Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΚΠ 413 / ΕΚΠ 606 ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ PROJECT ΕΞΑΜΗΝΟΥ: ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ AIBO.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΚΠ 413 / ΕΚΠ 606 ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ PROJECT ΕΞΑΜΗΝΟΥ: ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ AIBO."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΚΠ 413 / ΕΚΠ 606 ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ PROJECT ΕΞΑΜΗΝΟΥ: ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ AIBO

2 ΘΕΜΑ : Υλοποίηση πολύπλοκης ακολουθίας κινήσεων συγχρονισμένων με το τραγούδι “Encore” από την ταινία “Miami Vice”. ΕΡΓΑΛΕΙΟ : Γραφικό περιβάλλον Motion Editor το οποίο παρέχει την δυνατότητα να σχεδιάσουμε μια μια διαδοχικές στάσεις του ρομπότ με κατάλληλους χρονισμούς και να εκτελέσουμε την ακολουθία αυτών των στάσεων με παρεμβολή τους.

3

4 Η ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ : Ανήκει στην κατηγορία disco/hip-hop και περιλαμβάνει όλες τις δυνατές στάσεις όπως sit, sleep, stand και τους συνδυασμους τους. ΣΚΟΠΟΣ : To AIBO να ξεκινάει χορό στο άκουσμα επιλεγμένου τραγουδιόυ (Χρήση του ήχου που αναγνωρίζεται από το AIBO ως σήμα για ξεκίνημα του χορού και ενωσή του με το επιλεγμένο τραγούδι)

5 ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΣΤΟ MOTION EDITOR : INTERPOLATION : εξασφαλίζει την ομαλή μετάβαση από μια στάση στη άλλη και καθορίζει τον ρυθμό κινήσεων ο οποίος πρέπει να διατηρείται σε όλη την διάρκεια χορού. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ CHECK : ελέγχει εάν το interpollation είναι σωστό για εντοπισμό κινήσεων που μπορεί να είναι επικίνδυνες. ΕΝΩΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ (KEYFRAMES):επιτυγχάνεται όταν τα keyframes συνδέονται με την ίδια στάση(sit=>sit, sleep=>sleep, stand=>stand ή παραλλαγές τους)

6 ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ : Χρονοβόρα ένωση μεγάλων keyframes. Χρονοβόρα διαδικασία ελέγχου (CHECK) Αδυναμία στο εντοπισμό κινήσεων στις οποίες το AIBO χάνει την ισορροπία του. Απόκλιση ανάμεσα στην κίνηση υλοποιημένη στο Motion Editor και πραγματικη κίνηση του ρομπότ. Καθυστέρηση στο ξεκίνημα του AIBO (δυσκολία στο τέλειο συγχρονισμό) με αποτέλεσμα πολύ εύκολα να χάνεται ο ρυθμός του χορού.

7 ΟΜΑΔΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΕΚΠ 413 / ΕΚΠ 606 ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ PROJECT ΕΞΑΜΗΝΟΥ: ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ AIBO."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google