Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το πρόγραμμα Turbo Pascal TPW1.5

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το πρόγραμμα Turbo Pascal TPW1.5"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το πρόγραμμα Turbo Pascal TPW1.5

2 Στόχοι Να γνωρίσουμε την κύρια οθόνη της Turbo pascal.
Να κατανοήσουμε τις επιλογές που μας προσφέρει το μενού της TPascal. Nα μπορέσουμε να γράψουμε ένα πρόγραμμα σε Pascal και να:

3 Στόχοι Αποθηκεύσουμε το πρόγραμμά μας. Να “τρέξουμε” το πρόγραμμα.
Να δούμε τα αποτελέσματα του προγράμματος. Να χρησιμοποιήσουμε τη επιλογή Compile(μεταγλώττιση). Να χρησιμοποιήσουμε την επιλογή Windows(ειδικά όταν θέλουμε δυο η περισσότερα προγράμματα στην οθόνη μας) Να ανοίξουμε(Open) ένα νέο πρόγραμμα. Να εκτυπώσουμε το πρόγραμμά μας.

4 H κύρια οθόνη της Turbo Pascal
Κύριο Μενού με τις διαταγές Περιοχή εργασίας όπου γράφουμε το πρόγραμμά μας.

5 Οι διαταγές του κύριου Μενού
Πατώντας το πλήκτρο<F10> ενεργοποιείται το κύριο μενού. Το μενού File New Open Save Save as Print Printer setup Exit

6 Το μενού Edit Οι περισσότερες εντολές του μενού Edit, αφορούν μόνο σημειωμένο κείμενο του παραθύρου διόρθωσης. Αν δεν έχετε σημειώσει κάτι στο κείμενο, η επιλογή μιας διαταγής, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

7 Το μενού Search Με την επιλογή Search(αναζήτηση) μπορείτε να αναζητήσετε στο κείμενο του προγράμματος σας κείμενα, διαδικασίες, δηλώσεις και λάθη.

8 Το μενού Run Με το Run(Εκτέλεση) ξεκινά ένα πρόγραμμα. Αν χρειάζεται προηγουμένως μεταγλώττιζεται αυτόματα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα: ctrl + F9

9 Το μενού Compile και Debug

10 Το μενού Options Το μενού Options (Eπιλογές), σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε ρυθμίσεις που επηρεάζουν τον τρόπο εργασίας της Turbo Pascal. Π.χ. Το μεταγλωττιστή, την αναγκαία μνήμη για το πρόγραμμά σας, το περιβάλλον και τις διαστάσεις τις οθόνης και την επιλογή Editor(Διορθωτή) το διορθωτή κειμένου.

11 Το μενού Window και Help
Το μενού Window(παράθυρο) περιέχει διαταγές για τη διαμόρφωση των παραθύρων της οθόνης. Όπως το μέγεθος, την παράπλευρη τοποθέτηση(tile) και την στοίβαξη(cascade). Με το Help, εμφανίζεται μια συνοπτική εικόνα όλων των δυνατοτήτων βοήθειας που προσφέρει η Turbo Pascal.

12 Άσκηση Να ανοίξετε το πρόγραμμα της Turbo Pascal στον Η.Υ. σας και να γράψετε το πιο κάτω πρόγραμμα. PROGRAM ypololgismos_vat; Uses wincrt; VAR timi,nea_timi:real; Begin write('Dose tin timi tou proiontos'); readln(timi); nea_timi:=timi*1.15; writeln; writeln; writeln; writeln('H teliki timi me to Vat einai...',nea_timi:6:2); END.

13 Άσκηση Στη συνέχεια από το μενού File να αποθηκεύσετε το πρόγραμμά σας με το όνομα ypol_vat. 2. Από την επιλογή Run να τρέξετε το πρόγραμμά σας και να δείτε τα αποτελέσματα. 3.Από το μενού Compile, να κάνετε μεταγλώττιση του προγράμματός σας και να εξηγήσετε το Status και το lines που θα εμφανιστούν. 4. Από την επιλογή Options, επιλέξτε Compiler και στο Memory Sizes ελέγξετε το Stack Size.


Κατέβασμα ppt "Το πρόγραμμα Turbo Pascal TPW1.5"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google