Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Τμήμα : Β ’2 Σχολικό Έτος : 2015-16 Θρησκευτικά ( Κος Καπετανάκης ) Επιμέλεια : Νικόλας Κουκουδάκης Ο Ευαγγελισμός.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Τμήμα : Β ’2 Σχολικό Έτος : 2015-16 Θρησκευτικά ( Κος Καπετανάκης ) Επιμέλεια : Νικόλας Κουκουδάκης Ο Ευαγγελισμός."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Τμήμα : Β ’2 Σχολικό Έτος : 2015-16 Θρησκευτικά ( Κος Καπετανάκης ) Επιμέλεια : Νικόλας Κουκουδάκης Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

3 1 η Ερώτηση Βιβλίο μαθητή σελ. 30 εργασία α΄ Παρατηρώντας την εικόνα του Ευαγγελισμού περιγράψτε την έκφραση του αγγέλου και της Παναγίας. Αναγνωρίζετε στοιχεία του κειμένου α ' που σχετίζονται με αυτές τις εκφράσεις ;

4 Απάντηση Παρατηρώντας την εικόνα του Ευαγγελισμού, βλέπουμε το δέος στην έκφραση του προσώπου της Παναγίας από την αιφνίδια εμφάνιση του αρχαγγέλου Γαβριήλ, καθώς και τη χαρά που η ίδια θα φέρει στον κόσμο τον Υιό του Θεού και είναι πιο ευλογημένη ανάμεσα στις γυναίκες. Ταυτόχρονα, εκφράζει την απορία της για το πώς θα γίνει αυτό με τη στάση του χεριού της. Από την άλλη πλευρά, ο αρχάγγελος εισέρχεται με σοβαρό, αποφασιστικό ύφος και συγκρατημένη χαρά. Δείχνει με το χέρι την « κεχαριτωμένη » εκφράζοντάς της σεβασμό.

5 2 η Ερώτηση Βιβλίο μαθητή σελ. 30 εργασία β΄ Γράψτε κάτω από τον πίνακα του Σαλβαντόρ Νταλί μια λέξη ή φράση που να εκφράζει για σας το νόημα του Ευαγγελισμού.

6 Απάντηση Το χαρμόσυνο μήνυμα για τη γέννηση του Υιού του Θεού

7 3 η Ερώτηση Βιβλίο μαθητή σελ. 31 εργασία γ΄ Βρείτε στους δύο ύμνους λέξεις ή φράσεις που δείχνουν τη σχέση της Παναγίας με τον Θεό και τους πιστούς.

8 Απάντηση Στον πρώτο ύμνο παρατηρούμε τις εξής φράσεις : « Εσύ που άξια προστατεύεις τους χριστιανούς » Η Παναγία θεωρείται προστάτιδα των χριστιανών. « και σταθερά παρακαλάς γι αυτούς τον Πλάστη » Η Παναγία μεσολαβεί στον Θεό για τους πιστούς. « μην παρακούσεις τις δεήσεις των αμαρτωλών » και « σπεύσε να βοηθήσεις εμάς που μ ' εμπιστοσύνη σού φωνάζουμε » Οι χριστιανοί έχουν εμπιστοσύνη στην Παναγία και βασίζονται σ ’ αυτήν κατά τις προσευχές τους. Στον δεύτερο ύμνο παρατηρούμε τις εξής φράσεις : « Χαίρε, σκάλα τ ' ουρανού, απ ' την οποία κατέβηκε ο Θεός » Η Παναγία υπακούοντας στο θέλημα του Θεού έγινε σύνδεσμος μεταξύ ουρανού και γης. « χαίρε, γέφυρα, που οδηγεί τους γήινους στον ουρανό » Η Παναγία είναι ταυτόχρονα και γέφυρα - διαμεσολαβητής μεταξύ Θεού και ανθρώπων.

9 4 η Ερώτηση Βιβλίο μαθητή σελ. 31 εργασία δ΄ Καταγράψτε ναούς της περιοχής σας που είναι αφιερωμένοι στην Παναγία.

10 Απάντηση Στο Παλαιό Φάληρο βρίσκεται ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ( Παναγίτσα ). Στον Πειραιά βρίσκεται ο Ιερός Ναός της Ευαγγελιστρίας.


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Τμήμα : Β ’2 Σχολικό Έτος : 2015-16 Θρησκευτικά ( Κος Καπετανάκης ) Επιμέλεια : Νικόλας Κουκουδάκης Ο Ευαγγελισμός."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google