Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 5 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ν. ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 5 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ν. ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 5 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ν. ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Για τη χρήση ενός εκτυπωτή, μέσα από το περιβάλλον των Windows ή από μια εφαρμογή τους, πρέπει πρώτα να εγκατασταθεί. Για την εγκατάσταση ενός εκτυπωτή υπάρχουν τα αντίστοιχα προγράμματά του (drivers), τα οποία είτε τα παρέχει ο κατασκευαστής, είτε περιέχονται μέσα στα Windows XP.

3 Για την εγκατάσταση ενός εκτυπωτή, ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία: Κάνουμε κλικ στο μενού «Έναρξη» & εν συνεχεία, κλικ στην επιλογή «Πίνακας Ελέγχου». Στον Πίνακα Ελέγχου κάνουμε διπλό κλικ στο εικονίδιο «Εκτυπωτές και Φαξ». Στο φάκελο Εκτυπωτές και Φαξ κάνουμε κλικ στη σύνδεση «Προσθήκη Εκτυπωτή». Εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου «Οδηγός Προσθήκης Εκτυπωτή». Εν συνεχεία, κάνουμε κλικ στο κουμπί «Επόμενο».

4 Στο επόμενο παράθυρο του οδηγού επιλέγουμε αν ο εκτυπωτής θα είναι τοπικός εκτυπωτής ή εκτυπωτής δικτύου και εν συνεχεία, κάνουμε κλικ στο κουμπί «Επόμενο». Αν βρεθεί εκτυπωτής Τοποθέτησης και Άμεσης Λειτουργίας, ο οδηγός προχωρά με την εγκατάστασή του. Σε κάθε άλλη περίπτωση, μας ενημερώνει ότι δεν μπόρεσε να εντοπίσει κάποιον εκτυπωτή, οπότε κάνουμε κλικ στο κουμπί «Επόμενο», για να τον εγκαταστήσουμε εμείς. Από το επόμενο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται, επιλέγουμε θύρα σύνδεσης. Η LTP1 είναι η παράλληλη θύρα όπου συνδέονται συνήθως οι εκτυπωτές. Κατόπιν, κάνουμε κλικ στο κουμπί «Επόμενο» και εμφανίζεται το επόμενο παράθυρο διαλόγου.

5 Από τη λίστα «Κατασκευαστές», επιλέγουμε την κατασκευάστρια εταιρεία. Για κάθε εταιρεία υπάρχει η λίστα «Εκτυπωτές» από όπου επιλέγουμε τον κατάλληλο εκτυπωτή. Αν τον εκτυπωτή μας τον συνοδεύει CD ή δισκέτες εγκατάστασης και θέλουμε να τον εγκαταστήσουμε από αυτές, κάνουμε κλικ στο κουμπί «Από Δισκέτα» και, στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο κουμπί «Επόμενο». Στο επόμενο παράθυρο διαλόγου καθορίζουμε αν ο εκτυπωτής θα είναι ο προεπιλεγμένος, με την επιλογή του «Ναι» ή «Όχι» αντίστοιχα. Κάνουμε κλικ στο κουμπί «Επόμενο» και στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται, επιλέγουμε αν θα κάνουμε τον εκτυπωτή μας κοινόχρηστο, ώστε να μπορούν να τον χρησιμοποιούν και οι υπόλοιποι χρήστες του δικτύου. Κάνουμε κλικ στο κουμπί «Επόμενο» και στο επόμενο παράθυρο ο οδηγός μας ρωτάει αν θέλουμε να τυπωθεί μια δοκιμαστική σελίδα. Απαντάμε κατάλληλα και κάνουμε κλικ στο κουμπί «Επόμενο». Στο επόμενο παράθυρο διαλόγου κάνουμε κλικ στο κουμπί «Τέλος», ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης.

6 ΈΛΕΓΧΟΣ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ: Υπάρχει η πιθανότητα, όταν ένα πρόγραμμα γράφεται ή διαβάζεται από το σκληρό δίσκο, να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Το πρόγραμμα «Έλεγχος Σφαλμάτων», μπορεί να εντοπίσει και να διορθώσει αυτά τα προβλήματα.

7 Για να ξεκινήσουμε το εργαλείο εντοπισμού & επιδιόρθωσης σφαλμάτων δίσκων, ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα: Αρχικά, ανοίγουμε το φάκελο «Ο Υπολογιστής μου» & κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο της μονάδας που θέλουμε να ελέγξουμε. Από το μενού συντόμευσης επιλέγουμε «Ιδιότητες», οπότε και εμφανίζεται το ομώνυμο παράθυρο διαλόγου. Επιλέγουμε την καρτέλα «Εργαλεία» και κάνουμε κλικ στο κουμπί «Έλεγχος». Εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου «Εξέταση Δίσκων».

8 Αν θέλουμε η εξέταση δίσκων να διορθώνει & τα λάθη που βρίσκει, επιλέγουμε το πλαίσιο ελέγχου «Αυτόματη Διόρθωση Σφαλμάτων του Συστήματος Αρχείων». Για να κάνουμε έναν σχολαστικότερο έλεγχο του δίσκου, επιλέγουμε το πλαίσιο ελέγχου «Ανίχνευση & Ανάκτηση Κατεστραμμένων Τομέων Δίσκου». Στη συνέχεια κάνουμε κλικ στο κουμπί «Εκκίνηση», για να ξεκινήσει ο εντοπισμός και η επιδιόρθωση των σφαλμάτων.

9 Για να μπορέσει να εκτελεστεί η διαδικασία της εξέτασης, πρέπει όλα τα αρχεία να είναι κλειστά. Αν ο δίσκος χρησιμοποιείται εκείνη τη στιγμή, εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο διαλόγου, που μας ζητά να προγραμματίσουμε τον έλεγχο για την επόμενη φορά που θα ανοίξουμε τον υπολογιστή μας. Αν κάνουμε κλικ στο κουμπί «Ναι», την επόμενη φορά που θα επανεκκινήσουμε το σύστημά μας, θα εκτελεστεί ο έλεγχος του δίσκου.

10 ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΣΚΩΝ: Εξαιτίας της συνεχούς χρήσης τους, τα προγράμματα που υπάρχουν σ’ ένα δίσκο μπορεί να είναι αποθηκευμένα σε περισσότερα από ένα σημεία, χωρισμένα σε τμήματα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σκορπισμένα στο δίσκο αχρησιμοποίητα κενά. Μια τέτοια κατάσταση καθυστερεί το δίσκο μας σημαντικά. Όταν τα προγράμματα είναι κατατμημένα, τα Windows χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να διαβάσουν & να γράψουν τα προγράμματα που δεν είναι αποθηκευμένα «ολόκληρα» σ’ ένα σημείο. Το πρόγραμμα «Ανασυγκρότηση Δίσκων», διαβάζει όλα τα δεδομένα από τον σκληρό δίσκο & συγκεντρώνει όλα τα αρχεία σε μία συμπαγή περιοχή του, ώστε να είναι αποθηκευμένα «ολόκληρα» πάνω σε αυτόν.

11 Το πρόγραμμα μπορούμε να το ξεκινήσουμε με τους εξής δύο τρόπους: 1)Κάνουμε κλικ στο κουμπί «Έναρξη» & επιλέγουμε διαδοχικά «Όλα τα Προγράμματα», «Βοηθήματα», «Εργαλεία Συστήματος» και στη συνέχεια κάνουμε κλικ στο πρόγραμμα «Ανασυγκρότηση Δίσκων». 2)Ανοίγουμε το φάκελο «Ο Υπολογιστής μου» & κάνουμε δεξί κλικ το δίσκο που θέλουμε να ανασυγκροτήσουμε. Από το μενού συντόμευσης επιλέγουμε «Ιδιότητες» & από το ομώνυμο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται, κάνουμε κλικ στην καρτέλα «Εργαλεία». Εν συνεχεία, κάνουμε κλικ στο κουμπί «Ανασυγκρότηση». Εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου «Ανασυγκρότηση Δίσκων», απ’ όπου έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε τη μονάδα δίσκου που θέλουμε να ανασυγκροτήσουμε. Πατάμε το κουμπί «Ανασυγκρότηση». Καθώς γίνεται η ανασυγκρότηση του δίσκου, το παρακάτω παράθυρο διαλόγου μας εμφανίζει την πρόοδο της εργασίας. Όταν τελειώσει η ανασυγκρότηση, μπορούμε να κάνουμε κλικ στο κουμπί «Προβολή Αναφοράς» & να εμφανίσουμε το παράθυρο διαλόγου «Αναφορά Ανασυγκρότησης», που περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον τόμο που ανασυγκροτήθηκε. Μέσα από αυτό το παράθυρο έχουμε τη δυνατότητα να τερματίσουμε το πρόγραμμα, να τυπώσουμε ή να αποθηκεύσουμε τα αποτελέσματα. Εάν χρησιμοποιούμε τακτικά τον Η/Υ, καλό είναι να εκτελούμε την «Ανασυγκρότηση Δίσκων» μία φορά το μήνα.

12 ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΙΣΚΕΤΩΝ: Όταν αγοράζουμε νέες δισκέτες, για να αποθηκεύσουμε προγράμματα ή δεδομένα, δεν μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε παρά μόνο αφού τις διαμορφώσουμε, αν & οι περισσότερες δισκέτες είναι ήδη διαμορφωμένες από τον κατασκευαστή τους.

13 Για τη διαμόρφωση μιας δισκέτας ακολουθούνται τα ακόλουθα βήματα: 1) Στον οδηγό δισκέτας του Η/Υ εισάγεται η δισκέτα. 2) Ανοίγει ο φάκελος «Ο Υπολογιστής μου» & κάνουμε κλικ με το δεξί πλήκτρο του ποντικιού πάνω στο εικονίδιο του οδηγού δισκέτας. Στο μενού συντόμευσης που εμφανίζεται, κάνουμε κλικ στην εντολή «Διαμόρφωση». 3) Το παράθυρο διαλόγου «Διαμόρφωση Δισκέτα 3,5 (Α:)» εμφανίζεται. 4) Από την αναδιπλούμενη λίστα «Χωρητικότητα», επιλέγουμε τη χωρητικότητα της δισκέτας 3,5΄΄, 1,44 MB, 512 byte/τομέα. 5) Στο πλαίσιο κειμένου «Ετικέτα Τόμου», εισάγουμε μία ετικέτα της επιλογής μας για τον τόμο. 6) Κλικ στο κουμπί «Εκκίνηση». 7) Εμφανίζεται το μήνυμα, το οποίο προειδοποιεί ότι η διαμόρφωση θα σβήσει όλα τα δεδομένα της δισκέτας. Κάνουμε κλικ στο κουμπί «ΟΚ» για να συνεχιστεί η διαμόρφωση. 8) Τα Windows εμφανίζουν την πρόοδο της διαμόρφωσης στο κάτω μέρος του παραθύρου. 9) Όταν ολοκληρωθεί η διαμόρφωση της δισκέτας, εμφανίζεται το επόμενο παράθυρο διαλόγου. 10) Κλικ στο κουμπί «ΟΚ». Κλείσιμο του παραθύρου διαλόγου.

14 ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΔΙΣΚΕΤΩΝ: Όταν επιχειρείται η αντιγραφή μιας δισκέτας, ολόκληρα τα περιεχόμενα της πρωτότυπης δισκέτας περνούν στη δισκέτα προορισμού. Αν υπάρχουν προγράμματα ή δεδομένα στη δισκέτα προορισμού, αυτά διαγράφονται. Για τη δημιουργία ενός πιστού αντιγράφου μιας δισκέτας σε μια άλλη, ακολουθούνται τα ακόλουθα βήματα: Εισαγωγής της πρωτότυπης δισκέτας στον οδηγό δισκέτας. Άνοιγμα του φακέλου «Ο Υπολογιστής μου» & κλικ με το δεξί πλήκτρο του ποντικιού πάνω στο εικονίδιο της δισκέτας. Στο μενού συντόμευσης κλικ στην εντολή «Αντιγραφή Δισκέτας». Εμφάνιση του παραθύρου διαλόγου «Αντιγραφή Δισκέτας». Κλικ στο κουμπί «Έναρξη» & στο παράθυρο που εμφανίζεται κάνουμε κλικ στο κουμπί «ΟΚ». Ξεκινάει η ανάγνωση της δισκέτας προέλευσης. Όταν τελειώσει η ανάγνωση της δισκέτας, θα μας ζητηθεί να εισάγουμε τη δισκέτα προορισμού. Αφαιρούμε τη δισκέτα προέλευσης από τον οδηγό δισκέτας & εισάγουμε τη δισκέτα προορισμού. Κλικ στο κουμπί «ΟΚ» & ξεκινάει η αντιγραφή στη δισκέτα προορισμού. Όταν τελειώσει η αντιγραφή, κάνουμε κλικ στο κουμπί «Κλείσιμο».


Κατέβασμα ppt "ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 5 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ν. ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google