Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου
Οπίνκα Οβίδου Παντζιαρά Λουΐζα ΣΤ 2 Ροδοσθένους Ευρυδίκη Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Νοέμβρης 2016

2 Το Χρονικό της εξέγερσης
Τετάρτη 14 Νοεμβρίου Πέμπτη 15 Νοεμβρίου Παρασκευή 16 Νοεμβρίου Σάββατο 17 Νοεμβρίου

3 Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 1973 ΠΡΩΙ Πρώτη μέρα του Πολυτεχνείου .
Μεγάλη συγκέντρωση στο προαύλιο . Στόχος η αντίδραση στα αντιφοιτητικά μέτρα της χούντας . Τα πρώτα συνθήματα. «Ψωμί ,Παιδεία, Ελευθερία», «Κάτω η χούντα».

4 Τετάρτη,14 Νοεμβρίου 1973, απόγευμα…
Το πλήθος πυκνώνει. Οι φωνές δυναμώνουν. «Λαέ, πολέμα σου πίνουνε το αίμα», «Εργάτες, αγρότες, φοιτητές», «ΟΛΟΙ στον ΑΓΩΝΑ». Η Αθήνα μαθαίνει τα νέα. Το διαγγέλλουν τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία που διέρχονται από την Πατησίων. Οι φοιτητές αποφασίζουν: ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου. Εκλέγουν μια συντονιστική επιτροπή από 24 μέλη. Συγκροτούν ακόμα άλλες υποεπιτροπές.

5 Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 1973 Οι φοιτητές συντονίζουν την δράση τους. Συντελεύσεις σε κάθε σχολή. Αρχίζει τη λειτουργία του ο ραδιοφωνικός σταθμός του Πολυτεχνείου. «Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο. Σας μιλά ο ραδιοφωνικός σταθμός των αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων». Το πλήθος φουντώνει. Φοιτητές και διαδηλωτές ευθυγραμμίζονται: «Απόψε πεθαίνει ο φασισμός». Ρίχνονται προκηρύξεις. Ο λαός παρακολουθεί. Στέλλει τρόφιμα, χρήματα, στρώματα, κουβέρτες.

6 Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 1973 ΒΡΑΔΥ ΠΡΩΙ
Χιλιάδες φοιτητές μαζεμένοι στους διαδρόμους, στις αίθουσες, συνεδριάζουν, γράφουν συνθήματα και κατασκευάζουν ραδιοφωνικό πομπό. ΒΡΑΔΥ Η χούντα διατάζει αστυνομία και στρατό να κτυπήσουν τους φοιτητές. Όπλα, τανκς… να τους διαλύσουν. Μεγάλες φωτιές ανάβουν από τους διαδηλωτές μπροστά στο Πολυτεχνείο.

7 Σάββατο 17 Νοεμβρίου 1973 Τα τανκς φτάνουν στο Πολυτεχνείο. Ανάβουν τους προβολείς ετοιμάζονται να μπουν μέσα. Τα τανκς μπαίνουν στο Πολυτεχνείο. Τα πολυβόλα κτυπούν με τις σφαίρες του θανάτου τους φοιτητές.


Κατέβασμα ppt "Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google