλέπω. Πάντως θα μου λείψει!

10 Αναστασία Γκουρνέλου Ονομάζομαι Αναστασία, είμαι 12 χρονών και γεννήθηκα στις 14/2/2000. Το αγαπημένο μου άθλημα είναι το τένις και ασχολούμαι με αυτό τρεις φορές την εβδομάδα. Συνήθως, στον ελεύθερο χρόνο μου, μου αρέσει να μιλάω με τους φίλους μου ή να πηγαίνω βόλτες με την αδερφή μου. Τα αγαπημένα μου μαθήματα είναι η φυσική και η γυμναστική, ενώ δε μου αρέσουν καθόλου τα θρησκευτικά και τα μαθηματικά. Θα ήθελα να προσθέσω ακόμη, πως οι καλύτερές μου φίλες είναι η Ειρήνη και η Ξανθή. Όταν μεγαλώσω, θα ήθελα να γίνω νηπιαγωγός, γιατί μου αρέσουν τα παιδιά και τα αγαπώ πολύ.

11 Αναστασία Γκουρνέλου Μέχρι να τελειώσω όμως το δημοτικό, θα ήθελα μόνο να πάρω καλούς βαθμούς. Καθώς θα φύγω από τη Λακωνική Σχολή, θα στεναχωρηθώ, επειδή θα χάσω όλους τους φίλους μου, αλλά ταυτόχρονα θα χαρώ, εφόσον θα πάω γυμνάσιο και θα γνωρίσω πολλούς ανθρώπους. Δε θα ξεχάσω όμως, ποτέ, όλες τις αναμνήσεις που έχω από αυτό το σχολείο. Θα θυμάμαι πάντα τις υπέροχες εκδρομές που πηγαίναμε κάθε χρόνο, καθώς και τα αστεία που έκανα μαζί με τους φίλους μου. Θα θυμάμαι, ακόμη, και όλους τους δασκάλους που είχα, διότι έμαθα αρκετά πράγματα από αυτούς, τα οποία θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μου. Θα μπορούσα να πω πως αυτά τα έξι χρόνια που ήμουν στο δημοτικό ήταν τα καλύτερα της ζωής μου.

12 Ειρήνη Γράβαρη Γεια σας, με λένε Ειρήνη Γράβαρη. Είμαι 12 χρονών και πηγαίνω στη ΣΤ1΄ τάξη της Λακωνικής Σχολής Εκπαιδευτήρια Φραγκή. Αγαπημένο μου άθλημα είναι το ακόντιο, που κάνω. Το αγαπημένο μου μάθημα είναι η ιστορία, η γλώσσα και η φυσική, ενώ λιγότερο μου αρέσουν τα μαθηματικά. Φίλους έχω από όλη την τάξη, αλλά οι καλύτερές μου φίλες είναι η Νάνσυ, η Χριστίνα, η Αναστασία και η Ειρήνη. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ανάμεσα στους δασκάλους, γιατί όλοι με βοήθησαν με ξεχωριστό τρόπο. Οι δάσκαλοί μου με βοήθησαν στο να μάθω και ήταν δίπλα μου σε κάθε μου βήμα. Ο διευθυντής που μας στήριζε, έκανε τα πάντα για να είμαστε χαρούμενοι και τα λόγια του ήταν σοφά με ξεχωριστό περιεχόμενο το καθένα. Οι συνοδοί μας μετέφεραν με ασφάλεια και έκαναν τη διαδρομή μας για το σπίτι χαρούμενη και ξεχωριστή. Γενικά όλο το προσωπικό του σχολείου μας φρόντιζε και μας αγαπούσε και γι΄ αυτό τους ευχαριστώ όλους.

13 Ειρήνη Γράβαρη Όλες οι εκδρομές που κάναμε κατά τη διάρκεια του δημοτικού ήταν ξεχωριστές. Η καθεμία είχε τη δική της προσφορά. Αυτή που μου άρεσε περισσότερο ήταν η Sport Camp. Εκεί κάναμε διάφορα αθλήματα και δραστηριότητες. Όλα τα παιδιά της τάξης αγαπούσαν αυτή την εκδρομή και θυμάμαι ότι όταν ερχόταν η ανακοίνωση, την επόμενη κιόλας μέρα οι θέσεις είχαν κλείσει. Επίσης ξεχωριστές ήταν οι διήμερες και οι τετραήμερες. Όταν πηγαίναμε σε αυτές επισκεπτόμασταν ξεχωριστά μνημεία, πηγαίναμε βόλτες, ξεκουραζόμασταν, γλεντούσαμε. Στις εκδρομές πέρασα τις καλύτερες στιγμές μου με τους φίλους μου. Το συναίσθημά μου είναι ένα τώρα που τελειώνω το δημοτικό. Νιώθω μεγάλη λύπη που θα αποχωριστώ τους συμμαθητές μου και τους δασκάλους μου, που τόσα πέρασα μαζί τους. Δεν νιώθω καθόλου χαρά που φεύγω. Πώς άλλωστε θα μπορούσα να νιώσω χαρά τώρα που φεύγω από το δεύτερο σπίτι μου, τη δεύτερή μου οικογένεια. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλα αυτά που πέρασα θα μου μείνουν αξέχαστα. Για το μέλλον μου δεν έχω σχεδιάσει κάτι. Θέλω να τελειώσω το πανεπιστήμιο και μετά θα δω τι επάγγελμα θα ακολουθήσω.

14 Βασίλης Δεδάκης Γεια σας! Με λένε Βασίλη Δεδάκη και είμαι 12 χρονών. Φέτος πηγαίνω στην έκτη τάξη δημοτικού στη Λακωνική Σχολή. Τα ενδιαφέροντά μου είναι η κολύμβηση που είναι και το αγαπημένο μου άθλημα. Το αγαπημένο μου μάθημα είναι η γυμναστική. Οι φίλοι μου είναι πολλοί. Κάποιοι από αυτούς είναι ο Αλέξανδρος, ο Κώστας, η Αγγελική, η Νικολέτα, η Βικτωρία και πολλοί άλλοι. Η αγαπημένη μου εκδρομή είναι στη sport camp. Οι αγαπημένοι μου δάσκαλοι είναι ο κύριος Πάνος, ο κύριος Παναγιώτης και η φετινή μου δασκάλα η κυρία Λαμπρινή. Φέτος η τελευταία μου χρονιά περνάει ευχάριστα και όμορφα και υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα. Θα σας θυμάμαι πάντα και ελπίζω να με θυμάστε κι εσείς!

15 Αλέξανδρος Θεοχάρης Είμαι ο Αλέξανδρος και είμαι 12 χρονών. Φοιτώ στο σχολείο από τα τρία μου χρόνια. Κατά τη διάρκεια των εννέα χρόνων που φοιτώ εδώ έχουν μείνει στο μυαλό πολλές ευχάριστες και λίγες δυσάρεστες στιγμές. Οι φίλοι μου είναι ο Δημήτρης, ο Κώστας, ο Χάρης, ο Νίκος και ο Φώτης αλλά ο κολλητός μου είναι Βασίλης. Επίσης έχω και φίλες όπως η Νικολέτα, η Αγγελική, η Δήμητρα και η Δανάη. Όλα αυτά τα παιδιά είναι ευχάριστα και περνάμε πολύ καλά μαζί. Επίσης έχω πολλές ασχολίες στον ελεύθερο χρόνο μου.

16 Αλέξανδρος Θεοχάρης Το αγαπημένο μου άθλημα είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το χάντμπολ αλλά κυρίως το ποδόσφαιρο, με το οποίο θέλω να ασχοληθώ και επαγγελματικά. Για το μέλλον μου ονειρεύομαι ένα πράγμα, να γίνω ένα σπουδαίος ποδοσφαιριστής και να αγωνιστώ σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Όμως για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έχω πείσμα και θέληση και να δουλεύω καθημερινά. Μέσα από το σχολείο έχω γνωρίσει πολλούς δασκάλους. Οι δύο που εγώ ξεχωρίσει περισσότερο είναι η κυρία Λαμπρινή και ο κύριος Πάνος, οι οποίοι με την απλότητά τους μας έκαναν να ευχαριστιόμαστε το μάθημά τους. Όλα αυτά μου έχουν αφήσει αξέχαστες αναμνήσεις τις οποίες δεν θα ξεχάσω ποτέ.

17 Αναστασία Θωμά Είμαι η Αναστασία Θωμά και είμαι 12 ετών. Φοιτώ στη Λακωνική από 2 χρονών, δηλαδή από πολύ μικρούλα! Μου αρέσουν πολύ τα αγγλικά και τα μαθήματα που αγαπώ και λατρεύω είναι τα μαθηματικά και η ιστορία. Τέλος το αγαπημένο μου άθλημα είναι το ποδόσφαιρο. Όσα θυμάμαι απ΄ τη Λακωνική Σχολή είναι πανέμορφες εμπειρίες. Ο αγαπημένος μου δάσκαλος ήταν ο κύριος Παναγιώτης γιατί μας φρόντιζε και μας έλεγε πολλά αστεία. Μια αξέχαστη εκδρομή ήταν όταν πήγαμε στην Πινακοθήκη και είδαμε τα εκθέματά της. Ένα πολύ ξεχωριστό γεγονός είναι όταν αντίκρισα το δημοτικό σχολείο και το εξερεύνησα. Οι καλύτερές μου φίλες είναι η Ειρήνη, η Χριστίνα και η Βικτωρία. Τις αγαπώ και με αγαπούν. Όταν φύγω από αυτό το σχολείο θα στεναχωρηθώ πολύ για θα χάσω όλες αυτές τις εμπειρίες.

18 Νάνσυ Καπράλου Με λένε Νάνσυ Καπράλου, είμαι 12 χρονών και μένω στο Περιστέρι. Τα αγαπημένα ενδιαφέροντά μου είναι η ζωγραφική και η κιθάρα με τα οποία ασχολούμαι στον ελεύθερο χρόνο μου. Το αγαπημένο μου άθλημα είναι ο στίβος που μου αρέσει πολύ και περνάω και πολύ ωραία. Τα αγαπημένα μου μαθήματα είναι η γυμναστική, η γλώσσα και η έκθεση. Οι καλύτερές μου φίλες είναι η Χριστίνα και η Ειρήνη με τις οποίες περνάω πολύ καλά. Για το μέλλον, ονειρεύομαι να γίνω κτηνίατρος, αλλά θα πρέπει να τα πάω καλά στα μαθηματικά και στη φυσική. Τώρα που θα φύγω από τη Λακωνική Σχολή νιώθω λύπη γιατί θα μου λείψουν οι φίλοι μου, οι δάσκαλοι και το σχολείο και δεν θα ήθελα να φύγω ποτέ από εδώ.

19 Νάνσυ Καπράλου Τα ενδιαφέρονται πράγματα που θυμάμαι ήταν οι γιορτές που κάναμε για την 28η Οκτωβρίου, για τα Χριστούγεννα, για τις Απόκριες και την 25η Μαρτίου. Επίσης έχω πάει σε πολλές εκδρομές και ήταν όλες ξεχωριστές. Πάντα όταν γυρνούσαμε είχαμε ένα τεράστιο χαμόγελο γιατί περνούσαμε τέλεια, επισκεπτόμασταν ξεχωριστά μέρη, αλλά και οι μονοήμερες εκδρομές στη σπορτ καμπ, σε μουσεία και στο στάδιο με τους γυμναστές μας. Οι αγαπημένοι μου δάσκαλοι είναι η κυρία Γιάννα, η κυρία Λαμπρινή και ο κύριος Φραγκής αφού όλοι αυτοί προσπάθησαν πάρα πολύ για εμάς. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για ότι ευχάριστο ή δυσάρεστο έζησα εδώ. Πάντως δε θα χάσω την επαφή με το σχολείο αφού κάθε χρόνο θα περνάω από εδώ.

20 Κωνσταντίνος Καρεκλάς
Με λένε Κωνσταντίνο Καρεκλά, είμαι 12 χρονών και φοιτώ στη ΣΤ΄ τάξη του ιδιωτικού σχολείου Λακωνική Σχολή – Εκπαιδευτήρια Φραγκή που βρίσκεται στον Κολωνό. Μένω στο Περιστέρι και τα ενδιαφέροντά μου είναι πολλά. Τα αγαπημένα μου αθλήματα είναι το Tae Kwon do και το ποδόσφαιρο. Το αγαπημένο μου μάθημα είναι η γυμναστική και οι αγαπημένες μου ασχολίες να συναντιέμαι με τους φίλους μου και να πηγαίνω βόλτες. Τόσα χρόνια στο δημοτικό σχολείο έχω κάνει πολλούς φίλους, αλλά οι καλύτεροί μου είναι ο Νίκος Π. και ο Δημήτρης Φ. Αισθάνομαι όμως μεγάλη λύπη που θα τους χάσω όλους τελειώνοντας το σχολείο. Θα έχω όμως να θυμάμαι πάρα πολλά και αξέχαστα γεγονότα που έζησα εδώ, τα οποία θα με συντροφεύουν μέχρι να γεράσω.

21 Κωνσταντίνος Καρεκλάς
Και όσο μιλάμε για το μέλλον μου, θα πρέπει να πω ότι από μικρό παιδάκι ήθελα να γίνω αστυνομικός, λόγω της πολλής δράσης και περιπέτειας. Επίσης θα ήθελα να περάσω σ΄ ένα καλό Πανεπιστήμιο ώστε να μπορώ να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα. Όπως είπα και πριν, αυτά που θα θυμάμαι από τη Λακωνική Σχολή είναι πάρα πολλά, κάποια όμως δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Κάποια από αυτά είναι οι εκδρομές για σκι, τα χριστουγεννιάτικα μπαζάρ η συνάντηση με διάσημους ανθρώπους όπως η Βούλα Πατουλίδου και η τραγουδίστρια Καλομοίρα και οι εκδρομές στη Sport Camp. Η πιο ωραία όμως κατά τη γνώμη μου εκδρομή είναι η τετραήμερη, λόγω του ότι ταξιδεύουμε εκτός Αθήνας, επισκεπτόμαστε όμορφα μέρη και περνάμε ωραία με τους φίλους μας. Τέλος, ο αγαπημένος μου δάσκαλος είναι ο κύριος Παναγιώτης Φραγκής, που τώρα είναι διευθυντής του σχολείου μας, λόγω της υπομονής του και τη θέλησής του να μάθουμε, αλλά και όλο το προσωπικό του σχολείου.

22 Δανάη Κοντοθανάση Γεια σας, με λένε Δανάη και είμαι 12 ετών. Από μικρή είχα πολλά ενδιαφέροντα, αλλά τα αγαπημένα μου είναι ο χορό και το τραγούδι. Επίσης το αγαπημένου μου άθλημα είναι το βόλεϊ. Πάντα δυσκολευόμουν στη γεωγραφία και στα θρησκευτικά. Όμως η ιστορία και η φυσική είναι τα αγαπημένα μου μαθήματα. Από την πρώτη μέρα που πήγα στο Νηπιαγωγείο έκανα πολλούς φίλους. Όμως οι αγαπημένοι μου φίλοι είναι η Τζωρτζίνα, η Δήμητρα και ο Δημήτρης. Σε αυτό το σχολείο γνώρισα καλούς δασκάλους που με βοήθησαν να φτάσω ως εδώ. Αξέχαστη θα μου μείνει η εκδρομή στη Δροσιά που παίξαμε όλα τα παιδιά μαζί. Τέλος στενοχωριέμαι πολύ που θα φύγω από αυτό το σχολείο και θα αποχωριστώ τους δασκάλους και τους φίλους μου!

23 Αικατερίνη Κορφοξυλιώτη
Τελειώνοντας το δημοτικό, τελειώνει για όλους εμάς τους μαθητές της έκτης τάξης, ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μας που λέγεται Δημοτικό και ανοίγει ένα άλλο μεγαλύτερο το Γυμνάσιο. Αισθάνομαι λύπη γιατί θα αποχωριστώ τους αγαπημένους μου δασκάλους τον κύριο Παναγιώτη και την κυρία Λαμπρινή που με βοήθησαν πολύ στις δύο τελευταίες τάξεις. Επίσης αισθάνομαι λύπη γιατί θα αποχωριστώ τους φίλους και τις φίλες μου που με πολλές από αυτές είμαστε μαζί από το νηπιαγωγείο.

24 Αικατερίνη Κορφοξυλιώτη
Δεν θα ξεχάσω επίσης τις όμορφες εκδρομές που πήγαμε, τις ωραίες παραστάσεις που κάναμε κάθε χρόνο για το κλείσιμο της χρονιάς και για τις οποίες προετοιμαζόμαστε όλη τη χρονιά. Τα πιο αγαπημένα μου μαθήματα είναι τα θρησκευτικά, η γλώσσα, η θεατρική αγωγή και η αγωγή του πολίτη. Τα αγαπημένα μου αθλήματα είναι η κολύμβηση, η γυμναστική, το βόλεϊ, το μπάσκετ και πολλά άλλα. Επίσης η αγαπημένη μου ασχολία είναι να ακούω μουσική.

25 Μαρία Λαυράνου Γεια σας! Με λένε Μαρία Λαυράνου και είμαι 12 ετών. Φοιτώ στη Λακωνική Σχολή εδώ και δέκα χρόνια και έχω δεθεί πολύ με αυτό το σχολείο. Από εδώ έχω να θυμάμαι χαρούμενα, αλλά και μερικές φορές κάποια δυσάρεστα γεγονότα. Σ΄ όλο αυτό το διάστημα δημιούργησα φιλίες, αλλά και σταμάτησα να είμαι φίλη με κάποιους, διότι υπήρξαν κάποιες διαφωνίες μεταξύ μας. Επίσης, θυμάμαι όταν ήρθα στην πρώτη δημοτικού με φόβιζαν τα βιβλία και τα τετράδια, ενώ τώρα είναι τα απαραίτητα εργαλεία που με συνοδεύουν παντού. Φυσικά όμως έχω να θυμάμαι και πολλές αξέχαστες εκδρομές, στις οποίες έζησα μοναδικές στιγμές.

26 Μαρία Λαυράνου Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών, αγάπησα ιδιαίτερα κάποιους ανθρώπους που εργάζονται στο σχολείο. Εκτός, δηλαδή από τους δασκάλους που φέρονταν στα παιδιά με τον καλύτερο τρόπο και από τη διεύθυνση, ξεχώρισα ιδιαίτερα κάποιες συνοδούς και οδηγούς των σχολικών λεωφορείων. Μέσα σ΄ όλα αυτά τα χρόνια, μου δημιουργήθηκε η ανάγκη για νέες ασχολίες. Ξεκίνησα αγγλικά και με τον καιρό γερμανικά, με αποτέλεσμα τώρα να ετοιμάζομαι να δώσω για πτυχίο και στις δύο αυτές γλώσσες. Ακόμη, άρχισα να ενδιαφέρομαι περισσότερο για κάποια αθλήματα όπως η κολύμβηση και το βόλεϊ. Επίσης ξεχώρισα και το μάθημα της ιστορίας και των μαθηματικών που άλλοτε μου φαίνονταν εύκολα και άλλοτε δύσκολα.

27 Μαρία Λαυράνου Επίσης αυτό που έχω να θυμάμαι είναι τα «φανταστικά» παιδιά που γνώρισα σ΄ αυτό το σχολείο. Μ΄ όλους θέλω να συνεχίσω να μιλάω αλλά και με τους «κολλητούς» μου δεν νομίζω ότι θα χωριστούμε. Αυτοί οι «κολλητοί» μου λοιπόν είναι η Αγγελική, ο Βασίλης και ο Αλέξανδρος με τους οποίους απ΄ την πρώτη στιγμή γίναμε φίλοι. Όταν ξεκίνησα αυτό το σχολείο ήμουν χαρούμενη, ενώ τώρα ύστερα από τόσα χρόνια που περάσανε νιώθω λυπημένη που θα χάσω ένα τόσο ωραίο σχολείο, όλα αυτά που έζησα εδώ και τους φίλους και συμμαθητές μου που δεθήκαμε και γίναμε όλοι ένα. Βέβαια αυτό που ξέρω είναι πως ότι ζήσαμε εδώ θα το έχω για πάντα μέσα στην καρδιά μου.

28 Χάρης Μανεάδης Ονομάζομαι Χάρης Μανεάδης. Είμαι 11 χρονών και έχω πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να σας πω. Πρώτα πρώτα να πω πως είμαι μαθητής της έκτης τάξης του ιδιωτικού δημοτικού Λακωνική Σχολή Εκπαιδευτήρια Φραγκή. Έχω περάσει πολλά χρόνια εδώ που έφυγαν σα νερό. Όμως είναι πράγματα που δεν θα ξεχάσω ποτέ, όπως για παράδειγμα τους τέσσερις πιο αγαπημένους δασκάλους, την κυρία Λαμπρινή, τον κύριο Πάνο της έκτης, τον κύριο Παναγιώτης της πέμπτης και τον κύριο Σάκη. Ακόμα θα θυμάμαι πάντα την πρώτη μου τριήμερη εκδρομή που πήγα μόνος μου και πέρασα απίστευτες στιγμές με τους φίλους μου που τόσο αγαπώ.

29 Χάρης Μανεάδης Οι καλύτεροι και αγαπημένοι μου φίλοι είναι ο Δημήτρης, ο Φώτης, ο Αλέξανδρος και ο Βασίλης από τα αγόρια, η Δανάη, η Δήμητρα και η Αγγελική από τα κορίτσια. Όλους αυτούς τους ανθρώπους δεν θα τους ξεχάσω ποτέ. Όμως είμαι και πάρα πολύ χαρούμενος αλλά και ταυτόχρονα λυπημένος που θα φύγω από το δημοτικό. Σίγουρα θα μου λείψει πολύ! Επίσης πρέπει να πω ότι από αυτό το σχολείο έχω αποκομίσει πολλά στοιχεία, σημαντικά για να γίνω μαθηματικός που είναι και το όνειρό μου. Βέβαια δεν είναι μόνο τα μαθηματικά απαραίτητα στη ζωή μας. Μου αρέσει πολύ το άθλημα της κολύμβησης, με το οποίο ασχολούμαι πάρα πολύ. Αυτά είχα να σας πω με λίγα λόγια και εύχομαι σε όλους τους συμμαθητές μου καλή πρόοδο και καλή τύχη.

30 Τζωρτζίνα Μέρκου Γεια σας! Είμαι η Τζωρτζίνα και είμαι απόφοιτη της έκτης τάξης του δημοτικού. Οι αγαπημένες μου ασχολίες είναι ο χορός και το τραγούδι, τις οποίες τις μοιράζομαι με τις κολλητές μου φίλες. Έχω πολλά αγαπημένα αθλήματα αλλά αυτά που ξεχωρίζω είναι το βόλεϊ και το μπάσκετ. Από πέρσι το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Φυσική μαζί με τα πολλά πειράματα και τις κατασκευές. Οι άνθρωποι που αγαπώ περισσότερο στη Λακωνική Σχολή είναι η δασκάλα μου η κυρία Λαμπρινή της έκτης τάξης και ο κύριος Παναγιώτης της πέμπτης. Οι στιγμές που θα μου μείνουν αξέχαστες είναι όταν παίζαμε με τους αγαπημένους μου φίλους και φίλες Επίσης θα θυμάμαι πάντα όλες τις ωραίες εκδρομές μας αλλά και το σχολείο αυτό που τόσα χρόνια μας υποδεχόταν με τόση αγάπη.

31 Χριστίνα Μπονιάκου Για μένα το να τελειώσω το δημοτικό φαινόταν κάτι ακατόρθωτο! Κι όμως να που γίνεται πραγματικότητα. Στο σχολείο γνώρισα διάφορα αθλήματα, αλλά και μαθήματα που μερικά από αυτά έγιναν τα αγαπημένα μου. Ένα από τα αγαπημένα μου αθλήματα που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω είναι η κολύμβηση και ασκούμαι δύο φορές την εβδομάδα. Ένα άλλο είναι το βόλεϊ την αξία του οποίου ανακάλυψα παίζοντας με τα άλλα κορίτσια. Αγαπημένο μου μάθημα είναι τα μαθηματικά διότι αγαπώ τους αριθμούς. Αυτά είναι τα ενδιαφέροντά μου μέσα στο σχολείο. Εδώ όλα τα παιδιά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα γνωρίζονται καλά μεταξύ τους και κάνουν φιλίες. Έτσι κι εγώ δημιούργησα ιδιαίτερη φιλία με δύο κορίτσια, τη Νάνσυ και την Ειρήνη που τις αγαπώ πολύ.

32 Χριστίνα Μπονιάκου Για το μέλλον έχω βάλει υψηλούς στόχους που θέλω να τους επιτύχω. Ένας από αυτούς τους μακρινούς στόχους είναι να γίνω κτηνίατρος. Έχω επιλέξει αυτό το επάγγελμα γιατί αγαπώ τα ζώα. Τα αισθήματά μου τώρα που τελειώνω το δημοτικό είναι ποικίλα. Καταρχήν νιώθω λύπη επειδή θα φύγω από αυτό το σχολείο και θα χάσω την επαφή με τους συμμαθητές μου. Όμως από την άλλη πλευρά νιώθω χαρά γιατί προχωρώ τη ζωή μου και σιγά σιγά εκπληρώνω τους στόχους μου. Σίγουρα θα θυμάμαι τα ξεχωριστά γεγονότα, τις αξέχαστες εκδρομές που έχω περάσει με τους συμμαθητές και τους δασκάλους μου. Τέλος δεν θα ξεχάσω ποτέ τους δασκάλους που μου πρόσφεραν γνώσεις και τους συμμαθητές μου που μου πρόσφεραν τόσα χρόνια χαράς και γέλιου.

33 Βικτωρία Νικολοπούλου
Γεια σας ονομάζομαι Βικτωρία Νικολοπούλου και είμαι απόφοιτη της Έκτης Δημοτικού του σχολείου Λακωνική Σχολή 2. Οι αγαπημένες μου ασχολίες είναι η ζωγραφική και μου αρέσει επίσης το μπάσκετ, αν και δεν είναι μια εξωσχολική δραστηριότητα που κάνω. Καθημερινά στο σχολείο κάνουμε διάφορα ενδιαφέροντα μαθήματα, αλλά το αγαπημένο μου είναι η γυμναστική και η γλώσσα, διότι στην γυμναστική γυμνάζουμε το σώμα μας και στη γλώσσα μαθαίνουμε καινούργια πράγματα.

34 Βικτωρία Νικολοπούλου
Στο σχολείο αυτό βρίσκομαι πολλά χρόνια και για αυτό έχω αποκτήσει πολλούς φίλους! Η παρέα μου είναι η Νικολέτα, η Δανάη, η Τζωρτζίνα, η Δήμητρα, η Αγγελική, ο Αλέξανδρος, ο Βασίλης και ο Κώστας, αλλά η κολλητή μου είναι η Νικολέτα. Για το μέλλον δεν έχω σκεφτεί τι επάγγελμα θα ακολουθήσω αλλά θέλω να σπουδάσω και να κάνω πολλά ταξίδια για να γνωρίσω καλύτερα το κόσμο και να μάθω τις συνήθειες τους. Αυτό που θα ήθελα ακόμη είναι να μην χάσω τους φίλους μου και να είμαστε για πάντα μια ακτύπητη παρέα. Τα συναισθήματά μου τώρα που τελειώνω το σχολείο είναι ανάμεικτα. Πρώτα από όλα αισθάνομαι λύπη που θα αποχωριστώ τους φίλους μου και το σχολείο που μου έχει προσφέρει πολλά. Αισθάνομαι όμως και χαρά που θα προχωρήσω ένα βήμα στην ζωή μου. Αν και θα φύγω από αυτό το σχολείο θα μου μείνουν αξέχαστες οι στιγμές που περνούσα με τους φίλους μου και οι ατελείωτες ώρες γέλιου που κάναμε μαζί. Οι εκδρομές που πηγαίναμε και περνούσαμε τέλεια. Αλλά πάνω από όλα οι δάσκαλοι και φυσικά οι φίλοι που είχα από μικρή.

35 Νίκος Παντελαίος Τώρα που αποφοιτώ από τη Λακωνική Σχολή, αναπολώ τις καλές στιγμές που πέρασα εδώ.Πάντα θα θυμάμαι τους δασκάλους μου με τους οποίους πέρασα τα σχολικά μου χρόνια στη Λακωνική. Επίσης θα θυμάμαι όλες τις εκδρομές και τα γεγονότα που πέρασα σε αυτό το χώρο. Τώρα που τελειώνω το Δημοτικό και φεύγω από το σχολείο μου νιώθω λύπη που αποχωρίζομαι έναν τόσο οικείο χώρο και που θα εγκαταλείψω όλους τους φίλους μου που γνώρισα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σε λίγο καιρό που θα φύγω από το σχολείο θα θυμάμαι πάντα τους φίλους και τους δασκάλους που γνώρισα. Τα αγαπημένα μου μαθήματα είναι η φυσική και τα εικαστικά, ενώ αγαπημένο μου άθλημα είναι το μπάσκετ. Κυρίως στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με διάφορα παιχνίδια στον υπολογιστή ή με το να γράφω δικές μου ιστορίες. Τελειώνοντας θα πω ότι πέρασα υπέροχα εδώ τα σχολικά μου χρόνια και αν ήταν στο χέρι μου να ξαναφοιτήσω εδώ από την αρχή θα το έκανα ευχαρίστως γιατί γνωρίζω και αγαπώ πολύ το σχολείο μου.

36 Γιάννης Παππάς Η Λακωνική Σχολή είναι ένας τόπος όπου ήμουν εκεί από τριών ετών απ΄ το πρωί έως αργά το μεσημέρι. Σ΄ αυτό το πανέμορφο και τέλειο σχολείο έχω ζήσει πολλά πράγματα. Έχω πολλούς αγαπημένους δασκάλους που με είχαν μαθητή και με ξεχώριζαν ιδιαίτερα, μερικές φορές μάλιστα με φώναζαν «mister Bin»! Παρόμοια πέρασα και με συνοδούς των σχολικών λεωφορείων. Όλοι όμως οι άνθρωποι του σχολείου, όπως οι δάσκαλοι, οι συνοδοί, η κυρία Μαρία του κυλικείου θα μου μείνουν αξέχαστοι. Κάτι άλλο που θα θυμάμαι πάντα είναι οι εκδρομές που κάναμε τα Σαββατοκύριακα, αλλά και οι εξωσχολικές μας εκπαιδευτικές επισκέψεις σε διάφορα μέρη. Για παράδειγμα, πριν λίγο καιρό επισκεφθήκαμε το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και μάθαμε πολλά γι΄ αυτό, αλλά και για τη γύρω περιοχή. Περνάω υπέροχα στις εκδρομές που γίνονται Σαββατοκύριακα, γιατί διασκεδάζουμε πολύ, χορεύουμε και λέμε ανέκδοτα! Επιπλέον ήταν πολλές οι χαρές και τα ξεχωριστά γεγονότα που έζησα στο σχολείο αυτό, όπως το χριστουγεννιάτικο παζάρι.

37 Γιάννης Παππάς Αξίζει να αναφέρω ότι έχω και πολλά ενδιαφέροντα τα οποία μπορώ να τα αξιοποιώ και στο σχολείο μου. Μου αρέσει πολύ να παίζω ηλεκτρονικά επιτραπέζια παιχνίδια και να ασχολούμαι με τον υπολογιστή. Στο διάλειμμα μ΄ αρέσει πολύ να πειράζω το Στέφανο, αλλά κι εκείνος με πειράζει. Έχω ακόμη πέντε αγαπημένα αθλήματα: το μπάσκετ όπου είμαι καλός στο να «κόβω» τον αντίπαλο, την κολύμβηση όπου είμαι γρήγορος και πολύ καλός, το τρέξιμο όπου προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς και την ποδηλασία όπου είμαι τέλειος. Όλα αυτά τα χρόνια απέκτησα πολλούς φίλους που ζήσαμε μαζί ευχάριστες αλλά μερικές δυσάρεστες στιγμές. Στο μέλλον ονειρεύομαι να γίνω ή μετεωρολόγος, ή δημοσιογράφος ή αν λόγω οικονομικής κρίσης δεν υπάρχουν … κανάλια να γίνω κηπουρός! Θα ήθελα να κερδίζω έναν καλό μισθό από τη δουλειά μου. Επίσης όνειρό μου είναι να κερδίσω χρυσό μετάλλιο και κύπελο στην κολύμβηση. Τώρα όμως που το «ταξίδι» στη Λακωνική Σχολή τελειώνει, δεν θα ξεχάσω τις εμπειρίες που έζησα εδώ και νιώθω λύπη που φεύγω και νομίζω πως η λύπη μου θα γίνει εντονότερη στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Δυστυχώς όλα τα ωραία πράγματα τελειώνουν κάποια στιγμή. Πάντως χαίρομαι αφάνταστα που έζησα και μεγάλωσα στη Λακωνική Σχολή.

38 Νικολέττα Σκαλούμπακα
Έκτη δημοτικού φέτος και αυτό το υπέροχο ταξίδι όλα τα χρόνια στη Λακωνική Σχολή θα λάβει τέλος. Εξάλλου του χρόνου θα βρίσκομαι μακριά απ΄ αυτό το ξεχωριστό σχολείο και το μόνο που θα με συνδέει μαζί τους θα είναι οι αναμνήσεις! Ονομάζομαι Νικολέττα Σκαλούμπακα, είμαι 12 χρονών και όπως καταλάβατε φοιτώ στην ΣΤ΄ τάξη της Λακωνικής Σχολής. Η πρώτη φορά που πάτησα το πόδι μου εδώ ήταν πριν περίπου 10 χρόνια, στο νηπιαγωγείο και από τότε έχω δεθεί πολύ με αυτό το μέρος. Οι δάσκαλοι και γενικά το προσωπικό μας αντιμετώπισαν απ΄ την αρχή με όρεξη και ενδιαφέρον και αμέσως νιώσαμε την αγάπη που εξέπεμπαν.

39 Νικολέττα Σκαλούμπακα
Θα ήθελα όμως να σας μιλήσω και λίγο για μένα. Η κύρια εξωσχολική μου δραστηριότητα καθώς και το αγαπημένο μου άθλημα είναι το μπάσκετ. Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με τα αδέλφια μου και όποτε έχω διάθεση παίζω ηλεκτρονικά παιχνίδια. Τα Σαββατοκύριακα συνήθως πηγαίνω στο πάρκο ή διασκεδάζω με τους φίλους μου. Βέβαια, μπορεί να με βρείτε και στο γήπεδο να υποστηρίζω τον Ολυμπιακό! Επίσης, θα ήθελα να προσθέσω πως στο σχολείο, εκτός απ΄ τη μόρφωση που παίρνουμε και τις αρχές που μαθαίνουμε να έχουμε, γνωρίζουμε και καινούργια παιδιά και ο χρόνος που περνάμε μαζί τους μας δίνει την ευκαιρία να καταλάβουμε με ποιους ταιριάζουμε περισσότερο. Φέτος, που θα αποφοιτήσω από τη Λακωνική Σχολή, αισθάνομαι περηφάνια που κατάφερα να φτάσω ως εδώ, ταυτόχρονα όμως ξεχειλίζω από λύπη, αφού θα αποχωριστώ τους αγαπημένους μου δασκάλους που με ώθησαν προς το καλύτερο και τους συμμαθητές μου που έχουμε δεθεί τόσα χρόνια μαζί. Ευτυχώς όμως οι αναμνήσεις δε θα ξεθωριάσουν ποτέ, όπως και η Λακωνική Σχολή στην καρδιά μου!

40 Άγγελος Σκιαδάς Με λένε Άγγελο Σκιαδά και πηγαίνω στη ΣΤ1΄ τάξη δημοτικού στη Λακωνική Σχολή Εκπαιδευτήρια Φραγκή. Αισθάνομαι μεγάλη λύπη που αποχαιρετώ για πάντα αυτό το παραμυθένιο μέρος. Εκεί έκανα πολλούς φίλους από τότε που πήγα πρώτη φορά εκεί, πριν 8 χρόνια όταν ήμουν στο Νηπιαγωγείο. Τώρα που είμαι στο τέλος της τελευταίας τάξης του δημοτικού, είμαστε όλοι πια μια οικογένεια. Μερικές φορές υπάρχουν εντάσεις που όμως ξεπερνιούνται εύκολα. Εγώ συνήθως δεν τσακώνομαι με άλλα παιδιά. Προσπαθώ να συμφιλιώνω αυτούς που τσακώνονται και γενικά δε μου αρέσουν οι τσακωμοί, αλλά όταν με κοροϊδεύουν, μου μιλούν άσχημα και με περιγελούν, τότε βεβαίως τσακώνομαι. Όπως και να ΄χει, όταν χωριστούμε, στο μυαλό κάποιων από εμάς θα υπάρχουν μόνο στιγμές χαράς!

41 Άγγελος Σκιαδάς Ήταν πριν από οχτώ ολόκληρα χρόνια όταν με έφερε ο παππούς μου στον ονειρικό κόσμο του Νηπιαγωγείου. Είχε μια φανταστική παιδική χαρά, η οποία είχε ένα τρένο μεγάλο για να μπαίνουμε μέσα του, μια υπέροχη τσουλήθρα που στην αρχή της είχε μια γεφυρούλα και από πάνω της μια σκεπή. Ακόμα λίγο πιο πέρα υπήρχαν κούνιες και μια ξύλινη τραμπάλα και πολλά ακόμα ξύλινα παιχνίδια βαμμένα με φανταστικά χρώματα! Στο χώρο του Νηπιαγωγείου υπήρχαν πολλά δωμάτια που όλα είχαν ένα πράσινο χαλάκι. Εκεί υπήρχαν πολλά παιχνίδια επιτραπέζια και λούτρινα που έπαιζαν τα παιδιά. Εκεί πέρασα φανταστικά και από ότι θυμάμαι στενοχωρήθηκα όταν έφυγα. Μετά πήγα στο δημοτικό που από ότι ήξερα είχε 6 τάξεις με δύο τμήματα η κάθε μία. Εγώ ήμουν πάντα στο πρώτο τμήμα σε όποια τάξη κι αν φοιτούσα. Η αγαπημένη μου τάξη είναι η έκτη γιατί προετοιμάζομαι να κάνω ένα μεγάλο βήμα για να πάω στο γυμνάσιο. Μου αρέσει αυτή η τάξη όχι μόνο γιατί θα πάω στο γυμνάσιο αλλά επειδή εκεί έμαθα να εκτιμώ το σχολείο μου και το σπουδαίο έργο που κάνει για εμάς. Επίσης δεν θα ξεχάσω το όμορφο περιβάλλον του σχολείου όπως το άνετο προαύλιο, τα όμορφα λουλούδια που υπάρχουν σε αυτό, το κυλικείο, αλλά και τη διακόσμηση των κτιρίων με τους εντυπωσιακούς πίνακες στις σκάλες. Όλοι οι δάσκαλοι είναι φιλικοί με τους μαθητές. Κανείς δεν μας μαλώνει όπως σε άλλα σχολεία. Όλοι προσπαθούν να μας μορφώσουν, ώστε να γίνουμε καλλιεργημένοι άνθρωποι, γεμάτοι όρεξη και μεράκι για δουλειά για να προσφέρουμε στην κοινωνία. Αυτό το μοναδικό σχολείο θα μου μείνει αξέχαστο και θα έχω να το θυμάμαι μέχρι το τέλος της ζωής μου.

42 Στέφανος Σκουρτιάς Ονομάζομαι Στέφανος Σκουρτιάς και φέτος φοιτώ στη ΣΤ Δημοτικού. Είμαι δηλαδή σχεδόν απόφοιτος! Οι αγαπημένες μου ασχολίες δεν περιορίζονται μόνο στο σχολείο μου! Μου αρέσει πολύ να πηγαίνω εκδρομές στη φύση, να κάνω ποδήλατο, καθώς και να ασχολούμαι με τον αθλητισμό! Το αγαπημένο μου άθλημα είναι το μπάσκετ και μάλιστα ένας από τους κύριους στόχους μου είναι να μοιάσω σε έναν από τους πρωταθλητές αυτού του πρωταθλήματος! Επίσης θα έλεγα πως είμαι φιλομαθής, γιατί δεν ενδιαφέρομαι μόνο για τα μαθήματα του σχολείου μου, αλλά και στον ελεύθερο χρόνο μου, μου αρέσει να διαβάζω διάφορα εξωσχολικά βιβλία! Πάντως, τα αγαπημένα μου μαθήματα είναι η Ιστορία, η Φυσική (βιολογία), τα Μαθηματικά και τα Θρησκευτικά! Έχω επιλέξει αυτά τα μαθήματα ως ωραιότερα, γιατί πιστεύω ότι μου ταιριάζουν! Το γεγονός ότι πηγαίνω στο συγκεκριμένο σχολείο, τόσα πολλά χρόνια με έχει βοηθήσει να αναπτύξω ιδιαίτερη φιλία με τους συμμαθητές μου αλλά και με τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου με τα οποία κάνουμε παρέα όποτε μπορούμε.

43 Στέφανος Σκουρτιάς Σε αυτό το σχολείο οφείλω ό,τι έχω μάθει, αφού φοιτώ σε αυτό από το νηπιαγωγείο! Αυτά τα χρόνια, όμως, δεν μου πρόσφεραν μόνο γνώσεις, αλλά και ευχάριστες και δυσάρεστες εμπειρίες, που θα τις κουβαλώ μέσα μου, σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου! Σε αυτό το σχολείο κοινωνικοποιήθηκα, έμαθα να ανήκω σε ομάδα, να συνεργάζομαι, να προσφέρω και να διαμορφώνω έναν σωστό χαρακτήρα! Στο δρόμο μου συνάντησα ανθρώπους οι οποίοι νοιάστηκαν για μένα ειλικρινά και μου παρείχαν γνώσεις, διδάσκοντάς με, με την καρδιά τους! Με αυτόν τον τρόπο με βοήθησαν να ξεπεράσω τα εμπόδια που με δυσκόλευαν και να γίνομαι ολοένα και καλύτερος! Σε όλα αυτά τα σχολικά χρόνια διοργανώθηκαν κάποιες συναρπαστικές και αξέχαστες εκδρομές, στις οποίες συμμετείχαν άλλοτε με τους συμμαθητές και τους δασκάλους μου και άλλοτε με τους γονείς μου! Τώρα, στο τέλος της σχολικής μου περιόδου νοσταλγώ τον παλιό καλό καιρό, που η δασκάλα μου με έπαιρνε από το χέρι και με πήγαινε στην αίθουσα του νηπιαγωγείου! Σκέφτομαι επίσης όλους τους δασκάλους, οι οποίοι με βοήθησαν να υψώσω το ανάστημά μου και να φτάσω μέχρι εδώ! Κάποιους από αυτούς θα τους έχω πάντα στην καρδιά μου, όχι μόνο γιατί μου έμαθαν γράμματα αλλά και γιατί με βοήθησαν να πιστέψω στον εαυτό μου! Τέλος, θα μου λείψουν απλά καθημερινά πράγματα, όπως η τάξη μου, το θρανίο μου, οι αγαπημένες μυρωδιές, όλες οι στιγμές που έζησα μέσα στο χώρο του σχολείου! Στο μέλλον ονειρεύομαι να συνεχίσω τη φοίτησή μου στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και κάποτε να μπω στο Πανεπιστήμιο! Θα ήθελα να σπουδάσω κάτι που θ΄ αγαπώ και με το οποίο θα ασχοληθώ και επαγγελματικά! Ίσως να γίνω γιατρός! Ποιος ξέρει; Αυτός είμαι εγώ και αυτές είναι οι σκέψεις και οι προσδοκίες μου. Τελειώνοντας, θέλω να πω πως νιώθω πολύ τυχερός που φοίτησα σ΄ αυτό το σχολείο και πολύ περήφανος για τον εαυτό μου!

44 Αγγελική Σπακουρή Με λένε Αγγελική Σπακουρή και φοιτώ στη Λακωνική Σχολή εδώ και 7 χρόνια. Έχω πολλά ενδιαφέροντα όπως ο αθλητισμό, η ζωγραφική και η μουσική. Όσον αφορά τα αθλήματα, εμένα το αγαπημένο μου άθλημα είναι το μπάσκετ. Ασχολούμαι με το άθλημα 4 χρόνια και σκοπεύω να το συνεχίσω. Ασχολούμαι με τη μουσική και συγκεκριμένα με ένα όργανο, το ακορντεόν. Κάνω 2 χρόνια και έχω κατενθουσιαστεί. Στον ελεύθερό μου χρόνο παίζω μπάσκετ, ακούω μουσική, παίζω μουσική, είμαι στον υπολογιστή ή παίζω ηλεκτρονικά παιχνίδια. Κατά την πάροδο των χρόνων σε αυτό το σχολείο έκανα πολλούς φίλους. Οι αγαπημένοι μου είναι η Μαρία, η Δανάη, η Τζωρτζίνα, η Δήμητρα, η Νικολέτα, η Βικτωρία, ο Βασίλης, ο Αλέξανδρος, ο Δημήτρης και ο Νίκος Χρ. Με αυτούς παίζω καθημερινά και περνάμε αξέχαστες στιγμές μαζί. Γελάμε, τραγουδάμε και χαιρόμαστε το κάθε λεπτό. Σπάνια υπάρχουν καβγάδες ανάμεσά μας και αν τύχει κάτι τέτοιο κρατάει μόνο για μερικά λεπτά. Αυτό που ευελπιστούμε όμως εμείς, είναι το κάθε δευτερόλεπτο που περνάμε μαζί να είναι ξεχωριστό και μοναδικό. Όμως ο καιρός πέρασε και είμαστε τώρα στην τελευταία μας χρονιά εδώ στη Λακωνική.

45 Αγγελική Σπακουρή Το πόσο γρήγορα πέρασαν τα χρόνια δεν περιγράφεται. Ήμουν τεσσάρων χρονών όταν πρωτοήρθα σε αυτό το σχολείο. Θυμάμαι ότι έκλαιγα συνέχεια, ασταμάτητα! Με πήρε η κυρία Ελένη στο νηπιαγωγείο και με πήγαινε από τάξη σε τάξη για να με αφήσει εκεί που έπρεπε, στα χέρια της δασκάλας μου και δίπλα στους συμμαθητές μου. Όταν έφτασα επιτέλους στην τάξη μου, ηρέμησα λίγο, γιατί είδα τους συμμαθητές μου που ήταν ήσυχοι και είπα από μέσα μου: «Ησύχασε Αγγελική, μη γίνουμε ρεζίλι!». Η κυρία μου, η κυρία Ιφιγένεια μου φέρθηκε πολύ καλά. Πήγα και κάθισα δίπλα σε δύο παιδιά : τη Μαρία και τον Αλέξανδρο. Αμέσως γίναμε πολύ καλοί φίλοι και ακόμη είμαστε κολλητοί. Τα χρόνια πέρασαν και φτάσαμε στην πέμπτη δημοτικού, όπου όλοι λίγο – πολύ αρχίζαμε να συνειδητοποιούμε ότι άλλος ένας χρόνος μας έμεινε. Τελικά αυτός ο χρόνος ήρθε. Με δασκάλα την κυρία Λαμπρινή, ζήσαμε ξεχωριστά γεγονότα. Δε θα ξεχάσω ποτέ το πώς μας υποδέχτηκε. Η χαρά και η αγάπη που μας έδειξε φαινόταν στο πρόσωπό της. Κατανόησε ότι είναι δύσκολο για 26 μικρά παιδιά που έχουν να ειδωθούν 3 μήνες, να καταλάβουν ότι είναι με το ένα πόδι στο γυμνάσιο και ότι είναι οι τελευταίες μέρες που περνούν μαζί.

46 Αγγελική Σπακουρή Άλλη μία μέρα που πιστεύω πως εκτός από εμάς τα παιδιά δεν θα ξεχάσει ούτε η δασκάλα μας, είναι η ημέρα των γενεθλίων της. Κλείσαμε τις κουρτίνες, της κλείσαμε τα μάτια και μπήκε η Τζωρτζίνα με τη Νικολέτα μαζί με την τούρτα και όλοι αρχίσαμε να λέμε το τραγούδι των γενεθλίων. Έπειτα μοιράσαμε την τούρτα και καθίσαμε να τη φάμε. Ήταν η πιο ωραία σχολική μέρα απ΄ όλες. Πολλές ευχάριστες μέρες έχω ζήσει με τους συμμαθητές μου σε αυτό το σχολείο. Θλίβομαι στην ιδέα ότι μας μένουν μόνο μερικές ημέρες που θα είμαστε όλοι μαζί. Μετά από αυτές τις λίγες ημέρες που μας μένουν, οι δρόμοι μας θα χωριστούν και θα είναι δύσκολο να ξαναβρεθούμε όλοι. Όμως, στον αντίποδα, χαίρομαι διότι έχω αποδείξει στον εαυτό μου ότι ανεβαίνω επίπεδο στη ζωή μου. Αυτό σημαίνει ότι ωριμάζουμε πια! Όμως, πάντα θα έχω στο μυαλό μου τις καταπληκτικές στιγμές που έζησα στη Λακωνική Σχολή! Γειαααα!! Λακωνική Σχολή for ever !!

47 Δημήτρης Φαλτσέτας Ονομάζομαι Δημήτρης Φαλτσέτας και είμαι 11 χρονών. Έχω πολλά ενδιαφέροντα. Μου αρέσει να ασχολούμαι με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αγαπημένα μου αθλήματα είναι το ποδόσφαιρο, το τζούντο και το μπάσκετ. Από τα μαθήματα του σχολείου, λατρεύω τα θρησκευτικά και τα μαθηματικά, αλλά μου αρέσει και η γλώσσα. Τόσα χρόνια σ΄ αυτό το σχολείο, έχω αποκτήσει πολλούς και καλούς φίλους. Οι αγαπημένοι μου φίλοι είναι ο Χάρης, ο Κωνσταντίνος και ο Αλέξανδρος από τα αγόρια, ενώ από τα κορίτσια είναι η Δανάη και η Δήμητρα.

48 Δημήτρης Φαλτσέτας Όταν μεγαλώσω θα ήθελα να γίνω γιατρός. Αν και είναι ένα κουραστικό και δύσκολο επάγγελμα θα ήθελα να το ασκήσω. Αισθάνομαι λύπη που θα φύγω από τη Λακωνική Σχολή διότι εδώ έχω ζήσει πολλές ευχάριστες και κάποιες δυσάρεστες στιγμές. Γι΄ αυτό και για πολλούς άλλους λόγους, αν γινόταν, δε θα ήθελα να σταματήσω να φοιτώ στη Λακωνική. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω τους πιο αγαπημένους μου δασκάλους όπως είναι ο κύριος Παναγιώτης, η κυρία Λαμπρινή και η κυρία Γιάννα, αλλά και την αγαπημένη συνοδό την κυρία Κούλα. Τώρα που έφτασε η ώρα ν΄ αλλάξουμε σχολείο, εύχομαι να μας φωτίσει ο θεός και να έχουμε δύναμη και υγεία ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του γυμνασίου.

49 Άγγελος Χαμπιλίδης Πολλά ενδιαφέροντα πράγματα έκανα στη Λακωνική Σχολή. Έμαθα πολλά πράγματα, ζωγράφισα, έπαιξα. Οι αγαπημένες μου ασχολίες είναι η κολύμβηση, οι υπολογιστές και πολλά άλλα αθλήματα και ιδιαίτερα το μπάσκετ. Τα αγαπημένα μου μαθήματα είναι η μουσική και η φυσική. Είχα πολλούς φίλους όπως τον Αλέξανδρο, το Βασίλη, το Γιάννη, τη Βικτωρία και τον Κώστα. Επίσης γνώρισα πολλούς δασκάλους και συνοδούς των σχολικών λεωφορείων, με πιο αγαπημένους τον κύριο Παναγιώτη Φραγκή, τον κύριο Γιάννη Φλέγκα, την κυρία Λαμπρινή Πιερράτου, την κυρία Μοσχούλα και τον κύριο Διονύση. Από όσα θυμάμαι από τη Λακωνική Σχολή, αξέχαστες είναι οι εκδρομές και οι πλάκες που κάναμε με τους φίλους μου. Καθώς φεύγω από το δημοτικό αισθάνομαι χαρά γιατί θα περάσω σε άλλα πεδία γνώσης και λύπη γιατί φεύγω από ένα σχολείο όπως αυτό. Για το μέλλον μου ονειρεύομαι να κάνω ακόμα καλύτερα πράγματα.

50 Νίκος Χριστόπουλος Δημοτικό! Θα έλεγε κανείς πως στο δημοτικό μπορεί και να μην περνάς ευχάριστα. Εμένα όμως μου άρεσε πολύ μέχρι τώρα, και θα ήθελα να ξαναζούσα αυτή την εμπειρία. Όσον αφορά την «έξοδό» μου από τη Λακωνική Σχολή, δεν μπορώ να πω πως είμαι χαρούμενος. Αλλά αν το σκεφτεί κάποιος καλύτερα, τελειώνεις το δημοτικό και πας σε ένα μεγαλύτερο σχολείο, το γυμνάσιο. Αυτό μπορεί να σε κάνει λίγο χαρούμενο, διότι μεγαλώνεις. Εγώ όμως ακόμη αισθάνομαι λυπημένος επειδή δεν θα ξαναδώ όλους τους φίλους μου. Σε αυτό το σχολείο οι δάσκαλοι και οι συνοδοί ήταν πολύ καλοσυνάτοι και ευγενικοί απέναντι σε μένα, αλλά και στους συμμαθητές μου. Μας δίδαξαν ωραία πράγματα για να έχουμε εμείς σήμερα αυτές τις γνώσεις και να τις αξιοποιήσουμε στο μέλλον. Μην ξεχάσω να πω πως όλοι ήταν αγαπημένοι μου δάσκαλοι γιατί μου συμπεριφέρονταν πολύ ωραία. Επίσης, οι καλύτεροί μου φίλοι είναι ο Αλέξανδρος, ο Βασίλης και η Αγγελική και μετά όλοι οι άλλοι.

51 Νίκος Χριστόπουλος Στη Λακωνική Σχολή πηγαίναμε πολλές εκδρομές σε σχέση με άλλα σχολεία. Οι εκδρομές που θα μου μείνουν αξέχαστες είναι αυτές στη Sport Camp, γιατί εκεί παίζαμε ποδόσφαιρο και τρώγαμε μαζί με τους φίλους μου. Επίσης είναι και η εκδρομή στην Αράχωβα, διότι εκεί περπατήσαμε πολλές ώρες και κάναμε και ποδήλατο. Μάλιστα θυμάμαι ότι καθώς κάναμε πεζοπορία στο βουνό, εγώ, ο Φώτης, ο Κώστας και ο Νίκος είχαμε πάει πίσω πίσω και παίζαμε χιονοπόλεμο. Επιπλέον, θυμάμαι και αστεία γεγονότα που συνέβησαν στην αυλή του σχολείου. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι όταν μια βροχερή ημέρα, πέρσι, καθώς μπαίναμε από το διάλειμμα, ο Δημήτρης έφαγε μια τούμπα και γελάσαμε όλοι, αλλά και ο Δημήτρης. Αυτό ήταν ένα γεγονός που θα μου μείνει αξέχαστο. Κατά τη διάρκεια των έξι χρόνων, πήρα πολλές γνώσεις από όλα τα μαθήματα που κάναμε. Τα αγαπημένα μου μαθήματα είναι η ιστορία και τα μαθηματικά, διότι είναι πολύ εύκολα. Τα αθλήματα που μου αρέσουν είναι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Στον ελεύθερο χρόνο μου διαβάζω βιβλία και βλέπω τηλεόραση. Αυτό είναι το αγαπημένο μου σχολείο και θα προσπαθήσω να μην το ξεχάσω ποτέ!!! ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ!!

52 Η δασκάλα μας Λαμπρινή Πιερράτου
Αγαπητά μου παιδιά, Άλλη μια ευχάριστη και δημιουργική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο αστείρευτης και ακούραστης δουλειάς αναγκάζομαι να αποχωριστώ εσάς, τους μαθητές μου, τα φετινά μου παιδιά. Θυμάμαι ακόμη την πρώτη ημέρα που μπήκατε στην τάξη μας. Παιδιά χαμογελαστά, γεμάτα όρεξη και ζωντάνια, έτοιμα να ανοίξουν τα φτερά τους για μια δημιουργική, ονειρική χρονιά στο σχολείο μας. Αυτή την πρώτη εντύπωση που μου δημιουργήσατε είναι ταυτόχρονα και η τελευταία.

53 Η δασκάλα μας Λαμπρινή Πιερράτου
Σκέφτομαι τα όμορφα πρόσωπά σας, τα έξυπνα πειράγματά σας, το ατελείωτο ενδιαφέρον σας για καινούργια γνώση μα κυρίως την αμέριστη αγάπη που είχατε μεταξύ σας. Η τέλεια επικοινωνία, η συνεχόμενη διάθεσή σας για συνεργασία, η συμπαράσταση που έδειχνε ο ένας στον άλλο, σε κάθε δύσκολη στιγμή, αληθινή χαρά που νιώθατε σε κάθε επιτυχία των συμμαθητών σας, μου δημιούργησε αίσθημα ευθύνης, ώστε να διατηρήσω ως το τέλος αυτό το οικογενειακό κλίμα. Μέσα σε μια τέτοια τάξη με κατάλληλο κλίμα ανταλλάσσαμε συνεχώς απόψεις για διάφορα θέματα. Η ενεργητικότητά σας, ο βαθύς στοχασμός σας και η ετοιμολογία σας, μου δημιούργησε σαφείς προσδοκίες για μια επιτυχημένη σχολική χρονιά. Εκείνο που με κρατούσε σε εγρήγορση στην εκπαιδευτική διαδικασία ήταν οι εύστοχες και διεισδυτικές ερωτήσεις σας, η διάθεσή σας για εξερεύνηση σε νέους κόσμους της γνώσης, για αναζήτηση και ταξίδια σε «πρωτοιδωμένα λιμάνια», όπως ονομάζαμε τους στόχους που κάθε φορά θέταμε.

54 Η δασκάλα μας Λαμπρινή Πιερράτου
Ακούραστοι στις δυσκολίες της κάθε ημέρας, ευδιάθετοι στους μακριούς δρόμους, γεμάτους περιπέτειες και συγκινήσεις που διαβήκαμε, φεύγετε από την αγκαλιά μας ακαταπόνητοι εργάτες της μάθησης. Γνωρίζω πως οι «Ιθάκες» για σας είναι πολλές, αλλά αναπαύομαι καθώς ξέρω πως είστε ικανοί και άξιοι μαθητές. Στη σχολική χρονιά που έρχεται ξανοίγονται για σας νέοι δρόμοι στο στίβο της δύσκολης εφηβικής ζωής. Είμαι σίγουρη πως πάντα με σύνεση θα διεκδικείτε τα δικαιώματά σας, με επιμονή και επιμονή αποκτήσετε τα «στεφάνια» της πολύπλευρης γνώσης, της ψυχικής και πνευματικής ωριμότητας και του έγκυρου χαρακτήρα. Σε κάθε περίπτωση, σε κάθε επιλογή, σε κάθε δισταγμό να θυμάστε: πράξτε κατά συνείδηση. Εύχομαι να είστε υγιείς και δυνατοί για να ανταποκριθείτε στις δύσκολες απαιτήσεις της ζωής σας. Με αγάπη Η δασκάλα σας Λαμπρινή Πιερράτου

55 Η δασκάλα των Υπολογιστών
Άλλη μια σχολική χρονιά ολοκληρώνεται και μαζί της και η φοίτησή σας στο Δημοτικό. Μόλις δύο χρόνια πρόλαβα να σας γνωρίσω αλλά θα θυμάμαι πάντα την ενέργειά σας και τη διάθεσή σας να γνωρίσετε τον κόσμο των Νέων Τεχνολογιών. Ελπίζω να μπόρεσα κι εγώ, μαζί με τους δασκάλους σας, να προσθέσω έστω και λίγες γνώσεις που θα σας φανούν χρήσιμες στο μέλλον. Καλή συνέχεια στο Γυμνάσιο και καλή δύναμη στη ζωή που σας περιμένει να την κατακτήσετε! Με αγάπη, Ιώ Παπαδημητρίου

56 Φωτογραφίες

57

58

59

60

61

62 Όχι αντίο! Εις το επανιδείν!


Κατέβασμα ppt "Ενθύμιο των μαθητών του Στ 1 για τη σχολική χρονιά"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google