Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πίστες. Συνεχίζουμε … ακάθεκτοι το λάδωμα; Κύριε Υπουργέ, Κύριοι συνάδελφοι  Το 2000 αγόρασα καινούργιο εκπαιδευτικό αυτοκίνητο. Είχε από την εταιρία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πίστες. Συνεχίζουμε … ακάθεκτοι το λάδωμα; Κύριε Υπουργέ, Κύριοι συνάδελφοι  Το 2000 αγόρασα καινούργιο εκπαιδευτικό αυτοκίνητο. Είχε από την εταιρία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πίστες

2 Συνεχίζουμε … ακάθεκτοι το λάδωμα;

3 Κύριε Υπουργέ, Κύριοι συνάδελφοι  Το 2000 αγόρασα καινούργιο εκπαιδευτικό αυτοκίνητο. Είχε από την εταιρία αισθητήρες για πάρκιν. Επειδή όμως ήταν εκπαιδευτικό, η ίδια η εταιρία είχε βάλει και διακόπτη για να διακόπτεται η λειτουργία τους κατά τις εξετάσεις!!

4  Το 2007, αγόρασα και πάλι εκπαιδευτικό αυτοκίνητο, κι αυτή τη φορά η εταιρία παρότι της ζήτησα και μου έβαλε αισθητήρες, δεν μου έβαλε διακόπτη. Σε κάποια εξέταση, αν και επρόκειτο για δευτεροβάθμια επιτροπή, μου ετέθη το ερώτημα, αν επιτρέπεται η λειτουργία των αισθητήρων κατά την εξέταση. Την επόμενη, χωρίς περισσότερα λόγια, επειδή δεν θέλω κανενός είδους χάρη, πλήρωσα αρκετά, κι έβαλα διακόπτη.

5  Πριν 2-3 μήνες, βγήκατε κύριε υπουργέ στα κανάλια, να μας πείτε ότι θα κάνουμε εξετάσεις σε πίστες, και μάλιστα αν δεν έχουν τέτοιες πίστες οι Νομαρχίες, οι Δήμοι, ή δεν ξέρω ποιες άλλες αρχές, τότε οι εξετάσεις θα γίνονται σε ιδιωτικές πίστες!! Πολύ ωραία!! ‘Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!!’

6  Τώρα κύριε υπουργέ; τώρα που το πάρκιν γίνεται μόνο του με βάση τους αισθητήρες; τώρα που μέχρι να φτιάξουμε τις πίστες, όλα τα αυτοκίνητα θα παρκάρουν μόνα τους; Ν’ ανακηρύξουμε πάλι το πάρκιν ως κύριο θέμα εξέτασης; και να πούμε για μία φορά ακόμη: ε! δεν βαριέσαι, ακόμη κι αν γίνει λάδωμα κατά την πορεία, τουλάχιστο να μπορεί να το κουνάει σε κλειστό χώρο!! έστω με τους αισθητήρες!! ή μήπως πρόκειται να τους απαγορέψουμε τους αισθητήρες όταν θα έχουν δίπλωμα;;

7  Ξέρετε πολλούς να έχουν σκοτωθεί στο πάρκιν ή γενικότερα στην όπισθεν;  Έστω κι αν είναι έτσι, ξέρετε πολλούς που γνωρίζουν καλά να οδηγούν, και να μην μπορούν να κάνουν όταν χρειάζεται λίγο όπισθεν, που να συμπεριλαμβάνει και το πάρκιν;

8 Με το σβήσιμο του κινητήρα, τι γίνεται;  Θα μετράει το σβήσιμο στην πίστα; Ή ακόμη και κατά την πορεία; Ή θα βάλουμε κάμερες περιορισμένης ευθύνης για να να παρακολουθούμε μόνο τον συγκεκριμένο διακόπτη, όταν θα κάνει τους ελιγμούς;  Μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε. Αναφέρομαι στα νέας τεχνολογίας οχήματα που σβήνουν όταν σταματάμε στο φανάρι, και παίρνουν μπρος όταν πατάμε τον συμπλέκτη!!

9  Ποιος είναι ο σκοπός της πίστας; να μείνουμε υποβαθμισμένοι λέγοντας μεταξύ μας το γνωστό μας: ‘Στην αναβροχιά καλό είναι και το χαλάζι!!’

10 Κύριοι συνάδελφοι, εκλεγμένοι και μη:  Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, καιρός ν’ αφήσουμε τις αποκλειστικές σκέψεις της είσπραξης, και ν’ ασχοληθούμε με την αποκλειστική προσφορά παροχής υπηρεσίας. Να μάθουμε τον κόσμο να οδηγεί. Ήταν ιδανική η εκπαίδευση το 1970 στις πίστες, τώρα όμως η τεχνολογία άλλαξε, και συνεχίζει ν’ αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς.

11  Όσο κι αν θέλουμε να γυρίσουμε πίσω, είναι αδύνατο, απλώς για μία φορά ακόμη, κάποιοι θα κονομήσουν άγρια, με διάφορους τρόπους, όπως με πίστες ασφαλούς οδήγησης, με γραφειοκρατία, με νοσοκομεία, με παπάδες, δικηγόρους, δίκες, κλάματα… με την πολιτική της ψηφοθηρίας!!...

12  Εξάλλου, τόσα χρόνια που γίνονται εξετάσεις μοτοσικλετών σε πίστα, είναι αξιόπιστες;  Μην μου πείτε ότι θα έχουμε μηχανογράφηση.  Τόσα χρόνια που δίνουμε θεωρητικές εξετάσεις σε υπολογιστές, είναι αξιόπιστες;  Ή μήπως αυτό δεν το λέμε μηχανογράφηση;;

13 Καλά είναι, να παρακαλέσουμε τους πολιτικούς μας, να μην μας κοροϊδεύουν σε τέτοιοι βαθμό!

14  Στους δρόμους που περπατάμε ανά πάσα στιγμή, μας καταγράφουνε με κάμερες, επίσημα κι ανεπίσημα, σ’ ένα απλό καθημερινό κατάστημα αν μπούμε ν’ αγοράσουμε ένα μπουκαλάκι νερό, μας καταγράφουνε με κάμερες, στις τράπεζες που πάμε να καταθέσουμε ή να εισπράξουμε χρήματα, μας καταγράφουνε με κάμερες. Ακόμη και εκτός κατοικημένων περιοχών, με το πρόσχημα της σωστής ή μη οδήγησης, μας καταγράφουνε και πάλι με κάμερες.  Μας έχουν καταγραμμένους!!!!

15  Και πάνω απ’ όλα η περιβόητη πια Τρόϊκα της εποχής μας, το ΔΝΤ, επίσημα με την άδεια μάλιστα της χώρας μας, μπορούν και μας καταγράφουν μέσω των κινητών τηλεφώνων κι όχι μόνο, κάθε μας κίνηση!!  Ίσως και κάθε μας σκέψη!!

16  Το μεγάλο παγκόσμιο αφεντικό, γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ακόμη και τους ρυθμούς της ανάσας μας!  Κι εμάς, μας μάραναν τα προσωπικά δεδομένα κι αρνούμαστε την ηλεκτρονική καταγραφή των θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων, καθώς και των εξετάσεων!!!

17  Ναι,, αν τελικά η πολιτεία, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη μηδενισμού του λαδώματος με το σημερινό σύστημα ή με κάποιο άλλο, δεν δέχομαι απλώς τις πίστες, αλλά τις θεωρώ αναγκαίο κακό!!

18  Ήρθε πάλι ο καιρός, να κοροϊδέψουμε τον κοσμάκη με κρατική σφαγίδα, σε δήθεν νέα δεδομένα! στα νέα μέτρα!!

19  Το χωριό μου είναι ορεινό, έχει περί τις είκοσι (20) μόνιμες οικογένειες. (Σας πληροφορώ ότι κι ένα άτομο θεωρείτε οικογένεια).  Σε κάποιες θέσεις, θα μπορέσουμε να βρούμε 1-2 στερέματα έκταση, ώστε να φτιάξουμε μία πίστα εξέτασης!  Θα είναι καλύτερα εκεί, ώστε να μην μας ενοχλούν στις πόλεις οι περαστικοί!!

20  Θα ήταν μία πολύ καλή κίνηση, θ’ αναπτύσσονταν το χωριό μου και τουριστικά.  Θα έρχονταν κι απ’ τα μεγάλα αστικά κέντρα, να βγάλουν δίπλωμα!  Έτσι θα έπαιρναν δίπλωμα με βουνίσια μυρωδιά, και με ισχύ οδήγησης σ’ ολόκληρο τον πλανήτη!!  Αυτοί είμαστε!!


Κατέβασμα ppt "Πίστες. Συνεχίζουμε … ακάθεκτοι το λάδωμα; Κύριε Υπουργέ, Κύριοι συνάδελφοι  Το 2000 αγόρασα καινούργιο εκπαιδευτικό αυτοκίνητο. Είχε από την εταιρία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google