Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Άι - μπάι Πάολα Αλυσανδράτου. … Είναι ένα από τα πολύ παλιά παιχνίδια … από αυτά που έπαιζαν οι παππούδες μας !!! Στο φετινό περιβαλλοντικό πρόγραμμα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Άι - μπάι Πάολα Αλυσανδράτου. … Είναι ένα από τα πολύ παλιά παιχνίδια … από αυτά που έπαιζαν οι παππούδες μας !!! Στο φετινό περιβαλλοντικό πρόγραμμα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Άι - μπάι Πάολα Αλυσανδράτου

2 … Είναι ένα από τα πολύ παλιά παιχνίδια … από αυτά που έπαιζαν οι παππούδες μας !!! Στο φετινό περιβαλλοντικό πρόγραμμα ασχοληθήκαμε με παλιά παραδοσιακά παιχνίδια ! Ένα από αυτά ήταν το Άι - μπάι …. … Σκεφτήκαμε λοιπόν να σας το παρουσιάσουμε !

3 Το παιχνίδι παίζεται από αγόρια και κορίτσια. Κάθονται το ένα δίπλα στο άλλο, τοποθετούν τα χέρια τους στα γόνατά τους και έχουν τις παλάμες τους κλειστές !

4 … Μπροστά τους στέκονται δύο παιδιά. Το ένα είναι η « μάνα » και το άλλο … « τα φυλάει »!

5 Η « μάνα » έχει μέσα στις παλάμες της ένα πετραδάκι … Με τις παλάμες της κλειστές περνά από όλα τα παιδιά και ακουμπά τα χέρια της στα δικά τους τάχα πως τους αφήνει το πετραδάκι … … Κάποια στιγμή αφήνει διακριτικά το πετραδάκι στα χέρια ενός παιδιου !

6 Όσο η μάνα περνάει από το ένα παιδί στο άλλο, τραγουδούν όλοι … « Άι - μπάι, κόμε στάι ντίε μίε, κόμπα νίε, σάμι ράκο, τίκι τάκο, άι - μπάι, μπουφ !»

7 Όλη αυτή την ώρα, το παιδί που « φυλάει » παρακολουθεί τις κινήσεις της μάνας και προσπαθεί να δει σε ποιο παιδί θα αφήσει το πετραδάκι … Αν το βρει κερδίζει και γίνεται αυτό η « μάνα »! Αν δεν το βρει « τα φυλάει » ξανά …!

8 …Ήταν ένα παιχνίδι που μας άρεσε πολύ!!!


Κατέβασμα ppt "Άι - μπάι Πάολα Αλυσανδράτου. … Είναι ένα από τα πολύ παλιά παιχνίδια … από αυτά που έπαιζαν οι παππούδες μας !!! Στο φετινό περιβαλλοντικό πρόγραμμα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google