Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ: ΠΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΔΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ: ΠΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΔΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ: ΠΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΔΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Συστήματα Ηλεκτρονικών Πληρωμών: Τρέχουσα Κατάσταση και Μελλοντικές Εξελίξεις ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ: ΠΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΔΑ Ομάδα εργασίας: Πρέκας Μηνάς Α.Μ.: Σαρδέλης Δημήτριος Α.Μ.: Φωτεινάκη Μαρία Α.Μ.:

2 Ηλεκτρονικές Πληρωμές
Είναι οι πληρωμές που συνδέονται με τις συναλλαγές του ηλεκτρονικού εμπορίου. Δεν υπάρχει απόλυτη ταύτιση του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών πληρωμών καθώς: Δεν πληρώνονται όλες οι ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω του διαδικτύου. Δεν σχετίζονται όλες οι μορφές ηλεκτρονικής πληρωμής με το διαδίκτυο.

3 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
Υποστήριξη της προώθησης της ροής χρημάτων. Μείωση του κόστους. Αύξηση των προσφερόμενων υπηρεσιών στον πελάτη(ποικιλία επιλογών πληρωμής, ευκολίες, πίστωση, παραχωρήσεις, αμεσότητα, ανάπτυξη και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα). Βελτίωση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

4 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
PSP (Payments Service Provider): ένα εικονικό PDQ μηχάνημα που συγκεντρώνει τις πληροφορίες των καρτών μέσα στο internet και τις περνά στην acquiring bank . IMS (Internet Merchant Service): είναι το αντίστοιχο on line του off-line merchant service(υπηρεσία των τραπεζών που επιτρέπει στους καταστηματάρχες να δέχονται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες).

5 Λειτουργία μιας on-line Διαδικασίας Πληρωμής

6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ:
Παραδοσιακές πληρωμές με κάρτα On-line πληρωμές Μέθοδοι χρέωσης : Άμεσες χρεώσεις Χρεωστικές κάρτες Επιταγές Πληρωμές μέσω γραφείου Εναλλακτικές επιλογές πληρωμής. Προπληρωμένες Υπηρεσίες Πληρωμής

7 ΜΕΘΟΔΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ:
E-money Schemes (Card-based e-money schemes Software-based e-money schemes) Personal On-line Payment Services. Prepaid Cards Εναλλακτικές επιλογές πληρωμής. Προπληρωμένες Υπηρεσίες Πληρωμής

8 ΜΕΘΟΔΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ:
Personal On-line Payment Services Prepaid Cards (Pre-Paid CashCard, Micro-billing payment solutions) Πληρωμές μικρών ποσών. Πύλες Υπηρεσιών Πληρωμής (παρέχει υπηρεσίες πληρωμής που προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα των προηγούμενων διαφορετικών επιλογών πληρωμής και παρέχει εμπορικούς λογαριασμούς στους on-line λιανοπωλητές γενικά.) Πληρωμές Μέσω Κινητού τηλεφώνου (Mobile Payments): επιτρέπουν μία πώληση που έχει γίνει μέσω του διαδικτύου να επιβεβαιωθεί με την αποστολή ενός SMS στο κινητό τηλέφωνο του πελάτη.

9 ΑΣΦΑΛΕΙΑ Τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις ασφαλείας:
Συμμετρική κρυπτογράφηση Ασύμμετρη κρυπτογράφηση Επιλογές για την αποκρυπτογράφηση και την ασφάλεια των προσωπικών στοιχείων και των πληροφοριών των πιστωτικών καρτών: Secure Socket Layer (SSL) Secure Electronic Transaction (SET) Public Key software Infrastructure (PKI)

10 ΑΣΦΑΛΕΙΑ Πλεονεκτήματα: οι ασφαλείς φόρμες απαιτούν ελάχιστη δαπάνη
αποφεύγεται η δαπάνη για PSP υπηρεσία αποφεύγεται ο πρόσθετος εμπορικός αριθμός διαδικτύου για τις online συναλλαγές οι έμποροι μπορούν να εξετάσουν τις παραγγελίες και να απορρίψουν τυχόν επικίνδυνες συναλλαγές η ιστοσελίδα επιφανειακά φαίνεται να δέχεται πλήρως πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

11 ΑΣΦΑΛΕΙΑ Μειονεκτήματα:
οι ασφαλείς φόρμες έχουν περιορισμένη χρήση για περισσότερα από ένα προϊόντα στην ιστοσελίδα μερικές υπηρεσίες των acquiring banks αποδοκιμάζουν τη χρήση από τους εμπόρους ενός offline εμπορικού αριθμού για συναλλαγές μέσω internet. Επομένως υπάρχει το ενδεχόμενο οι έμποροι να παραβιάζουν τους όρους και τις διατάξεις που θέτουν οι acquiring banks. δεν υπάρχει καμία live έγκριση των στοιχείων της πιστωτικής κάρτας, έτσι τα λανθασμένα στοιχεία θα φαίνεται ότι έχουν γίνει αποδεκτά. Η τηλεφωνική επικοινωνία μπορεί στη συνέχεια να είναι απαραίτητη. οι συναλλαγές υποβάλλονται σε επεξεργασία με το χέρι, διαδικασία η οποία είναι χρονοβόρα.

12 ΕΠΙΛΟΓΟΣ Παρόλο που μεγάλος αριθμός πρωτοβουλιών έχουν προωθηθεί για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, πολύ λίγες έχουν εφαρμοστεί και εκείνες που έχουν, όπως το SET, έχουν παραληφθεί λιγότερο από ενθουσιωδώς από αυτούς που συμμετέχουν στην αγορά. Πρωτοποριακά συστήματα και εφαρμογές πληρωμής, μερικές από τις οποίες ήταν αληθινά καινοτόμες, απέτυχαν να κερδίσουν τη δεδομένη αποδοχή της αγοράς. Δεδομένου ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να ανέρχεται σε μια συναρπαστική θέση, η ανάγκη για ασφαλή ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμής γίνεται όλο και περισσότερο σημαντική


Κατέβασμα ppt "ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ: ΠΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΔΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google