Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΔΕΣΣΗΣ, ΠΕΛΛΗΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΔΕΣΣΗΣ, ΠΕΛΛΗΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΔΕΣΣΗΣ, ΠΕΛΛΗΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΔΕΣΣΗΣ, ΠΕΛΛΗΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ

2 Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

3 Ο «ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ ΑΡΤΟΣ» βασίζεται στην αγάπη και την εθελοντική εργασία & προσφορά ενοριτών, απλών πολιτών & κληρικών στα πλαίσια της ενορίας μας. Η βασική ιδέα ήταν η θέληση να προσφέρει γεύμα σε ανήμπορους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και όχι μόνο, αλλά και να διατηρήσει συνάμα την ανωνυμία των απόρων αδελφών. Φροντίζει καθημερινά να παραδίδει το φαγητό κατ’ οίκον σε ογδόντα άτομα.

4 Πού γίνεται; Το γεύμα στεγάζεται στο πνευματικό κέντρο του Ναού, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο έχουν γίνει φυσικά όλες οι ανάλογες υποδομές μιας σύγχρονης, λειτουργικής και επαγγελματικής κουζίνας.

5 Πώς βοηθάει; Μαγειρεύοντας φαγητά με φροντίδα και αγάπη.
Πηγαίνοντάς τα στα σπίτια τους με διακριτικότητα, διατηρώντας έτσι την ανωνυμία όσων δέχονται την μικρή αυτή ευλογία.

6 Τα εγκαίνια του Γεύματος
Τα εγκαίνια του Γεύματος έγιναν στις 21 Νοεμβρίου 2003 με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα και από την ημέρα εκείνη έως σήμερα προσφέρει καθημερινά γεύμα σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη.

7 Εγκαταστάσεις Σύγχρονες, καθαρές, εναρμονισμένες με τους κανόνες υγιεινής.

8 Για ποιους γίνεται; Για συμπολίτες – αδελφούς μας, ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη για ένα πιάτο ζεστό φαγητό, που περιμένουν καθημερινά την ελάχιστη, αλλά συνάμα πολύ σημαντική αυτή προσφορά.

9 Όλοι τους με μόνο κίνητρο
Ποιοι βοηθάνε; Εθελόντριες κυρίες συμμετέχουν στην προετοιμασία του φαγητού. Δωρητές προσφέρουν τρόφιμα ή χρήματα για την αγορά των πρώτων υλών. Όλοι τους με μόνο κίνητρο την αγάπη προς το συνάνθρωπο.

10 Γαλούχηση των νέων στον εθελοντισμό…
Κατά καιρούς διοργανώνονται από σχολικά τμήματα επισκέψεις γνωριμίας των μαθητών με τη διακονία αυτή, καθώς και εθελοντικές δραστηριότητες προσφοράς των μικρότερων παιδιών στο γεύμα αγάπης.

11 Εμείς πως μπορούμε να βοηθήσουμε έμπρακτα ;
Προσφέροντας τρόφιμα. Προσφέροντας εθελοντική εργασία (μαγειρεύοντας –καθαρίζοντας). Κάνοντας κάποια οικονομική δωρεά ειδικά για το «Γεύμα αγάπης». * Παρακαλούνται όσοι θέλουν να προσφέρουν να το κάνουν κατόπιν συνεννοήσεως με τον Ιερό Ναό στο τηλ , για λόγους καλύτερης οργάνωσης.

12 Το γεύμα ετοιμάστηκε! Χάρη στην προσφορά σας σήμερα το γεύμα ετοιμάστηκε! Για αύριο μπορείς να επενδύσεις κι εσύ το μερίδιο σου σε μερικά χαμόγελα…

13 Χάρισε χαμόγελο και ελπίδα εκεί που μπορείς!
Χάρισε χαμόγελο και ελπίδα εκεί που μπορείς! Μακάριοι οι ελεήμονες ότι αυτοί ελεηθήσονται. (Ματθ. 5,7) Αν εδώ αφήσουμε τα χρήματα, θα βρούμε παρρησία στην άλλη ζωή. Εάν εδώ δούμε τους πονεμένους, θα βρούμε ανάπαυση στους ουρανούς. (Ιερός Χρυσόστομος ΕΠΕ 13) Η χαρά που νιώθει ο άνθρωπος όταν δέχεται υλική ευλογία είναι ανθρώπινη, ενώ όταν δίνει είναι θεϊκή. (Γέρ. Παΐσιος)

14


Κατέβασμα ppt "ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΔΕΣΣΗΣ, ΠΕΛΛΗΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google