Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ονομάζομαι Ιφιγένεια Αντωνοπούλου και είμαι μαθήτρια της ΣΤ΄τάξης Ονομάζομαι Ιφιγένεια Αντωνοπούλου και είμαι μαθήτρια της ΣΤ΄τάξης. Σ΄ αυτό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ονομάζομαι Ιφιγένεια Αντωνοπούλου και είμαι μαθήτρια της ΣΤ΄τάξης Ονομάζομαι Ιφιγένεια Αντωνοπούλου και είμαι μαθήτρια της ΣΤ΄τάξης. Σ΄ αυτό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3

4

5 Ονομάζομαι Ιφιγένεια Αντωνοπούλου και είμαι μαθήτρια της ΣΤ΄τάξης
Ονομάζομαι Ιφιγένεια Αντωνοπούλου και είμαι μαθήτρια της ΣΤ΄τάξης. Σ΄ αυτό το σχολείο πέρασα έξι ολόκληρα χρόνια. Θυμάμαι την πρώτη φορά που ήρθα στο σχολείο. Όλοι οι δάσκαλοι και οι υπεύθυνοι μου φέρονταν με τρυφερότητα. Εγώ μικρή και καινούργια όπως ήμουν, δεν ήξερα τι να κάνω. Φίλους δεν είχα και ήμουν πολύ φοβισμένη. Όμως χρόνο με το χρόνο αγάπησα πολύ το σχολείο και δέθηκα μαζί του. Το σχολείο όπου θα φοιτήσω φέτος είναι μεγάλο. Έχει μια ευρύχωρη αυλή, γεμάτη παρτέρια και πολύχρωμα λουλούδια. Οι αίθουσες είναι μεγάλες και φωτεινές. Αξίζει ν΄ αναφέρω ότι έχει κολυμβητήριο, αίθουσα υπολογιστών και πολλές άλλες δραστηριότητες. Εμένα προσωπικά, από τις δραστηριότητες που κάνουμε, μου αρέσουν η μουσική, οι υπολογιστές, το κολυμβητήριο και η γυμναστική. Το πιο σημαντικό όμως που αποκόμισα από αυτό το σχολείο, είναι οι γνώσεις σε όλα τα θέματα και πιστεύω ότι στο γυμνάσιο θα αντιμετωπίσω ευκολότερα τα μαθήματα. Εκτός από τις δραστηριότητες του σχολείου, ασχολούμαι επίσης με τις ξένες γλώσσες και τη μουσική. Το αγαπημένο μου χόμπι είναι το τρέξιμο και το μπάσκετ. Η καλύτερή μου φίλη είναι η Φοίβη. Παρ΄ όλ΄αυτά, εγώ δεν θέλω να αποχωριστώ ούτε το σχολείο, ούτε τους φίλους μου. Εύχομαι σε όλους τους δασκάλους, να προχωρήσουν δυναμικά τη δουλειά τους και να μην κουραστούν ποτέ. Τέλος, θέλω να πω, ότι από πολύ καιρό πριν, έλεγα ότι ποτέ δεν θα φτάσει η ώρα να φύγω, κι όμως σε λίγες μέρες φεύγω

6 Ονομάζομαι Γιαννακοπούλου Γεωργία και φοιτώ σε αυτό το σχολείο εδώ και έξι χρόνια. Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, αλλά ποτέ δεν σταμάτησα να σκέφτομαι την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ. Ήταν για μένα μια πολύ σημαντική στιγμή της ζωής μου. Αντίκρισα δύο μεγάλα κτήρια και πολλούς δασκάλους, ανάμεσά τους και ο διευθυντής. Λίγο πιο μέσα υπήρχε το προαύλιο που ήταν γεμάτο με λουλούδια. Μετά αμέσως αντίκριζες το κυλικείο, που εκεί μας υποδεχόταν η κυρία Μαρία και παίρναμε καθημερινά το φαγητό μας. Όπως όλα τα παιδιά, έτσι και εγώ έχουμε άλλοτε κοινά και άλλοτε διαφορετικά ενδιαφέροντα. Εμένα τα ενδιαφέροντά μου είναι η ενόργανη που πάω εδώ και πέντε χρόνια και ο χορός που πάω έξι χρόνια. Μου άρεσαν πολύ και δεν ήθελα να τα σταματήσω. Είμαι γενικά αθλητικός τύπο ς και στο σχολείο έχουμε πολλές δραστηριότητες που κάνουν πιο ευχάριστο, το κουραστικό πρόγραμμά μας. Αυτά που μου αρέσουν είναι η γυμναστική και η κολύμβηση. Επίσης μου αρέσει πάρα πολύ και το μπάσκετ. Θα ήταν σημαντικό όμως να πω, ότι μου αρέσουν πολύ οι ξένες γλώσσες, τα γαλλικά και τα αγγλικά και θα ήθελα να μάθω αργότερα και ιταλικά. Δεν έχω σκεφτεί τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω, πάντως σίγουρα θα ήθελα να ταξιδέψω σε πολλές χώρες. Κάθε χρόνο, περιμένω με ανυπομονησία και αγωνία, για το πότε θα έρθει το καλοκαίρι. Φέτος όμως όλα είναι διαφορετικά. Θα φύγω για διακοπές και δυστυχώς δεν θα ξαναέρθω εδώ. Θα μου λείψουν τα πάντα. Οι εκδρομές που πηγαίναμε, οι φιλίες που έκανα και που ελπίζω να μείνουν, οι δάσκαλοι που άλλοτε μας φώναζαν για να κάνουμε ησυχία και άλλοτε ήταν καλοί μαζί μας. Περισσότερο θέλω να θυμάμαι την κυρία Βίκυ που είχαμε στην Α΄τάξη και μας βοήθησε να προσαρμοστούμε και η κυρία Λαμπρινή που μας αγαπάει τόσο πολύ όλους μας και μας προετοιμάζει για να φύγουμε στο γυμνάσιο. Θα θυμάμαι τον κάθε ένα συμμαθητή και συμμαθήτριά μου και από τις δύο τάξεις. Ήταν μια αξέχαστη χρονιά που ποτέ δεν θα ήθελα να ξεχάσω.

7 Γεια σας. Με λένε Γιάννη Γκίκα
Γεια σας ! Με λένε Γιάννη Γκίκα. Φοιτώ σε αυτό το σχολείο εδώ και έξι χρόνια. Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια, αλλά δεν έχω ξεχάσει την εικόνα που πρωτομπήκα. Είδα δύο κτήρια, πολλούς δασκάλους, πολλά παιδιά, τον διευθυντή και την διευθύντρια. Λίγο πιο μέσα αντίκρισα το προαύλιο, μετά αντίκρισα το κυλικείο στο οποίο η κυρία Μαρία μας δίνει καθημερινά το φαγητό μας. Όταν θα έρθει η ώρα να φύγω, θα μου λείψουν όλα. Θα μου λείψουν όλα, γιατί εδώ, σε αυτό το σχολείο έχω περάσει καλά και άσχημα μέρη της ζωής μου. Οι αγαπημένες μου δασκάλες είναι η κυρία Λαμπρινή και η κυρία Φωτεινή. Οι καλύτερές μου φίλες είναι η Αθηνά και η Άννα – Μαρία. Τις έχω κολλητές γιατί μου έχουν συμπαρασταθεί αρκετές φορές. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά υγεία και καλή δύναμη.

8 Γεια σας. Με λένε Ρένια Ευσταθιάδη και είμαι μαθήτρια της ΣΤ΄ τάξης
Γεια σας! Με λένε Ρένια Ευσταθιάδη και είμαι μαθήτρια της ΣΤ΄ τάξης. Φοιτώ σε αυτό το σχολείο 6 χρόνια. Όταν αντίκρισα για πρώτη φορά το σχολείο, μου άρεσε πάρα πολύ γιατί έξω είχε πολλά όμορφα λουλούδια. Όλες τις χρονιές που είμαι εδώ τα μαθήματα είναι σχετικά εύκολα. Οι εκδρομές, αλλά και οι δραστηριότητες ήταν πολύ διασκεδαστικές. Επίσης κάποιες υπέροχες δραστηριότητες ήταν ο χορός αλλά και το κολυμβητήριο. Σημαντικό κομμάτι του σχολείου, είναι και το άριστο προσωπικό του. Οι δάσκαλοι πάντα βοηθούν τα παιδιά στις δύσκολες στιγμές και τους προσφέρουν αγάπη. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ ο χορός. Ασχολούμαι πολλές ώρες με αυτό και με κάνει να νιώθω όμορφα. Εύχομαι να μπορέσω να ασχοληθώ με αυτό και επαγγελματικά. Φεύγοντας από αυτό το σχολείο αισθάνομαι λύπη γιατί θα χάσω τους δασκάλους μου αλλά και τους φίλους μου. Θα μου λείψουν πάρα πολύ όλοι οι συμμαθητές μου αλλά και το σχολείο που μου έμαθε πολλά.

9 Με λένε Αθηνά Ζαφειράτου. Φοιτώ στη Λακωνική Σχολή 6 χρόνια
Με λένε Αθηνά Ζαφειράτου. Φοιτώ στη Λακωνική Σχολή 6 χρόνια. Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που μπήκα σε αυτό το σχολείο. Όλα μου φάνηκαν μεγάλα και με φανταχτερά χρώματα! Επίσης αυτό που το ξεχωρίζει από τα άλλα, είναι η καθαριότητά του! Το προσωπικό είναι πραγματικά καθαρό και ευγενικό. Μου αρέσει πολύ το μπάσκετ και είμαι ολυμπιακός. Οι αγαπημένοι μου δάσκαλοι είναι : ο κύριος Γιάννης, ο κύριος Σάκης, η κυρία Λαμπρινή, η κυρία Ελένη, η κυρία Φωτεινή και η κυρία Τότα. Μακάρι να μην φύγω για να μην αφήσω τους φίλους και τους δασκάλους μου.

10 Με λένε Φοίβη Θεοκλήτου και είμαι 12 χρονών
Με λένε Φοίβη Θεοκλήτου και είμαι 12 χρονών. Είμαι 6 χρόνια σ΄αυτό το σχολείο και από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ ένιωθα χαρά. Θυμάμαι πως όταν μπήκα στην πρώτη δημοτικού, ήμουν αγχωμένη για το αν θα τα πάω καλώ ή άμα θα κάνω φίλους. Και τα δύο όνειρά μου πραγματοποιήθηκαν. Από τότε μέχρι και σήμερα νιώθω το σχολείο σαν σπίτι μου. Νιώθω ασφάλεια εδώ και όλοι οι δάσκαλοί είναι πάντα αμογελαστοί, ευγενικοί και πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν κάποιον. Επίσης αποκομίσαμε πολλές γνώσεις από το σχολείο σ΄ όλα τα θέματα, που θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Κάνουμε πολλές δραστηριότητες όπως χορό, μουσική, κολύμβηση και γυμναστική. Αξίζει επίσης ν΄ αναφέρω και τις εκδρομές που κάναμε, όχι μόνο τις εκπαιδευτικές, αλλά και τις ψυχαγωγικές εκδρομές. Τα αγαπημένα μου ενδιαφέροντα είναι η μουσική, ο χορός, το μπάσκετ και λίγο η κολύμβηση. Δε θα ξεχάσω ποτέ τις δύο καλύτερές μου φίλες, τη Μυρτώ, την Ιφιγένεια, αλλά και άλλους φίλους μου, όπως τον Αποστόλη, την Αθηνά, την Ειρήνη, τον Πέτρο κ.ά. Τους εύχομαι πάντα να ΄ναι καλά και να κυριαρχεί πάντα μέσα τους χαρά και όχι λύπη. Στους δασκάλους εύχομαι να ΄χουν υπομονή και δύναμη. Είμαι στεναχωρημένη που θα φύγω από ΄δω και ένας φόβος μ΄ έχει περιβάλλει, πώς δε θα τα καταφέρω στο γυμνάσιο. Ευτυχώς όμως, οι φίλοι μου και οι δάσκαλοί μου, μου δίνουν κουράγιο πως θα τα καταφέρω, όπως τα κατάφερα και στο δημοτικό !

11 Ονομάζομαι Άννα – Μαρία Θερμού και είμαι 11 χρονών
Ονομάζομαι Άννα – Μαρία Θερμού και είμαι 11 χρονών. Όταν πρωτοαντίκρισα το σχολείο, είπα: «Εδώ είναι το σπίτι μου». Είμαι εδώ για τουλάχιστον 6 χρόνια και σίγουρα θέλω να μείνω περισσότερο. Στην πρώτη τάξη ήμουν πολύ αγχωμένη για το τι θα συναντούσα αργότερα. Οι απόψεις μου για το σχολείο αυτό είναι οι καλύτερες. Όλοι οι δάσκαλοι ήταν πάντα δίπλα μας σε ό,τι χρειαστήκαμε, ό,τι κι αν θέλαμε. Σε όλες τις εκδρομές που πήγα πέρασα υπέροχα, παρ΄ όλα αυτά όμως η καλύτερή μου ήταν αυτή στο «Αβέρωφ». Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά ένα πολεμικό πλοίο το οποίο μόνο του πολέμησε τους αντιπάλους του. Όλες οι εκδρομές ήταν απίθανες και φανταστικές. Ελπίζω στο γυμνάσιο να γίνουν τέτοιες εκδρομές και να μου θυμίζουν τις ωραίες στιγμές που πέρασα. Η αγαπημένη μου ασχολία είναι το βόλεϊ. Μου αρέσει, επειδή είναι ένα άθλημα το οποίο επιβάλλει χαρά και ενθουσιασμό. Σε πολλούς από τους φίλους μου όμως, αρέσει το μπάσκετ. Μια τέτοια οπαδός του μπάσκετ είναι η Αθηνά Κοντούλη. Η Αθηνά είναι δίπλα μου από την αρχή της χρονιάς, καθώς στάθηκε δίπλα μου σε όλες τις δυσκολίες που έμπαιναν στη ζωή μου. Τα συναισθήματά μου γι΄ αυτήν είναι πολλά και πάντα ευχάριστα. Συναισθήματα επίσης ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα είναι για το γυμνάσιο. Δεν θέλω να φύγω από το σχολείο μου, γιατί όλοι είναι η οικογένειά μου και κανείς δεν θα μου αλλάξει σκέψη. Τέλος, για να μην πολυλογώ, θέλω να πω, πως έχω αποκομίσει πολλά από αυτό το σχολείο, πράγμα που θα με βοηθήσει στο μέλλον ακόμη περισσότερο.

12 Ονομάζομαι Ειρήνη και σ΄ αυτό το σχολείο είμαι έξι χρόνια
Ονομάζομαι Ειρήνη και σ΄ αυτό το σχολείο είμαι έξι χρόνια. Όταν πρωτοήρθα με βασάνιζε η σκέψη ότι δεν θα προσαρμοστώ εύκολα (κάτι που δεν ισχύει).Με την πάροδο του χρόνου κατάφερα να κατακτήσω μία θέση σ΄ αυτό. Το λατρεύω γιατί ουσιαστικά εκεί πέρασα τα έξι χρόνια της ζωής μου. Υπήρχαν πολλά πράγματα που έκαναν αυτό το εκπαιδευτήριο καλύτερο. Όπως είναι το κολυμβητήριο, ο χορός, η μουσική, η γυμναστική, καθώς και οι ψυχαγωγικές ή εκπαιδευτικές εκδρομές. Όσο ανέβαινα τάξεις, γνώριζα διαφορετικούς ανθρώπους, ο καθένας με διαφορετική προσωπικότητα. Οι αγαπημένοι μου δάσκαλοι ήταν η κα Λαμπρινή και ο κος Γιάννης. Εγώ όπως όλα τα παιδιά, έχω ενδιαφέροντα καθώς και όνειρα που καθορίζουν το μέλλον. Όσο αφορά τον αθλητισμό, λατρεύω το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Οι φιλοδοξίες μου είναι να βρω ένα καλό επάγγελμα, να πάω στην Αμερική και να φτιάξω μια καινούργια ζωή. Προς το παρόν στο σχολείο μου έχω πολλούς φίλους. Όλοι μου πρόσφεραν πολλά και μου έμαθαν πολλά. Έτσι δεν ξεχωρίζω κανέναν και καμία από όλη την τάξη, γιατί με τον καθένα έχω περάσει διαφορετικά γεγονότα. Η χρονιά τελειώνει και είμαι πολύ στενοχωρημένη που θα χάσω τους παλιούς μου φίλους. Όμως είμαι χαρούμενη που θα αποκτήσω καινούργιους και θα πάω σ΄ένα νέο σχολείο. Εύχομαι σ΄ όλους τους δασκάλους και τους φίλους μου να έχουν ένα καλό μέλλον. Τέλος αξίζει να αναφέρω ότι έχω πάρει πολλά εφόδια από αυτό, ώστε να μπορώ να ανταποκριθώ στις δυσκολίες του γυμνασίου.

13 Ονομάζομαι Νατάσα Κατσίλλη και είμαι 12 ετών
Ονομάζομαι Νατάσα Κατσίλλη και είμαι 12 ετών. Ποτέ δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που επισκέφθηκα αυτό το σχολείο, στην πρώτη δημοτικού! Πάντα η προσαρμογή από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό είναι δύσκολη, αλλά αυτό το σχολείο με έκανε να αισθανθώ άνετα και να το λατρέψω! Αυτά τα 6 υπέροχα χρόνια που γέμισαν τη ζωή μου με απερίγραπτα γεγονότα και καταστάσεις με έκαναν να βελτιωθώ σαν χαρακτήρας, αλλά και να κάνω καινούργιους φίλους. Με αυτούς έχουμε γίνει σαν αδέρφια, διότι γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο και περνάμε πολλές ιδιαίτερες στιγμές μαζί. Μέσα σε κάθε σχολική χρονιά ακολούθησαν πολλές εκδρομές και δραστηριότητες, που μας βοήθησαν να μάθουμε, αλλά ταυτόχρονα και να διασκεδάσουμε. Αξέχαστες ήταν οι εκδρομές στην sport camp, που πηγαίναμε κάθε χρόνο όλοι, ενώ από δραστηριότητες, ξεχωρίζω την κολύμβηση, το χορό και τη μουσική. Ιδιαίτερα καλή είμαι πιστεύω στη μουσική, την οποία θα επιθυμούσα να ακολουθήσω πιστά τα επόμενα χρόνια. Γι΄ αυτό το λόγο θα βάλω τα δυνατά μου, ώστε να μπορέσω να περάσω τις εξετάσεις και να πάω στο μουσικό γυμνάσιο, το οποίο θα με βοηθήσει να βελτιωθώ στη μουσική. Πηγαίνοντας, όμως, στο γυμνάσιο θα χάσω πολλούς καλούς μου φίλους, όπως για παράδειγμα την κολλητή μου την Ειρήνη. Εκτός όμως, από τους φίλους μου θα αποχωριστώ και πολλούς δασκάλους, με τους οποίους πέρασα τις καλύτερες χρονιές. Οι δύο εκπαιδευτικοί που ξεχώρισα ήταν ο κος Γιάννης Αλεξανδρόπουλος (Ε΄τάξη) και η κυρία Λαμπρινή Πιερράτου (Στ΄ τάξη). Αυτοί με βοήθησαν πολύ στο να διευρύνω νέους ορίζοντες και να μάθω περισσότερα. Πάντα θα έχω αυτό το σχολείο μέσα στην καρδιά μου και ποιο πολύ τους φίλους μου, με τους οποίους θα κρατήσω επαφές. Το μόνο που περιμένω τώρα είναι τα καλύτερα πράγματα για μένα και τους συμμαθητές ου τα επόμενα χρόνια.

14 Ονομάζομαι Πέτρος Καχριμάνης. Φοιτώ σε αυτό το σχολείο πέντε χρόνια
Ονομάζομαι Πέτρος Καχριμάνης. Φοιτώ σε αυτό το σχολείο πέντε χρόνια. Θυμάμαι ακόμη την πρώτη φορά που πάτησα το πόδι μου σε αυτό το κτίριο. Ήμουν δευτέρα δημοτικού και όλα μου φαινόντουσαν τεράστια μπροστά στα μάτια μου. Όμορφο κτίριο με χαρούμενα χρώματα και καλόκαρδους ανθρώπους. Οι σκέψεις μου γι΄ αυτό το σχολείο είναι χαρούμενες, γιατί οι δραστηριότητες που κάναμε ήταν πάντα ευχάριστες και ξεκούραστες. Δεν θα ξεχάσω επίσης τις εκδρομές που κάναμε. Η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν αυτή της τετραήμερης στη λίμνη Πλαστήρα. Τόσα χρόνια περίμενα αυτή την εκδρομή και να η στιγμή που ήρθε. Όλα αυτά τα πέντε χρόνια, γνώρισα τον καλύτερό μου φίλο τον Αποστόλη. Με αυτόν πέρασα πολύ ωραίες στιγμές και τώρα στεναχωριέμαι που θα τον αποχωριστώ. Εύχομαι τώρα που θα πάω στο γυμνάσιο να γνωρίσω το ίδιο καλούς φίλους. Επίσης εύχομαι να μάθω πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα και στο γυμνάσιο.

15 Το όνομά μου είναι Αθηνά Κοντούλη. Φοιτώ στη Λακωνική Σχολή έξι χρόνια
Το όνομά μου είναι Αθηνά Κοντούλη. Φοιτώ στη Λακωνική Σχολή έξι χρόνια. Ακόμα είναι χαραγμένη στη μνήμη μου η πρώτη φορά που ήρθα εδώ, όλοι με δέχτηκαν και αμέσως έσπασε ο πάγος μεταξύ μας, Πιστεύω πως αυτό το σχολείο είναι απ΄ τα καλύτερα, και έχει άψογο προσωπικό. Κάνουμε πολλές δραστηριότητες και πηγαίνουμε πολλές εκδρομές. Όπως, όμως όλοι μας, έχω κι εγώ ενδιαφέροντα όπως το πιάνο, η ζωγραφική, το τραγούδι και ο χορός. Το αγαπημένο μου συγκρότημα είναι οι «Big Time Rush». Έχω πολλούς φίλους που θέλω να κρατήσω επαφή μαζί τους ακόμα και στο γυμνάσιο. Τώρα που φεύγω, αισθάνομαι θλίψη, γιατί, θα φύγω και χαρά που θα πάω στο γυμνάσιο και θα κάνω καινούργια αρχή. Απ΄ το σχολείο περισσότερο θα μου λείψουν οι τρεις κολλητοί μου, η Άννα – Μαρία, ο Γιάννης και ο Κώστας. Τέλος από αυτό το σχολείο έχω μάθει πολλά πράγματα και κυρίως καλή συμπεριφορά. Εύχομαι σε όλους υγεία και καλή δύναμη στο δύσκολο αγώνα τους.

16 Γειά σας. Είμαι ο Γιώργος Κουτσιούμπας και είμαι 12 ετών
Γειά σας! Είμαι ο Γιώργος Κουτσιούμπας και είμαι 12 ετών. Σε αυτό το σχολείο είμαι έξι χρόνια και έχω περάσει τέλεια όλο αυτό τον καιρό. Όταν πρωτομπήκα σε αυτό το σχολείο γνώρισα την πηγή της μάθησης και αρκετούς φίλους για να έχω συντροφιά. Επίσης, όταν ήρθα στο σχολείο γνώρισα νέες και διάφορες δραστηριότητες που μου άρεσαν πολύ. Κάποιες από αυτές τις δραστηριότητες είναι όπως το κολυμβητήριο και το μπάσκετ. Επιπλέον, ιδιαίτερα αυτόν που θα ήθελα να ευχαριστήσω, είναι την κυρία Λαμπρινή που την αγαπώ πολύ, που μου έμαθε πολλά πράγματα και το κυριότερο που μου έδωσε συμβουλές για τη ζωή μου. Όλοι σε αυτό το σχολείο είναι ευγενικοί και με βοηθάνε όταν τους το ζητώ και όλους τους έχω ανάγκη. Επίσης σε αυτό το σχολείο έχω πάρα πολλούς φίλους και αισθάνομαι προστασία όταν είμαι κοντά τους. Αυτός είναι ένας λόγος που δεν θέλω να φύγω από το σχολείο. Επιπροσθέτως, έχω πάρει γνώσεις και αρκετές συμβουλές για να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες του γυμνασίου. Θα μου μείνουν χαρούμενες στιγμές χαραγμένες για πάντα στην καρδιά μου. Τέλος, εύχομαι σε όλους να έχουν καλή υγεία και καλή δύναμη για τα υπόλοιπά τους χρόνια.

17 Είμαι ο Γιώργος Μακρυστάθης, 12 χρονών και είμαι 6 χρόνια σ΄ αυτό το σχολείο. Αυτό το σχολείο έχει πολλές δραστηριότητες όπως μουσική, κολύμβηση, γυμναστική, χορό και το αγαπημένο μου υπολογιστές. Αυτό το σχολείο, από την πρώτη μέρα μου έκανε εντύπωση γιατί αυτό πιστεύω ότι είναι, ένα από τα καλύτερα σχολεία στην Ελλάδα. Οι αγαπημένες μου ασχολίες είναι η ποδηλασία, το play station, οι υπολογιστές και το πιο αγαπημένο μου απ΄ όλα είναι η μουσική και έχω πολλούς φίλους μέσα στην τάξη. Είμαι στενοχωρημένος που θα φύγω από αυτό το σχολείο και θα χάσω τους φίλους μου, παρόλα αυτά θα μείνουν χαραγμένοι στη μνήμη μου.

18 Ονομάζομαι Πέτρος Μάμμης και είμαι 12 χρονών
Ονομάζομαι Πέτρος Μάμμης και είμαι 12 χρονών. Ποτέ δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που επισκέφτηκα αυτό το σχολείο στην πρώτη δημοτικού. Γνώρισα συμπαθητικά άτομα που γίναμε φίλοι, αλλά έναν ξεχωρίζω και αυτός είναι ο Θεοχάρης. Κάνουμε πολλές δραστηριότητες στο σχολείο, αλλά αυτό που ξεχώρισε είναι το κολυμβητήριο. Όμως κάνω δύο δραστηριότητες και αυτές είναι το ποδόσφαιρο και το taewondo. Ένα από τα πολλά που χαίρομαι που είμαι σ΄ αυτό το σχολείο, είναι οι εκδρομές που πηγαίνουμε. Μια από τις εκδρομές που έχουμε πάει είναι το Ranch, το οποίο είναι μια καταπληκτική κατασκήνωση με αθλήματα και πολλά ζώα, όπου τα επισκεφτήκαμε. Έρχεται το καλοκαίρι και το σχολείο κλείνει. Στενοχωριέμαι που θα χάσω τους φίλους μου, αλλά και από την άλλη χαίρομαι που θα πάω στο γυμνάσιο και θ΄ αρχίσω καινούργιες περιπέτειες. Αυτό που εύχομαι είναι, οι φίλοι μου να περάσουν καλά στη ζωή τους και για εμένα θέλω να προχωρήσω μπροστά τη ζωή μου.

19 Ονομάζομαι Ηλέκτρα Μητάκου – Ντζιαδήμα και είμαι 12 χρονών
Ονομάζομαι Ηλέκτρα Μητάκου – Ντζιαδήμα και είμαι 12 χρονών. Σ΄ αυτό το σχολείο φοιτώ εδώ κι έξι χρόνια. Όταν πρωτοήρθα στη Λακωνική Σχολή, ήμουν πολύ αγχωμένη, γιατί δεν ήξερα άμα θα τα καταφέρω να κάνω φίλους και να ανταπεξέλθω στις δυσκολίες των μαθημάτων. Αν και θολές, μου έρχονται αρκετές εικόνες στο μυαλό, απ΄ την πρώτη μέρα που ήρθα. Μια απ΄ αυτές είναι και η δασκάλα μου η κυρία Βίκυ. Ήταν πολύ καλή και ευγενική με όλους μας. Για το σχολείο αυτό μπορώ να πω τα καλύτερα ! Ήταν το μέρος όπου είχα την ευκαιρία να κάνω φίλους, να μάθω πράγματα που θα με βοηθήσουν να βγω στην κοινωνία αλλά και να κάνω δραστηριότητες μέσα απ΄ τις οποίες, μπόρεσα να αναπτύξω τις δυνατότητές μου. Προσωπικά έχω πολλά ενδιαφέροντα. Το αγαπημένο μου είναι το πιάνο. Παίζω πιάνο απ΄ όταν ήμουν μικρή και γι΄ αυτό έχω μεγάλη εμπειρία στη μουσική. Πολλοί από τους φίλους μου, έχουν την ίδια γνώμη μ΄ εμένα σχετικά με τη Μουσική. Για παράδειγμα, η Άννα – Μαρία, η Νατάσα και η Αθηνά, γνωρίζουν πολλά πράγματα γύρω απ΄ αυτή και πολλές φορές, μου λένε τη γνώμη τους. Μια ακόμη ασχολία μου είναι και το τραγούδι. Δεν μπορώ να πω ότι σ΄ αυτό πάω τόσο καλά όσο στο πιάνο, αλλά είμαι αρκετά καλή. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου σ΄ αυτό το σχολείο έκανα αρκετές φιλίες. Αυτές όμως που κράτησαν ως το τέλος, ήταν αυτές της Αθηνάς και της Νατάσας. Στη Λακωνική Σχολή, πέρασα έξι υπέροχα χρόνια. Όλοι οι δάσκαλοι που με συνόδευσαν στην πορεία μου για να φτάσω στην έκτη τάξη ήταν πολύ καλοί. Πιο πολύ όμως δέθηκα με την τελευταία μου δασκάλα την κυρία Λαμπρινή. Ευγενική και καλόκαρδη αν και κάποιες φορές φώναξε, για το καλό μας πάντα, αλλά πολύ καλή. Από αυτό το σχολείο αποκόμισα πολλά πράγματα. Όλα ευχάριστα, παρόλο που υπήρξαν και άσχημες στιγμές. Ο διευθυντής ήταν ένα πρόσωπο που το βλέπαμε αρκετά συχνά, γιατί πάντα πέρναγε από τις τάξεις και μας έλεγχε. Στεναχωριέμαι πολύ που φεύγω, γιατί θ΄ αφήσω πίσω μου αυτό το σχολείο. Μέσα σε αυτό, ένιωσα μια ασφάλεια, μια σιγουριά, γιατί το να είσαι έξι χρόνια δεν είναι και λίγο! Όλα όσα έζησα εδώ, καλά και κακά, άσχημα και ωραία, θα μείνουν χαραγμένα για πάντα στην ψυχή και την καρδιά μου σαν μια γλυκιά ανάμνηση. Τέλος ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσω τους συμμαθητές μου, το προσωπικό του σχολείου, τους δασκάλους μου και τους φίλος, γιατί πάνω απ΄ όλα σ΄ αυτούς οφείλω ό,τι έχω καταφέρει να κάνω μέχρι σήμερα, αλλά και όσα έχω μάθει, που θα με βοηθήσουν όχι μόνο στο γυμνάσιο, αλλά και στο να γίνω ένας καλός άνθρωπος, βγαίνοντας στην κοινωνία.

20 Κωνσταντινοσ Ξενοσ - Μαρινοσ
Κωνσταντινοσ Ξενοσ - Μαρινοσ Γεια σας. Με λένε Κώστα. Είμαι 11 χρονών. Πηγαίνω στην Λακωνική Σχολή. Είμαι 6 χρόνια εδώ. Τα χόμπι μου είναι η ξιφασκία και το taekwondo.Μερικές φορές με την ξιφασκία ασχολούμαι ερασιτεχνικά. Θα ήθελα στο γυμνάσιο να ήταν όλα εύκολα και οι φίλοι μου να ήταν καλοί.

21 Το όνομά μου είναι Αποστόλης Πανέτας, είμαι 12 ετών και φοιτώ στη Λακωνική Σχολή. Ακόμα θυμάμαι πριν έξι χρόνια, όταν πρωτοήρθα στο σχολείο και γνώρισα τους συμμαθητές μου. Πριν έρθω όμως στο σχολείο, περίμενα με ανυπομονησία την πρώτη μέρα που θα συναντήσω την πρώτη μου δασκάλα την κυρία Βίκυ. Από όλα αυτά τα χρόνια έχω πολλές ευχάριστες αναμνήσεις. Επίσης το σχολείο μου διοργάνωνε συχνά εκδρομές στις οποίες όλοι μας διασκεδάζαμε πολύ. Επιπλέον στο σχολείο κάναμε πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως η κολύμβηση και η γυμναστική. Το πιο σημαντικό όμως ήταν οι γνώσεις που αποκόμισα όλα αυτά τα χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια ξεχώρισα επίσης και τους καλύτερούς μου φίλους, το Νίκο, τον Πέτρο, τον Κωνσταντίνο και το Θεοχάρη. Με αυτούς πέρασα πολλές ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές. Τα συναισθήματά μου είναι χαρά που γνώρισα τόσο καλούς φίλους, αλλά και λύπη γιατί τώρα αναγκάζομαι να τους αποχωριστώ. Η φιλοδοξία μου πλέον είναι, αν θα καταφέρω ν΄ ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις του γυμνασίου.

22 Με λένε Θεοχάρη και βρίσκομαι σ΄ αυτό το σχολείο 6 χρόνια
Με λένε Θεοχάρη και βρίσκομαι σ΄ αυτό το σχολείο 6 χρόνια. Όταν πρωτοήρθα δεν ήξεραν κανέναν και ένιωσα ξένος. Όμως, μετά βρήκα κάποιους φίλους και όλα φάνηκαν πιο εύκολα. Αλλά και οι δάσκαλοι με βοήθησαν να προσαρμοστώ στο περιβάλλον. Πιστεύω πως ο καλύτερός μου φίλος είναι ο Πέτρος, αφού έχουμε βρει πολλά κοινά ενδιαφέροντα. Μας αρέσει να παίζουμε ποδόσφαιρο και να συμμετέχουμε στις διάφορες εκδηλώσεις και εκδρομές που διοργανώνει το σχολείο μας. Πάντως δεν αντέχω που θα φύγω απ΄ αυτό το σχολείο. Θα μου λείψουν όλοι, γιατί μ΄ αυτούς έχω περάσει τη μισή μου ζωή ! Βέβαια θέλω να πάω στο γυμνάσιο για να συναντήσω άλλα παιδιά και ν΄ αρχίσω μια νέα ζωή. Εύχομαι σε όλους τους συμμαθητές μου καλή μετάβαση στο γυμνάσιο!

23 Το όνομά μου είναι Νίκος Πλέστης και είμαι έξι χρόνια σ΄ αυτό το σχολείο. Όταν ήρθα για πρώτη φορά στο σχολείο ενθουσιάστηκα καθώς ήταν πολύ μεγάλο. Όταν μπήκα στην τάξη αισθάνθηκα μια χαρά και από την αρχή ήμουν χαρούμενος με το σχολείο. Το σχολείο εκτός από τα μαθήματα έχει υπέροχες δραστηριότητες και διοργανώνει πολλές εκδρομές. Αυτές οι εκδρομές, άλλοτε είναι ενδιαφέρουσες και άλλες φορές πηγαίναμε το Σάββατο με το σχολείο για να παίξουμε ποδόσφαιρο και να κάνουμε διάφορα αθλήματα. Το προσωπικό του σχολείου είναι εκπληκτικοί, καθώς είναι φιλότιμοι, εργατικοί και πολύ ευγενικοί. Πάνω απ΄ όλα όμως είναι φιλικοί προς τους μαθητές. Προσωπικά μου αρέσουν πολλά αθλήματα όπως είναι το ποδόσφαιρο το μπάσκετ, η κολύμβηση, αλλά περισσότερο απ΄ όλα είναι το ποδόσφαιρο με το οποίο ασχολούμαι τα τελευταία έξι χρόνια. Θα ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής όταν μεγαλώσω και μετά να γίνω προπονητής. Σ΄ αυτό το σχολείο , απέκτησα πολλούς φίλους και παρέες, πιο κοντινοί όμως φίλοι μου είναι ο Ντίνος, ο Τόλης, ο Πέτρος και ο Θεοχάρης. Από αυτό το σχολείο έχω αποκομίσει καλές γνώσεις, έχω εξασκηθεί πολύ σκληρά και αυτό για να είμαι έτοιμος όταν θα πάω στο γυμνάσιο. Από εδώ θα θυμάμαι τους φίλους μου, τους δασκάλους μου, το προσωπικό. Όλες τις στιγμές που πέρασα, ό,τι κι αν ήταν και καλές και κακές. Πλέον σκέφτομαι πώς θα είναι στο γυμνάσιο και αν θα αποκτήσω καινούργιους φίλους και πώς θα με αντιμετωπίσουν. Εύχομαι στους συμμαθητές μου και τους δασκάλους μου καλή υγεία και δύναμη.

24 Το όνομά μου είναι Γωγώ Σπυριδωνάκου και είμαι 12 ετών
Το όνομά μου είναι Γωγώ Σπυριδωνάκου και είμαι 12 ετών. Μέσα σ΄ αυτά τα χρόνια, πέρασα όμορφες και άσχημες στιγμές. Τις πιο όμορφες τις έζησα αυτά τα 6 χρόνια που είμαι σ΄ αυτό το σχολείο. Ακόμα θυμάμαι την πρώτη ημέρα που ήρθα εδώ. Ήμουνα πολύ αγχωμένη και όλα μου φαίνονταν πολύ περίεργα. Από εκείνη την μέρα έχουν περάσει 6 χρόνια και φέτος είναι η τελευταία χρονιά. Εδώ γνώρισα πολλούς ανθρώπους τους οποίους τους αγάπησα πολύ και τώρα που θα φύγω θα τους χάσω. Επίσης έμαθα κι έκανα πολλά πράγματα τα οποία σε άλλα σχολεία δεν υπάρχουν. Για παράδειγμα, εδώ έκανα κι άλλα πολύ διαφορετικά πράγματα όπως κολύμβηση, χορό και μάθημα υπολογιστών. Εμένα προσωπικά το αγαπημένο μου μάθημα είναι ο χορός. Ο χορός είναι ένα από τα αγαπημένα μου ενδιαφέροντα. Όμως τώρα που θα φύγω από το σχολείο θα τα χάσω αυτά. Ακόμα θα χάσω και πάρα πολλούς φίλους. Γι΄ αυτό θα στεναχωρηθώ πολύ που θα φύγω και θα τα χάσω όλα αυτά. Ελπίζω στο γυμνάσιο να προσαρμοστώ εύκολα και να βρω γρήγορα φίλους.

25 Με λένε Κωνσταντίνο Στρατηγό
Με λένε Κωνσταντίνο Στρατηγό. Είμαι στο σχολείο έξι χρόνια και απ΄ την πρώτη στιγμή κατάλαβα πως τα πράγματα είναι δύσκολα. Αντιθέτως τα παιδιά φάνηκαν πολύ φιλικά και αμέσως απόκτησα παρέες. Τώρα κάνω παρέα με το Νίκο, τον Τόλη, το Θεοχάρη και τον Πετρή. Το προσωπικό ήταν πάντα όλοι ευγενικοί. Έχω αρκετά ενδιαφέροντα. Κάνω τζούντο και κολύμβηση εξωσχολικά, αλλά και όταν έχουμε γυμναστική παίζω μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Όλα αυτά τα χρόνια πέρασα πολύ ωραία, καθώς είχα καλούς φίλους που με στήριζαν πάντα. Νιώθω χαρά που ήμουν σ΄ αυτό το σχολείο, αλλά και λύπη που πρέπει να φύγω. Εύχομαι όλοι να είναι καλά και να περάσουν τόσο καλά και στο γυμνάσιο.

26 Ονομάζομαι Μυρτώ και βρίσκομαι σ΄ αυτό το σχολείο έξι χρόνια
Ονομάζομαι Μυρτώ και βρίσκομαι σ΄ αυτό το σχολείο έξι χρόνια. Ακόμα και τώρα μπορώ να θυμηθώ την πρώτη μέρα στο σχολείο. Όλοι γύρω μου ήταν ξένοι και ένιωθα απομακρυσμένη απ΄αυτούς. Όμως, σιγά σιγά σχηματίστηκαν οι πρώτες φιλίες και έτσι ήρθαμε πιο κοντά. Το σχολείο αυτό είναι απ΄ τα λίγα που έχει τόσες εγκαταστάσεις και βέβαια πολύ ικανό προσωπικό! Απ΄ όλους τους δασκάλους δεν πρόκειται να ξεχάσω κανέναν. Μα περισσότερο θα θυμάμαι την κυρία Φρόσω (για ιδιαίτερους λόγους), το κύριο Γιάννη και την κυρία Λαμπρινή. Όλοι με το δικό τους τρόπο κατάφεραν να μας διδάξουν ό,τι ήξεραν και θεωρούσαν σημαντικό. Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να μιλήσω για τον εαυτό μου.Για τις δικές μου συνήθειες και απόψεις. Πρώτα απ΄ όλα θα ήθελα να πω ότι μ΄ αρέσει να παίζω πιάνο, να ασχολούμαι με τον υπολογιστή και να περνώ ώρες με τους φίλους μου. Ξέχασα να πω πως οι φίλοι μου από το σχολείο είναι η Φοίβη, η Αθηνά, η Ειρήνη, η Γεωργία, η Ιφιγένεια και η Παρασκευή. Παρ΄ όλα αυτά όμως, θα μου λείψουν όλα τα κορίτσια που κάναμε και λέγαμε βλακείες, αλλά και όλα τα αγόρια που διέκοπταν το μάθημα με οτιδήποτε τους ερχόταν στο μυαλό. Πάντως φεύγοντας απ΄ το σχολείο θα έχω σχηματίσει τις καλύτερες εντυπώσεις γι΄ αυτό. Μου έχει εξασφαλίσει ένα μέρος των απαραίτητων γνώσεων για να μπορέσω να πραγματοποιήσω το όνειρό μου να γίνω γιατρός και να που αυτό το «γλωσσικής» και το «εργασιών» έκαναν τη δουλειά τους ! Εύχομαι να πάνε όλα καλά στο γυμνάσιο και να γνωρίσω φίλους σαν αυτούς που είχα. Το στενάχωρο, όμως είναι ότι οι πρώτοι φίλοι είναι αυτοί που μένουν χαραγμένοι στην καρδιά μας. Δεν είμαι σίγουρη αν θέλω να φύγω απ΄ το σχολείο. Απ΄ τη μια δεν αντέχω στη σκέψη να αποχωριστώ το σχολείο, αλλά απ΄ την άλλη το γυμνάσιο είναι ένα άνοιγμα νέων πορτών. Μακάρι όλα να πάνε τόσο καλά όσο και στα πρώτα έξι χρόνια της σχολικής μου ζωής.

27 Γεια σας. Ονομάζομαι Ειρήνη Τσιτούνη και είμαι 11,5 ετών
Γεια σας! Ονομάζομαι Ειρήνη Τσιτούνη και είμαι 11,5 ετών. Ένα πράγμα που έχει γραφτεί στη μνήμη μου και δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ είναι τα σχολικά μου χρόνια στο δημοτικό. Είμαι σ΄αυτό το σχολείο, εδώ και 6 χρόνια. Παρ΄όλα αυτά δεν έχω ξεχάσει την πρώτη φορά που ήρθα σ΄αυτό το σχολείο! Ωστόσο, το σχολείο μου είναι ένας χώρος που περνώ αξέχαστες στιγμές μαζί με τους συμμαθητές μου, αλλά και τους δασκάλους μου. Για πολλά παιδιά το σχολείο είναι βαρετό καθώς δεν τους αρέσει. Στην πραγματικότητα όμως, όταν φτάνουμε στην τελευταία χρονιά τότε βλέπουμε πόσο δύσκολο είναι ν΄ αποχωρίζεσαι τους συμμαθητές σου και όλους τους δασκάλους που σε βοήθησαν και σου συμπαραστάθηκαν 6 ολόκληρα χρόνια. Ιδιαίτερα η δασκάλα της έκτης τάξης δημοτικού, η κυρία Λαμπρινή με βοήθησε πάρα πολύ και με ενθάρρυνε, όχι μόνο εμένα αλλά και όλους μας να κάνουμε το επόμενο βήμα στο γυμνάσιο ! Όσον αφορά εμένα από τότε που ξεκίνησα το σχολείο, έχω αλλάξει πολλά αθλήματα. Σ΄αυτό όμως που έχω καταλήξει είναι το «taekwondo». Άρχισα φέτος και είναι ένα άθλημα που μου αρέσει πολύ αλλά και μου αρμόζει. Στο σχολείο επίσης έχω κάνει πολλές παρέες που πιστεύω ότι θα διατηρηθούν και στο γυμνάσιο. Μια από τις κολλητές μου είναι και το Γωγουλίνι. Το να φεύγει κάποιος απ΄το δημοτικό δεν είναι το εύκολο. Όλοι μας πιστεύω πως νιώθουμε περίεργα αυτές τις τελευταίες εβδομάδες. Εκτός όμως από τους συμμαθητές μας θα πρέπει ν΄ αποχωριστούμε και τους πολυαγαπημένους μας δασκάλους. Θα μου λείψουν όλοι πάρα πολύ!! Καλό καλοκαίρι !

28 Ονομάζομαι Παρασκευή Χατζηνικολή και βρίσκομαι σ΄ αυτό το σχολείο για τέσσερα χρόνια. Την πρώτη μέρα, καθώς διέσχιζα την εξωτερική πόρτα εντυπωσιάστηκα. Αμέσως αγάπησα αυτό το μέρος. Ο καταπράσινος χώρος με έκανε να νιώθω οικεία. Πιστεύω πως το σχολείο μας είναι οργανωτικό και πολύ καθαρό. Επίσης σημαντικό είναι να συμμετέχουμε σε όλες τις δραστηριότητες, έτσι έκανα κι εγώ. Το κολυμβητήριο, η γυμναστική και ο χορός ήταν μερικές από αυτές τις δραστηριότητες. Από την άλλη πλευρά, οι εκδρομές στα χιόνια και η sport camp ήταν από τις καλύτερες εκδρομές, που συμμετείχα. Το προσωπικό του σχολείου είναι πολύ ευγενικό. Συνεχώς στην πόρτα στέκεται η κυρία Δήμητρα μ΄ ένα χαμόγελο, ώστε να καλημερίσει ευγενικά τα παιδιά και τους ανθρώπους. Στη συνέχεια βλέπεις την κυρία Δήμητρα που δε σηκώνει το κεφάλι απ΄ τη δουλειά της. Ο κύριος και η κυρία Φραγκή παρακολουθούν με άγρυπνο μάτι όλα όσα γίνονται και πάντα έχουν μια στοργική συμβουλή, να μας δώσουν. Όλες οι δασκάλες και οι δάσκαλοι που είχα, με αγάπη προσπαθούσαν να μας μάθουν γράμματα και να έχουμε σωστή συμπεριφορά. Τώρα που θα τελειώσει το δημοτικό, εγώ θα αποχωριστώ τις φίλες μου, γιατί θα πάω σε διαφορετικό γυμνάσιο από εκείνες. Θα κρατήσω στην καρδιά μου όλες τις ευχάριστες στιγμές που περάσαμε μαζί και θα μαθαίνω τα νέα τους απ΄ το τηλέφωνο. Ακόμη θα επισκέπτομαι τη Λακωνική Σχολή, γιατί θα είναι για πάντα μια ζεστή φωλιά, που μας μεγάλωσε με στοργή και μας έκανε να πετάξουμε ψηλά. Νιώθω χαρά που μεγαλώνω και θα είμαι παιδί του γυμνασίου από του χρόνου και διώχνω κάθε θλιμμένη σκέψη αποχωρισμού, γιατί πιστεύω πως και τους συμμαθητές μου και τους δασκάλους μου θα τους βλέπω τακτικά. Ελπίζω να συνεχίσω να είμαι καλή μαθήτρια στο γυμνάσιο και εύχομαι το ίδιο για τις φίλες μου. Ίσως μια μέρα καταφέρω να γίνω δασκάλα και ποιος ξέρει … ίσως γίνω μια δασκάλα της Λακωνικής.

29 Παιδιά μου, μια ενδιαφέρουσα και δημιουργική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Αναπολώντας τις στιγμές που περάσαμε μαζί νιώθω αμήχανα για άλλη μια φορά, που αναγκάζομαι ν΄ αποχωριστώ τους μαθητές μου. Σκέφτομαι όσα βιώσαμε και μοιραστήκαμε και βαθιά συγκινούμαι. Τα όμορφα πρόσωπά σας, οι ζωηρές φωνές σας και τα γεμάτα ενθουσιασμό βλέμματά σας, έχουν χαραχτεί στο μυαλό και την καρδιά μου. Ο καθένας από σας είναι ξεχωριστός και αξίζει την αγάπη μου. Από την αρχή του έτους αναζητήσαμε τρόπους επικοινωνίας και συνεργασίας, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του στόχου μας. Ανταλλάξαμε απόψεις, μοιραστήκαμε συναισθήματα, ανοίξαμε τις σκέψεις μας και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε το κατάλληλο κλίμα για την εκπαιδευτική διαδικασία. Η αγάπη που γρήγορα εκδηλώθηκε μεταξύ μας και η αμοιβαία εμπιστοσύνη, δεν άφησε περιθώρια για αποτυχία. Αντικρίζοντας τώρα πια τα ώριμα πρόσωπά σας που συνειδητοποιημένα συνεχίζουν το δύσκολο αγώνα της ζωής, αισθάνομαι σίγουρη για τις δυνατότητές σας και τις ικανότητες που θα αξιοποιήσετε, ανάλογα , ώστε να εξασφαλίσετε την επιτυχία σε κάθε τομέα της ζωής σας. Τα εφόδια που αποκομίσατε στο χώρο του σχολείου, θα σταθούν αρωγοί στη μετέπειτα πορεία σας. Εκείνο όμως που θα θυμάμαι περισσότερο από τη φετινή τάξη είναι το αστείρευτο κέφι σας για τα ευγενικά πάντα πειράγματά σας και τα εύστοχα σχόλιά σας για κάθε συμμαθητή σας. Η σχολική ζωή μαζί σας ήταν ευχάριστη και πολλές φορές διασκεδαστική. Καταφέραμε να συνδυάσουμε το παιχνίδι με τη μάθηση, το ευχάριστο με το χρήσιμο ώστε ν΄ αποκτήσει ενδιαφέρον η κάθε μέρα μας. Τώρα πια διακρίνεστε για την ψυχική και πνευματική ωριμότητα και μπορείτε ν΄ αντιμετωπίσετε δύσκολες καταστάσεις στο μεγαλύτερο σχολείο σας, το Γυμνάσιο. Πάντοτε με ευγένεια και με σύνεση θα διεκδικείτε τα δικαιώματά σας, με διακριτικότητα θα διαχειρίζεστε όσους συναναστρέφεστε. Ως νέοι έντιμοι, αληθινοί, με καλή ψυχή, όπως είστε εσείς και με συνειδητοποιημένη σκέψη θα καταφέρετε να φτάσετε εύκολα τους στόχους σας. Δύναμή σας τώρα είναι η γνώση σας και ο έγκυρος χαρακτήρας σας. Σάς έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και ξέρω πως θα προστατέψετε τον εαυτό σας και ό,τι σας ανήκει. Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να είστε υγιείς πάντα ν΄ ανταποκριθείτε στις δύσκολες απαιτήσεις της ζωής. Μην παραλείπετε ποτέ να «ακούτε» και να «υπακούτε» στη συνείδησή σας, γιατί είναι αλάνθαστη. Να θυμάστε ότι κατέχετε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Η σκέψη μου θα σας ακολουθεί σαν το φύλακα άγγελό σας.   Σας αγαπώ πολύ Η δασκάλα σας Λαμπρινή Πιερράτου

30 Τελειώνοντας αυτή η χρονιά, η πρώτη για μένα στη διδασκαλία, αυτό που μου μένει, εκτός από μια μικρή θλίψη για τον αποχωρισμό που πλησιάζει, είναι και ένα σωρό αναμνήσεις από εσάς, από την ενέργειά σας, τη διάθεσή σας και την όρεξή σας να γνωρίσετε τον κόσμο των υπολογιστών. Ελπίζω να προσέθεσα και εγώ ένα λιθαράκι στις γνώσεις σας που θα αποτελέσουν τα θεμέλια για να γίνετε οι υπέροχοι ενήλικες που πιστεύω ότι μπορείτε να γίνετε. Καλή συνέχεια στο Γυμνάσιο και όλα τα όνειρα που έχετε σήμερα να γίνουν πραγματικότητα στο μέλλον. Με αγάπη, Ιώ Παπαδημητρίου

31 Όχι αντίο! Εις το επανιδείν!


Κατέβασμα ppt "Ονομάζομαι Ιφιγένεια Αντωνοπούλου και είμαι μαθήτρια της ΣΤ΄τάξης Ονομάζομαι Ιφιγένεια Αντωνοπούλου και είμαι μαθήτρια της ΣΤ΄τάξης. Σ΄ αυτό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google