Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ένα από τα τμήματα του project της Α λυκείου το Α5 ασχολήθηκε με την καταγραφή των περισσότερων μουσικών ειδών . Κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ένα από τα τμήματα του project της Α λυκείου το Α5 ασχολήθηκε με την καταγραφή των περισσότερων μουσικών ειδών . Κατά τη διάρκεια της εργασίας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ένα από τα τμήματα του project της Α λυκείου το Α5 ασχολήθηκε με την καταγραφή των περισσότερων μουσικών ειδών . Κατά τη διάρκεια της εργασίας επισπευτήκαμε το ωδείο όπου εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας και πήραμε συνέντευξη από τον υπεύθυνο ωδείου . Επίσης συνεργαστήκαμε με τα μέλη της ομάδας και φτιάξαμε ένα ερωτηματολόγιο που απαντήθηκε από τους μαθητές της Α λυκείου μεταξύ αυτόν και λίγων καθηγητών.

2

3 Το Χέβι Μέταλ (αναφέρεται κοινότερα ως metal (Μέταλ)) είναι μουσικό είδος και κατατάσσεται ως παρακλάδι της Ροκ μουσικής. Αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '60 - αρχές '70 και ρίζες του εφορμούν από την Μπλουζ και το ψυχεδελικό ροκ. Ο όρος ροκ στη μουσική, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του rock and roll. Εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 στην Αμερική Η ραπ (rap) είναι κυρίως αφροαμερικανικό μουσικό είδος που ξεκίνησε να γνωρίζει άνθιση στα τέλη της δεκαετίας του Έχει τις ρίζες της στην αφρικανική μουσική .

4

5 Το Χιπ χοπ αναπτύχθηκε σε υποβαθμισμένες περιοχές των ΗΠΑ, όπως το Μπρονξ στη Νέα Υόρκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπου υπήρχε μεγάλη ανεργία και φτώχεια. Τα 4 στοιχεία δεν αναπτύχθηκαν την ίδια χρονική στιγμή αλλά σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Οι ρίζες του ανάγονται στην δεκαετία του '70, όταν άρχισαν τα πρώτα δειλά δειλά βήματα. Λαϊκό τραγούδι (λαϊκή/παραδοσιακό τραγούδι) ονομάζεται εκείνο το τραγούδι των Ελλήνων, δοσμένο σε ελληνική γλώσσα, που είναι εναρμονισμένο στο ύφος της ελληνικής αστικής λαϊκής μουσικής, τόσο από την αρχαιότητα, όσο και μεταγενέστερα, μετά το τέλος της δεκαετίας του 1950, όταν μια νέα γενιά μουσικών αναπτύχθηκε από το ρεμπέτικο τραγούδι, στη λαϊκή μουσική της εποχής.

6

7 O όρος 'ποπ' συμπεριλαμβάνει το ροκ ν ρολλ, το ροκ (με το οποίο το 1960 και 1970 συχνά ταυτιζόταν η 'ποπ') την ρέγκε και την ελαφρά μουσική του 20ου αιώνα. Ο όρος "Κλασική Σχολή" χρησιμοποιήθηκε αργότερα στη Γερμανία το 1830 για το έργο των Χάυδν, Μότσαρτ και Μπετόβεν. Με τον όρο "κλασική μουσική" αναφερόμαστε ευρύτερα στην Δυτικοευρωπαϊκή μουσική παραγωγή που εκτείνεται σε μία αρκετά μεγάλη χρονική περίοδο, περίπου από το 470 μέχρι και την σύγχρονη εποχή.

8

9

10

11 Βυζαντινή μουσική είναι η εξέλιξη και καλλιέργεια της αρχαίας ελληνικής μουσικής και πήρε το όνομα αυτό από την περιοχή του Βυζαντίου . Οι αρχές τις χρονολογούνται στον 4ο αιώνα μΧ . R&B είναι ένα δημοφιλές είδος αφροαμερικάνικης μουσικής που ανάγεται στη δεκαετία του Ο όρος χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τις δισκογραφικές εταιρίες για να περιγράψει ηχογραφήσεις που απευθύνονταν στο αστικό αφροαμερικανικό αγοραστικό κοινό. Ρεμπέτικο ονομάζεται το ελληνικό αστικό λαϊκό τραγούδι που εμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και απέκτησε τη γνώριμη μορφή του, περίπου μέχρι την τρίτη δεκαετία του 20ού αιώνα

12

13 Το νησιώτικο είδος της μουσικής γεννήθηκε στα νησιά.
Η ελληνική μουσική στα τέλη του 20ου αιώνα. Οι Καντάδες πρωτοεμφανίστηκαν στη Κεφαλονιά στις αρχές του 19ου αιώνα . Τα δημοτικά τραγούδια έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία ελληνική ποίηση και τη μουσική.

14

15 ΤΜΗΜΑ α5 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΛΛΙΑΝΤΕΡΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΚΟΝΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΘΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΣΚΑ ΙΒΑΝΑ ΝΕΛΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΟΟΥ ΑΡΝΤΙΝΣ ΣΟΥΛΟΒΑΡΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΙΑΣΩΝ ΣΤΕΡΓΙΠΟΥΛΟΣ ΒΑΊΌΣ ΤΑΜΠΑΚΟΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΑΡΗΣ ΤΣΟΥΚΑ ΑΛΝΤΟ ΦΑΤΣΙΛΙΔΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΔΑΜΠΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΞΟΊ΄ΝΗ ΕΛΕΝΗ

16

17 Σχολικό έτος


Κατέβασμα ppt "ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ένα από τα τμήματα του project της Α λυκείου το Α5 ασχολήθηκε με την καταγραφή των περισσότερων μουσικών ειδών . Κατά τη διάρκεια της εργασίας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google