Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1 Η προαγωγή της δημιουργικότητας και της καινοτομίας μέσα από τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ιανουάριος 2009.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1 Η προαγωγή της δημιουργικότητας και της καινοτομίας μέσα από τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ιανουάριος 2009."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1 Η προαγωγή της δημιουργικότητας και της καινοτομίας μέσα από τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ιανουάριος 2009

2 2 Δημιουργικότητα και καινοτομία μέσα από τα Μαθηματικά Ενημέρωση ανάπτυξη 2 ου στόχου Ενημέρωση ανάπτυξη 2 ου στόχου Σεμινάρια Σεπτεμβρίου. Σεμινάρια Σεπτεμβρίου. Κατά τις επισκέψεις των επιθεωρητών στα σχολεία (συζήτηση καθοδήγηση και ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών). Κατά τις επισκέψεις των επιθεωρητών στα σχολεία (συζήτηση καθοδήγηση και ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών). Προγραμματισμός δραστηριοτήτων για την ημέρα δημιουργικότητας. Προγραμματισμός δραστηριοτήτων για την ημέρα δημιουργικότητας.

3 3 Δημιουργικότητα και καινοτομία μέσα από τα Μαθηματικά Ομιλία στο Γυμνάσιο Αρχ. Μακαρίου Γ΄ Πλατύ με συμμετοχή ομάδων μαθητών από τέσσερα Λύκεια (Παλιομέτοχο, Παλουριώτισσα, Λατσιά, Αγ. Νικολάου, ΛανίτειοΒ΄), με θέμα: Ομιλία στο Γυμνάσιο Αρχ. Μακαρίου Γ΄ Πλατύ με συμμετοχή ομάδων μαθητών από τέσσερα Λύκεια (Παλιομέτοχο, Παλουριώτισσα, Λατσιά, Αγ. Νικολάου, ΛανίτειοΒ΄), με θέμα: «Παράξενα γεφύρια, περιπλανώμενοι πλασιέδες και μη χειρότερα» «Παράξενα γεφύρια, περιπλανώμενοι πλασιέδες και μη χειρότερα»

4 4 Δημιουργικότητα και καινοτομία μέσα από τα Μαθηματικά Πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης για Μαθηματικούς με θέμα «Η σημασία του Αντιπαραδείγματος», (Πανεπιστήμιο Κύπρου – Λύκειο Αγ. Νεοφύτου, 21/11/2008). Πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης για Μαθηματικούς με θέμα «Η σημασία του Αντιπαραδείγματος», (Πανεπιστήμιο Κύπρου – Λύκειο Αγ. Νεοφύτου, 21/11/2008). Ημερίδα «Μαθηματικά και Λογοτεχνία» Σύνδεσμος Μαθηματικών σε συνεργασία με το Υπουργείο. Παρακολούθηση από 300 περίπου μαθηματικούς επιπλέον των μαθητών, (29/11/2008). Ημερίδα «Μαθηματικά και Λογοτεχνία» Σύνδεσμος Μαθηματικών σε συνεργασία με το Υπουργείο. Παρακολούθηση από 300 περίπου μαθηματικούς επιπλέον των μαθητών, (29/11/2008).

5 5 Δημιουργικότητα και καινοτομία μέσα από τα Μαθηματικά Συμμετοχή μαθητών Γυμνασίων, Λυκείων με τη καθοδήγηση των καθηγητών τους: Συμμετοχή μαθητών Γυμνασίων, Λυκείων με τη καθοδήγηση των καθηγητών τους: «Μαθηματική Σκυταλοδρομία» (Γεν. 2009). «Μαθηματική Σκυταλοδρομία» (Γεν. 2009). Παγκύπριο Μαθηματικό συνέδριο και το 1 ο Ευρωπαϊκό Μαθηματικό συνέδριο (Φεβ. 2009, Euromath). Παγκύπριο Μαθηματικό συνέδριο και το 1 ο Ευρωπαϊκό Μαθηματικό συνέδριο (Φεβ. 2009, Euromath). Καλοκαιρινό Μαθηματικό σχολείο (Ιουν. 2009, 100 καθηγητές, 1200 μαθητές περίπου). Καλοκαιρινό Μαθηματικό σχολείο (Ιουν. 2009, 100 καθηγητές, 1200 μαθητές περίπου). Πρόγραμμα Π.Ι. Κύπρου (πυρήνες για την προώθηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική πράξη). Πρόγραμμα Π.Ι. Κύπρου (πυρήνες για την προώθηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική πράξη).

6 6 Δημιουργικότητα και καινοτομία μέσα από τα Μαθηματικά Έρευνα από Λύκειο Κύκκου Β΄ με θέμα τη «Σχολική Παραβατικότητα με έμφαση στις διαφορές ανάμεσα στις σχολικές μονάδες». Έρευνα από Λύκειο Κύκκου Β΄ με θέμα τη «Σχολική Παραβατικότητα με έμφαση στις διαφορές ανάμεσα στις σχολικές μονάδες». Μαθητές της Β’ Λυκείου (κατά τη διάρκεια της βδομάδα εργασίας) θα διδάξουν σε παιδιά δημοτικών σχολείων, με τη βοήθεια των καθηγητών τους. Μαθητές της Β’ Λυκείου (κατά τη διάρκεια της βδομάδα εργασίας) θα διδάξουν σε παιδιά δημοτικών σχολείων, με τη βοήθεια των καθηγητών τους. Στο Λύκειο Λατσιών καθιερώθηκε το «Πρόβλημα του δεκαπενθημέρου». Στο Λύκειο Λατσιών καθιερώθηκε το «Πρόβλημα του δεκαπενθημέρου». Το Λ. Αγ. Γεωργίου Λακατάμειας εξετάζει εφαρμογές γεωμετρικών μετασχηματισμών σε κινούμενα σχέδια (animation). Το Λ. Αγ. Γεωργίου Λακατάμειας εξετάζει εφαρμογές γεωμετρικών μετασχηματισμών σε κινούμενα σχέδια (animation).

7 7 Δημιουργικότητα και καινοτομία μέσα από τα Μαθηματικά Στο Λύκειο Παλουριώτισσας μελετώνται: Στο Λύκειο Παλουριώτισσας μελετώνται: H παραδοσιακή αρχιτεκτονική και η σχέση της με γεωμετρικά σχήματα. H παραδοσιακή αρχιτεκτονική και η σχέση της με γεωμετρικά σχήματα. Έρευνα αυτοαξιολόγησης των μαθητών και συσχέτιση με την επίδοση τους. Έρευνα αυτοαξιολόγησης των μαθητών και συσχέτιση με την επίδοση τους. Έρευνα με θέμα την περιβαλλοντική συνείδηση κυρίως σε ότι αφορά τη κατανάλωση (χρήση - σπατάλη) του νερού. Έρευνα με θέμα την περιβαλλοντική συνείδηση κυρίως σε ότι αφορά τη κατανάλωση (χρήση - σπατάλη) του νερού.


Κατέβασμα ppt "1 Η προαγωγή της δημιουργικότητας και της καινοτομίας μέσα από τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ιανουάριος 2009."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google