Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σχέδιο: © Λίλα Σιμιτζή/ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σχέδιο: © Λίλα Σιμιτζή/ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σχέδιο: © Λίλα Σιμιτζή/ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ
Φτερωτοί αγγελιοφόροι για το κλίμα Αγγελιοφόροι © Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία 2016 Επιμέλεια παρουσίασης: Ευγενία Πανώριου

2 Πιγκουίνος της Αδελίας
Ανταρκτική Ο πληθυσμός του είδους έχει μειωθεί πάνω από 50 % από τα τέλη του 1970 Κατά τη διάρκεια του χειμώνα ζει σε παράκτιες περιοχές καλυμμένες με πάγο, έτσι ώστε να έχει πρόσβαση στην τροφή του που βρίσκεται στη θάλασσα (κριλ). Νωρίς την άνοιξη, θα μετακινηθεί σε παράκτιες περιοχές χωρίς πάγο για να φτιάξει τη φωλιά του.

3 Το είδος αυτό μετακινήθηκε βορειότερα κατά 18,5 χλμ
Γκρίζα Κίσσα Βόρεια Αμερική Το είδος αυτό μετακινήθηκε βορειότερα κατά 18,5 χλμ τα τελευταία 26 χρόνια Ζει σε ορεινά δάση όπου επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η συνήθειά του να αποθηκεύει τροφή, του επιτρέπει να επιβιώσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σε αντίθεση με άλλα πουλιά, φτιάχνει τη φωλιά του προς το τέλος του χειμώνα. Τρέφεται με καρπούς, ακόμα και με πολύ μικρά ζώα.

4 Θαλασσοψιττακός του Ατλαντικού
Βόρειος Ατλαντικός Ωκεανός Ο Ευρωπαϊκός πληθυσμός του είδους μειώνεται σε ποσοστό πάνω από 50% τις τελευταίες 3 γενιές του είδους Ως θαλασσοπούλι, περνάει τον περισσότερο χρόνο στη θάλασσα αναζητώντας ψάρια για να τραφεί. Ζει σε βραχώδεις ακτές.

5 Ειρηνικός και Ινδικός Ωκεανός
Μεγάλη Φρεγάτα Ειρηνικός και Ινδικός Ωκεανός Αναπαράγεται σε νησιά όπου το μεγαλύτερο υψόμετρο δεν ξεπερνά τα 8 μετρά Αναπαράγεται σε μικρά, απομακρυσμένα τροπικά και υπο-τροπικά νησιά. Θα φτιάξει τη φωλιά του σε θάμνους ή στο γυμνό έδαφος. Τρέφεται με ψάρια, καλαμάρια αλλά και νεαρά άλλων πουλιών.

6 Ζει σε τροπικά δάση με υψόμετρο άνω των 700μ.
Kίτρινη Πριονόδουρα Κουίνσλαντ, Αυστραλία Τα κατάλληλα για το ενδημικό αυτό είδος ορεινά δάση αναμένεται να περιορίσουν το 98% της έκτασής τους σε μία αύξηση της θερμοκρασίας κατά 3ο C Ζει σε τροπικά δάση με υψόμετρο άνω των 700μ. Σε κάποιες από τις περιοχές όπου ζει, τα δάση έχουν κοπεί για να καλλιεργηθεί η γη.

7

8

9

10

11

12

13 Πιγκουίνος της Αδελίας Γκρίζα Κίσσα Μεγάλη Φρεγάτα
Θαλασσοψιττακός του Ατλαντικού Atlantic Puffin Κινδυνεύει εξαιτίας της υποχώρησης των παγετώνων Πιθανότατα, κινδυνεύει εξαιτίας της περιορισμένης διαθεσιμότητας τροφής Κινδυνεύει από την άνοδο της θερμοκρασίας στη θάλασσα και τις αλλαγές στη διαθεσιμότητα ψαριών που οδηγεί σε μειωμένη αναπαραγωγική επιτυχία Μεγάλη Φρεγάτα Kίτρινη Πριονόδουρα Θα κινδυνέψουν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας Η αναμενόμενη άνοδος της θερμοκρασίας και οι χαμηλότερες βροχοπτώσεις θα ωθήσουν το είδος να μετακινηθεί βορειότερα. Αν χάσει το σύνολο των κατάλληλων γι’ αυτό περιοχών δεν θα μπορεί να κατοικήσει νέες περιοχές. Διαφάνεια 7 Διαφάνεια 8 Εκτιμάται πως μέχρι το 2100, 52 εκατομμύρια άνθρωποι επιπλέον σε 84 αναπτυσσόμενες χώρες θα είναι ευάλωτοι εξαιτίας παράκτιων καταιγίδων Μέχρι το 2050, επιπλέον 25 εκατομμύρια παιδιά θα εκτεθούν σε υποσιτισμό εξαιτίας της μικρότερης απόδοσης των καλλιεργειών Διαφάνεια 9 Διαφάνεια 10 Διαφάνεια 11 Διαφάνεια 12 Ολλανδία Δημιουργία γεφυρών άγριας ζωής για τη μετακίνηση των ειδών Τροπικά δάση, Σουμάτρα, Ινδονησία Αποκατάσταση τροπικών δασών (πάνω από στρέμματα) Κένυα Ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ κοινοτήτων για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής Αργεντινή-Ουρουγουάη-Βραζιλία – Παραγουάη Προώθηση πρακτικών βιώσιμης κτηνοτροφίας

14 Οι φωτογραφίες και τα κείμενα προέρχονται από την έκθεση των BirdLife και Audubon «The Messengers».
Περισσότερες πληροφορίες:


Κατέβασμα ppt "Σχέδιο: © Λίλα Σιμιτζή/ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google