Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ …ΓΙΑΤΙ;. Και καθώς είναι αποφασισμένο στους ανθρώπους μια φορά να πεθάνουν, ύστερα δε από αυτό είναι κρίση. (Εβραίους 9:27) Ανάμεσα στον φυσικό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ …ΓΙΑΤΙ;. Και καθώς είναι αποφασισμένο στους ανθρώπους μια φορά να πεθάνουν, ύστερα δε από αυτό είναι κρίση. (Εβραίους 9:27) Ανάμεσα στον φυσικό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ …ΓΙΑΤΙ;

2 Και καθώς είναι αποφασισμένο στους ανθρώπους μια φορά να πεθάνουν, ύστερα δε από αυτό είναι κρίση. (Εβραίους 9:27) Ανάμεσα στον φυσικό θάνατο και την κρίση, δεν αναφέρει ο απόστολος, ότι πρέπει να κάνουμε μνημόσυνα ή οτιδήποτε άλλο, γι΄ αυτόν που πέθανε. Ακόμα εδώ ο απόστολος μας πληροφορεί, ότι η ζωή συνεχίζεται και μετά το φυσικό θάνατο, περιμένοντας την κρίση.

3 έχουμε, όμως, το θάρρος, και επιθυμούμε να αναχωρήσουμε μάλλον από το σώμα, και να κατοικήσουμε κοντά στο Κύριο. (2 Κορινθίους 5:8) Οι μετανοημένοι, οι σωσμένοι, επειδή ξέρουν, ότι τους περιμένει δόξα στη παρουσία του Θεού, επιθυμούν να φύγουν από αυτή τη ζωή, που στο μεγαλύτερο μέρος της είναι κόπος, μόχθος και θλίψη. Αν κάποιος αγαπάει τον Θεό και είναι παιδί Του, φυσικό είναι να θέλει να φύγει από τη ζωή αυτή, για να πάει να δει τον πνευματικό πατέρα του!!!

4 Δεν θέλω, να αγνοείτε, αδελφοί, για όσους έχουν κοιμηθεί (έχουν πεθάνει), για να μη λυπάστε, όπως και οι υπόλοιποι, που δεν έχουν ελπίδα. (1 Θεσσαλονικείς 4:13) Εδώ ο απόστολος Παύλος, απευθύνεται σε πραγματικά πιστούς ανθρώπους του Θεού, που ελπίζουν, ότι φεύγοντας απ΄ αυτή τη ζωή, θα πάνε στην παρουσία του Θεού, να μη λυπούνται όπως οι υπόλοιποι άπιστοι, που δεν ελπίζουν στο Θεό και νομίζουν πως στον τάφο τελειώνουν όλα. Ο μετανοημένος άνθρωπος, που έχει εμπιστευθεί την ύπαρξή του στα χέρια του Θεού, έχει ζωντανή σχέση με το Θεό, έχει δηλαδή αιώνια ζωή και δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον φυσικό του θάνατο.

5 Διότι εις εμέ το ζήν είναι ο Χριστός και το αποθανείν κέρδος. (Φιλιππησίους 1:21) Ο άνθρωπος που αγαπάει και υπακούει στον Λόγο του Θεού, κερδίζει και αυτή τη ζωή και την άλλη. «Μακαρίτης» είναι μόνο ο άνθρωπος, που έφυγε από αυτή τη ζωή μετανοημένος και ελεημένος από το Θεό. Ο κάθε αμετανόητος, που φεύγει απ΄ αυτή τη ζωή δεν είναι «Μακαρίτης», ούτε «Συγχωρημένος» ! Αφού δεν μετανόησε σ΄ αυτή τη ζωή, πως είναι συγχωρημένος ! Αφού δεν συμφιλιώθηκε με το Θεό σ΄ αυτή τη ζωή, πως είναι μακαρίτης ! Τα μνημόσυνα είναι ανθρώπινη επινόηση και δεν συγκινούν το Θεό, για να κάνει έκπτωση στην κρίση Του.

6 Έχω μεν την επιθυμία να αναχωρήσω (να πεθάνω) και να είμαι με το Χριστό, διότι είναι πολύ καλύτερο. (Φιλιππησίους 1:23) Εδώ ο απόστολος Παύλος λέει, ότι φεύγοντας απ΄ αυτή τη ζωή θα πάει εκεί που είναι ο Χριστός και εκεί είναι καλύτερα απ΄ ότι εδώ στη γη. Δηλώνει με τα λόγια αυτά, πως η ζωή συνεχίζεται και μετά το φυσικό θάνατο. Αφήνουμε το σώμα μας εδώ και πάμε εκεί που επιλέξαμε σ΄ αυτή τη ζωή, στον Θεό ή στο διάβολο. Όταν λοιπόν ο άνθρωπος του Θεού φεύγει απ΄ αυτή τη ζωή και πάει αμέσως στη παρουσία του Θεού, εκεί που είναι ο Χριστός και είναι πολύ καλύτερα, τι ρόλο μπορούν να παίξουν τα μνημόσυνα !

7 επειδή ξέρω, ότι εντός ολίγου θα αποθέσω το σκήνωμά μου (θα πεθάνω), καθώς και ο Κύριος Ιησούς Χριστός μου το φανέρωσε. (2 Πέτρου 1:14) Όπως δηλώνει εδώ ο απόστολος Πέτρος, θα αποθέσουμε εδώ στη γη το σώμα μας με το φυσικό θάνατο και εμείς (η προσωπικότητά μας), θα φύγουμε στον αόρατο πνευματικό κόσμο. Στον Θεό ή στο διάβολο. Ο Θεός λέει στους δικούς του «ανάβα εδώ» (Αποκάλυψη 4:1). Ο διάβολος απαιτεί τους δικούς του (Λουκάς 12:20) Ένα από τους δυο κυρίους έχεις (Ματθαίος 6:24) και δεν είσαι ανεξάρτητος.

8 Και αφού πάω και σας ετοιμάσω τόπο, έρχομαι πάλι, και θα σας παραλάβω κοντά σε μένα, για να είστε κι εσείς, όπου είμαι εγώ. (Ιωάννης 14:3) Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ! ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ! Αν είσαι του Χριστού, θα πας κοντά στο Χριστό, ώστε να είσαι μαζί Του για πάντα! Εσύ ο ίδιος προσωπικά. Απλώς χωρίς το γήινο σώμα αλλά με ουράνιο σώμα. (1 Κορινθίους 15:40,48-49) Ο άπιστος άνθρωπος, νοιώθει ένοχος, αβέβαιος, φοβισμένος και γι΄ αυτό καθιέρωσε τα μνημόσυνα, μήπως μ΄ αυτά καταφέρει να εξιλεώσει το Θεό, ώστε να μη κατακριθεί. Λύση δεν είναι τα μνημόσυνα, αλλά η ειλικρινής ΜΕΤΆΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Η επιστροφή στο Θεό, εγκαταλείποντας την αμαρτία και ζώντας σύμφωνα με το Λόγο Του. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ !!! Ο άνθρωπος λανθασμένα προσπαθεί, με μνημόσυνα να δικαιωθεί μπροστά στο Θεό.

9 Συμπέρασμα: Τα μνημόσυνα είναι ανθρώπινη επινόηση ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ. Τα μνημόσυνα ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΗ.


Κατέβασμα ppt "ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ …ΓΙΑΤΙ;. Και καθώς είναι αποφασισμένο στους ανθρώπους μια φορά να πεθάνουν, ύστερα δε από αυτό είναι κρίση. (Εβραίους 9:27) Ανάμεσα στον φυσικό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google