Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Μάθημα: Θρησκευτικά Υπεύθυνος Καθηγητής: κ. Καπετανάκης Σχολικό έτος: Τμήμα: Α1.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Μάθημα: Θρησκευτικά Υπεύθυνος Καθηγητής: κ. Καπετανάκης Σχολικό έτος: Τμήμα: Α1."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Μάθημα: Θρησκευτικά Υπεύθυνος Καθηγητής: κ. Καπετανάκης Σχολικό έτος: 2013-2014 Τμήμα: Α1

2 Χαρακτηριστικά του Θεού Βασισμένα στις διηγήσεις του κεφαλαίου Β’ του βιβλίου των θρησκευτικών της α’ γυμνασίου Ευαγγελία Ζιάκα

3 Στο Εξ 34, 6 ο Θεός λέει: «Εγώ είμαι ο Κύριος, ο Κύριος ο Θεός. Είμαι γεμάτος καλοσύνη και έλεος, υπομονετικός, πιστός και πρόθυμος να συγχωρήσω». Αυτά τα χαρακτηριστικά του Θεού/Πατέρα φαίνονται από:

4 Μάθημα 8ο Θεός: "Εγώ είμαι ο Θεός των προγόνων σου[...] Τώρα εγώ σε στέλνω στον Φαραώ, να βγάλεις το λαό μου, τους Ισραηλίτες από την Αίγυπτο"

5 Μάθημα 9ο "Όμως πιο μπροστά από το Μωησή προχωρούσε ο ίδιος ο Θεός τη μέρα μέσα σε μια στήλη νεφέλης για να τους δείχνει τον δρόμο (και να τους προστατεύει από τον ήλιο) και τη νύχτα μέσα σε στήλη φωτιάς, για να τους φωτίζει, ώστε να πορεύονται μέρα και νύχτα".

6 Μάθημα 9 ο (συνέχεια) "και ο Κύριος, μ‘ έναν ισχυρότατο ανατολικό άνεμο... έκανε τα νερά να υποχωρήσουν. [...] Εκείνη την ημέρα ο Κύριος γλίτωσε τους Ισραηλίτες από τη δύναμη των Αιγυπτίων"

7 Μάθημα 10 ο "Στερήθηκαν, κουράστηκαν, κινδύνεψαν από αρρώστιες, απειλήθηκαν από εχθρικές φυλές. Πάντα όμως με την προστασία του Θεού τα κατάφερναν. Και συνέχιζαν την πορεία τους. " "η σχέση τους με το Θεό έφτασε να γίνει σχέση πατέρα-γιου."

8 Μάθημα 11ο "Βρήκε ο Κύριος τον Ισραήλ στην έρημο μες στης ερημιάς τη φρίκη και στων θηρίων τα ουρλιαχτά. Τον φρόντισε, τον παιδαγώγησε, και τον εφύλαξε καθώς την κόρη των ματιών του... Μόνος ο Κύριος το λαό του οδήγησε« "Ο Κύριος έδωσε στους Ισραηλίτες ολόκληρη τη χώρα που είχε υποσχεθεί με όρκο στους προπάτορές τους"

9 Τέλος Ευχαριστώ για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Μάθημα: Θρησκευτικά Υπεύθυνος Καθηγητής: κ. Καπετανάκης Σχολικό έτος: Τμήμα: Α1."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google