Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργάστηκαν οι: Εμμανουηλίδης Γεώργιος Θανασούλια Ελένη Καρατζιούλας Κωνσταντίνος Computer Controlled Dental Local Anesthesia ( Wand Injection )

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργάστηκαν οι: Εμμανουηλίδης Γεώργιος Θανασούλια Ελένη Καρατζιούλας Κωνσταντίνος Computer Controlled Dental Local Anesthesia ( Wand Injection )"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργάστηκαν οι: Εμμανουηλίδης Γεώργιος Θανασούλια Ελένη Καρατζιούλας Κωνσταντίνος Computer Controlled Dental Local Anesthesia ( Wand Injection )

2

3  Η συσκευή Wand είναι μια ελεγχόμενη από υπολογιστή ένεση για τη διαχείριση της τοπικής αναισθησίας.  Ο ακριβής έλεγχος τόσο της ροής του αναισθητικού υγρού όσο και της πίεσης που ασκείται την καθιστούν μια «φιλική» προς τα παιδιά ένεση. Computer Controlled Dental Local Anesthesia ( Wand Injection )

4 Πώς λειτουργεί…  Το “hardware” της συσκευής μοιάζει με τον πύργο ενός μικροσκοπικού υπολογιστή.  Στην κορυφή διαθέτει μια συμβατική αμπούλα αναισθησίας η οποία επικοινωνεί με ένα μικροσωληνάριο με το σώμα της ένεσης που έχει σχήμα στυλό.  Παράλληλα διαθέτει ένα ποδοχειριστήριο που εκκινεί τον υπολογιστή. Τόσο η αμπούλα αναισθησίας όσο το σωληνάριο και η σύριγγα είναι μιας χρήσης.  Διαθέτει δύο ταχύτητες ώστε η έγχυση του αναισθητικού υγρού να γίνεται γρηγορότερα και ασφαλέστερα μετά το αρχικό τρύπημα.  Τέλος το πιο εξελιγμένο μοντέλο χρησιμοποιεί μια διαφορετική βελόνα και εκπέμπει οπτικά και ακουστικά σήματα επιτρέποντας στον οδοντίατρο να γνωρίζει πότε έχει τοποθετήσει τη βελόνα σωστά.

5 Εμφάνιση & Διάδοση Χρήσης ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΧΡΗΣΗΣ: 1990 Milestone Scientific Inc. Βόρεια Αμερική Ευρώπη Ελλάδα Περιορισμένη χρήση σε εξειδικευμένες οδοντιατρικές κλινικές

6 Κόστος & Εκπαίδευση Συσκευή : 1.650€ Ανταλλακτικά : 1,5€  Απλή στη χρήση  Προτείνονται σεμινάρια

7 Πλεονεκτήματα Συσκευής Wand  Δεν υπάρχει ανάγκη κλιβανισμού της σύριγγας (σύριγγα μίας χρήσεως)  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί λιγότερο αναισθητικό σε σχέση με την παραδοσιακή μέθοδο  Η διαδικασία είναι ανώδυνη. Η χρήση του συστήματος είναι εύκολη και με λιγότερο άγχος για τον επεμβαίνοντα  Η χορήγηση από τον επεμβαίνοντα είναι ευκολότερη, επειδή ο χειρισμός του στελέχους συγκράτησης της βελόνης είναι ευκολότερος( ελαφρύ στέλεχος)

8 Μειονεκτήματα Συσκευής Wand • Το αυξημένο κόστος των αναλώσιμων (πχ η χειρολαβή που είναι μιας χρήσεως για κάθε ασθενή) • Συχνή θραύση των φυσιγγίων αναισθητικού κατά την ενεργοποίηση της συσκευής • Ενοχλητικός, για μερικούς ασθενείς, θόρυβος του μηχανήματος • Μεγάλη διάρκεια χορήγησης της αναισθησίας που μπορεί να φτάσει τα 6-8 λεπτά

9 Σας ευχαριστούμε ! !


Κατέβασμα ppt "Εργάστηκαν οι: Εμμανουηλίδης Γεώργιος Θανασούλια Ελένη Καρατζιούλας Κωνσταντίνος Computer Controlled Dental Local Anesthesia ( Wand Injection )"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google