Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γυναικείο Πρωτοκυκλαδικό άγαλμα. Η «Ταυτότητά» του Το Έκθεμα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου είναι πρώιμο καλλιτέχνημα των Κυκλάδων που βρέθηκε στην.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γυναικείο Πρωτοκυκλαδικό άγαλμα. Η «Ταυτότητά» του Το Έκθεμα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου είναι πρώιμο καλλιτέχνημα των Κυκλάδων που βρέθηκε στην."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γυναικείο Πρωτοκυκλαδικό άγαλμα

2 Η «Ταυτότητά» του Το Έκθεμα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου είναι πρώιμο καλλιτέχνημα των Κυκλάδων που βρέθηκε στην Αμοργό.ΚυκλάδωνΑμοργό

3 Περιγραφή χέρια διπλωμένα κάτω από το στήθοςοιλιά είναι ελαφρά φουσκωμένηοι γλουτοί προεξέχουν αμυδρά. Το μαρμάρινο άγαλμα παριστάνει γυναικεία μορφή σε χαρακτηριστική στάση με τα χέρια διπλωμένα κάτω από το στήθος. Η κοιλιά είναι ελαφρά φουσκωμένη, ενώ οι γλουτοί προεξέχουν αμυδρά. Είναι σε καλή κατάσταση, φέρει μερικές φθορές και είναι σπασμένο και ανασυγκολλημένο, ενώ μικρό τμήμα του δεξιού ποδιού επάνω από τον αστράγαλο έχει χαθεί.

4 Κυκλάδες: Νησιωτικό σύμπλεγμα του Νότιου Αιγαίου Αμοργός: Νησί των Κυκλάδων

5 Πηγές •http://el.wikipedia.org •http://www.namuseum.gr

6 The End!!!


Κατέβασμα ppt "Γυναικείο Πρωτοκυκλαδικό άγαλμα. Η «Ταυτότητά» του Το Έκθεμα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου είναι πρώιμο καλλιτέχνημα των Κυκλάδων που βρέθηκε στην."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google