Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΣΧΑ ΠΕΝΥ ΑΤΣΑΛΑΚΗ. Η Ανάσταση του Χριστού • Την Ανάσταση του Χριστού όρισε η Ορθόδοξη Εκκλησία να εορτάζεται την Κυριακή του Πάσχα, ( εκ της Ιουδαϊκής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΣΧΑ ΠΕΝΥ ΑΤΣΑΛΑΚΗ. Η Ανάσταση του Χριστού • Την Ανάσταση του Χριστού όρισε η Ορθόδοξη Εκκλησία να εορτάζεται την Κυριακή του Πάσχα, ( εκ της Ιουδαϊκής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΣΧΑ ΠΕΝΥ ΑΤΣΑΛΑΚΗ

2 Η Ανάσταση του Χριστού • Την Ανάσταση του Χριστού όρισε η Ορθόδοξη Εκκλησία να εορτάζεται την Κυριακή του Πάσχα, ( εκ της Ιουδαϊκής θρησκείας π ου σημαίνει έξοδος, και π ου έχει μεταφερθεί στον Χριστιανισμό ως μία χαρακτηριστική μορφή Θεοκρασίας ), και π ου α π οτελεί κινητή εορτή, π ου κανονίζεται α π ό τη π ρώτη π ανσέληνο ( αρχαίο υ π όλειμμα σεληνιακής λατρείας ), μετά τη π ρώτη εαρινή ισημερία ( συνδυασμός με αρχαίο υ π όλειμμα Ηλιακής λατρείας ). • Της εορτής αυτής π ου θεωρείται η μεγαλύτερη και σ π ουδαιότερη του Ανατολικού Χριστιανισμού π ροηγείται η μακρά και αυστηρή νηστεία και η Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών ό π ου η Εκκλησία με π ένθιμες τελετές ε π αναφέρει στη μνήμη των π ιστών τις τα π εινώσεις και τα μαρτύρια π ου υ π έστη ο Χριστός π ριν το σταυρικό θάνατό του.

3 Θρησκευτικές εικόνες

4 Πάσχα •Πάσχα ονομάζεται η μεγάλη γιορτή του ιουδαϊσμού η οποία καθιερώθηκε ως ανάμνηση της Εξόδου, που ελευθέρωσε τους Εβραίους από την αιγυπτιακή δουλεία. Μεταγενέστερα υιοθετήθηκε ως εορτασμός από τους Χριστιανούς αναφορικά με τον θυσιαστικό θάνατο και την ανάσταση του Ιησού Χριστού. •Το γεγονός της απελευθέρωσης αυτής συνέβη με μια σειρά θεϊκών προνοιακών παρεμβάσεων, από τις οποίες η σημαντικότερη εκδηλώνεται τη νύχτα κατά την οποία θα εξολοθρεύονταν τα πρωτότοκα των ανθρώπων και των ζώων των Αιγυπτίων, ενώ τα σπίτια των Εβραίων θα προστατεύονταν αφού οι πόρτες τους είχαν σημαδευτεί με το αίμα του αρνιού που είχαν θυσιάσει.

5 Πασχαλινές εικόνες

6


Κατέβασμα ppt "ΠΑΣΧΑ ΠΕΝΥ ΑΤΣΑΛΑΚΗ. Η Ανάσταση του Χριστού • Την Ανάσταση του Χριστού όρισε η Ορθόδοξη Εκκλησία να εορτάζεται την Κυριακή του Πάσχα, ( εκ της Ιουδαϊκής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google