Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΘΕΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΘΕΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΘΕΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Ο ΘΕΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Καραγιάννη Ελένη, Α’ Μάθημα Θρησκευτικών Σχολικό έτος

2 ΞΑΝΑΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Γ’ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Β. Στο Α Βασ 16, 7 διαβάζουμε: Ο Θεός δεν κρίνει με τον ίδιο τρόπο που κρίνει ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος βλέπει την επιφάνεια, ενώ ο Θεός βλέπει την καρδιά. Ανακαλύψτε τη σχέση της φράσης με γεγονότα του κεφαλαίου.

3 Ο Θεός καλούσε τους Κριτές, ανθρώπους με μεγάλη εμπιστοσύνη σε Εκείνον, να βοηθήσουν το λαό Του σε κρίσιμες ώρες. Έτσι, καλεί τον Γεδεών να ελευθερώσει τον Ισραήλ από τους Μαδιανίτες, αν και ο Γεδεών ήταν ταπεινής καταγωγής και άσημος. Ο Θεός υπέδειξε στον Σαμουήλ να χρίσει βασιλιά ένα ταπεινό βοσκόπουλο από τη Βηθλεέμ, τον Δαβίδ. Όταν ο Δαβίδ ερωτεύτηκε μια παντρεμένη γυναίκα και για να την αποκτήσει έστειλε τον άντρα της στον πόλεμο, ο Κύριος, μέσω του προφήτη Νάθαν, τον επέπληξε σκληρά για το λάθος του. Ο Δαβίδ συναισθάνθηκε το βαρύ του αμάρτημα και συντετριμμένος ομολόγησε στον Νάθαν το αμάρτημά του. Βλέπουμε, δηλαδή, ότι αν και επιφανειακά ο Δαβίδ ήταν ένας μεγάλος βασιλιάς, ο Θεός έβλεπε το αμάρτημά του που ήταν κρυμμένο στη ψυχή του.

4 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!!
ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!!


Κατέβασμα ppt "Ο ΘΕΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google