Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ ΝΟΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ ΝΟΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ ΝΟΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ 1η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ ΝΟΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ «Χωρίς το Φόβο της Αποτυχίας και το Άγχος της Νίκης» Αδαμαντία Φατσέα, ΣΣΦΑ Ν. ΔΩΔ/ΣΟΥ 30 Μαρτίου 2017

2 μια μεγάλη αθλητική, κοινωνική & πολιτιστική διοργάνωση.
Μαθητιάδα. Τι είναι; Η Μαθητιάδα είναι μια μεγάλη αθλητική, κοινωνική & πολιτιστική διοργάνωση. Η Μαθητιάδα πάνω από όλα είναι μια γιορτή, μια διαδικασία μέσα από την οποία κοινωνείται ο πολιτισμός, η ένωση των ανθρώπων, η φιλία και η συμμετοχή: ως το μοναδικό, ίσως, κληροδότημα της «άυλης κληρονομιάς των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004»

3 Ημερομηνία διεξαγωγής
Περιεχόμενο Ολυμπιακά (με αγωνιστική μορφή) & Παραολυμπιακά αθλήματα, με παράλληλη διοργάνωση πολιτιστικών & κοινωνικών εκδηλώσεων. Τόπος διεξαγωγής Αθλητικό Κέντρο Καλλιπάτειρα, Γήπεδα τένις ΡΟΑ. Ημερομηνία διεξαγωγής Δευτέρα 22 & Τρίτη 23 Μαΐου 2017, Ώρες: Διάλειμμα Εμπλεκόμενοι φορείς Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Ν. Αιγαίου – Α/θμια & Β/θμια Εκπ/ση Δωδ/σου - Περιφέρεια – Δήμος – Πανεπιστήμιο – Νοσοκομείο - Αστυνομία

4 Σκοπός Η συμμετοχή σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
Η μεταφορά του παιδαγωγικού μηνύματος «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης». Η μεταλαμπάδευση σε όλα τα παιδιά των παναθρώπινων, αυθεντικών αξιών & αρχών που γέννησε ο Ελληνικός Πολιτισμός, όπως εκφράζονται μέσα από τον Ολυμπισμό, ώστε να εξελιχθούν σε ενεργούς πρεσβευτές του οικουμενικού ελληνικού πνεύματος. Η γνωριμία και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Η συμμετοχή σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Το βίωμα μιας μοναδικής & ανεπανάληπτης εμπειρίας.

5 Συμμετοχή στα Αθλήματα (Γυμνάσια) 1/4
Μαθητές & μαθήτριες των Γυμνασίων, εφόσον το σχολείο τους δηλώσει συμμετοχή στα αθλήματα και ορίσει υπεύθυνους συνοδούς. Από κάθε Γυμνάσιο μπορεί να συμμετάσχουν στα αθλήματα συνολικά το 30% των μαθητών/τριών του. Από κάθε Γυμνάσιο μπορεί να συμμετάσχει ένας μαθητής/τρια σε κάθε ατομικό αγώνισμα. Ο μέγιστος αριθμός των αγωνισμάτων που μπορεί να συμμετάσχει ένας μαθητής/τρια Γυμνασίου είναι ένα (+ τις σκυταλοδρομίες).

6 Συμμετοχή στα Αθλήματα (Γυμνάσια) 2/4
Κάθε Γυμνάσιο μπορεί να συμμετάσχει το πολύ σε δύο ομαδικά αθλήματα (μέχρι ένα ομαδικό άθλημα, ανά φύλο). Σε κάθε αγώνισμα υπάρχει μέγιστος αριθμός συμμετοχών, ο οποίος αναφέρεται στις ειδικές προκηρύξεις των αθλημάτων. Η κλήρωση των αθλημάτων διενεργείται την ημέρα του αγώνα, ακριβώς πριν την έναρξη του συγκεκριμένου αθλήματος. Οι κανονισμοί κάποιων αθλημάτων είναι ελαφρώς τροποποιημένοι και προσαρμοσμένοι στην ηλικία των μαθητών-τριών, στο βαθμό εμπειρίας τους & στα θέματα ασφάλειας.

7 Συμμετοχή στα Αθλήματα (Γυμνάσια) 3/4
Στα αθλήματα της Περιφερειακής Μαθητιάδας απαγορεύονται οι ενστάσεις, γιατί η έννοιά τους δε συμβαδίζει με το πνεύμα & το σκοπό. Οι μαθητές/τριες – αθλητές/τριες υψηλού επιπέδου ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να συμμετάσχουν στο αγώνισμα διάκρισής τους, αλλά αν το επιθυμούν σε οποιοδήποτε άλλο αγώνισμα ή ως διαιτητές-κριτές-σημειωτές. Κάθε σχολείο θα φροντίσει για την άψογη και ομοιόμορφη παρουσία των μαθητών-τριών του στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς και για τη διατήρηση της ευπρέπειας και της κόσμιας συμπεριφοράς των μαθητών-τριών του.

8 Συμμετοχή στα Αθλήματα (Γυμνάσια) 4/4
Κάθε σχολείο θα δηλώσει δυο μαθητές/τριες ως διαιτητές, κριτές των αθλημάτων που συμμετέχουν και δυο ως σημειωτές. Για τη συμμετοχή οι μαθητές/τριες πρέπει να διαθέτουν έγκυρο Α.Δ.Υ.Μ. Ισχύει ό,τι στην Υ.Α /Δ5/ του ΥΠ.Π.Ε.Θ περί αγώνων αθλοπαιδείας Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης. Μέρος των εκδηλώσεων της Περιφερειακής Μαθητιάδας αποτελούν και οι Παραολυμπιακές Δράσεις Αθλημάτων. Εδώ μπορούν να συμμετάσχουν βιωματικά & οι επισκέπτες μαθητές-τριες όλων των σχολείων (δημοτικών, γενικών, ειδικών, επαγγελματικών κ.α.).

9 Συμμετοχή στις Πολιτιστικές Δράσεις 1/2
Στις πολιτιστικές δράσεις μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές/τριες όλων των σχολείων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Δυο τρόποι: α)παρουσίαση δουλειάς σχολείων (χορευτικά, θεατρικά κ.α.) β)εργαστήρια και εκθέσεις από σχολεία και φορείς του τόπου. Ο χρόνος της συμμετοχής κάθε σχολείου & ο αριθμός των έργων που θα εκτεθούν, θα προσδιοριστούν σύμφωνα με την τελική συμμετοχή των σχολείων από τους υπεύθυνους της Εκτελεστικής Επιτροπής.

10 Συμμετοχή στις Πολιτιστικές Δράσεις 2/2
Τα σχολεία που θα επισκεφθούν την Περιφερειακή Μαθητιάδα μπορούν, είτε να παρακολουθήσουν αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα, είτε να συμμετάσχουν τα ίδια σε κάποια από αυτά (εργαστήρια πολιτισμού, παραολυμπιακές δράσεις κ.α.)

11 Διαδικαστικά θέματα 1/2 Για τη συμμετοχή ή την παρακολούθηση, ακολουθούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται, κατά περίπτωση, από: το Π.Δ.201/ (ΦΕΚ 161/τ. Α΄/ ), §3, άρθ.13 «Οργάνωση & λειτουργία Δημοτικών σχολείων. Εκδρομές – Διδακτικές Επισκέψεις.» την Υ.Α /ΓΔ4/ (ΦΕΚ 681/τ.Β΄/ ) «Εκδρομές - Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών/τριών Δημόσιων & Ιδιωτικών σχολείων Β/θμιας Εκπ/σης εντός & εκτός της χώρας.» την Υ.Α /Δ5/ (ΦΕΚ 3754/τ.Β΄/ ) §17.2 «Αθλητικές δραστηριότητες σχολείων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης.»

12 Διαδικαστικά θέματα 2/2 Όλες οι υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων και τα Α.Δ.Υ.Μ. των μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν και θα μετακινηθούν, θα κρατηθούν στο σχολείο με ευθύνη του/της Διευθυντή/τριας. Ο αρχηγός αποστολής θα έχει μαζί του καταστάσεις των ανωτέρω εις διπλούν με την υπογραφή- βεβαίωση της διεύθυνσης του σχολείου.

13 Ενδεικτικά αθλήματα - Δράσεις
Ποδόσφαιρο – Μπάσκετ - Βόλεϊ – Μπιτς βόλεϊ – Χάντμπολ – Στίβος – Τζούντο – Τένις – Πινγκ πονγκ – Ράγκμπι – Σκάκι – Ιππασία – Αερομοντελισμός – Τοξοβολία - Παιχνίδια του τόπου – Χοροί – Θεατρικά δρώμενα - Κυνήγι θησαυρού – Προσανατολισμός - Περίπτερα (διατροφής, τουριστικών πηγών) – Εκθέσεις - Διάφορα Εργαστήρια… Λαμπαδηδρομία – Τελετή έναρξης – Αθλήματα – Πολιτιστικές Δράσεις – Τελετή Λήξης

14 Απαιτήσεις οργανωτικές - εκτελεστικές
Συντονιστής Αθλητισμού – Υπεύθυνοι αθλημάτων, παραολυμπιακών, απονομής μεταλλίων, λαμπαδηδρομίας Συντονιστής Διοίκησης - Υπεύθυνοι γραμματείας, εγκαταστάσεων Συντονιστής Ανθρώπινου Δυναμικού – Υπεύθυνοι αποστολών, θεατών, ασφάλειας, ιατρών, εθελοντών Συντονιστής Εκδηλώσεων – Υπεύθυνοι πολιτισμού, περιπτέρων φορέων, τελετής έναρξης - λήξης

15 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!
Ερωτήσεις…


Κατέβασμα ppt "1η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ ΝΟΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google