Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παραβίαση δικαιωμάτων του παιδιού - παιδική εργασία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παραβίαση δικαιωμάτων του παιδιού - παιδική εργασία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παραβίαση δικαιωμάτων του παιδιού - παιδική εργασία

2

3 Τα δικαιώματα του παιδιού εξακολουθούν να απέχουν πολύ από το να γίνουν σεβαστά σε παγκόσμιο επίπεδο και επίσης οι θεμελιώδεις ανάγκες του παιδιού εξακολουθούν να μην ικανοποιούνται, όπως το δικαίωμα να έχει κατάλληλη τροφή, βασική ιατρική περίθαλψη ή εκπαίδευση. Εξάλλου, πολλά παιδιά υποχρεώνονται σε καταναγκαστική εργασία και είναι θύματα της εμπορίας ανθρώπων ή στρατεύονται ως παιδιά- στρατιώτες σε ένοπλες συγκρούσεις. Μεταξύ των ειδικών προβλημάτων που αντιμετωπίστηκαν στην ΕΕ, υπάρχει ο κοινωνικός αποκλεισμός των παιδιών της κοινότητας Ρομ, η εμπορία παιδιών, η παιδική πορνογραφία στο Διαδίκτυο, καθώς και η χορήγηση σε παιδιά φαρμάκων που δεν υπέστησαν προηγούμενες ειδικές δοκιμές (Ανακοίνωση της Επιτροπής της 4ης Ιουλίου 2006 - Σχετικά με μια στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δικαιώματα του παιδιού [COM(2006) 367 τελικό).COM(2006) 367

4

5 Κοινωνίες όπου για 100 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο το κουδούνι του σχολείου δεν χτυπά. Παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο επειδή δουλεύουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (πάνω από 246 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο, ηλικίας 5 έως 17 ετών, εργάζονται).

6 Πάνω από 100.000 ανήλικα παιδιά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνήγορου του Παιδιού εργάζονται στην Ελλάδα, ενώ η κρίση τα «ενθαρρύνει» να παρατήσουν το σχολείο για να βοηθήσουν οικονομικά τις οικογένειές τους.

7 «Τα Συμβαλλόμενα Κράτη αναγνωρίζουν το δικαίωμα του παιδιού να προστατεύεται από την οικονομική εκμετάλλευση και από την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας που ενέχει κινδύνους ή που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο την εκπαίδευσή του ή να βλάψει την υγεία του ή τη σωματική, πνευματική, ψυχική, ηθική ή κοινωνική ανάπτυξή του...» («Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού» - άρθρο 32, 1989) Και όμως…..

8 Η παιδική ηλικία είναι πάντα συνώνυμη με την ανεμελιά και το παιχνίδι; Πώς παραβιάζεται το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση;

9 Βρείτε έργα τέχνης (βίντεο, λογοτεχνία,κινηματογράφος, ζωγραφική, ποίηση, φωτογραφία κ.λπ.) σχετικά με τα παραπάνω ερωτήματα….

10 «Κάνε ένα βήμα μπροστά» Ας παίξουμε….

11


Κατέβασμα ppt "Παραβίαση δικαιωμάτων του παιδιού - παιδική εργασία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google