Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πέντε μεγάλοι ποταμοί του κόσμου 1 ο πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος 2015-16 Κατερίνα Γαλλιού Τάξη ΣΤ’2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πέντε μεγάλοι ποταμοί του κόσμου 1 ο πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος 2015-16 Κατερίνα Γαλλιού Τάξη ΣΤ’2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πέντε μεγάλοι ποταμοί του κόσμου 1 ο πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος 2015-16 Κατερίνα Γαλλιού Τάξη ΣΤ’2

2 Νείλος  Ο Νείλος είναι ποταμός στην Αφρική και ένας από τους δύο μεγαλύτερους του κόσμου.  Ο ποταμός έπαιξε βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της αρχαίας Αιγύπτου, ο πολιτισμός της οποίας οφείλεται κυρίως σε αυτό το ποτάμι, γι' αυτό και η Αίγυπτος θεωρήθηκε από πολλούς ως Δώρο του Νείλου.  Ο Νείλος είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Αφρικής, αλλά και στον κόσμο.  Πηγάζει νότια του Ισημερινού και ρέοντας προς Βορρά δια μέσου της βορειοανατολικής Αφρικής εκβάλλει στη Μεσόγειο Θάλασσα.  Έχει μήκος 6.650 περίπου χιλιόμετρα.

3 Αμαζόνιος  Ο Αμαζόνιος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Γης.  Διαρρέει τη Νότια Αμερική από τις Άνδεις ως τις εκβολές του, στον Ατλαντικό Ωκεανό.  Είναι ο δεύτερος μακρύτερος ποταμός στη Γη μετά τον Νείλο, με μήκος 6.400 χιλιόμετρα.  Ο Αμαζόνιος όμως είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος ποταμός σε παροχή νερού.  Ο Αμαζόνιος είναι πολύ γνωστός για την τεράστια ζούγκλα που τον περιβάλλει.  Το Τροπικό Δάσος του Αμαζονίου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δάση του πλανήτη.

4 Μισισιπής  Ο Μισσισσιππής είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Βόρειας Αμερικής με μήκος 5969 χλμ.  Πηγάζει από τη λίμνη Itasca και εκβάλλει στον κόλπο του Μεξικού.  Το όνομά του σημαίνει ο «μεγάλος ποταμός».  Ο Μισσισσιππής είναι άγριος ποταμός που ποτέ δεν κατάφεραν να δαμάσουν οι άνθρωποι.  Οι πλημμύρες του σκεπάζουν πάντα μεγάλες εκτάσεις.

5 Νίγηρας  Ο Νίγηρας είναι ο σημαντικότερος ποταμός της δυτικής Αφρικής.  Έχει μήκος περίπου στα 4.180 χιλιόμετρα.  Η ροή του σχηματίζει ένα μεγάλο τόξο, που περνά από τα κράτη Γουινέα, Μάλι, Νίγηρα.  Χύνεται στον Κόλπο της Γουινέας (Ατλαντικός Ωκεανός) μετά από ένα εκτεταμένο ποτάμιο δέλτα.  Ο Νίγηρας είναι ο τρίτος σε μήκος ποταμός ολόκληρης της Αφρικής (τον ξεπερνούν μόνο ο Νείλος και ο Κονγκό).

6 Δούναβης  Ο Δούναβης είναι ο έκτος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης και 29ος του κόσμου.  Θεωρείται μεγάλος διεθνής υδάτινος δρόμος της Ευρώπης.  Έχει τις πηγές του στην πόλη Ντοναουεσίνγκεν, που βρίσκεται στο Μέλανα Δρυμό της Γερμανίας.  Ο Δούναβης ρέει προς τα ΝΑ της Ευρώπης και έχει μήκος 2.872 χλμ.  Περνάει μέσα από μεγάλες πόλεις χωρών της κεντρικής Ευρώπης και εκβάλλει στον Εύξεινο Πόντο.

7 Πηγές  http://documentarygr.blogspot.gr/ http://documentarygr.blogspot.gr/  http://dim-egkomi2-lef.schools.ac.cy/ http://dim-egkomi2-lef.schools.ac.cy/  https://el.wikipedia.org/wiki/ https://el.wikipedia.org/wiki/  https://www.google.gr/webhp?sourceid https://www.google.gr/webhp?sourceid

8 Πέντε μεγάλοι ποταμοί του κόσμου 1 ο πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος 2015-16 Κατερίνα Γαλλιού Τάξη ΣΤ’2


Κατέβασμα ppt "Πέντε μεγάλοι ποταμοί του κόσμου 1 ο πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος 2015-16 Κατερίνα Γαλλιού Τάξη ΣΤ’2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google