Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΩΚΕΑΝΙΑ Εργασια Γεωγραφιας Α Γυμνασιο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΩΚΕΑΝΙΑ Εργασια Γεωγραφιας Α Γυμνασιο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΩΚΕΑΝΙΑ Εργασια Γεωγραφιας Α Γυμνασιο
ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΑΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΚΟΥΙΖΟΥ Α’ /3/2014 ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΩΚΕΑΝΙΑ Εργασια Γεωγραφιας Α Γυμνασιο

2 1)ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΩΚΕΑΝΙΑ
1)ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΩΚΕΑΝΙΑ Στο νότιο ημισφαίριο της Γης βρίσκεται η Αυστραλία, η οποία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης περιοχής της Ωκεανίας. Στην Ωκεανία περιλαμβάνονται επίσης η Νέα Ζηλανδία και τα νησιωτικά συμπλέγματα της Μελανησίας (ανατολικό μέρος της Νέας Γουινέας, Νησιά του Σολομώντα, Νέα Καληδονία και το συγκρότημα Βανουάτου), της Μικρονησίας και της Πολυνησίας (αρχιπελάγη Τόγκα, Σαμόα, Φίτζι, Ταϊτής, Χαβάης). Το αρχιπέλαγος της Χαβάης γεωγραφικά και πολιτισμικά είναι κομμάτι της Ωκεανίας, ενώ πολιτικά ανήκει στις Η.Π.Α. Κάποια από τα παραπάνω νησιά είναι ηφαιστειακής και κάποια άλλα κοραλλιογενούς προέλευσης...

3 2) Από πού προερχεται το ονομα Αυστραλια
2) Από πού προερχεται το ονομα Αυστραλια Η λέξη Αυστραλία προέρχεται από τη λατινική λέξη australis, που σημαίνει «νότος». Κατά την αρχαιότητα, οι Έλληνες θεωρούσαν ότι στο νότο βρισκόταν μια άγνωστη χώρα την οποία αργότερα οι χαρτογράφοι ονόμασαν Terra Australis Incognita, δηλαδή «άγνωστη χώρα στο νότο»

4 3) Χώρες και Περιοχές της Ωκεανίας
Η Ωκεανία παραδοσιακά είχε χωριστεί στις περιοχές Μικρονησία, Μελανησία και Πολυνησία (από τον Γάλλο εξερευνητή Dumont d’Urville  το 1831). Αυτή η διαίρεση δεν αναγνωρίζεται πλέον ως σωστή από τους περισσότερους γεωγράφους και επιστήμονες — οι οποίοι προτιμούν να χωρίζουν την Ωκεανία στις περιοχές Εγγύς Ωκεανία και Άπω Ωκεανία — αλλα είναι ακόμη η πιο δημοφιλής. Κατά βάση η Ωκεανία αποτελείται από μικρά νησιά-έθνη. Η Αυστραλία είναι η μόνη ηπειρωτική χώρα και η Παπούα Νέα Γουινέα η μόνη χώρα με ένα σύνορο ξηράς, το οποίο μοιράζεται με την Ινδονησιακή περιοχή της Δυτικής Παπούα. Τα έθνη της Ωκεανίας έχουν διαφορετικό βαθμό ανεξαρτησίας από τις δυνάμεις των αποικιών και έχουν διαπραγματευτεί ένα ευρύ φάσμα συνταγματικών δικαιωμάτων για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους. Η ακόλουθη λίστα περιέχει τις χώρες και περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως τμήμα της Ωκεανίας από τα Ήνωμένα Έθνη (Ο.Η.Ε.).

5 4) Επισκόπηση Η κύρια χρήση του όρου Ωκεανία είναι να περιγράψει μια ηπειρωτική περιοχή σαν την Ευρώπη ή την Αφρική που βρίσκεται μεταξύ της Ασίας και της Αμερικής, με την Αυστραλία ως κύρια μάζα γης. Το όνομα Ωκεανία χρησιμοποιείται για τη γεωγραφική διατύπωση περισσότερο από τον όρο Αυστραλία, γιατί αντίθετα με άλλα ηπειρωτικά συμπλέγματα είναι ο ωκεανός παρά η ηπειρωτική γη ο ενωτικός παράγοντας των διαφορετικών γαιών. Η Ωκεανία είναι το μικρότερο ηπειρωτικό σύμπλεγμα στη γη και το δεύτερο μικρότερο σε πληθυσμό μετά την Ανταρκτική.

6 7)ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ… Http://youtu.be/9ULFTI8Jfx8


Κατέβασμα ppt "ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΩΚΕΑΝΙΑ Εργασια Γεωγραφιας Α Γυμνασιο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google