Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το Oasis® Shampoo Cap είναι ένα προϊόν μίας χρήσης που φέρει την επανάσταση στη φροντίδα και την υγιεινή των μαλλιών ατόμων που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το Oasis® Shampoo Cap είναι ένα προϊόν μίας χρήσης που φέρει την επανάσταση στη φροντίδα και την υγιεινή των μαλλιών ατόμων που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το Oasis® Shampoo Cap είναι ένα προϊόν μίας χρήσης που φέρει την επανάσταση στη φροντίδα και την υγιεινή των μαλλιών ατόμων που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Είναι ευχάριστο για τον ασθενή, εξοικονομεί χρόνο και προσπαθεί, ελαχιστοποιεί κινδύνους λοιμώξεων και κινδύνους που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια. Ειδικός σκούφος λουσίματος κατακεκλιμένων ασθενών.

2 Καθαριότητα Αρρώστου Στο Κρεβάτι Λούσιμο Υλικά:  Λουτήρας μεταφερόμενος  Μεγάλος κάδος συγκέντρωσης νερού  Πετσέτες προσώπου 3  Μαξιλάρι μέσα σε αδιάβροχη θήκη και υφασμάτινη απ’ έξω  Βούρτσα – χτένα μαλλιών  Σαμπουάν ή αφρόλουτρο με ουδέτερο PH

3  Τολύπια από βαμβάκι  Σωληνάριο βαζελίνης  Νεφροειδές  Κανάτες 2 με ζεστό και κρύο νερό  Κανάτα μικρή για ανάμειξη νερού  Θερμόμετρο νερού  Σεσουάρ (πιστολάκι)  Καθρεφτάκι  Καθαρό ρουχισμό και σάκο απλύτων.

4 ΛΟΥΣΙΜΟ Πετσέτα κάτω από τον λουτήρα Πετσέτα στο λαιμό (κασκόλ) Πετσέτα μπροστά στον ασθενή στο στήθος Στ ‘ αυτιά ωτοασπίδες ή τολύπια βάμβακος με βαζελίνη Βάζουμε το κεφάλι στο λουτήρα, μουσκεύουμε τα μαλλιά, τα σαπουνίζουμε & τα ξεβγάζουμε.(Αν δεν υπάρχει λουτήρας, τυλίγουμε ρολοειδώς πετσέτα μπάνιου με αδιάβροχο και τα τοποθετούμε πάνω στο μαξιλάρι με το ελεύθερο άκρο του αδιάβροχου μέσα στον κάδο.) Σκουπίζουμε τα μαλλιά με την πετσέτα που έχουμε κάτω από τον λουτήρα πρώτα και μετά μ’ αυτήν που έχουμε στον αυχένα.

5 Πλύσιμο προσώπου, αυτιών και λαιμού αρρώστου στο κρεβάτι. Υλικά:  Λεκάνη για νερό  Κανάτα με χλιαρό νερό ή κρύο  Μικρό πετσετάκι για το πρόσωπο (μαλακό)  Πετσέτες προσώπου  Ωτίπς σε βαζάκι  Σαπούνι σε σαπουνοθήκη  Νεφροειδές.

6 Αν ο ασθενής δεν μπορεί να πλυθεί μόνος του: Δίνουμε στον ασθενή ύπτια θέση. Απλώνουμε πετσέτα επάνω στο μαξιλάρι Τοποθετούμε την άλλη πετσέτα μπροστά. Βάζουμε νερό στη λεκάνη, παίρνουμε το πετσετάκι το μουσκεύουμε και αρχίζουμε πρώτα από τα μάτια, από μέσα προς τα έξω. Το πρόσωπο, τ’ αυτιά το λαιμό. Ξεπλένουμε το πετσετάκι και στη συνέχεια μ αυτό του ασθενή. Σκουπίζουμε με την πετσέτα που είναι απλωμένα εμπρός.

7 Φροντίδα στόματος σε ασθενή που δεν σηκώνεται.//////// Υλικά:  Οδοντόβουρτσα - οδοντόκρεμα  Νεφροειδές  Ποτήρι με νερό  Χαρτομάνδηλα – χαρτοβάμβακα  Πλαστικό μπωλ για τεχνιτή οδοντοστοιχία  Ποτήρι με αντισηπτική διάλυση  Γάντια

8 Περιποίηση στόματος  Βοηθούμε τον ασθενή να ανακαθήσει  Τον δίνουμε την οδοντόβουρτσα – οδοντόκρεμα  Πλένει τα δόντια του & τα ξεπλένει ρίχνοντας το νερό στο νεφροειδές.  Σε τεχνητή οδοντοστοιχία : αφαιρείται πρώτα ή κάτω και μετά πάνω & τοποθετείται σε νεφροειδές.  Φοράμε τα γάντια και την πλένουμε στο μπάνιο  Ο ασθενής κάνει γαργάρες με αντισηπτική διάλυση που έχουμε σε ποτήρι  Φοράμε την οδοντοστοιχία, πρώτα την πάνω και μετά την κάτω.

9 Περιποίηση στόματος σε ασθενή που δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον Υλικό:  Πετσέτα μιας χρήσης  Τολύπια γάζας  Ξύλινο γλωσσοπίεστρο ή λαβίδα.  Ποτήρι με διάλυση σόδας ή χαμομήλι  Υδατική κρέμα – Βούτυρο κακάο Τοποθετούμε πετσέτα κάτω από το πηγούνι. Παίρνουμε τη σπάτουλα με τη γαζούλα ή λαβίδα, βυθίζουμε τη γάζα στο διάλυμα και καθαρίζουμε ούλα, υπερώα δόντια και γλώσσα.

10

11 Το OASIS® Bed Bath σχεδιάστηκε ειδικά για το καθημερινό μπάνιο ατόμων που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή χρειάζονται μερική φροντίδα. Ένα πακέτο περιέχει 10 ειδικές πετσέτες 33Χ22 εκ από carded VISCOSE πλούσια εμποτισμένες με ειδική δραστική και απαλή σύνθεση pH 5,5 για μπάνιο χωρίς την ανάγκη νερού ή άλλων υλικών. Διατίθεται και με αντιβακτηριακή σύνθεση, με ή χωρίς άρωμα.

12 Λουτρό Καθαριότητας Υλικό  Σε τρόλεϊ  Πετσέτες μπάνιου 2  Πετσέτες προσώπου 1  Σφουγγάρια 2  Σαπούνι σε υγρή μορφή  Ωτίπς σε βαζάκι( ομφαλό )  Βούρτσα για τα νύχια (αν χρειάζεται)  Ψαλίδι για τα νύχια

13  Λεκάνες 2 ( μια για σαπούνισμα & 1 για ξέβγαλμα)  Κανάτες 2 με ζεστό και κρύο νερό  Θερμόμετρο  Κάδος  Χτένα  Τολύπια βάμβακος  Ταλκ  Σπρέυ σιλικόνης  Παραβάν  Οινόπνευμα(νύχια)  Πιζάμες(ιματισμός για στρώσιμο)

14 Λουτρό Καθαριότητας  Πετσέτα λουτρού με αδιάβροχο κάτω από τον ασθενή  Πετσέτα πάνω στο σώμα  Πετσέτα προσώπου κάτω από το πηγούνι του ασθενούς  Αρχίζουμε από την περιοχή των ματιών από τον έσω κανθό προς τον έξω, πλένουμε το πρόσωπο, τα αυτιά και τον λαιμό.  Φροντίζουμε το στόμα  Σαπουνίζουμε τον βραχίονα απέναντι από μας, μετά τον άλλον. Πλένουμε τα άκρα.  Πλένουμε και στεγνώνουμε την περιοχή του στήθους(τοποθετούμε πούδρα).  Σαπουνίζουμε την κοιλιά & την βουβωνική περιοχή  Καθαρίζουμε τον ομφαλό με ωτίπς  Γυρίζουμε τον ασθενή στο πλάι, πλένουμε & στεγνώνουμε τη ράχη & τους γλουτούς.  Στεγνώνουμε και βάζουμε λοσιόν για πρόληψη, η το υλικό για στεγανοποίηση της περιοχής.(ειδικά φαρμακευτικά υλικα)  Επαναφέρουμε τον ασθενή σε ύπτια θέση & πλένουμε τους μηρούς & τα πόδια

15

16

17 Τοπική καθαριότητα γεννητικών οργάνων. Υλικά Λεκάνη Κανάτα μεγάλη με ζεστό νερό θερμοκρασίας 40 ο C Κανάτα μικρή για ξέπλυμα Γάντια μιας χρήσης Τετράγωνη πετσέτα νοσηλείας Τρίφτη ατομικό Σαπούνι σε θήκη Θερμόμετρο Ταλκ Γάζες τριγωνικές τετράγωνο αδιάβροχο Μεγάλο τετράγωνο νοσηλείας Χαρτοβάμβακο αν χρειαστεί Νεφροειδές Κάδος Σκωραμίδα σκεπασμένη

18 Καθαριότητα Γεννητικών Οργάνων Θέση  Ύπτια ή ημικαθιστική  Τοποθετούμε τετράγωνο αδιάβροχο κάτω από τους γλουτούς  Καλύπτουμε τη γεννητική περιοχή με πετσέτα νοσηλείας & τετράγωνο  Τοποθετούμε τη σκωραμίδα  Βρέχουμε τον τρίφτη & αρχίζουμε από το εφήβαιο, μηροβουβωνικές πτυχές, έστω επιφάνεια μηρών, έξω γεννητικά όργανα  Ξεπλένουμε καλά & σκουπίζουμε  Βάζουμε πούδρα, λοσιόν όπου υπάρχουν πτυχές


Κατέβασμα ppt "Το Oasis® Shampoo Cap είναι ένα προϊόν μίας χρήσης που φέρει την επανάσταση στη φροντίδα και την υγιεινή των μαλλιών ατόμων που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google