Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΑΛΛΙΚΑ – FRANÇAIS ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΓΑΛΛΙΚΩΝ: -ΠΟΛΑ ΜΑΘΗΚΟΛΩΝΗ Β.Δ. -ΡΕΝΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΑΛΛΙΚΑ – FRANÇAIS ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΓΑΛΛΙΚΩΝ: -ΠΟΛΑ ΜΑΘΗΚΟΛΩΝΗ Β.Δ. -ΡΕΝΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΑΛΛΙΚΑ – FRANÇAIS ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΓΑΛΛΙΚΩΝ: -ΠΟΛΑ ΜΑΘΗΚΟΛΩΝΗ Β.Δ. -ΡΕΝΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ

2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Σκοπός του μαθήματος των Γαλλικών, είναι να αποκτήσουν οι μαθητές και μαθήτριες τις αναγκαίες επικοινωνιακές δεξιότητες, που θα τους επιτρέπουν να επικοινωνούν αποτελεσματικά και σε άλλη γλώσσα πλήν της μητρικής, διευρύνοντας έτσι τις πολιτιστικές εμπειρίες τους και αναπτύσσοντας θετικές στάσεις και συμπεριφορές απέναντι στο φαινόμενο της ετερότητας.

3 ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ Α΄ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ Τα αναλυτικά προγράμματα έχουν αναδομηθεί με βάση τους Δείκτες Επιτυχίας και τους Δείκτες Επάρκειας. Σύμφωνα με τους Δείκτες Επιτυχίας, οι μαθητές στο μάθημα των Γαλλικών θα πρέπει: Να κατανοούν και να κάνουν χρήση απλών λέξεων και εκφράσεων που αφορούν τις πιο κάτω θεματικές ενότητες: Χαιρετισμοί και εκφράσεις ευγένειας Ο εαυτός μας ή άλλο άτομο από το κοινωνικό περιβάλλον Τα μέλη μιας οικογένειας Τα μαθήματα Ο σωματικός πόνος Προσωπικές προτιμήσεις σε οικεία θέματα όπως έξοδοι με φίλους ή και οικογένεια, εξωσχολικές δραστηριότητες, μαθήματα, γαστρονομία Επίσης θα πρέπει να κατανοούν και να ετοιμάζουν/παρουσιάζουν μια απλή και σύντομη πρόσκληση σε γιορτή (π.χ. γενέθλια, επέτειος), να απαντούν θετικά ή αρνητικά και να απευθύνουν ευχές.

4 Τι πρέπει να προσέξουν Οι μαθητές της Α΄ τάξης διδάσκονται για πρώτη φορά Γαλλικά γι’ αυτό, όταν συμμετέχουν στο μάθημα, εργάζονται με συνέπεια ατομικά ή ομαδικά, κρατούν τις απαραίτητες σημειώσεις, και κάνουν την κατ’ οίκον εργασία τους, θα μπορέσουν να βάλουν γερές βάσεις.

5 ΜΕΛΕΤΗ Οι μαθητές θα πρέπει να εκτελούν την κατ’ οίκον εργασία τους, η οποία μπορεί να είναι: Ασκήσεις από το βιβλίο (1-2 απλές) Εκτέλεση δημιουργικής εργασίας (εργασία σε φύλλο χαρτιού Α4. Οι μαθητές καλούνται να ζωγραφίσουν ή να κολλήσουν εικόνες και να γράφουν απλές προτάσεις ή λέξεις). Εκμάθηση νέου λεξιλογίου (λίγες λέξεις)

6 Αξιολόγηση Η αξιολόγηση είναι συνεχής και βασίζεται: Στη γραπτή αξιολόγηση (ένα τουλάχιστον διαγώνισμα το τετράμηνο) Στην προφορική συμμετοχή Στην ατομική συμμετοχή και ομαδική συνεργασία Στην εκτέλεση της κατ’ οίκον εργασίας Στην ποιότητα της υλοποίησης των δημιουργικών εργασιών Στην επιμέλεια τήρησης τετραδίου και φυλλαδίων

7 Διαγώνισμα Το διαγώνισμα του τετραμήνου αποτελείται από 4 μέρη: Γραπτό κείμενο για κατανόηση (οι μαθητές διαβάζουν απλό κείμενο και απαντούν σε ερωτήσεις του τύπου Σωστό – Λάθος, πολλαπλής επιλογής …). Χρήση γλώσσας (γραμματική, λεξιλόγιο κλπ) Γραπτή παραγωγή (οι μαθητές γράφουν απλές προτάσεις). Ακουστικό κείμενο για κατανόηση (οι μαθητές ακούν απλό ακουστικό κείμενο και απαντούν σε ερωτήσεις Σωστό – Λάθος, πολλαπλής επιλογής ή αντιστοίχισης).

8 Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας. Πόλα Μαθηκολώνη Β.Δ.


Κατέβασμα ppt "ΓΑΛΛΙΚΑ – FRANÇAIS ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΓΑΛΛΙΚΩΝ: -ΠΟΛΑ ΜΑΘΗΚΟΛΩΝΗ Β.Δ. -ΡΕΝΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google