Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 4 ο ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΕΤΟΣ 2015/16.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 4 ο ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΕΤΟΣ 2015/16."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 4 ο ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΕΤΟΣ 2015/16

2 ΕΝΤΕΧΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον όρο έντεχνο ήταν ο Μάνος Χατζηδάκης, είπε πως έντεχνο είναι το τραγούδι όπου ο λόγος του έχει τις καταβολές του στο σημαντικό ελληνικό λόγο. Είναι το πάντρεμα δυο τεχνών ποίηση και μουσική.

3 Άλλοι σημαντικοί σύνθετες που υιοθέτησαν το ύφος του εντέχνου ήταν : οι Μανός Λοίζος, Δήμος Μούτσης, Χρήστος Λεοντής και από πλευράς στιχουργών οι : Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Τάσος Λειβαδίτης και άλλοι.

4 Το έντεχνο είναι η διαφοροποίηση ανάμεσα στο αστικό τραγούδι και την παραδοσιακή – λαϊκή μουσική. Η έντεχνη μουσική εμφανίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 1950 – αρχές δεκαετίας 1960.Το ελληνικό έντεχνο τραγούδι είχε μεγάλη απήχηση εξαιτίας του ενεργού πολιτικού ρόλου του κατά την περίοδο της δικτατορίας. Το έντεχνο είναι η διαφοροποίηση ανάμεσα στο αστικό τραγούδι και την παραδοσιακή – λαϊκή μουσική. Η έντεχνη μουσική εμφανίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 1950 – αρχές δεκαετίας 1960.Το ελληνικό έντεχνο τραγούδι είχε μεγάλη απήχηση εξαιτίας του ενεργού πολιτικού ρόλου του κατά την περίοδο της δικτατορίας.

5 POP Με αυτόν τον όρο χαρακτηρίζονται οι ελαφριές μορφές ξένης μουσικής πάνω στα ίδια πρότυπα ρυθμού και μελωδίας. Ο όρος ποπ προέρχεται από τη λέξη popular που σημαίνει δημοφιλής. Τα περισσότερα ποπ τραγούδια αναφέρονται στην αγάπη, στα συναισθήματα, στον έρωτα, στους πόθους, αλλά και τους χωρισμούς.

6 Οι μουσικολόγοι ισχυρίζονται πως η ποπ έχει ως στόχο να προσελκύσει ένα ευρύ κοινό, παρά να υιοθετήσει μια κουλτούρα ή μια ιδεολογία.

7 Οι κύριοι εκφραστές της ποπ είναι δύο. Από την μια ο Michael Jackson ο οποίος ήταν τραγουδιστής, χορευτής, συνθέτης και παραγωγός, γνωστός και ως ο ‘’Βασιλιάς της ποπ’’. Από την άλλη, η Madona, επίσης τραγουδίστρια, χορεύτρια, συνθέτρια, αλλά και παραγωγός, συγγραφέας και σκηνοθέτιδα, θεωρείται η ‘’Βασίλισσα της ποπ’’.

8 ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΠ

9 ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΠ

10 ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ Ο όρος ροκ στη μουσική, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του rock and roll. Η μουσική ροκ (rock) στο σύνολό της, χαρακτηρίζεται συνήθως από έντονο ρυθμό και από ευδιάκριτη, χαρακτηριστική μελωδία φωνητικών η οποία συνοδεύεται συνήθως από ηλεκτρικές κιθάρες, ηλεκτρικό μπάσο και ντραμς. Ο όρος ροκ στη μουσική, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του rock and roll. Η μουσική ροκ (rock) στο σύνολό της, χαρακτηρίζεται συνήθως από έντονο ρυθμό και από ευδιάκριτη, χαρακτηριστική μελωδία φωνητικών η οποία συνοδεύεται συνήθως από ηλεκτρικές κιθάρες, ηλεκτρικό μπάσο και ντραμς.

11 Εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 στην Αμερική και είχε ως βάση την τεχνοτροπία του Rhythm and Blues και το ρυθμό του rock and roll των αφροαμερικάνικων κοινοτήτων των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και το rockabilly. Εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 στην Αμερική και είχε ως βάση την τεχνοτροπία του Rhythm and Blues και το ρυθμό του rock and roll των αφροαμερικάνικων κοινοτήτων των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και το rockabilly.

12 Υπάρχουν τα εξής είδη της ροκ: σοφτ ροκ, προγκρέσιβ ροκ, πανκ ροκ και χέβι μέταλ. Τη δεκαετία του 1980, γίνεται δημοφιλές το χαρντ ροκ και το εναλλακτικό ροκ (alternative rock) κάνει τα πρώτα του βήματα. Στην επόμενη δεκαετία, τα είδη της ροκ που εισάγονται είναι το γκραντζ, το μπριτ ποπ και το ανεξάρτητο ροκ (indie). Υπάρχουν τα εξής είδη της ροκ: σοφτ ροκ, προγκρέσιβ ροκ, πανκ ροκ και χέβι μέταλ. Τη δεκαετία του 1980, γίνεται δημοφιλές το χαρντ ροκ και το εναλλακτικό ροκ (alternative rock) κάνει τα πρώτα του βήματα. Στην επόμενη δεκαετία, τα είδη της ροκ που εισάγονται είναι το γκραντζ, το μπριτ ποπ και το ανεξάρτητο ροκ (indie).

13 ΡΑΠ Η ραπ είναι κυρίως αφροαμερικανικό μουσικό είδος που ξεκίνησε να γνωρίζει άνθιση στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Έχει τις ρίζες της στην αφρικανική μουσική την οποίαν έφεραν με τη βίαιη εκδούλευση και μετέπειτα μετακίνηση τους οι μαύροι στην Αμερική. Ονομάστηκε έτσι εκ του αγγλικού ακρωνύμιου r.a.p (δηλαδή Rhythm And Poetry).

14 Οι στίχοι είναι αυτοσχέδιοι στην καθημερινή έκφραση δεν τραγουδιούνται, αλλά απαγγέλλονται με ιδιαίτερο, ρυθμικό, τρόπο ενώ η μουσική δανείζεται στοιχεία από τη soul, τη τζαζ soulτζαζ

15 Το πανκ είναι μουσικό είδος που ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τη δεκαετία του '60 και έγινε γνωστό στα μέσα της δεκαετίας του '70. Οι ρίζες του βρίσκονται στο garage rock αλλά και σε μουσικούς όπως η Πάττι Σμιθ και συγκροτήματα όπως οι MC5, Stooges, Ramones, New York Dolls και Dead Kennedys. Έγινε δημοφιλές από συγκροτήματα όπως οι Sex Pistols, οι Clash, οι Crass κ.α. Το πανκ είναι μουσικό είδος που ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τη δεκαετία του '60 και έγινε γνωστό στα μέσα της δεκαετίας του '70. Οι ρίζες του βρίσκονται στο garage rock αλλά και σε μουσικούς όπως η Πάττι Σμιθ και συγκροτήματα όπως οι MC5, Stooges, Ramones, New York Dolls και Dead Kennedys. Έγινε δημοφιλές από συγκροτήματα όπως οι Sex Pistols, οι Clash, οι Crass κ.α.Πάττι ΣμιθMC5 StoogesRamonesNew York DollsDead Kennedys Sex PistolsClashCrassΠάττι ΣμιθMC5 StoogesRamonesNew York DollsDead Kennedys Sex PistolsClashCrass ΠΑΝΚ

16 ΧΕΒΙ ΜΕΤΑΛ Το Χέβι Μέταλ (αναφέρεται και ως metal (Μέταλ)) είναι μουσικό είδος και κατατάσσεται ως παρακλάδι της Ροκ μουσικής. Αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '60 - αρχές '70 και οι ρίζες του εφορμούν από την Μπλουζ και το ψυχεδελικό ροκ. Το Χέβι Μέταλ (αναφέρεται και ως metal (Μέταλ)) είναι μουσικό είδος και κατατάσσεται ως παρακλάδι της Ροκ μουσικής. Αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '60 - αρχές '70 και οι ρίζες του εφορμούν από την Μπλουζ και το ψυχεδελικό ροκ.Ροκ μουσικήςΜπλουζψυχεδελικό ροκΡοκ μουσικήςΜπλουζψυχεδελικό ροκ

17 ΕΙΔΗ ΤΟΥ ΠΑΝΚ Χάος Πάνκ Χάος Πάνκ Oi! Πανκ Oi! Πανκ Αναρχο-πανκ Αναρχο-πανκ Ναζιστική Πανκ Ναζιστική Πανκ Celtic punk Celtic punk

18 Συνεργάστηκαν οι μαθητές : ΒΕΡΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΜΑΡΙΑ ΒΕΡΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΕΙΡΗΝΗ-ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΩ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΕΙΡΗΝΗ-ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΩ ΓΡΑΜΜΑΤΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΛΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΛΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΟΤΥΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΤΥΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗ ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΗ ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΥΤΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΣΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΥΤΣΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΕΚΚΑ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΛΕΚΚΑ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΛΕΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΛΕΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΜΟΣΧΟΥ ΕΥΑ ΜΟΣΧΟΥ ΕΥΑ ΜΠΛΟΥΓΟΥΡΑ ΑΣΠΑ ΜΠΛΟΥΓΟΥΡΑ ΑΣΠΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΝΤΕΛΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΝΤΕΛΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΝΤΕΡΑ ΧΡΥΣΑ ΝΤΕΡΑ ΧΡΥΣΑ ΝΤΡΑΒΑΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΝΤΡΑΒΑΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΡΑΙΚΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ ΡΑΙΚΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΤΑΝΤΟΥ ΣΟΦΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΤΑΝΤΟΥ ΣΟΦΙΑ


Κατέβασμα ppt "ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 4 ο ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΕΤΟΣ 2015/16."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google