Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Greek I Lecture 7 Mrs Doxa Efstathiou. Answers  1. Aυτές είναι σε ένα πάρτι.  2. Όχι δεν θέλει μπίρα.  3. Ο Μπρους είναι από την Αυστραλία.  4.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Greek I Lecture 7 Mrs Doxa Efstathiou. Answers  1. Aυτές είναι σε ένα πάρτι.  2. Όχι δεν θέλει μπίρα.  3. Ο Μπρους είναι από την Αυστραλία.  4."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Greek I Lecture 7 Mrs Doxa Efstathiou

2

3 Answers  1. Aυτές είναι σε ένα πάρτι.  2. Όχι δεν θέλει μπίρα.  3. Ο Μπρους είναι από την Αυστραλία.  4. Ναι είναι ωραίος.  5. Όχι, δεν είναι Αυστραλέζα είναι Ολλανδέζα.  6. Δεν ξέρω πως τη λένε.  7.Ναι είναι καινούρια στην τάξη.

4

5

6 Είναι από τη Γαλλία. Είναι δασκάλα. Όχι, είναι ελεύθερος. Μένουν στην Αγγλία.

7

8 Examples  Η Λιβ είναι από τη Σουηδία. Είναι γιατρός και τώρα μένει στο Παρίσι.  Ο Γιώργος είναι από την Ελλάδα. Είναι αρχιτέκτονας και τώρα μένει στο Μόναχο.  Η Μαλένα είναι από την Ισπανία. Είναι φωτογράφος και τώρα μένει στο Ελσίνκι.

9

10

11

12

13 ο Σουηδός/ η Σουηδέζα Ο Άγγλος/η Αγγλίδα Ο Γάλλος/ η Γαλλία Ο Ιταλός/ Η Ιταλίδα Ο Ισπανός /Η ισπανίδα Ο Κινέζος / Η Κινέζα τα σουηδικά Τα γαλλικά Τα γερμανικά Τα ελληνικά Τα κινέζικα Τα πορτογαλικά Τα ελληνικά Η Αγγλία Η Ιταλία Η Γερμανία Η Ισπανία Η Κύπρος Η Πορτογαλία

14

15 Άγγλος Ρωσίδα αγγλικά ρωσικά Γαλλίδα γαλλικά Αμερικάνοςαγγλικά

16

17

18  1. ο μικρός, η μικρή, το μικρό  2. ο παλιός, η παλιά, το παλιό  3. ο άσχημος, η άσχημη, το άσχημο.  4. ο φτηνός, η φτηνή, το φτηνό.  5. ο ακριβός, η ακριβή, το ακριβό  6. ο καινούριος, η καινούρια, το καινούριο  7. ο μεγάλος, η μεγάλη, το μεγάλο  8. ο ωραίος, η ωραία, το ωραίο.

19

20 ακριβό καινούργια φτηνός βρώμικο μικρή

21 Correct the mistakes

22 Αυτό το άγαλμα είναι ωραίο. Αυτό το τηλέφωνο είναι παλιό. Αυτός ο αναπτήρας είναι καινούριος. Αυτή η μηχανή είναι καθαρή. Αυτή η ομπρέλα είναι φτηνή. Αυτή η τηλεόραση είναι μικρή.

23

24 Ρωσίδα ωραίο καινούργια μικρό Έλληνας Πολωνός παλιό

25

26 το ο ο ο ος η το ος η ο ο το ο η η ο η ο ο η ο ος

27

28 άσχημος καινούργια μεγάλο μικρή ακριβός ωραία παλιό μικρός φτηνό Καινούργιος ωραίο ος έζος ί δα ος έζα ίδα ος ίδα ός ίδα έζος ίδα ός Κινέζα Σουηδός Γερμανίδα Ισπανός Βραζιλιάνα Τουρκάλα Πορτογάλος Ελβετίδα Ρουμάνος Αμερικάνα Φιλανδός

29

30  7. Ο Φίλιπ είναι Άγγλος και τώρα μένει στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος με τη Σοφία. Έχουν δύο παιδιά, την Ελισάβετ και τον Πέτρο. Ο Φίλιπ είναι δημοσιογράφος και τώρα δουλεύει σε μια καινούργια εφημερίδα. Η Σοφία είναι Ελληνίδα και δουλεύει σε ένα σχολείο. Ο Φίλιπ δεν μιλάει καλά ελληνικά. Τα παιδιά όμως μιλάνε πολύ καλά.  8. Ο Γιάννης δεν είναι καθόλου ωραίος αλλά είναι καλός καθηγητής.  Η Ελένη δουλεύει με μια Γερμανίδα γιατρό.  Ποια είναι αυτή η ωραία γυναίκα δίπλα στον Άλκη  Αυτό το ρολόι είναι καλό αλλά είναι λίγο ακριβό.

31

32  2. Ο κύριος Μάρκες είναι Μεξικάνος αλλά δεν δουλεύει στο Μεξικό.  3. Η κυρία Νικολαΐδη είναι Ελληνίδα, αλλά δεν δουλεύει στην Ελλάδα.  4. Ο κύριος Βάλτερ είναι Γερμανός, αλλά δεν δουλεύει στη Γερμανία.  5. Η κυρία Κριστόβνα είναι από τη Βουλγάρα, αλλά δεν δουλεύει στη Βουλγαρία.

33

34

35

36 Adjectives –ος, -η, -ο.

37

38 ο ο ό α ή ι ο ο η α

39 Adjectives -ος, -α, -ο

40

41 α ο η α α ο ι

42

43 παλιά ωραία όμορφη μοντέρνα παλιό νέα


Κατέβασμα ppt "Greek I Lecture 7 Mrs Doxa Efstathiou. Answers  1. Aυτές είναι σε ένα πάρτι.  2. Όχι δεν θέλει μπίρα.  3. Ο Μπρους είναι από την Αυστραλία.  4."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google