Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1 ΙNΔΙΑ 2 Η Ινδία σε σχέση με τον κόσμο 3 Γενικά στοιχεία  Πρωτεύουσα: Νέο Δελχί  Πληθυσμός: 1 129 866 154  Νόμισμα: Ρουπία  Πρόεδρος: Αμπντούλ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1 ΙNΔΙΑ 2 Η Ινδία σε σχέση με τον κόσμο 3 Γενικά στοιχεία  Πρωτεύουσα: Νέο Δελχί  Πληθυσμός: 1 129 866 154  Νόμισμα: Ρουπία  Πρόεδρος: Αμπντούλ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 1 ΙNΔΙΑ

3 2 Η Ινδία σε σχέση με τον κόσμο

4 3 Γενικά στοιχεία  Πρωτεύουσα: Νέο Δελχί  Πληθυσμός: 1 129 866 154  Νόμισμα: Ρουπία  Πρόεδρος: Αμπντούλ Καλάμ  Πρωθυπουργός:Mαμοχάν Σινγκ  Είναι η 2η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, μετά την Κίνα.

5 4 ΧΑΡΤΗΣ  H Ινδία βρίσκεται στη Ν.Ασία.Συνορεύει με την ΚΙΝΑ, το ΠΑΚΙΣΤΑΝ, τη ΒΙΡΜΑΝΙΑ, το ΝΕΠΑΛ και το ΜΠΟΥΤΑΝ. Πρωτεύουσα της είναι το Νέο Δελχί.

6 5 Σημαία  H σημαία της Ινδίας καθιερώθηκε τον Ιούλιο του 1947, λίγες μέρες πριν από την ανεξαρτησία της χώρας από τους Βρετανούς ( 1772-1947 ).  Η σημαία είναι τρίχρωμη με πορτοκαλί στην κορυφή, λευκό στη μέση και πράσινο στο κάτω μέρος. Στο κέντρο βρίσκεται ένας γαλάζιος τροχός με 24 ακτίνες.Ο τροχός είναι γνωστός ως, Ashoka Chakra.

7 6 Κλίμα  Το κλίμα στην οροσειρά των Ιμαλαΐων είναι ψυχρό και ηπειρώτικο, ενώ στην υπόλοιπη Ινδία, επικρατεί μία εποχή με χαμηλές θερμοκρασίες, μια εποχή ξηρασίας και μια εποχή των βροχών.

8 7 Βουνά  Η βόρεια περιοχή καλύπτεται ολόκληρη από την οροσειρά των Ιμαλαΐων. Ψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων είναι το Έβερεστ ( 8 800 μ.)

9 8 Πόλεις  Με το όνομα Νέο Δελχί, φέρεται η νέα πόλη, πρωτεύουσα της Ινδίας. Ο πληθυσμός της μαζί με την παλαιά πόλη Δελχί φτάνει τα 11εκ. κατοίκους. Άλλες σημαντικές πόλεις είναι η Βομβάη, η Καλκούτα και το Μαδράς.

10 9 Ποταμοί και λίμνες  Οι λίμνες της Ινδίας δεν είναι πολλές. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι η Ασταμούντι, η Βουλάρ, η Τσίλκα κ.ά.  Οι ποταμοί της Ινδίας είναι ο Ινδός ποταμός, ο Γάγγης, ο Βραχμαπούτρας κ.ά.

11 10 Γάγγης  Τα νερά του Γάγγη θεωρούνται ιερά από τους Ινδουιστές. Καθημερινά λούζονται σ` αυτά για να εξαγνιστούν πάνω από 60 000 άνθρωποι. Η μόλυνση των νερών όμως είναι τόσο μεγάλη που απειλείται ακόμα και η ζωή τους. Μολυσματικές ασθένειες όπως ο τύφος, η ηπατίτιδα και ο ίκτερος μεταδίδονται σε όλους τους πιστούς που τολμούν να μπουν στα ιερά νερά του.

12 11 Ζώα  Στα παρθένα δάση της χώρας ζουν πολλά άγρια είδη, όπως τίγρεις,ασιατικοί ελέφαντες, πάνθηρες κ.τ.λ. Η κτηνοτροφία στην Ινδία είναι πολύ σημαντική.Εκτρέφονται εκατομμύρια βοοειδών, καμήλες, άλογα και αιγοπρόβατα.Η αγελάδα θεωρείται ιερό ζώο για τους Ινδούς.

13 12 Τίγρης  Πολύ γνωστή η τίγρης της Βεγγάλης, που σήμερα κινδυνεύει με αφανισμό.  Ο Ινδικός ελέφαντας ακόμη χρησιμοποιείται στα πανηγύρια και στολίζεται από τους μαχαραγιάδες.

14 13  Ο Μαχαραγιάς αποτελεί Ηγεμονικό τίτλο που σημαίνει «Μέγας Βασιλεύς». Είναι Ινδική σύνθετη λέξη που προέρχεται από την «μαχά»= Μέγας και «ραντζά»= Ηγεμών, Βασιλεύς, κυρίαρχος.

15 14

16 15 Καλλιέργειες  Περίπου το 20% των συνολικών εδαφών της χώρας καλύπτεται από δάση και πάνω από το μισό της συνολικής της έκτασης είναι καλλιεργήσιμες περιοχές.

17 16 Γεωργικά προϊόντα  Η Ινδία είναι χώρα γεωργική και βιομηχανική. Παράγει ρύζι,κριθάρι, σουσάμι, λινάρι, κάνναβη, ζαχαροκάλαμο και τσάι. Τα δάση της παρέχουν πολύτιμη ξυλεία. Στη Βεγγάλη κυριαρχεί το μπαμπού που χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους από τον πληθυσμό.

18 17 Υπέδαφος  Το υπέδαφος της κρύβει πλούσια κοιτάσματα μαγγανίου,σιδήρου, τιτανίου, άνθρακα, χρυσού και πετρελαίου.

19 18 Οικονομία στην σύγχρονη Ινδία  Μέχρι το 2020, η Ινδία, θα διαθέτει την 4η ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο, μετά τις H.Π.Α, την Κίνα και την Ιαπωνία. Οι σημαντικότεροι βιομηχανικοί της κλάδοι είναι η υφαντουργία, η αεροναυπηγική και η ναυπηγική. Η Ινδία διαθέτει ακόμα μονάδες πυρηνικής ενέργειας, εργοστάσια εξόρυξης και κοπής πολύτιμων λίθων και επεξεργασίας πολύτιμων μετάλλων (χρυσού κ.τ.λ.), διυλιστήρια πετρελαίου, εργοστάσια χημικών προϊόντων, αυτοκινητοβιομηχανίες, καπνοβιομηχανίες και άλλα.  Η σύγχρονη Ινδία είναι μια χώρα που παρουσιάζει μεγάλες αντιθέσεις: από τη μια πλευρά η ταχύτατη οικονομική ανάπτυξη και από την άλλη το χαμηλό βιοτικό επίπεδο της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.  Το 25% του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ το 50% του πληθυσμού επιβιώνει με καθημερινό εισόδημα μικρότερο του ενός δολαρίου.

20 19 Γλώσσες  Oμιλούνται σήμερα 1 652 γλώσσες και διάλεκτοι. Ως επίσημες γλώσσες του κράτους έχουν αναγνωριστεί 18 γλώσσες και διάλεκτοι. Από αυτές η διάλεκτος Χίντι που χρησιμοποιεί το αλφάβητο ντεβανγκαρί, ομιλείται από το 30% του πληθυσμού.

21 20 Θρησκεία Κύρια θρησκεία:  Iνδουιστές 83%  Μουσουλμάνοι 12%  Χριστιανοί 2%  Σιχ 2%

22 21 Ιστορία της Ινδίας  Ο Μέγας Αλέξανδρος κατακτώντας τον κόσμο, έφθασε μέχρι και την Ινδία. Κάποιοι στρατιώτες του έμειναν εκεί δημιουργώντας οικογένειες. Λέγεται ότι σε κάποια απομακρυσμένα χωριά της Ινδίας, οι άνθρωποι είναι απόγονοι των στρατιωτών αυτών…

23 22 Τατζ Μαχάλ  Το Τατζ Μαχάλ θεωρείται από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα παγκοσμίως.Είναι ένα μαυσωλείο το οποίο ανήγειρε ο Μογγόλος αυτοκράτορας Τζαχάν προς τιμή της νεκρής συζύγου του. Χρειάστηκαν 22 χρόνια και 20 000 εργάτες για την ανέγερσή του.Χρωματικά είναι κτισμένο από λευκό μάρμαρο.

24 23 Τατζ Μαχάλ

25 24 Μαχάτμα ( Μεγάλη Ψυχή )  Ο Μαχάτμα Γκάντι, ήταν Ινδός πολιτικός και επαναστάτης. Υπήρξε η κεντρική μορφή του εθνικού κινήματος για ανεξαρτησία της Ινδίας από τους Άγγλους.Ήταν ο εμπνευστής της μεθόδου της παθητικής αντίστασης χωρίς τη χρήση βίας έναντι των κατακτητών.

26 25 Εργάστηκαν οι:


Κατέβασμα ppt "1 ΙNΔΙΑ 2 Η Ινδία σε σχέση με τον κόσμο 3 Γενικά στοιχεία  Πρωτεύουσα: Νέο Δελχί  Πληθυσμός: 1 129 866 154  Νόμισμα: Ρουπία  Πρόεδρος: Αμπντούλ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google