Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

’’Από τη Γη στη Σελήνη’’

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "’’Από τη Γη στη Σελήνη’’"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

0 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ’’Από τη Γη στη Σελήνη’’
Του συγγραφέα Ιουλίου Βερν Απο την Ν. Ζησιδου

1 ’’Από τη Γη στη Σελήνη’’
Το διάσημο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν γράφτηκε το 1865 Είναι το πρώτο από δύο βιβλία που περιγράφουν το πρώτο ταξίδι ανθρώπων από την Γη στην Σελήνη Το δεύτερο μυθιστόρημα ήταν το ’’Γύρω από την Σελήνη’’ και γράφτηκε το 1870 Τα γεγονότα αυτά έγιναν στην Αμερική μετά τον εμφύλιο πόλεμο ( )

2 ’’Η λέσχη Πυροβόλου’’ Πρόκειται για κάποιους ανθρώπους που ήταν παλιοί πυροβολητές στον Εμφύλιο Πόλεμο με κοινά ενδιαφέροντα ότι αφορά τα πυροβόλα όπλα Ο πρόεδρος τους, Ίμπευ Μπάρμπικέιν υποστήριξε ότι μπορεί ένα κανόνι να στείλει μια οβίδα στην Σελήνη! Μετά προσπάθησαν να μαζέψουν χρήματα για να φτιάξουν αυτό το κανόνι Όταν έγινε γνωστό το εγχείρημα υπήρξαν πολλών ειδών αντιδράσεις Μία από αυτές ήταν του Κάπτεν Νίκολ ο οποίος ήταν αντίπαλος του Μπάρμπικαν και υποστήριζε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο! Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο τους να μαλώσουν άσχημα και να Καλέσουν ο ένας τον άλλον σε μονομαχία!

3 ’’Η αποστολή ανθρώπων στο φεγγάρι’’
Ο γάλλος καλλιτέχνης Μισέλ Άρντάν έμαθε ότι σχεδιάζεται αυτό το εγχείρημα και ταξίδεψε από την Ευρώπη στην Αμερική Με στόχο να πείσει τον Μπαρμπικέιν να φτιάξει μια οβίδα που θα τον μεταφέρει στο φεγγάρι Τελικά όχι μόνο θα έπειθε τον Μπάρμπικέιν αλλά και έπεισε αυτόν και τον Κάπτεν Νίκολ να ταξιδέψουν στο φεγγάρι όλοι μαζί! Οι ήρωες μας εκτοξεύτηκαν, αλλά ένας λάθος υπολογισμός δεν έστειλε την οβίδα επάνω στην Σελήνη. Δεν ξέρουμε τι προκάλεσε αυτό το λάθος, και η τύχη των 3 «αστροναυτών» θα αποκαλυφθεί στο βιβλίο γύρο από τη Σελήνη!

4 ’’Το πλήρωμα της οβίδας’’
Ο Πρόεδρος Ίμπεϋ Μπάρμπικέιν Ο καλλιτέχνης Μισέλ Αρντάν Ο Λοχαγός Νίκολ Ευχαριστώ για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "’’Από τη Γη στη Σελήνη’’"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google