Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανεργία 16.10.2015. Ανθρώπινες τεράστιες επιτυχίες!!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανεργία 16.10.2015. Ανθρώπινες τεράστιες επιτυχίες!!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανεργία 16.10.2015

2 Ανθρώπινες τεράστιες επιτυχίες!!

3 Τι σημαίνει ανεργία; Δεν θα επαναλάβω αυτά που έχω ήδη αναρτημένα από το 2008 στον ίδιο χώρο, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aggelis-st.gr/pps/anergia.pps κι ας σημειωθεί ότι, για 4-5 χρόνια, το θέμα αυτό είχε την πρωτιά στην επισκεψιμότητα και αναγνωσιμότητα!! www.aggelis-st.gr/pps/anergia.pps Επίσης, από το 2002 έως και το 2006, κρατούσα κάποιες σημειώσεις υπό μορφή ημερολογίου, και πάλι με τίτλο ‘Ανεργία’ κάτι που με βοήθησε πάρα πολύ. Θυμάμαι, ότι περί το 2003 απ’ ότι είχα σημειώσει, είχε φτάσει κάθε βαρέλι πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές, πολύ ψηλά, κοντά στα 32$!!. Τα 32$ τότε ήταν πάρα πολλά!! Πρόσφατα όμως που είχε φτάσει 140$, δεν συνέβη απολύτως τίποτα!!

4 Είμαι υποχρεωμένος ν’ αναφερθώ σε κάποια νοήματα τού τότε αναρτημένου θέματός μου, για να μπορέσω να έρθω στο σήμερα και στις προτάσεις για το αύριο!! Όπως: Ανεργία σημαίνει στα απλά Ελληνικά, «Αναδουλεία» Επίσης, ενώ η τεχνολογία της εποχής μας, μπορεί να καταργήσει κατά 90% τουλάχιστο την εργασία, και να εργάζονται κάποιοι ως χειριστές μηχανημάτων και μηχανισμών, το πολύ 2-3ώρες την ημέρα, οι καταστάσεις μάς έχουν τρελάνει τελείως!! Όλα τα σχετικά θέματα, κινούνται στο αντίθετο ρεύμα της εξέλιξης!! Οι ‘ιθύνοντες’ του πλανήτη, αν υπάρχουν τέτοιοι, οδηγούν την ανθρωπότητα σε μετωπική σύγκρουση με την εξέλιξη!!

5 Οι μεγάλες ανθρώπινες απολαύσεις!!!

6 Όσο η γη περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της, δεν υπάρχει ανεργία, κι όσο περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο, δεν υπάρχει ανεργία ούτε στο ηλιακό μας σύστημα, και κατ’ επέκταση, ούτε σ’ ότι υπάρχει στα απέραντα πέρατα!! Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν!! Ας τολμήσουμε να πούμε την αλήθεια στους εαυτούς μας!! Ο τεράστιος πλούτος που παράγεται σ’ ετούτο τον πλανήτη, μπορεί να ζήσει, εκτός από κάθε άλλη μορφή ζωής, και εκατονταπλάσιο ανθρώπινο πληθυσμό!!

7 Οι κυβερνήτες της Ευρώπης, για να περιορίσω λίγο το θέμα μου και να το κάνω πιο κατανοητό, έχουν κυριολεκτικά χαζέψει, είναι τελείως άσχετοι στο τι σημαίνει σκέψη, δεν ξέρουν να σκέπτονται, ξέρουν μόνο να μετράνε, έχουν γίνει τέλειοι αριθμομνήμονες!! Δεν θέλουν να καταλάβουν, ό,τι από την στιγμή που υπάρχω, σημαίνει ότι καταναλώνω, σημαίνει ότι αναπνέω, και χωρίς παραγωγή, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει κατανάλωση!!

8 Να κόψουν το οξυγόνο προσπαθούν πολλοί άνθρωποι από άλλους ανθρώπους, μάλιστα, δεν φτάνει αυτό, πολλές ‘ισχυρές’ χώρες θέλουν να κάνουν το ίδιο σε πιο αδύναμες, αλλά, κι αυτό καθ’ αυτό το οξυγόνο, ελαττώνοντάς το από τους άλλους, το ελαττώνουν κι απ’ τους εαυτούς τους!! Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει περισσότερες εισπνοές απ’ όσες θέλει ο οργανισμός του, αλλά κι αν ακόμη τις κάνει, προς το παρόν τουλάχιστο, η φύση παράγει άφθονο… όσο κι αν προσπαθούμε να την πολεμήσουμε, όσο κι αν οδηγούμαστε και προς αυτή την καταστροφή!! Ας καταλάβουμε κι ετούτο το τελευταίο. Αν χρειαστεί ο πλανήτης να μας ‘σκοτώσει’ όλους για να επιζήσει, να είμαστε σίγουροι, ότι ο πλανήτης θα επιζήσει κι όχι εμείς!! Οπότε, μάς μένει η συνεργασία μαζί του!!

9 Πώς να συνεργαστούμε όμως, όταν, από την μία πλευρά παράγουμε, παράγουμε, κι από την άλλη, πεινάμε, πεινάμε;… Πώς να συνεργαστούμε, όταν ελάχιστοι άνθρωποι στον πλανήτη, όταν ελάχιστες ‘ισχυρές’ χώρες που δεν μπορούν να μας κόψουν το οξυγόνο, μάς οδηγούν στην κακομοιριά, στην οπισθοδρόμηση, στη φτώχια, στην ανέχεια;.. δεν χωράει στο μυαλό τους, ότι δεν είμαστε εμείς το βάρος στον πλανήτη, αλλά αυτοί που σκέφτονται και λειτουργούν έτσι!! Για να ζήσουμε στον πλανήτη, και να ευτυχήσουμε, είναι τόσο απλά τα πράγματα, που δεν μπορούμε να το πιστέψουμε!! είναι όπως μία πολύ απλή άσκηση μαθηματικών, που δεν μπορούμε να την λύσουμε, επειδή δεν μπορούμε να πιστέψουμε… ότι είναι τόσο απλή!!...

10 Ποιος μπορεί να πιστέψει; ό,τι τελικά, δεν χρειαζόμαστε ούτε το συνηθισμένο φαγητό μας!!... Αν είχαμε εμπιστοσύνη στην εξέλιξη των τεχνολογιών μας!! θα μπορούσαμε να παράγουμε άφθονες χημικές και πιο υγιεινές τροφές… ώσπου, σιγά-σιγά θα φτάναμε στο σημείο να ‘τροφοδοτήσουμε’ το οξυγόνο που αναπνέουμε και με τροφές, και να καταργήσουμε το φαγητό!! Όμως, ναι!! ας προσγειωθώ!! Τι θα φάμε σήμερα; το ψυγείο δεν έχει τίποτα, αλλά κι αν ακόμη είχε, θα ήταν χαλασμένο, αφού το ρεύμα είναι κομμένο!! Μάς το έκοψαν κι αυτό!! Ένα μόνο μένει!! αν δεν το κάνουμε, αν δεν το κάνουν όλοι οι λαοί του πλανήτη, αν σαν παγκόσμιο σύνολο δεν αντιδράσουμε, θα πεθαίνουμε στους δρόμους, θα πνιγόμαστε στις θάλασσες, στις νεροποντές… τελικά… θα πεθαίνουμε λίγο-λίγο καθημερινά!!

11 Η ‘επιτυχία’ των ανθρώπων του πλανήτη, είναι η συνεχώς αυξανόμενη τάση προς την καταστροφή. Κι όμως, αργά ή γρήγορα, θέλουμε δεν θέλουμε, θα μάς αναγκάσουν οι συνθήκες ν’ αντιδράσουμε, κι όχι ν’ αντιδράσουμε σαν λαοί κάποιας χώρας ή κάποιων χωρών, αλλά σαν τεράστιες ομάδες λαών. Αργά ή γρήγορα, όλες οι χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης, όλοι οι λαοί αυτών των χωρών, η πείνα και η αδικία κι όλα τα συνακόλουθα, θα οδηγήσουν τους λαούς να ξεσηκωθούν!! Κι όταν στην Αθήνα ανοργάνωτα, συγκεντρωθούν ένα εκατομμύριο άνθρωποι για να διαμαρτυρηθούν, και ταυτόχρονα γίνει το ίδιο στην Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στα Χανιά, και σε όλες τις μεγαλουπόλεις της χώρας!! κι όταν το ίδιο γίνει σ’ όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης, την ίδια μέρα!! κι όταν ταυτόχρονα γίνει και μεγάλη ηλεκτρονική διαμαρτυρία…. τότε να δούμε αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να μάς οδηγούν στην καταστροφή!!

12 Δεν υπάρχει οικονομική κρίση, αν πραγματικά συνέβαινε κάτι τέτοιο, κι αφού θα ήθελαν ν’ ανακάμψουμε, δεν θα μάς οδηγούσαν στην ανεργία, λογικά σκεπτόμενοι στο σύστημα που ζούμε, οι εργαζόμενοι, μόνο όταν εργάζονται παράγουν, διαφορετικά δεν γίνεται παραγωγή!! Η αλήθεια όμως είναι, ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για την παραγωγή. Κι αν θέλουμε να δούμε την πραγματικότητα, δεν είναι άλλη, παρά μόνο η επιθυμία και ο σκοπός των κυβερνώντων, να ελέγξουν τον κόσμο!! Φοβούνται οι κρατούντες, τις τεράστιες τεχνολογικές εξελίξεις. Αν οι υπάρχουσες εξελίξεις περάσουν στους λαούς, κι αν δεν έχουμε παγκόσμιες συρράξεις καταστροφής, τότε θα χαθεί ο έλεγχος, και ο παγκόσμιος πλούτος θα περάσει στον απλό καθημερινό άνθρωπο!! κι αλίμονό τους!!

13 Και για να μην συμβούν τα πιο πάνω, να μην χυθεί αίμα, να μην πεθαίνουν άνθρωποι από την πείνα στους δρόμους, πρέπει στην κάθε χώρα, κάποιες μικρές ομάδες που έχουν την οικονομική δυνατότητα, ή, αν μπορούν να συνεργαστούν έτσι ώστε ο ένας να βοηθάει τον άλλον και να προκύπτει μία ανταλλακτική πολιτικοοικονομική μεταξύ τους κατάσταση, ώστε, να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα χωριό, που να μπορεί να ζει κατά 75% τουλάχιστο, με τα αυτοπαραγόμενα προϊόντα και υπηρεσίες!! Τότε, είναι βέβαιο, ότι μία τέτοια προσπάθεια, θα επαναληφθεί πολλές φορές, κι έτσι, ολόκληρες χώρες θα ζούνε το νεότερο σύστημα ζωής!!

14 Πιο πρακτικά για να γίνονται καλύτερα κατανοητά

15 Όταν αυξάνεται η Ανεργία, είναι αδύνατο ν’ αυξηθεί η παραγωγή. Και το κυριότερο, όλη, ή σχεδόν όλη η Ευρώπη, όχι οι λαοί, αλλά οι κυβερνήτες της Ευρώπης, θέλουν να μας πετάξουν έξω απ’ αυτή!! Πολύ καλά κάνουμε και δεν βγαίνουμε, όμως, πρέπει κυριολεκτικά να ‘κλείσουμε’ τα σύνορα, μάλιστα περισσότερο προς την έξοδο και λιγότερο προς την είσοδο, να τους γράψουμε στα παλιά μας τα παπούτσια, και να βγούμε για δουλειά, ναι!! να βγούμε για δουλειά, να μην πάει χαμένη ούτε ώρα!! όλη η χώρα να μετατραπεί σ’ ένα απέραντο εργοτάξιο!! σε μία τέτοια περίπτωση, οι πιθανότητες της πλήρους οικονομικής κατάρρευσης αυξάνονται, αλλά, έτσι και πετύχουμε το θαύμα!! θα φτάσουμε ως χώρα πολύ ψηλά!! κι αν όλοι μαζί θελήσουμε!! ένας δρόμος υπάρχει… η πλήρης… κι ανεπίστρεπτη επιτυχία!! αρκεί και μόνο να το πιστέψουμε, και να το πραγματοποιήσουμε!! Εξάλλου, τι μεγαλύτερο κακό να πάθουμε;;;

16 Να παράγουμε όλα τα τρόφιμα μόνοι μας, ξεκινώντας από την περιφέρεια, να μην κάνουμε καμία εισαγωγή!... έτσι, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την τροφή μας!! Αμέσως μετά, ή ταυτόχρονα, να προβούμε στο άνοιγμα κάποιων ‘εργοστασίων’ -‘εργαστηρίων’, ή κάτι τέτοια, για την κατασκευή μικρών και εύχρηστων αντικειμένων της καθημερινότητάς μας!! όπως σκεύη μαγειρικής, εργαλεία εργασιών, εργαλεία μεταφοράς, και το κυριότερο; προσπάθεια παραγωγής ενέργειας, με φυσικές δυνάμεις όπως ήλιος, αέρας, αλλά και με άλλους τρόπους όπως κοπριές, καθώς, στην ανάγκη με ζώα, ακόμη και με την μυϊκή μας δύναμη, κάνοντας ταυτόχρονα και ασκήσεις γυμναστικής!! Φυσικά, κοντά στους χώρους δουλειάς, σε ασφαλή σημεία, θα πρέπει να φτιάξουμε ημι-προσωρινά καταλύματα, ή και μόνιμα!!

17 Ο πλούτος ξεχειλίζει !!!

18 Η μεγαλύτερη πανανθρώπινη αρρώστια, ας το καταλάβουμε, ας το πιστέψουμε, είναι η αστυφιλία, τα τεράστια ανθρώπινα αστικά κέντρα!!! Τα μεγάλα, τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα, έχουν ως τώρα ‘πετύχει απόλυτα’, μόνο που δεν έχουν καταλάβει, εξάλλου γι’ αυτό συγκρούονται και μεταξύ τους, ότι το παλιό μοντέλο της διακυβέρνησης του πλανήτη με τον εξαναγκασμό προσέλκυσης των ανθρώπων προς τις μεγαλουπόλεις, οδεύει προς την απόλυτη καταστροφή, κινδυνεύουν να χάσουν τις τεράστιες επενδύσεις που έχουν κάνει σ’ αυτά τα τεράστια αστικά κέντρα!! Αν η παγκόσμια πολιτική, δεν κατορθώσει έγκαιρα, να στρέψει τα οικονομικά συμφέροντα προς την φυσική ροή της ανθρωπότητας, αργά και σταθερά, έρχεται η καταστροφή!! Ένας από τους άπειρους τρόπους που υπάρχουν, ν’ αντιστραφεί η πορεία προς την καταστροφή, και να έρθει η ειρήνη, η ηρεμία των ανθρώπων, κι όλα τα σχετικά, είναι η καταπολέμηση της αστυφιλίας,…. το άδειασμα των μεγαλουπόλεων!!... ας το πιστέψουμε,…. ο πλανήτης είναι ακατοίκητος!! χωράει εκατοντάδες δισεκατομμυρίων ανθρώπων!!!.. Προσκαλώ όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους, αυτούς που θέλουν να δώσουν τις σκέψεις τους στους καθημερινούς ανθρώπους να κατευθύνουν τον κόσμο, και να δεχτούμε όλοι, ότι πάντα οι σκεπτόμενοι άνθρωποι κατεύθυναν τα σύνολα των ανθρώπινων μαζών!!

19 Η έκφραση «το καζάνι που βράζει» έχει πάψει προ πολλού να υφίσταται, απλά και μόνο, επειδή το έχει αντικαταστήσει η χύτρα ταχύτητας!! Οι ανθρώπινες μάζες πια, δεν βράζουν μέσα στο σκεπασμένο καζάνι ώστε να εκραγούν, επειδή υπάρχει μία τρύπα και εξαερώνεται, και το υλικό λειώνει από την φωτιά, κι όταν θέλουν να το φάνε, είναι ήδη λιωμένο, πολύ καλά βρασμένο, πιο άνοστο, αλλά με πολλές και διάφορες σάλτσες, τρώγεται από τους παμφάγους με μεγάλη ευχαρίστηση!! Έτσι ελέγχεται στην εποχή μας ο κόσμος!! Για ότι πρόκειται να φάνε κάποιοι ελάχιστοι, υπάρχει η τεχνολογία, ενώ ουσιαστικά δεν υπάρχει για τον απλό καθημερινό κάτοικο του πλανήτη!! Το μόνο που δεν θέλουν να γνωρίζουν αυτοί οι ελάχιστοι είναι, ό, τι κι αυτοί αυξάνονται, κι αναγκαστικά βάζουν και τα δικά τους παιδιά στην χύτρα!! Κι έτσι, είναι οι πρώτοι αυτοί που τρώνε τα ίδια τους τα παιδιά!! Κι όπως έχει αυξηθεί και το προσδόκιμο ζωής, αναγκαστικά, θα ζήσουν την καταστροφή, και θέλουν δεν θέλουν θ’ αποδεχθεί ο τρόπος των δραστηριοτήτων τους, και θα πεθάνουν με τον χειρότερο τρόπο!! Εμπρός λοιπόν, ν’ αντιστρέψουμε την πορεία της εξέλιξης μας!!

20 Και η θάλασσα μέσα στο κατασκεύασμά μας!!

21 Όταν το κράτος δεν εργάζεται μην περιμένουμε να λυθεί το θέμα της ανεργίας, τόσο στην χώρα μας, όσο και σε κάθε άλλη χώρα. Δεν είναι δυνατόν, τουλάχιστο με τα δεδομένα που έχουμε, η γη να περιστρέφεται, ο ήλιος να την φωτίζει, να την ζεσταίνει, να τις δίνει ζωή, κι αυτή να παράγει ότι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, και οι άνθρωποι που κατοικούν πάνω σ’ αυτή να έχουν ανεργία, να μην μπορούν να μαζέψουν τα αγαθά που παράγει!! Μάλιστα, όχι μόνο δεν μπορούμε να τα μαζέψουμε, και να φροντίσουμε για την ‘υγεία της’ για την αποφυγή της καταστροφής που της κάνουμε, αντιθέτως, καταστρέφουμε, καταστρέφουμε, και… καταστρέφουμε, όταν είναι δεδομένο, όταν όλοι το ξέρουμε, ότι ο πλούτος που παράγουμε είναι κατά πολύ περισσότερο ανεβασμένος απ’ όσον χρειαζόμαστε!!! Κι αυτό συμβαίνει επειδή το κράτος δεν εργάζεται, δεν παράγει, ώστε να κάνει δίκαιη κατανομή, αντιθέτως λειτουργεί σαν ρουφήχτρα του πλούτου που η γη μαζί με την ανθρώπινη εργασία παράγει!!

22 Η Σαχάρα!! Το πετρέλαιο που μας δίνει η γη, τουλάχιστο τον τελευταίο αιώνα, τον τεράστιο αυτό πλούτο, αντί να το έχουμε χρησιμοποιήσει για την φροντίδα της γης και των ανθρώπων της, τον χρησιμοποιήσαμε και συνεχίζουμε να τον χρησιμοποιούμε για την καταστροφή της!! Ας μην πάμε μακριά, ας δούμε μόνο ένα θέμα, αυτό της ερήμου Σαχάρας, όπου κι αυτή θα μπορούσε να παράγει τόση ενέργεια, που θα είναι εξαπλάσια απ’ όση η σημερινή ανθρωπότητα καταναλώνει!! Κι όμως!! η ανθρωπότητα σκέφτεται πως οι ‘ισχυροί’ της γης θα μεταφέρουν αυτή την ενέργεια στις πλούσιες κυρίως χώρες, για να γίνουν πλουσιότερες!!!.... Κανείς δεν σκέφτηκε, και δεν ενήργησε, πρώτα με έξοδα από τον πλούτο του πετρελαίου για τις εγκαταστάσεις, και ύστερα με την δική της παραγωγή, ώστε να γίνουν έργα, όχι μόνο να σταματήσει η επέκτασή της, αλλά, όλη αυτή η έκταση, ν’ αποχτήσει χρήσιμη οντότητα!!

23 Έσκυψε το κεφάλι!!

24 Να ήταν μόνο η Σαχάρα!! κι αυτές οι χώρες, αυτές που παρήγαγαν και συνεχίζουν να παράγουν άφθονο πετρέλαιο, αυτές που θέλουν να πιστεύουν περισσότερο από άλλους στον θεό τους, δεν ξέρω αν φροντίζουν να μην επεκταθεί η έρημος, ξέρω όμως, ότι δεν ξόδεψαν απ’ τον τεράστιο πλούτο που συγκέντρωναν και συγκεντρώνουν, για αποκατάσταση των καλλιεργησίμων γαιών των ίδιων των χωρών τους!! Απέραντες εκτάσεις των χωρών τους είναι έρημος, κι αυτοί τρέχουν ν’ αγοράσουν οικόπεδα/εκτάσεις σε άλλες χώρες, προσπαθούσαν και συνεχίζουν να προσπαθούν να κατακτήσουν τον κόσμο, ίσως… και δια της πείνας!!...

25 Το απέραντο εργοτάξιο, και το απέραντο καζίνο!! Το 1976 ξεκίνησα να εργάζομαι σε πετρελαιοπαραγωγικές χώρες. Σε μία απ’ αυτές,… από κάποιο σχετικό ύψωμα, αν κοίταζε κάποιος τις πόλεις τους, θα έβλεπε ένα τεράστιο πλήθος τηλεσκοπικών γερανών!! ένα απέραντο εργοτάξιο!! Κι όμως, αυτό δεν συνέβαινε σε όλες τις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, υπήρχαν πάρα πολλές, που παρότι παρήγαγαν κι αυτές τεράστιες ποσότητες πετρελαίου, τεράστιο πλούτο, οι κάτοικοι της χώρας τους, κατοικούσαν σε μικρά στρογγυλά χωμάτινα σπιτάκια, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον, στην πείνα, στην ανέχεια,.. με τα γαϊδουράκια!!.. και μ’ όλα αυτά τα σχετικά!! Και σ’ ένα άλλο μεγάλο και πάμπλουτο κράτος, που παρήγαγε κι αυτό τεράστιες ποσότητες, ισοπεδώθηκε κυριολεκτικά από ‘λάθος’ επίθεση!! Μάλιστα από παγκόσμιες δυνάμεις, όπως αυτοονομάζονταν, και σαν να μην έφτανε αυτό, ήδη στις μέρες μας έχουν ξεκινήσει οι σφαγές, κι όταν λέμε σφαγές, τουλάχιστο εδώ, δεν εννοούμε κάποια μεταφορική έννοια, αλλά ξεκάθαρα πρόκειται για σφαγές!!.. που κυριολεχτικά, με την τεχνολογία της εποχής μας, μπαίνουν στα σπίτια μας!! Έτσι θέλουν κάποιοι να πιστεύουν, ότι μ’ αυτά τα μοντέλα ζωής, θα συνεχίσουν να κυβερνούν τον κόσμο!!

26 Και το θαύμα του πλούτου, η τεράστια ήπειρος Αυστραλία, που συνεχίζει ν’ αναπτύσσεται σε πληθυσμό με ταχύτατους ρυθμούς…. στο κέντρο μιας από τις μεγαλύτερες πόλεις της, όπως ο ίδιος είδα από κοντά, κι όπως οι μόνιμοι κάτοικοι γνωρίζουν, αν και όλη η πόλη μοιάζει σαν ένα τεράστιο καζίνο, φτάνει στο κατακόρυφό της,….ενώ στους 3-4 κάτω ορόφους του τεράστιου κτηρίου είναι το καζίνο για τον λαό, στους πιο πάνω που είναι πολλοί δεν επιτρέπεται για τον λαό, και στην οροφή είναι το ελικοδρόμιο, όπου προσγειώνονται τα ελικόπτερα που μεταφέρουν τους παγκόσμιους παίχτες, τους ανθρώπους που παίζουν τις ανθρώπινες τύχες!!... ολόκληρου του πλανήτη!! Αυτοί οι μεγάλοι παίχτες του πλανήτη, μάς κυβερνούν!! Άραγε πόσα τέτοια κτήρια να υπάρχουν στον πλανήτη που συγκεντρώνονται οι μεγάλοι παίχτες; με τα ελικόπτερά τους; Κι αν λάβουμε υπόψη μας και τα μυστικά τεράστια κτήρια ανά τον κόσμο, της σαρκικής απόλαυσης!!... των όπλων;… Με τέτοιους παγκόσμιους κυβερνήτες, με τέτοιους παγκόσμιους πάμπλουτους, δεν θα μπορέσει η γη να συνεχίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα να θρέφει ανθρώπους, δεν θ’ αντέξει, θ’ αντιδράσει!!

27 Η ανθρώπινη καταστροφή !! Αντίο!!!

28 Για την χώρα μας, να τα πούμε πιο πρακτικά. Και η τωρινή κυβέρνηση προσγειώθηκε στην Ευρώπη, στην παγκοσμιοποίηση, δεν πρόκειται, όχι μόνο να πέσει, αλλά ούτε καν να κουνηθεί!! εκτός βέβαια ατυχήματος, κι ας διαμαρτύρεται η αντιπολίτευση, παίζουν κι αυτοί το παιγνίδι τους!! Εξάλλου, μήπως θέλουν κάποιοι να πέσει; Ή ακόμη κι αν πέσει, πάλι οι προσαρμοσμένοι στην κατάσταση δεν θα έρθουν; Θα συμφωνούσα να υπάρξει πανευρωπαϊκή συμφωνία, αν η πολιτική κατευθυνόταν προς την θετική πλευρά. Δηλαδή, δεν είναι απαραίτητο να μειωθεί η ανεργία με βάση τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα, είναι όμως απαραίτητο να βοηθηθούν οι άνθρωποι, να γραφούν νόμοι και να εφαρμοστούν, έτσι ώστε, να γίνεται παραγωγή από μικρές και μεγαλύτερες ομάδες πολιτών, για ίδια χρήση. Θα πρέπει μία οικογένεια, ένα χωριό, μία κωμόπολη, να παράγει τουλάχιστο το 75% των τροφίμων και των υπηρεσιών που καταναλώνει!!... και τέτοιες κινήσεις πρέπει να πριμοδοτηθούν, όχι με χρήματα, αλλά με υλικά κα υπηρεσίες παραγωγής, ώστε να μην μεσολαβεί το χρήμα, ανεξάρτητα αν λέγεται ρευστό ή πλαστικό!! Φυσικά, δεν θα απαγορεύεται να λειτουργούν με το ίδιο τρόπο και μεγαλουπόλεις, προς το παρόν όμως, δεν μπορεί ο κόσμος να διανοηθεί ότι πρέπει να συνεργαστεί με άλλες οικογένειες, είναι αδύνατο να συνεργαστούν οι κάτοικοι τεράστιων πόλεων,… ας ξεκινήσουμε από τα απλά!! Κάποια ακόμη παραδείγματα:

29 Καταναλώνουμε ενέργεια, για να καταναλώσουμε ενέργεια!! Δεν φτάνει ως χώρα, ως Ευρώπη, που δεν καλλιεργούμε την γη, δεν φτάνει που δεν ομαδοποιούμαστε, ακόμη και για να κάψουμε τα ξίγκια μας, την υπερβολική ενέργεια που έχουμε σωρεύσει στο σώμα μας, αντιθέτως, καταναλώνουμε περισσότερη!! Σε οποιοδήποτε γυμναστήριο κι αν μπούμε, εννοώ τα κλειστά κυρίως, τα εντός πόλεων, θα δούμε ότι καταναλώνουν μία τεράστια ποσότητα ενέργειας με τα μηχανήματα και τους μηχανισμούς γενικότερα, για να γυμναστούμε ως πελάτες!! Και οι ιθύνοντες, οι άνθρωποι που μας κυβερνούν, αλλά και ο καθένας μας προσωπικά, και ειδικότερα όσοι γυμνάζονται στους χώρους αυτούς, αντί να φροντίζουν την ενέργεια που παράγουν να την διοχετεύουν προς κατανάλωση, ή τουλάχιστο προς αυτοεξυπηρέτηση, ώσπου να εφευρεθούν ακόμη καλύτεροι τρόποι παραγωγής, διοχέτευσης, κατανάλωσης!! Ας το καταλάβουμε: -Αν τα γυμναστήρια τα μετατρέψουμε σε χώρους παραγωγής ενέργειας, εκτός απ’ αυτή την παραγωγή, θα έχουμε και σχετική μείωση της ανεργίας, αλλά και το κυριότερο, … θα ‘αναγκάσουμε’ τον κάθε απλό πολίτη να σκέφτεται οικονομικά- οικολογικά!! Και κυρίως;… θ’ αναγκάσουμε τους ‘φωστήρες μας’ που εκλέγουμε, να νομοθετήσουν σχετικά!!

30 Οι φοιτητές πρέπει να πληρώνονται για να έχουμε τεράστια οφέλη, πρέπει η Ευρώπη, το επιστημονικό προσωπικό που χρησιμοποιεί να το πληρώνει από την αρχή των σπουδών του, και καθ’ όλη την διάρκεια αυτών!! Ναι!! δεν εννοώ κάποιο χαρτζιλίκι, αλλά μισθός κανονικά, κι ανάλογα τις όποιες επιτυχίες, να γίνονται και κάποιες επιδοτήσεις!! Τα οφέλη θα είναι τεράστια προς κάθε κατεύθυνση, πρώτα απ’ όλα θα μειωθεί πάρα πολύ η ανεργία, επειδή όλες τις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, θα τις έχουν αναλάβει τα πανεπιστήμια υπό μορφή ελέγχου, αλλά και ασκήσεως των νέων επιστημόνων στο κάθε επαγγελματικό χώρο!! Φυσικά, όσοι δεν θα συνεχίσουν να εργάζονται στην Ευρώπη, αλλά σε άλλες χώρες του πλανήτη, αν δεν είναι σταλμένοι από χώρα της Ευρώπης θα πρέπει να επιστρέφουν τα χρήματα που είχαν πάρει κατά την διάρκεια των σπουδών τους. Συνέχεια

31 Το θέμα βέβαια είναι τεράστιο, είναι όμως πολύ άδικο, κάποιος που συνεχίζει να σπουδάζει μετά την μέση εκπαίδευση, σε σχέση με αυτόν που βγαίνει για εργασία, επειδή, ώσπου να τελειώσει ο φοιτητής και ν’ αποχτήσει εμπειρία εργασίας, ο εργαζόμενος αν είναι δραστήριος, ενδέχεται να έχει ήδη πλουτίσει, αν μάλιστα είναι κάποια φίρμα, όπως ποδοσφαιριστής, θα έχει γίνει διάσημος, θα τα έχει ήδη κονομήσει ώσπου να τελειώσει ο φοιτητής… κι αν υποθέσουμε ότι και ο φοιτητής είναι δραστήριος στην επιστήμη του όπως ο ποδοσφαιριστής, όταν ο ποδοσφαιριστής θ’ απολαμβάνει τους καρπούς των αγώνων του, τουλάχιστο ηλικιακά, τότε ίσως να ξεκινάει ο φοιτητής!! Δεν είναι δυνατόν να φτιάχνουν τα τεράστια παγκόσμια συμφέροντα κάποια γκολντεν μπόι, σε κάποιους κλάδους που τους χρησιμοποιούν άμεσα, και κάποιοι άλλοι που μοχθούν και παλεύουν να σώσουν τον κόσμο, να τους μαθαίνουν τα πανεπιστήμια μόνο και μόνο πώς να διαβάζουν, κι απλώς η αγορά να τους έχει πειθαρχιμένους κι έτοιμους για όταν κι όπως τους χρειαστεί!! Σκεπτόμενοι κατ’ αυτόν τον τρόπο, πολλοί επιστήμονες όταν βγαίνουν στην αγορά εργασίας, προσπαθούν το συντομότερο δυνατό να τα κονομήσουν, ώστε να φτάσουν το φίλο τους, που δεν σπούδασε!! κι έχουμε όλο αυτό το χάος… όλη αυτή την αρπαχτή!!

32 Η Γαλλία 13.11.15… και, η Ευρώπη μας, τελικά ζει την δική της 11η Σεπτεμβρίου του 2001!!! Άραγε, τι να φταίει ο απλός καθημερινός πολίτης ετούτης της Ηπείρου; ετούτου του πλανήτη; Κι ας σκεφτούμε δύο καταστάσεις, ότι βρισκόμαστε στην αρχή!! κι ότι τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα, δεν πέτυχαν ακόμη τον σκοπό τους!! Και η δεύτερη κατάσταση, κάτι που κανείς δεν το είπε σε κανένα μέσο ενημέρωσης, ότι η προσπάθεια καταστροφής των επιτιθέμενων, ήταν αποτυχημένη γι’ αυτούς, ανεξάρτητα αν πανηγυρίζουν!! Και είναι αποτυχημένη επειδή, αν κατάφερναν να μπουν στο γήπεδο όπως ήταν ο σκοπός τους, εκτός του ότι θα κινδύνευαν και οι επίσημοι, το ποδοπάτημα του όχλου, θ’ άφηνε πολλαπλάσιους νεκρούς και τραυματίες!! Τα οφέλη, μπήκαν στον ρυθμό τους. Από την μία η τεράστια οικονομική κατάρρευση των ευρωπαϊκών χωρών, κι από την άλλη η αυστηρότατη αστυνόμευση των πολιτών, των ανθρώπινων μαζών, κατάφεραν οι ιθύνοντες του πλανήτη να συνεχίσουν να ελέγχουν την ανθρωπότητα, εξάλλου το πείραμα του τεχνικού λαγού, έχει πετύχει ακόμη και στην μεγαλύτερη παγκόσμια δύναμη, εξάλλου αυτή είναι η πρώτη δείξασα!!

33 Οι ‘μεγάλοι’ δημοσιογράφοι του πλανήτη, (σήμερα 20.11.15), έως και χθες, δεν είχαν κάνει καμία ερώτηση σε κανέναν παγκόσμιο κυβερνήτη, ή ακόμη κι αν είχαν κάνει, δεν έδωσαν τις ανάλογες διαστάσεις, για το αν έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας των πολιτών, όχι από τις απλές εκρήξεις των ζωντανών βομβών που έγιναν και στο Παρίσι, αλλά από εκρήξεις ζωντανών χημικών βομβών, ή ακόμη… ποιος ξέρει!! μήπως και μικρών πυρηνικών ατομικών,… μικρών εκτάσεων; Η ατομική βόμβα, κάποιες δεκαετίες πριν, ήταν η πιθανή μεγάλη παγκόσμια καταστροφή, αργότερα ακουστήκανε κι άλλα τέτοια ισοπεδωτικά όπλα, και η ατομική βόμβα πια, ακούστηκε, ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προσωπική, όπως λέμε ένα ατομικό εργαλείο, ή σαν το πιάτο μας, το προσωπικό πιάτο του καθενός. Κι έτσι, θα μπορεί ο καθένας απ’ αυτούς, ο κάθε τρελός της εποχής μας, που θέλει ξαφνικά να πλουτίσει… ή να ζήσει πολύ ευχάριστα μετά τον θάνατό του, θα φορέσει μία ατομική βόμβα αντί για άλλα εκρηκτικά που φορούσαν έως σήμερα, θα πάει σε μία πλατεία, σ’ ένα γήπεδο με πολύ κόσμο, κι έτσι απλά,… θα εκραγεί κι αυτός, θα πάει στον παράδεισο…. αφού όλους τους επίγειους θα τους έχει στείλει στην κόλαση!! Και αυτούς τους πιθανούς φόβους, τους ανακοίνωσε, πως έτυχε; ο Γάλος πρόεδρος!!

34 Ασφαλιστικό – μεταναστευτικό Τι είχες Γιάννη; τι είχα πάντα!! ήρθε και το ευρώ… αχ! το έρημο που να το βρω;; Χθες ή προχθές (τώρα είναι 27-11-15) ο πρωθυπουργός μας, μετέβη στον πρόεδρο της δημοκρατίας να ζητήσει ουσιαστικά βοήθεια για το μεταναστευτικό και το ασφαλιστικό!! Να συγκαλέσει λέει, συμβούλιο με τους αρχηγούς κομμάτων!! Το μεταναστευτικό, αυτή η τεράστια κινούμενη ανθρώπινη μάζα, που θα έπρεπε να είναι το τεράστιο παγκόσμιο θέμα, που για αυτούς τους ανθρώπους θα έπρεπε να έχει ξεσηκωθεί ολόκληρος ο πλανήτης, αφού αυτοί είναι οι μπροστάρηδες των επερχόμενων παγκόσμιων καταστάσεων, θέλει ετούτη η μικρή χώρα ν’ αναλάβει την διακίνησή τους!! Κι από την άλλη μεριά, το ασφαλιστικό που είναι καθαρά εσωτερικό μας πρόβλημα, πρέπει κι εδώ να σκύψουμε το κεφάλι για μία ακόμη φορά, και να δεχτούμε τους ευρωπαίους και παγκόσμιους ‘σοφούς’, που μας θέλουν με πειθαρχία και υπάκουα, να συνεχίσουμε να οδηγούμαστε προς την καταστροφή!! Κατά τα άλλα, ‘θέλουν’ όλοι οι κυβερνώντες, οι ξένοι κατακτητές μας, να μας λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας!! Κούνια που μας κούναγε!!

35 Κλείνοντας. Η ανεργία θα πάψη να υφίσταται, όταν θα πάψουν οι παγκόσμιοι φωστήρες να την προκαλούν. Δεν θα υπάρξει κανένας άλλος τρόπος καταπολέμησής της!! Εξάλλου, ποιοι είναι αυτοί που δημιουργούν την εργασία; (την δουλεία). Οι κυβερνώντες ανά τον πλανήτη!! Χωρίς ανεργία, ο παραγόμενος πλούτος πρέπει να διανεμηθεί σε κάθε πολίτη της κάθε χώρας, της κάθε Ηπείρου, …των ανθρώπων του πλανήτη!! Κατά την άποψη όσων θέλουν να συγκεντρώσουν τον πλούτο στα χέρια τους, ‘πιστεύουν’ ότι οι άνθρωποι θα σφαχτούν μεταξύ τους για τον αρπάξουν, και προκαλούν την ανεργία για να ελέγχουν τον κόσμο, οπότε τον αρπάζουν οι ίδιοι!! Έτσι, σιγά-σιγά σφάζονται μεταξύ τους κι αυτοί!!... και αυτόματα οδηγούμαστε…. ξέρει ο καθένας που!!!.... παρότι δεν θέλει να το πιστέψει!!

36 Επί τέλους ειπώθηκε από βουλευτή μας!! Στον σύλλογο του χωριού, πρότεινα πριν 3-4χρόνια, με τα μέσα που διαθέτει πια η ανθρωπότητα, να γραφούν μέλη από όλο τον πλανήτη. Δημιουργήθηκε κάποια ένταση,… κάποιος μου είπε:- Ναι κατάλαβα, να φτιάξουμε έναν οικουμενικό σύλλογο!! Κανένας όμως δεν πιστεύει ότι υπάρχει τέτοια δυνατότητα!! Χωρίς να το έχω αναρτήσει, για να μην δημιουργήσω εντάσεις, έχω ήδη γραμμένο ένα θέμα εδώ και 2-3χρόνια, με τίτλο: «Δημοκρατική δικτατορία» Πρόσφατα ένας βουλευτής το είπε Οικουμενική κυβέρνηση!! Νομίζω ότι πρέπει για την χώρα μας, να γίνει ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα, αν ως λαός θέλουμε την Οικουμενική Κυβέρνηση. Το αν θα είναι δικτατορική ή όχι, διερωτώμαι, μήπως τώρα, και τα τελευταία χρόνια γενικότερα, τι είναι; μεγαλύτερη δικτατορία απ’ την δικτατορία δεν φέρνει η πείνα; Και το αμέσως επόμενο ερώτημα: Μέσα στην Ευρώπη; ή έξω απ’ αυτή; … ότι επιλέξει ο Ελληνικός λαός!! Πάντως, σε κάθε περίπτωση, δεν αντέχει άλλο ο Έλληνας να πεινάει, κι αυτοί να κάνουν σαν τα κοκόρια!! Καλύτερα να ‘συζητάνε’ με κλειστή την βουλή, κι όχι να διαχέουν πια κι άλλο την μαυρίλα στον Έλληνα πολίτη, επί τέλους, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ!! Τέλος 9.12.15


Κατέβασμα ppt "Ανεργία 16.10.2015. Ανθρώπινες τεράστιες επιτυχίες!!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google