Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

SCHOOL OF EUROPEAN EDUCATION - HERAKLION OPTIONS OF SUBJECTS FOR YEAR 3 (Γ’ ΤΑΞΗ)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "SCHOOL OF EUROPEAN EDUCATION - HERAKLION OPTIONS OF SUBJECTS FOR YEAR 3 (Γ’ ΤΑΞΗ)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 SCHOOL OF EUROPEAN EDUCATION - HERAKLION OPTIONS OF SUBJECTS FOR YEAR 3 (Γ’ ΤΑΞΗ)

2 ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΤΟΣ 3 Ο (Γ΄ΤΑΞΗ)

3 Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση περιλαμβάνει τρεις κύκλους σπουδών: α) Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει την 1 η, 2 η και 3 η τάξη. β) Ο δεύτερος κύκλος περιλαμβάνει την 4 η και 5 η τάξη. γ) Ο τρίτος κύκλος περιλαμβάνει την 6η και 7η τάξη.

4 ΦΕΚ 1758/3-09-2008 Το ΣΕΠ ακολουθεί Τους κανονισμούς λειτουργίας του κύκλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Ευρωπαϊκών Σχολείων, όπως αυτοί έχουν εγκριθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Σχολείων. Το πρόγραμμα διδασκαλίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά διδακτική ενότητα που έχει εγκριθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Σχολείων και εφαρμόζεται στα Ευρωπαϊκά Σχολεία.

5 Β΄ΤΑΞΗ Στη Β΄ τάξη είχαμε την εισαγωγή του μαθήματος L3. Το μάθημα οργανώνεται με την προϋπόθεση ότι θα συμπληρωθεί ο αναγκαίος αριθμός μαθητών που ορίζεται από τους κανονισμούς των Ε.Σ. και εφόσον μπορεί να βρεθεί εκπαιδευτικός με τα απαιτούμενα προσόντα για να το διδάξει. « Για τη διδασκαλία μαθήματος απαιτείται ο ελάχιστος αριθμός των επτά (7) μαθητών ή των πέντε (5) μαθητών για τα μαθήματα επιλογής από την 4 η ως την 7 η τάξη » ΦΕΚ 1444 /23-7-2008

6 Γ’ ΤΑΞΗ Οι μαθητές διδάσκονται το μάθημα των Ανθρωπιστικών Σπουδών στη γλώσσα L2 επιλογής τους. Λατινικά ως μάθημα επιλογής. Εάν οι μαθητές επιλέξουν να διδαχθούν Λατινικά μπορούν να διακόψουν το μάθημα των Καλλιτεχνικών ή της Μουσικής ώστε να μην υπερβαίνουν τις 35 ώρες την εβδομάδα. Το συνολικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα πρέπει να περιλαμβάνει από 33 ώρες το ελάχιστο μέχρι 35 ώρες το μέγιστο

7 ΜΑΘΗΜΑΤΑ Γ΄ΤΑΞΗΣ Μητρική Γλώσσα L1 - Ελληνικά 4 ώρες Μαθηματικά 4 ώρες L2 (αγγλικά /γαλλικά/γερμανικά) 4 ώρες L3 (γαλλικά/γερμανικά/ιταλικά /ισπανικά) 3 ώρες Αρχαία Ελληνικά 2 ώρες Φυσική Αγωγή 3 ώρες Θρησκευτικά/Ηθική 2 ώρες Ανθρωπιστικές Επιστήμες - 3 ώρες Φυσικές Επιστήμες - 4 ώρες ΣΥΝΟΛΟ 29 ώρες Λατινικά (επιλογής) - 4 ώρες Καλλιτεχνικά - 2 ώρες Μουσική - 2 ώρες

8 Λατινικά και Καλλιτεχνικά6 ώρες Λατινικά και Μουσική6 ώρες Καλλιτεχνικά και Μουσική (δεν επιλέγω τα Λατινικά) 4 ώρες

9 ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Για τους μαθητές που έχουν 33 ώρες μπορούν να συμπληρώσουν το 35ωρο αν φυσικά το επιθυμούν, με τις ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ που μπορεί να είναι π.χ. Φωτογραφία, Τεχνολογία, κτλ

10 LATIN Οι μαθητές που έχουν επιλέξει τα Λατινικά στην Γ΄ τάξη, έχουν τη δυνατότητα: - να μην το επιλέξουν εκ νέου στην Δ΄ τάξη - να το συνεχίσουν μέχρι το τέλος της Ε΄ τάξης - ή να συνεχίσουν μέχρι το baccalauréat.

11 Latin The study of Latin in the 6th and the 7th years is a natural follow on from the work done during the previous three years.

12 ΜΟΥΣΙΚΗ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ Οι μαθητές που δεν τα επιλέγουν στην Δ΄ τάξη, μπορούν να το επιλέξουν στην ΣΤ΄ τάξη και να το έχουν ως εξεταζόμενο μάθημα στο baccalauréat μετά από συζήτηση που θα έχουν με τον καθηγητή της Μουσικής- Καλλιτεχνικών ο οποίος θα κρίνει αν ο μαθητής μπορεί να παρακολουθήσει.

13 Οι δηλώσεις θα σας δοθούν μετά τις Διακοπές των Χριστουγέννων και θα πρέπει να επιστραφούν μέχρι Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου έχοντας υπόψη σας ότι ουδεμία αλλαγή θα γίνει αποδεκτή το Σεπτέμβριο.

14 Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας. Υποδιευθύντρια Δευτεροβάθμιου Κύκλου Κοκοτσάκη Αντωνία


Κατέβασμα ppt "SCHOOL OF EUROPEAN EDUCATION - HERAKLION OPTIONS OF SUBJECTS FOR YEAR 3 (Γ’ ΤΑΞΗ)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google