Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
Ομάδα 4 Την Επομενη Μερα... Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας

2 Μετά την ρίψη της ατομικής βόμβας στην Χιροσίμα….:
Εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν. Η πόλη καταστράφηκε ολωσδιόλου. Κάποια κτίρια συνέχιζαν να καίγονται για περίπου τρεις μέρες. 2. Οι συγγενείς και φίλοι των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ήταν σε μια τραγική κατάσταση. Επίσης πολλοί άνθρωποι έβλεπαν συγγενείς τους να καίγονται, μια εικόνα που είναι πολύ τραυματική και σκληρή. 3. Εκτός από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι παρουσίασαν μετατροπές στο σώμα τους. 4. Μαύρη μολυσμένη βροχή έπεφτε για τις επόμενες μέρες. Όλη η πόλη ήταν μολυσμένη.

3 Μετά την έκρηξη της ατομικής βόμβας στην Χιροσίμα τα
πληρώματα επιστρέφουν εφόσον ο πόλεμος τελείωσε και τους υποδέχονται σαν ήρωες. Κάποιοι πέφτουν σε κατάθλιψη. Ο Έδερλυ ο οποίος επέλεξε από το μετεωρολογικό του αεροπλάνο τους στόχους θα κλειστεί σε ψυχιατρείο και θα προσπαθήσει να αυτοκτονήσει. Την μικρή του σύνταξη θα την διαθέσει στις χήρες και τα ορφανά.

4 Οι Αμερικανοί ισχυρίστηκαν πως χρησιμοποίησαν την ατομική
Βόμβα έτσι ώστε να δώσουν τέλος στον πόλεμο και να σώσουν Αμερικανούς στρατιώτες και ίσως και κάποια εκατομμύρια Ιάπωνες από τον θάνατο διότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συμβούλων του προέδρου Τρούμαν περίμεναν τον ίδιο αριθμό νεκρών σε περίπτωση που συνεχιζόταν ο πόλεμος με την συμβατική του μορφή και πως ήταν σίγουρη η άρνηση των στρατοκρατών της Ιαπωνίας να παραδοθούν. Σήμερα πάντως γνωρίζουμε πως αυτό δεν ήταν αλήθεια και ότι η Ιαπωνία βρισκόταν στα πρόθυρα συνθηκολόγησης.

5 Κάποιες γενικές εικόνες….
Enola Gay Έκρηξη Ατομική βόμβα Ο άνθρωπος που ανακάλυψε την ατομική βόμβα

6

7 ΤΕΛΟΣ Μαντζαβίνος Αντώνης Τσαλαβούτας Γιώργος


Κατέβασμα ppt "Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google