Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Όλες οι μορφές κυμάτων έχουν πλάτος και συχνότητα  Πλάτος ορίζουμε τη δύναμη ενός κύματος και μετριέται από το μέσο σημείο μέχρι την κορυφή της ταλάντωσης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Όλες οι μορφές κυμάτων έχουν πλάτος και συχνότητα  Πλάτος ορίζουμε τη δύναμη ενός κύματος και μετριέται από το μέσο σημείο μέχρι την κορυφή της ταλάντωσης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Όλες οι μορφές κυμάτων έχουν πλάτος και συχνότητα  Πλάτος ορίζουμε τη δύναμη ενός κύματος και μετριέται από το μέσο σημείο μέχρι την κορυφή της ταλάντωσης

3  Ένα μήκος κύματος μετριέται από ένα σημείο στο πρώτο κύμα, μέχρι το ίδιο σημείο στο επόμενο.  Συχνότητα είναι ο αριθμός των κυμάτων που εκκινούν από μια πηγή κάθε δευτερόλεπτο.(μονάδα μέτρησης στο S.I. είναι 1 HERTZ )

4 Το διάγραμμα δείχνει μία συχνότητα 3 Hertz. Η δύναμη (το ύψος) του κύματος είναι το πλάτος της ταλαντώσεως. Πλάτος, Μήκος Κύματος και Συχ

5  Η συχνότητα των ραδιοκυμάτων κυμαίνεται από 30 – 300 δισεκατομμύρια Hz.  Όλες οι συχνότητες αυτές μπορούν να μεταφέρουν πληροφορίες.  Για να ελέγξουμε τις συχνότητες τις υποδιαιρούμε σε δέκα ζώνες συχνότητας

6  Ορισμένες συχνότητες χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένους τύπους επικοινωνίας ήχου ή εικόνας. Αυτό γίνεται για δύο λόγους: ◦ α) μερικές συχνότητες επηρεάζονται από καιρικά φαινόμενα και αλλαγές στην ιονόσφαιρα. Για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της ημέρας ζώνες μεσαίας συχνότητας ( Μf ) είναι καλές μόνο για μικρές αποστάσεις. Όμως το βράδυ, η ιονόσφαιρα χάνει μέρος του ηλεκτρικού της φορτίου. Κατόπιν, οι επικοινωνίες στο πεδίο των μεσαίων συχνοτήτων (MF) έχουν εμβέλεια τη μισή περίμετρο της υδρογείου. ◦ β)η κυβέρνηση καθορίζει κανόνες για τις επικοινωνίες ( το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών καθορίζει τις συχνότητες)


Κατέβασμα ppt " Όλες οι μορφές κυμάτων έχουν πλάτος και συχνότητα  Πλάτος ορίζουμε τη δύναμη ενός κύματος και μετριέται από το μέσο σημείο μέχρι την κορυφή της ταλάντωσης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google