Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μια από τις φτωχότερες και ταλαιπωρημένες χώρες του κόσμου είναι η Σιέρρα Λεόνε στην Αφρική. Ένας αδυσώπητος εμφύλιος πόλεμος που κράτησε δέκα ολόκληρα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μια από τις φτωχότερες και ταλαιπωρημένες χώρες του κόσμου είναι η Σιέρρα Λεόνε στην Αφρική. Ένας αδυσώπητος εμφύλιος πόλεμος που κράτησε δέκα ολόκληρα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Μια από τις φτωχότερες και ταλαιπωρημένες χώρες του κόσμου είναι η Σιέρρα Λεόνε στην Αφρική. Ένας αδυσώπητος εμφύλιος πόλεμος που κράτησε δέκα ολόκληρα χρόνια, ερήμωσε, ισοπέδωσε τον τόπο, σκόρπισε παντού πεινασμένους, ακρωτηριασμένους και με κάθε είδους άλλη αναπηρία ανθρώπους και άφησε πίσω του καμένη γη και άπειρα θύματα. Επιπρόσθετα, μια θανατηφόρα ασθένεια, ο Έμπολα, σημάδεψε τη Δυτική Αφρική, σκορπώντας άπειρους νεκρούς. Στη ρημαγμένη αυτή χώρα, της οποίας οι κάτοικοι ουδέποτε είχαν ξανακούσει για το λυτρωτικό ορθόδοξο μήνυμα του Χριστού, θέλησε να εργαστεί ιεραποστολικά ο π. Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος.

3

4 Για πρώτη φορά ακούνε από ορθόδοξο ιερέα για το Χριστό, τη Σταύρωση και την Ανάσταση του. Ο π. Θεμιστοκλής πορεύθηκε και κήρυξε το λόγο του Θεού. Στο κήρυγμά του αρκετοί ιθαγενείς πίστεψαν και βαπτίσθηκαν και απετέλεσαν την πρώτη Εκκλησία του Χριστού στη Sierra – Leone. Αυτό το γεγονός επιβεβαιώνει το θαύμα της κλήσεως του π. Θεμιστοκλή στην Ιεραποστολή. Ακολούθησε την εντολή του Χριστού «Πορευθέντες κηρύξατε πάντα τα έθνη». Έτσι με τη βοήθεια του Θεού, στη Sierra – Leone, ναοί ανεγείρονται σε οικόπεδα που δωρίζονται, κατασκευάζονται σπίτια για τους ανάπηρους, παρέχονται αναπηρικά καροτσάκια και τεχνικά μέλη σώματος, φαγητό, ρούχα, σχολικά είδη για τα παιδιά.

5 Μια από τις καλύτερες και σημαντικότερες εμπειρίες μας αποτελεί η γνωριμία μας με τον π. Θεμιστοκλή Αδαμόπουλο. Μια τέτοια γνωριμία είναι ένα πραγματικό μάθημα ζωής, καθώς γεννά βαθύ προβληματισμό γύρω από τις αξίες και τους τρόπους ζωής του σύγχρονου ανθρώπου που βαδίζει το δρόμο του στείρου ατομισμού, συμπεριφερόμενος με αναλγησία απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οφείλουμε ένα τεράστιο ‘‘Ευχαριστώ’’ στον καθηγητή μας κ. Ι. Περράκη και στον π. Θεμιστοκλή, που μας βοήθησαν να καταλάβουμε και να προβληματιστούμε πάνω σε πολλά θέματα… Ακολουθούν φωτογραφίες από αυτή την αξέχαστη γνωριμία…

6

7

8

9


Κατέβασμα ppt "Μια από τις φτωχότερες και ταλαιπωρημένες χώρες του κόσμου είναι η Σιέρρα Λεόνε στην Αφρική. Ένας αδυσώπητος εμφύλιος πόλεμος που κράτησε δέκα ολόκληρα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google