Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι Η/Υ στον κινηματογράφο Ο κινηματογράφος είναι ίσως η μόνη τέχνη που βασίζεται απόλυτα στην τεχνολογία! Δεν θα μπορούσαμε να γυρίσουμε ταινίες αν δεν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι Η/Υ στον κινηματογράφο Ο κινηματογράφος είναι ίσως η μόνη τέχνη που βασίζεται απόλυτα στην τεχνολογία! Δεν θα μπορούσαμε να γυρίσουμε ταινίες αν δεν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι Η/Υ στον κινηματογράφο Ο κινηματογράφος είναι ίσως η μόνη τέχνη που βασίζεται απόλυτα στην τεχνολογία! Δεν θα μπορούσαμε να γυρίσουμε ταινίες αν δεν υπήρχαν κάμερες, μικρόφωνα και μηχανές μοντάζ. Η χρήση, όμως, των ηλεκτρονικών υπολογιστών ήταν αυτή που έφερε τη μεγαλύτερη επανάσταση στον κινηματογράφο.

2

3

4 Εξοικονόμηση χρόνου Ο σχεδιασμός των κοστουμιών και η επιλογή του σωστού μακιγιάζ (κυρίως για τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας) είναι μια εξαιρετικά δύσκολη δουλειά. Χάρη στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες μπορούν να ελέγξουν πώς θα φαίνονται στην κάμερα συγκεκριμένα υφάσματα και είδη μακιγιάζ, χωρίς να χάνουν χρόνο με ατελείωτες πρόβες. Μία ακόμα από τις πιο συνηθισμένες χρήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών πριν την παραγωγή μιας ταινίας, είναι στην επιλογή των ηθοποιών, αλλά και των χώρων που γίνονται τα γυρίσματα. Με τη βοήθεια του internet μπορεί κανείς να δει φωτογραφίες ή και βίντεο ηθοποιών και τοποθεσιών, με αποτέλεσμα να μην χάνει χρόνο σε ταξίδια και χρονοβόρες συναντήσεις.

5 Τι είναι η τεχνολογία 3D Είναι ένα χαρακτηριστικό της τυπικής οθόνης HDTV το οποίο παρέχει δυνατότητα προβολής τρισδιάστατων εικόνων από περιεχόμενα 3D. Σήμερα, πέρα από την πληθώρα των ταινιών 3D Blu-ray, ορισμένα προγράμματα 3D είναι διαθέσιμα στην καλωδιακή και τη συνδρομητική τηλεόραση, ενώ δημιουργούνται συνεχώς νέες ταινίες και εκπομπές 3D. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ολόκληρα καλωδιακά δίκτυα 3D υπό κατασκευή.

6 Πως λειτουργεί: 1. Οι φακοί σε ένα ζευγάρι γυαλιών με ενεργό κλείστρο ανοιγοκλείνουν εναλλάξ. 2. Αυτό πραγματοποιείται σε συγχρονισμό με την τηλεόραση, η οποία εναλλάσσει τις εικόνες σε δύο ελαφρώς διαφορετικές γωνίες. 3. Η εναλλαγή αυτή είναι πολύ γρήγορη με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να βλέπει και τις δύο γωνίες ταυτόχρονα, δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση της τρισδιάστατης απεικόνισης.

7

8 Ήχος και Υπολογιστής Ο ήχος είναι από το γύρισμα ψηφιακός εδώ και δεκαετίες και σε όλες τις περιπτώσεις –τουλάχιστον δέκα χρόνια τώρα, όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά ταινία με ψηφιακό ήχο Dolby Digital– δεν περνά ποτέ από αναλογικό στάδιο. Πάνω στην ταινία είναι εγγεγραμμένος ο ψηφιακός ήχος, ενώ υπάρχει ακόμα και η εγγραφή του οπτικού, αναλογικού ήχου για τις περιπτώσεις που μικρές αίθουσες (όπως αυτές που βρίσκονται σε αρκετά σημεία της Ελλάδας, λόγου χάρη) δεν έχουν εξοπλιστεί ακόμα με τα ανάλογα συστήματα. Το εταλονάζ της εικόνας (διόρθωση χρωμάτων και τόνων) πραγματοποιείται σε ψηφιακές κονσόλες, για να δέσουν τα εφέ με τα φυσικά γυρίσματα, αλλά και επειδή ακόμα και χωρίς εφέ οι ψηφιακές κονσόλες είναι πλέον καλύτερες. Το τελικό αποτέλεσμα, όμως, ακόμα μεταγράφεται σε φιλμ, αλλά και σε αυτό το στάδιο η γκάμα είναι μεγάλη.

9 Ακολουθούν μερικά παραδείγματα ταινιών που έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία

10 Υπολογιστής Και Εφε Ταινιών

11

12

13

14

15 The Black Swang

16 The Pirates of the Caribbean

17 Avatar

18 The Avengers

19 Lord of the Rings

20 Life of Pi

21 The Matrix

22 http://www.youtube.com/watch?v=5L 3eqxlseEk

23 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Οι Η/Υ στον κινηματογράφο Ο κινηματογράφος είναι ίσως η μόνη τέχνη που βασίζεται απόλυτα στην τεχνολογία! Δεν θα μπορούσαμε να γυρίσουμε ταινίες αν δεν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google