Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΡΟΝΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΝΕΑ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥΣ ΜΑΡΙΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΖΕΜΠΕΤΖΗ ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΡΟΝΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΝΕΑ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥΣ ΜΑΡΙΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΖΕΜΠΕΤΖΗ ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΡΟΝΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΝΕΑ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥΣ ΜΑΡΙΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΖΕΜΠΕΤΖΗ ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ

2

3 ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ Η ετυμολογια του ονοματος δεν ειναι ξεκαθαρη,καθως ισως σημαινει αλλα πολλοι ερευνητες υποστηριζουν οτι το ονομα προερχεται απο τον αρχαιο ινδικο δαιμονα.Στην Αλεξανδρινη περιοδο και στην εποχη της Αναγεννησης συχγαιονταν η λεξη χρονος με αυτη του Κρονου.

4 ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΡΟΝΟΥ Η ατμόσφαιρά του αποτελείται κυρίως από υδρογόνο σε ποσοστό περιπου 96% και σε μικρές ποσότητες από ήλιο (3%). Επίσης έχουν εντοπιστεί ελάχιστες ποσότητες μεθανιου, αιθανιου, ακετυλενίου, αμμωνίας και φωσφίνης. Τα υψηλότερα νέφη του Κρόνου αποτελούνται από κρυστάλλους αμμωνίας, ενώ τα κατώτερα φαίνεται ότι αποτελούνται είτε από υδρόθειο του αμμωνίου είτε από νερό. Η ατμόσφαιρα έχει σημαντικά μικρότερη περιεκτικότητα σε ήλιο σε σύγκριση με αυτή του Ήλιου.

5 ΟΙ ΔΑΚΤΥΛΙΟΙ

6 Ο μεγαλυτερος σε πλατος δακτυλιος ειναι 20 φορες η διαμετρος του Κρονου. Απεχει απο τον πλανητη σχεδον 6 εκατ. χλμ,ειναι διαχυτος καθως αποτελειται κατα κυριο λογο απο σωματιδια σκονης και παγου και δεν διακρινεται στο ορατο φως αλλα εκπεμπει υπερυθρη ακτινοβολια. προελευση των διακτυλιων δεν ειναι απολυτως γνωστη αλλα πιστευεται οτι δημιοργηθηκαν απο μεγαλους δορυφορουςπου περιστρεφονταν γυρω απο τον πλανητη και θρυμματιστηκαν απο την προσκρουση τους με κομητες και μετεωρειδεις.

7

8 ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΑΕΡΙΟΥ Πανω στον Κρονο,υπαρχει ενα στρωμα απο οξινο θειουχο αμμωνιο με πλατος 50 χιλιομετρα και θερμοκρασια περιπου -93C. 8 χιλιομετρα απο πανωυπαρχουν νεφη αμμωνιας με θερμοκρασια 60C χαμηλοτερη.Καθε 30 χρονια μια μεγαλη καταιγιδα,η οποια ονομαζεται Μεγαλη Λευκη Κιληδα καλυπτει ενα μερος της επιφανειας το,το οποιο φαινεται να συμπιπτει με το βορειου ημισφαιριου του Κρονου.

9 ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ Έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη 62 δορυφόρων διαφόρων μεγεθών σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο, 53 από τους οποίους έχουν λάβει ονόματα. Ο μεγαλύτερος από αυτούς είναι ο Τιτάνας που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δορυφόρος στο Ηλιακό Σύστημα και ο μοναδικός με πυκνή ατμόσφαιρα (αποτελούμενη από υδρογονάνθρακες και άζωτο). Αποτελεί το 90% της μάζας που περιφέρεται γύρω από τον Κρόνο, συμπεριλαμβανομένων των δακτυλίων. Είναι μεγαλύτερος και από τον πλανήτη Ερμή.

10 ΤΙΤΑΝΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΚΡΟΝΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΝΕΑ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥΣ ΜΑΡΙΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΖΕΜΠΕΤΖΗ ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google