Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Οι ομάδες αυτού του project ερεύνησαν : ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Οι ομάδες αυτού του project ερεύνησαν : ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

2 Οι ομάδες αυτού του project ερεύνησαν : ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

3 CUISINE FRANÇAISE Η γαλλική κουζίνα χαρακτηρίζεται από τον αριστοτεχνικό συνδυασμό γεύσεων σε ένα απαράμιλλο γαστριμαργικό αποτέλεσμα, αυτό που οι Γάλλοι ονομάζουνε GOURME. Κάποιες από τις πιο νόστιμες συνταγές είναι το μοσχάρι μπουργκινιόν, η σως μπεαρνέζ, ο τρόπος μαγειρέματος ογκρατέν, το μιλφέιγ, η κρεμ μπρουλέ, το φοντύ και άλλα που θα ανακαλύψετε στη συνέχεια.

4 ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ  Η γαλλική κουζίνα παρουσιάζει αξιόλογη ποικιλία με διαφορετικές όμως περιφερειακές διαφορές, βασισμένη στην παραγωγή και γαστρονομία της κάθε περιοχής.  Διαθέτει πάντα λαχανικά και φρούτα εποχής κρέατα που καταναλώνονται σε μεγάλο βαθμό, πουλερικά, πάπια, γαλοπούλα και λιγότερο βοδινό και χοιρινό κρέας.  Διαθέτει ασφαλώς μεγάλη ποικιλία ψαριών, από τα παράλια της χώρας και τις λίμνες της, που στα χέρια των γάλλων δημιουργών γίνονται ανεκτίμητα γαστρονομικά διαμάντια.

5 Ratatouille Χαρακτηριστικό Γαλλικό πιάτο

6 ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

7 ΚΥΡΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Όταν αναφερόμαστε στην «ασιατική κουζίνα» εννοούμε την μαγειρική της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ασίας και πιο συγκεκριμένα της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Ταϋλάνδης.

8 Τα κύρια συστατικά των πιάτων της ασιατικής κουζίνας είναι το ρύζι και τα noodles, τα φρέσκα λαχανικά, τα άπαχα κρέατα (όπως το ψάρι, η πάπια, τα θαλασσινά, το κοτόπουλο και το μοσχάρι), καθώς επίσης και τα παραδοσιακά μπαχαρικά και βότανα. (τζιντζερ, κάρυ).

9 ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ Επίσης ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ασιατικής κουζίνας αποτελεί το φύτρο φασολιού. Το κύριο έλαιο που χρησιμοποιείται είναι το σησαμέλαιο, καθώς και οι συνοδευτικές σάλτες.

10 ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Υδατάνθρακες: Τα noodles και το ρύζι που αποτελούν τη βάση της ασιατικής κουζίνας, παρέχουν σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Πρωτεϊνες: Τα κρέατα της ασιατικής κουζίνας (ψάρι, θαλασσινά, μοσχάρι, κοτόπουλο, πάπια), κόβονται συνήθως σε μικρά κομμάτια για να ψήνονται γρήγορα, προμηθεύουν στον οργανισμό πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, οι οποίες περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός που δεν είναι σε θέση να τα συνθέσει από μόνος του.

11 Λαχανικά: Τα καθημερινά γεύματα των ασιατών είναι γεμάτα λάχανο, μπρόκολα, κουνουπίδια, λαχανάκια Βρυξελών, ραπανάκια, κάρδαμο κ.α. Τα λαχανικά αυτά περιέχουν υψηλά επίπεδα σουλφοραφαίνης και γλουκοραφανίνης που έχουν αντικαρκινική δράση. Χρησιμοποιούνται ευρέως το σκόρδο και το κρεμμύδι, τα οποία ωφελούν ιδιαίτερα στην καρδιαγγειακή λειτουργία, καθώς και τα μανιτάρια τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και προάγουν την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

12 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΙΑΤΑ

13 ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

14 Οι Ιταλοί απολαμβάνουν το φαγητό και νιώθουν περήφανοι για τις τοπικές τους παραδόσεις. Η ιταλική κουζίνα είναι μία από τις πιο πλούσιες και πιο δημοφιλείς του κόσμου. Οι απαρχές της είναι δύσκολο να οριστούν. Μερικές συνταγές, όπως η πολέντα, είναι γνωστές από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Πολλές άλλες είναι ξενόφερτες, είτε από τους Έλληνες, είτε από τους Άραβες και, μετά την εποχή των μεγάλων εξερευνητών, από όλα τα μέρη του κόσμου.

15  Η προετοιμασία των ιταλικών φαγητών συνήθως είναι αρκετά απλή, αλλά πάντα χρησιμοποιούνται τα καλύτερα υλικά. Συχνά γίνεται χρήση κάποιας γέμισης.  Σύνηθες φαινόμενο είναι και η προσθήκη παρμεζάνας στα ζυμαρικά, στις σούπες και τα ψητά.  Επίσης χρησιμοποιούνται πολλά λαχανικά τα οποία συχνά μαγειρεύονται ελαφρά, άλλες φορές με σκόρδο και βούτυρο ή λάδι, ή τα αφήνουν πρώτα να κρυώσουν και τα σερβίρουν σαν σαλάτα με λάδι και χυμό λεμονιού.  Τα μυρωδικά όπως ο βασιλικός, η ματζουράνα, η ρίγανη και το δεντρολίβανο, είναι βασικά συστατικά για πολλά φαγητά.

16 ΓΝΩΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΙΑΤΑ

17 Τα βασικά συστατικά της Μοτσαρέλα, πέστο, προσούτο της Πάρμας και μπαλσάμικο είναι μερικά μό­νο από τα τοπικά προϊόντα που χαρα­κτηρίζουν την ιταλική κουζίνα. Το ελαιόλαδο συνιστά τον κεντρικό άξονα της μεσογειακής διατροφής. Όλα τα βασικά τρόφιμα της Ιταλίας είναι παρασκευασμένα με παράγωγα του. Στην Ιταλία το ελαιόλαδο που χρησιμοποιούν είναι χαμηλής οξύτητας, ενώ έχει διακριτικό φρουτώδες άρωμα και γεύση. Το μπαλσάμικο είναι ένα είδος ξιδιού με έντονη, γλυκιά γεύση. Παράγεται από το μούστο της ποικιλίας σταφυλιών Trebbiano. Μερικές μόνο σταγόνες μπαλσάμικο αρκούν για να χαρίσουν ξεχωριστή γεύση σε κάθε ιταλικό πιάτο.

18 Οι ελιές χρησιμοποιούνται από τους Ιταλούς μάγειρες σε μια ευρεία γκάμα από πράσινες έως και μαύρες. Για αυτούς δεν έχει σημασία το χρώμα της ελιάς, αλλά η γεύση. Προστίθενται σε πίτσες, ζυμαρικά, σαλάτες ή πιάτα με κρέας. Ο βασιλικός είναι ένα υπέροχο πιπεράτο μυρωδικό και ένα από τα ευρύτατα χρησιμοποιημένα υλικά. Χρησιμοποιείται σε πολλά πιάτα, αλλά κυρίως για την παρασκευή της διάσημης σάλτσας Πέστο. Διάσημα Ιταλικά τυριά, όπως η Παρμεζάνα, το Μασκαρπόνε, η Γκοργκόντζολα, η Μοτσαρέλα, το Πεκορίνο, η Ρικότα είναι μερικά από τα τυριά που χρησιμοποιούνται στην Iταλική κουζίνα. Ημίσκληρα, μπλε, ακόμη και πολύ λιπαρά, συνοδεύουν ιδανικά ζυμαρικά, πίτσες και σάλτσες.

19 ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ: Σε όλη τη χώρα παράγονται σε αφθονία φρέσκα φρούτα και λαχανικά που συνοδεύουν σχεδόν κάθε πιάτο. Τα περισσότερα είναι κοινά με τα ελληνικά, εκτός από το cavalo nero, ένα σκούρο πράσινο λάχανο με μακριά φύλλα. Η ΡΑSSΑΤΑ: Πρόκειται για συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας. Χρησιμοποιείται σε σούπες, σάλτσες ζυμαρικών και αλμυρές συνταγές. Μπορεί να είναι σε κομμάτια ή λεία και δίνει γευστική ένταση στα «κόκκινα» πιάτα. ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ: Παρασκευάστηκαν για πρώτη φορά στη Νότια Ιταλία. Πρόκειται για ντομάτες που έχουν στεγνώσει στον ήλιο και έχουν «αφυδατωθεί». Διατηρούνται συνήθως σε ελαιόλαδο και είναι υπέροχες σε σαλάτες με φρέσκα λευκά τυριά ή σε μακαρονάδες. Σήμερα οι λιαστές ντομάτες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και στην Αμερική. ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΠΑΡΜΑΣ: Το φημισμένο παστό χοιρινό μπούτι από την Πάρμα της Ιταλίας. Με χαρακτηριστική γεύση, σερβίρεται σε πολύ λεπτές φέτες, συνήθως σκέτο, ως ορεκτικό.

20 ΙΤΑΛΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

21 ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΡΑΣΙ  Η Ιταλία μπορεί να χαρακτηριστεί ως γίγαντας στην παραγωγή κρασιού διεθνώς. Ο καταναλωτής μπορεί να βρει κρασιά για όλα τα βαλάντια και αυτό που ξεχωρίζει τα ιταλικά κρασιά είναι ο όρος «value for money».  Κυριότερες ποικιλίες που συναντάμε όσον αφορά στα λευκά είναι το σήμα κατατεθέν Pinot grigio, το λατρεμένο από πολύ κόσμο Μoscato αλλά και το ανερχόμενο Friulano, ενώ όσον αφορά τα ερυθρά Nebbiolo και Sangiovese κρατούν δυνατά τα σκήπτρα των έντονων συγκινήσεων.

22 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

23 Η πολίτικη κουζίνα δεν είναι μόνο το φαγητό και οι συνταγές της, είναι η αστική αντίληψη των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης που δημιουργήθηκε και ενσωματώθηκε στη καθημερινή τους ζωή, γύρω από την προμήθεια, την προετοιμασία και την απόλαυση του φαγητού τους. Όταν χρησιμοποιούμε τον όρο Πολίτικη κουζίνα αναμφίβολα αναφερόμαστε σε μια αστική κουζίνα και όχι σε κουζίνα της υπαίθρου. Αφορά λοιπόν μια κουζίνα που αναπτύχθηκε σε μια πόλη, με εξέχουσα ζωή 1500 χρόνων, έχοντας πάρει από αιώνες πριν δεδομένα από κουζίνες άλλων γειτονικών λαών, άλλων πολιτισμών που ήλθαν και επικάθησαν και στη συνέχεια αφομοιώθηκαν σε μια κυρίαρχη κουζίνα, στη κουζίνα της Πόλης.

24 oΧαρακτηριστικά στοιχεία της πολίτικης κουζίνας που διεσώθη από μητέρα σε κόρη από γειτόνισσα σε γειτόνισσα από μάγειρα σε βοηθό, από γιαγιά σε εγγονή, ήταν οι γεύσεις που αναδύονται από φρεσκομαγειρεμένα φαγητά δίχως πολύπλοκες σάλτσες, εμπλουτισμένα με καρυκεύματα σε ισορροπημένες δόσεις. oΗ πολίτικη κουζίνα περιείχε μεγάλο αριθμό ορεκτικών με βάση το ψάρι, τα αλίπαστα όπως για παράδειγμα η πολίτικη λακέρδα, παράδοση Βυζαντινή, ο τσίρος, ο λικουρίνος (καπνιστός κέφαλος), τα εντόσθια, τα γεμιστά λαδερά, οι γεμιστές σπλήνες, τα μύδια, οι μελιτζάνες και άλλα γεμισμένα με κρεμμύδι, ρύζι, ελαιόλαδο και καρυκεύματα αποτελούσαν δείγμα επιδεξιότητας της πολίτισσας νοικοκυράς στα γιορτινά τραπέζια.

25 ‘Τα κεράσματα "τραταμέντα" Στα γιορτινά κεράσματα, τα λεγόμενα «τραταμέντα» την πρώτη θέση είχε το «άσπρο γλυκό» η γνωστή σε όλους μας βανίλια, εμπλουτισμένη με τοπικά υλικά όπως το καϊμάκι, φρούτα εποχής, άνθη ακακίας, γαζίας κ.ά. –συνεπώς η παρουσίαση των γλυκών σήμερα με διάφορα άνθη δεν αποτελεί καινούργια μόδα αλλά παλαιά συνήθεια.

26 ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

27 ΜΠΡΙΑΜ ή αλλιώς Ratatouille Το αντίστοιχο δικό μας μπριάμ, στη Γαλλία είναι πολύ δημοφιλές πιάτο, τόσο που έγινε ταινία κινουμένων σχεδίων. Είναι ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο που συνηθίζεται στα σπίτια κυρίως της Νότιας Γαλλίας. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε ελαιόλαδο, φρέσκα μυρωδικά, αρκετό σκόρδο, κρεμμύδι, κολοκύθι, μελιτζάνα, πιπεριά και ντομάτα, όλα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και τοποθετημένα ανά στρώσεις.

28 Κρεμμυδόσουπα (Soupe à L’oignon) Η κρεμμυδόσουπα είναι από τα πιο χαρακτηριστικά, απλά και πολύ νόστιμα γαλλικά πιάτα και η φήμη της έχει φτάσει μέχρι τα πέρατα του κόσμου. Είναι η βασίλισσα όλων των σουπών. Σερβίρεται ιδανικά σε φλιτζάνι ή σε πορσελάνινη κούπα και από πάνω τοποθετείται μια μεγάλη φέτα ψημένης μπαγκέτας, σκεπασμένη με λιωμένο τυρί.

29 Steak Tartare Ένα από τα πιο γνωστά πιάτα που σπέρνουν διχόνοιες, αφού ή το λατρεύεις ή το σιχαίνεσαι. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ νόστιμο. Είναι ένα πιάτο που σερβίρει το κρέας όπως θα έπρεπε να τρώγεται: ωμό. Μην φοβάστε, είναι μαριναρισμένο χοντροαλεσμένο κρέας, μαζί με αυγό, πολλά μπαχαρικά, λάδι και κρεμμύδι.

30 Cassoulet Το Cassoulet είναι ένα βαρύ μαγειρευτό φαγητό, που φτιάχνεται με κρέας (συνήθως πάπιας και/ή χοιρινά λουκάνικα) και λευκά φασόλια. Είναι το τέλειο πιάτο για να σε ζεστάνει τις παγωμένες νύχτες και να σε ανακουφίσει από το κρύο, αλλά και από την πείνα, προσφέροντας μοναδική απόλαυση. Το κρέας μαγειρεύεται αργά για ώρα, μαζί με τα φασόλια και στο τέλος χυλώνει υπέροχα. Το όνομά του το πήρε από το πήλινο σκεύος (cassole) όπου μαγειρευόταν στην αρχή.

31 Bouillabaisse Η υπέροχη αυτή ψαρόσουπα είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα για όσους αγαπούν τα θαλασσινά, αλλά όχι μόνο. Έχει μπόλικο σαφράν και είναι το σήμα κατατεθέν της Μασσαλίας. Περιλαμβάνει 4 διαφορετικά είδη ψαριού και θαλασσινών, ντομάτα και πολλή αγάπη. Τα μπαχαρικά και αρωματικά του, όπως η δάφνη, το σαφράν, το σκόρδο και το πράσο, δίνουν υπέροχη μυρωδιά. Συνήθως περιλαμβάνει πεσκανδρίτσα, λυθρίνι, μπακαλιάρο, μύδια, αχιβάδες, και γαρίδες.

32 Κις Λορέν (Quiche Lorraine) Μια κλασική αλλά και πανεύκολη συνταγή γαλλικού πιάτου. Η κις λορέν είναι ένα πιάτο που τρώγεται όλες τις ώρες, σαν ορεκτικό, σαν σνακ, ακόμα και σαν πρωινό. Το σημαντικό στη συγκεκριμένη συνταγή είναι να πετύχεις μια αφράτη και κρεμώδη γέμιση, αλλά κι ένα τραγανό μπέικον. Απλώνετε τη ζύμη για τάρτα και από πάνω της ρίχνετε μπέικον, αυγά, τυρί, κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.

33 Boeuf Bourguignon Όσο δύσκολο είναι να το προφέρετε, τόσο εύκολο είναι να το καταναλώσετε. Το Boeuf Bourguignon είναι ένα μαγειρευτό πιάτο, με μοσχάρι σε κόκκινο κρασί Βουργουνδίας. Είναι μάλιστα κι ένα από τα ελάχιστα πιάτα που τρώγονται εξίσου καλά (ίσως και καλύτερα) την επόμενη μέρα.

34 Γαρίδες «Πηγάδι του Δράκου» Είδος: Αποτελούμενο από τοπικά πιάτα των περιοχών Χανγκτζόου (διασημότερο), Νινγκ Μπο και Σάο Σινγκ. Χαρακτηριστικά: Φρέσκες, απαλές, αρωματικές και μη λιπαρές γεύσεις. Διάσημα πιάτα: Γαρίδες «Πηγάδι του Δράκου», κοτόπουλο «του ζητιάνου», ξυδάτο ψάρι λίμνης.

35 Τζιανγκ Σου Είδος: Προέρχεται από τα τοπικά πιάτα των περιοχών Γιανγκτζόου, Σουτζόου και Ναντζίνγκ. Χαρακτηριστικά: Διάσημη για τα τσιγαριστά, γιαχνιστά και τα ψητά της. Ξεχωριστή προσοχή δίνεται στις ιδιαίτερα εύγευστες σούπες. Διάσημα πιάτα: Αποξηραμένο ψιλοκομμένο τόφου βρασμένο σε ζωμό κοτόπουλου, τσιγαριστά κεφτεδάκια από καβουρόψιχα.

36 Γλυκόξινο κοτόπουλο με πιπεριές Τι χρειαζόμαστε: 500 γρ. κοτόπουλο, μπούτι φιλέτο 4 μικρά κρεμμύδια 4 πιπεριές κέρατο 4 πιπεριές Φλωρίνης 1/3 της κούπας ελαιόλαδο 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί 150 γρ. σόγια σος 2 κ.σ. μέλι

37 Ρώμη: αγκινάρες α λα εβραϊκά Το πιάτο Carciofi alla giudía, δηλαδή «αγκινάρες α λα εβραϊκά», περιλαμβάνει τσιγαρισμένες αγκινάρες, με τραγανή κρούστα από καρύδια.

38 Σαρδηνία: Seadas Τα Seadas, επίσης γνωστά και ως Sebadas, είναι λαχταριστά πιτάκια που φτιάχνονται με τυρί πεκορίνο, τυπικό της Σαρδηνίας. Σήμερα, θεωρούνται μία από τις πιο παραδοσιακές λιχουδιές της Σαρδηνίας αν και αρχικά θεωρούνταν κύριο πιάτο, κυρίως από τους βοσκούς, το Πάσχα και τα Χριστούγεννα. Τα βασικά συστατικά αυτού του νόστιμου πιάτου είναι αλεύρι από σιμιγδάλι, τυρί πεκορίνο, χοιρινό λίπος ή βούτυρο και ζάχαρη ή μέλι. Τα περισσότερα εστιατόρια στη Σαρδηνία σερβίρουν αυτό το πιάτο.

39 La Bagna cauda Η Bagnacauda είναι μια ζεστή σάλτσα που τρώγεται παρόμοια με το φοντί αλλά με ωμά ή ψητά λαχανικά. αντί για ψωμί ή κρέας. Φτιαγμένο με αντζούγιες, ελαιόλαδο και βούτυρο, είναι ένα φαγητό με ταπεινή καταγωγή και παραδοσιακά καταναλώνεται κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, παρέα με το καινούργιο κρασί. Σήμερα αποτελεί τοπική σπεσιαλιτέ και μπορείτε να το δοκιμάσετε σε όλη την περιφέρεια Πιεμόντε της βορειοδυτικής Ιταλίας. Σερβίρεται ως κύριο γεύμα, σε παραδοσιακές κεραμικές κούπες από τερακότα

40 ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Κάπου εδώ τελειώνει το δικό μας γευστικό ταξίδι. Σας ευχαριστούμε που μας συνοδεύσατε και ελπίζουμε να το απολαύσατε όπως και εμείς… !!!!! Για το project αυτό εργάστηκαν μαθητές της Β’ Λυκείου του 2 ου Λυκείου Σπάρτης. Επιμέλεια παρουσίασης Ειρήνη Ταμπάκη Μαριτίνα Τσαγκαρούλη Επιβλέπουσα καθηγήτρια : Σταυρούλα Λαγού ΠΕ 02/ ΠΕ06


Κατέβασμα ppt "ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Οι ομάδες αυτού του project ερεύνησαν : ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google