Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γιώργος Τζήκας Στ’2 Τάξη Είναι ένα χάλκινο άγαλμα που βρέθηκε στην θαλασσιά του Μαραθώνα το 1925. Το άγαλμα, μεγέθους μικρότερο από το φυσιολογικού,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γιώργος Τζήκας Στ’2 Τάξη Είναι ένα χάλκινο άγαλμα που βρέθηκε στην θαλασσιά του Μαραθώνα το 1925. Το άγαλμα, μεγέθους μικρότερο από το φυσιολογικού,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Γιώργος Τζήκας Στ’2 Τάξη

3 Είναι ένα χάλκινο άγαλμα που βρέθηκε στην θαλασσιά του Μαραθώνα το 1925. Το άγαλμα, μεγέθους μικρότερο από το φυσιολογικού, παριστάνει έναν έφηβο νικητή σε κάποιον αγώνα όπως υποδηλώνει η ταινία στο κεφάλι του με το όρθιο φύλλο στο μέτωπο του. Στο δεξί υψωμένο χέρι του κρατούσε κάποιο αντικείμενο, χαμένο σήμερα.

4 Άγνωστο είναι επίσης το αντικείμενο που κρατούσε στο αριστερό χέρι, προς την οποία στρέφει την κεφαλή του και προσηλώνει το βλέμμα του. Το χέρι αυτό αντικαταστάθηκε, πιθανών σε μεταγενέστερη εποχή, με τη παλάμη διαμορφωμένη σε λυχνάρι. Το άγαλμα είναι ένα από τα αριστουργήματα της ύστερης κλασικής περιόδου και σχετίζεται με τη σχολή του Πραξιτέλη. Το ύψος που έχει είναι 1,30!!!!!!!!!

5

6

7


Κατέβασμα ppt "Γιώργος Τζήκας Στ’2 Τάξη Είναι ένα χάλκινο άγαλμα που βρέθηκε στην θαλασσιά του Μαραθώνα το 1925. Το άγαλμα, μεγέθους μικρότερο από το φυσιολογικού,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google