Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

GIANNI VERSACE. H ζωή του… Ο Gianni Versace, γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1946 στην Reggio Calabria της Ιταλίας. Εκεί μεγάλωσε με τον μεγαλύτερο αδελφό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "GIANNI VERSACE. H ζωή του… Ο Gianni Versace, γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1946 στην Reggio Calabria της Ιταλίας. Εκεί μεγάλωσε με τον μεγαλύτερο αδελφό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 GIANNI VERSACE

2 H ζωή του… Ο Gianni Versace, γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1946 στην Reggio Calabria της Ιταλίας. Εκεί μεγάλωσε με τον μεγαλύτερο αδελφό του Santo και την μικρότερη Donatella υπό την προστασία του πατέρα και της μητριάς του. Το «μικρόβιο» της μόδας το είχε από την παιδική ακόμα ηλικία του καθώς όπως ομολογούν οι κοντινοί του άνθρωποι περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του ασχολούμενος, αρχικά, με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους.

3 Όταν έφτασε η ώρα των σπουδών του, ο Gianni αποφάσισε να ακολουθήσει την επιστήμη της αρχιτεκτονικής. Καθώς τελείωσε τις σπουδές του στο Μιλάνο, ειδικεύτηκε στον σχεδιασμό μόδας κάνοντας δειλά, τα πρώτα του βήματα στον σχεδιασμό…

4 Η Καριέρα του… Έχοντας ως ερέθισμα το ατελιέ της μητέρας του, ο Gianni παρουσίασε σύντομα μεγάλη πρόοδο και το 1972 ξεκίνησε να δουλεύει για εταιρίες pret a porter και λίγα χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 1978 παρουσίασε την πρώτη του collection. Από τότε δεν σταμάτησε να εκθέτει μια σειρά από καινοτομίες, ενώ οι επιλογές του αφήναν συχνά άφωνο τον καλλιτεχνικό χώρο.

5

6 Η Μετέπειτα Πορεία… Ο Versace σχεδίασε ακόμη πολλά θεατρικά, κινηματογραφικά και τηλεοπτικά κοστούμια ανάμεσα τους για τη σειρά “ Miani Vice ” και τις ταινίες “Kika” και “Showgirls”. Συνεργάστηκε στενά με τον χορογράφο Maurice Bejart σχεδιάζοντας επίσης κοστούμια για την όπερα, το μπαλέτο και το θέατρο. Αργότερα το σήμα κατατεθέν του οίκου Versace, η Μέδουσα κόσμησε ποικίλες collection: αρώματα, αξεσουάρ, έπιπλα και είδη σπιτιού.

7 Οι πιο κερδοφόρες collection.

8 Αρώματα του VERSACE.

9 Ο θάνατός του… Ο Versace πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στις 15 Ιουλίου, 1997, ηλικίας 50 ετών, στα σκαλιά της εξωτικής του κατοικίας στο Miami Beach μετά από μια πρωινή βόλτα στην παραλία. Δολοφονήθηκε από τον Andrew Cunanan, ο οποίος αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο και βρέθηκε λίγες μέρες μετά. Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν γνωρίζουν ποια ήταν τα αίτια αυτής της δολοφονίας. Το σώμα του Gianni αποτεφρώθηκε και επέστρεψε στο κτήμα της οικογένειας κοντά στην Ιταλία.

10 Επιπρόσθετα σχόλια Μετά την δολοφονία του το 1997 τον οίκο Versace διευθύνουν τα αδέρφια του Sandro και Donatella. Ο Gianni Versace αναγνωρίζεται πλέον από όλους ως ένας από τους κολοσσούς της μόδας και οι εκθέσεις στο όνομά του συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Το Victoria and Albert Museum στο Λονδίνο τίμησε τον Gianni Versace με μια αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στην πορεία και συμβολή του στον χώρο της μόδας το 2002.

11 ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ


Κατέβασμα ppt "GIANNI VERSACE. H ζωή του… Ο Gianni Versace, γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1946 στην Reggio Calabria της Ιταλίας. Εκεί μεγάλωσε με τον μεγαλύτερο αδελφό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google