Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αλήθεια ή ψέμα; Παιχνίδι με θέμα το ελαιόλαδο. 2ο Δημοτικό Σχολείο Ατσιπόπουλου. Σχολικό έτος: Δασκάλες: Μαρίνα Δαφνομήλη, Κατερίνα Μαυραντωνάκη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αλήθεια ή ψέμα; Παιχνίδι με θέμα το ελαιόλαδο. 2ο Δημοτικό Σχολείο Ατσιπόπουλου. Σχολικό έτος: Δασκάλες: Μαρίνα Δαφνομήλη, Κατερίνα Μαυραντωνάκη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αλήθεια ή ψέμα; Παιχνίδι με θέμα το ελαιόλαδο. 2ο Δημοτικό Σχολείο Ατσιπόπουλου. Σχολικό έτος: 2014-15 Δασκάλες: Μαρίνα Δαφνομήλη, Κατερίνα Μαυραντωνάκη Η εργασία έγινα στα πλαίσια του προγράμματος E-twinning «Κρητική διατροφή» Πηγή πληροφοριών: ιστοχώρος http://www.madata.gr/diafora/318751.html (τελευταία προσπέλαση 21 Ιουνίου 2015http://www.madata.gr/diafora/318751.html

2 Το καλό ελαιόλαδο ξεχωρίζει από το χρώμα του

3 Σωστά! Το χρώμα δεν έχει σχέση με την ποιότητα. Πατήστε εδώ για την επόμενη ερώτηση.

4 Λάθος! Το χρώμα δεν έχει σχέση με την ποιότητα. Πατήστε εδώ για την επόμενη ερώτηση.

5 Το «αγνό» ελαιόλαδο είναι το καλύτερο.

6 Σωστά! Ο όρος «αγνό» σημαίνει στην πραγματικότητα ένα μείγμα από εξευγενισμένα και παρθένα ελαιόλαδα, τα οποία υπάγονται χαμηλότερα στην κλίμακα βαθμολογίας από ό,τι το έξτρα παρθένο. Πατήστε εδώ για την επόμενη ερώτηση.

7 Λάθος! Ο όρος «αγνό» σημαίνει στην πραγματικότητα ένα μείγμα από εξευγενισμένα και παρθένα ελαιόλαδα, τα οποία υπάγονται χαμηλότερα στην κλίμακα βαθμολογίας από ό,τι το έξτρα παρθένο. Πατήστε εδώ για την επόμενη ερώτηση.

8 Το «Light» ελαιόλαδο έχει λιγότερες θερμίδες.

9 Σωστά! Το ελαιόλαδο «light» δεν είναι μια διαιτητική επιλογή λαδιού, αν το νομίζατε. Είναι απλά ένα εξευγενισμένο λάδι με πιο «ελαφριά» γεύση κι όχι μικρότερο θερμιδικό φορτίο. Πατήστε εδώ για την επόμενη ερώτηση.

10 Λάθος! Το ελαιόλαδο «light» δεν είναι μια διαιτητική επιλογή λαδιού, αν το νομίζατε. Είναι απλά ένα εξευγενισμένο λάδι με πιο «ελαφριά» γεύση κι όχι μικρότερο θερμιδικό φορτίο. Πατήστε εδώ για την επόμενη ερώτηση.

11 Το ελαιόλαδο χρησιμοποιούνταν ως καλλυντικό από τους Μυκηναίους.

12 Σωστά! Η περιποίηση των μαλλιών με ελαιόλαδο ήταν ήδη γνωστή από τη Μυκηναϊκή περίοδο. Οι γυναίκες άλειφαν τα μαλλιά τους με λάδι, για να θρέφονται, να είναι ευκολοχτένιστα και να γυαλίζουν. Πατήστε εδώ για την επόμενη ερώτηση.

13 Λάθος! Η περιποίηση των μαλλιών με ελαιόλαδο ήταν ήδη γνωστή από τη Μυκηναϊκή περίοδο. Οι γυναίκες άλειφαν τα μαλλιά τους με λάδι, για να θρέφονται, να είναι ευκολοχτένιστα και να γυαλίζουν. Πατήστε εδώ για την επόμενη ερώτηση.

14 Με το ελαιόλαδο μπορούμε να φτιάξουμε σαπούνι.

15 Σωστά! Πατήστε εδώ για την επόμενη ερώτηση.

16 Λάθος! Πατήστε εδώ για την επόμενη ερώτηση.

17 Το ελαιόλαδο γυαλίζει τα δερμάτινα παπούτσια.

18 Σωστά! Το ελαιόλαδο προσφέρει λάμψη! Αφού τρίψετε το παπούτσι με πανί νωπό από ελαιόλαδο σκουπίστε με ένα απαλό, στεγνό πανί. Πατήστε εδώ για την επόμενη ερώτηση.

19 Λάθος! Το ελαιόλαδο προσφέρει λάμψη! Αφού τρίψετε το παπούτσι με πανί νωπό από ελαιόλαδο σκουπίστε με ένα απαλό, στεγνό πανί. Πατήστε εδώ για την επόμενη ερώτηση.

20 Το ελαιόλαδο μειώνει τα τριξίματα.

21 Σωστά! Λίγo λάδι στους μεντεσέδες θα σας δώσει τη λύση στα ενοχλητικά τριξίματα. Πατήστε εδώ για την επόμενη ερώτηση.

22 Λάθος! Λίγo λάδι στους μεντεσέδες θα σας δώσει τη λύση στα ενοχλητικά τριξίματα. Πατήστε εδώ για την επόμενη ερώτηση.

23 Το ελαιόλαδο γυαλίζει τα ξύλινα έπιπλα.

24 Σωστά! Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε χαρτί κουζίνας και τρίψτε με αυτό τα ξύλινα έπιπλα για να γυαλίσουν. Πατήστε εδώ για την επόμενη ερώτηση.

25 Λάθος! Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε χαρτί κουζίνας και τρίψτε με αυτό τα ξύλινα έπιπλα για να γυαλίσουν. Πατήστε εδώ για την επόμενη ερώτηση.

26 Το ελαιόλαδο γίνεται καλύτερο όσο περνούν τα χρόνια.

27 Σωστά! Σε αντίθεση με το κρασί, το ελαιόλαδο δεν βελτιώνεται με τα χρόνια. Προτιμάμε φρέσκο! Πατήστε εδώ για την επόμενη ερώτηση.

28 Λάθος! Σε αντίθεση με το κρασί, το ελαιόλαδο δεν βελτιώνεται με τα χρόνια. Προτιμάμε φρέσκο! Πατήστε εδώ για την επόμενη ερώτηση.

29 Πρέπει να τοποθετούμε το δοχείο με το λάδι σε σκοτεινό μέρος.

30 Σωστά! Το ελαιόλαδο υποβαθμίζεται σε ποιότητα αν το έχουμε συνεχώς στο φως του ήλιου. Αν θέλετε να ξαναπαίξετε πατήστε εδώ. Αν όχι, πατήστε στη φατσούλα.

31 Λάθος! Το ελαιόλαδο υποβαθμίζεται σε ποιότητα αν το έχουμε συνεχώς στο φως του ήλιου. Πατήστε εδώ.

32 Σ’ ευχαριστούμε που έπαιξες μαζί μας!


Κατέβασμα ppt "Αλήθεια ή ψέμα; Παιχνίδι με θέμα το ελαιόλαδο. 2ο Δημοτικό Σχολείο Ατσιπόπουλου. Σχολικό έτος: Δασκάλες: Μαρίνα Δαφνομήλη, Κατερίνα Μαυραντωνάκη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google