Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΕΩΠΟΝΙΚΌ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΑΘΗΝΏΝ ΚΑΤΡΉΣ ΝΊΚΟΣ Αναμόρφωση αιθρίου Χασιώτη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΕΩΠΟΝΙΚΌ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΑΘΗΝΏΝ ΚΑΤΡΉΣ ΝΊΚΟΣ Αναμόρφωση αιθρίου Χασιώτη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΕΩΠΟΝΙΚΌ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΑΘΗΝΏΝ ΚΑΤΡΉΣ ΝΊΚΟΣ Αναμόρφωση αιθρίου Χασιώτη

2 Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης των σπουδαστών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συστάθηκε μία οκταμελής ομάδα από φοιτητές του υπό την ευθύνη του καθηγητή κ.Μπουράνη και την καθοδήγηση και επίβλεψη του γεωπόνου κ.Νικολογιάννη με σκοπό την αναμόρφωση του αιθρίου του κτηρίου Χασιώτη

3 Η ανάθεση και μόνο ενός έργου ακόμα και αν πρόκειται τυπικά για πρακτική άσκηση σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν κάποιες διαδικασίες έτσι ώστε να ολοκληρωθεί. Επομένως το όλο πρόγραμμα για την αναμόρφωση του κτηρίου Χασιώτη έπρεπε και είχε επαγγελματικό ύφος αν λάβουμε υπόψην και τις φοιτητικές υποχρεώσεις.

4 Η προσφορά αυτής της πρακτικής διαδικασίας πέραν των θεωρητικών και πρακτικών γεωπονικών γνώσεων ήταν και ουσιαστικοί όπως η αίσθηση της ευθύνης για την πραγματοποίηση ενός έργου και η σημασία της σωστής συνεργασίας μεταξύ επαγγελματιών για την έγκαιρη παράδοσή του.

5 Αρχικά η ομάδα των οκτώ φοιτητών μαζί με τους υπευθύνους μας είχαμε συναντήσεις έτσι ώστε να γίνει η αρχική γνωριμία μεταξύ μας αλλά και να γίνει και μία θεωρητική σχεδίαση του έργου που αναλάβαμε. Επιβεβαιώσαμε την υφιστάμενη κατάσταση του υπάρχοντα χώρου και μελετήσαμε τις θεωρητικές δυνατότητές του.

6 Στη συνέχεια ο κ.Νικολογιάννης μας έκανε μία θεωρητική επίδειξη εγκατάστασης αρδευτικού συστήματος στα εργαστήριά μας. Τέλος πριν περάσουμε στο καθαρό κομμάτι της πρακτικής φοιτητές και υπεύθυνοι συζητήσαμε για το τελικό σχεδιάγραμμα διαμόρφωσης του χώρου αλλά και τον καταμερισμό των εργασιών προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο έγκαιρα.

7 Οι πρώτες μας συναντήσεις στο κτήριο Χασιώτη πραγματοποιήθηκαν για καθαρισμό του αίθριου μέρους του από πέτρες σκουπίδια και ακαθαρσίες περιστεριών που είναι και το κύριο πρόβλημα αλλά και τον ψεκασμό με ειδικά έλαια τα οποία διώχνουν τα περιστέρια.

8

9

10

11 Επιπλέον συνάντηση πραγματοποιήθηκε και στην ταράτσα του κτηρίου Χασιώτη για καθαρισμό από ακαθαρσίες και σκουπίδια αλλά και ψεκασμό με τα ειδικά έλαια για τα περιστέρια.

12

13

14 Στην συνέχεια υπό την επίβλεψη των κυρίων Μπουράνη, Νικολογιάννη και την καθοδήγηση του κυρίου Γασπαράτου πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία εδάφους αλλά και ζιζανιοκτονία με ψεκασμό.

15

16

17

18 Έπειτα το ενδιαφέρον της ομάδας στράφηκε στο υπάρχον αρδευτικό σύστημα. Αρχικά εντοπίστηκαν τα κυκλώματα που υπήρχαν και καθαρίστηκαν οι ηλεκτροβάνες. Ο επόμενος στόχος ήταν η διόρθωση των παλιών και κατεστραμένων σωλήνων για την αποφυγή διαρροών. Αφού λοιπόν όλα ήταν έτοιμα για τη λειτουργία του ποτιστικού συστήματος ο κύριος Νικολογιάννης μας καθοδήγησε ώστε

19 να επαναπρογραμματίσουμε το αυτόματο σύστημα ώστε το έδαφος να ποτιστεί και να είναι έτοιμο για την κατεργασία του. Με το έδαφος να είναι έτοιμο από θέμα υγρασίας ακολούθησε όργωμα και φρεζάρισμα με μοτοσκαπτικό και φρέζα αντίστοιχα για τη βελτίωση της σύστασής του αλλά και για ζιζανιοκτονία. Τέλος πραγματοποιήθηκε ακόμα μία ζιζανιοκτονία με ψεκασμό.

20

21

22

23 Ζιζανιοκτονία Γενικά ζιζάνιο ονομάζεται κάθε φυτό που αναπτύσεται σε χώρο που δεν είναι επιθυμιτό και είτε δρουν ανταγωνιστικά σε καλλιέργειες είτε παρουσιάζουν πρόβλημα αισθητικής εγκυμονώντας παράλληλα κινδύνους (συγκέντρωση ερπετών, πυρκαγιές).Τα ζιζάνια από βοτανική άποψη χωρίζονται σε στενόφυλλα ή αγροστώδη και σε πλατύφυλλα.

24 Ζιζανιοκτονία Απο άποψη διάρκειας ζωής χωρίζονται σε μονοετή, διετή και πολυετή. Η αντιμετώπιση των ζιζανίων στις γεωργικές καλλιέργειες μπορεί να γίνει με μερικές διαφορετικές μεθόδους ή συνδυασμούς τους ανάλογα με την κάθε καλλιέργεια και τις ιδιαίτερες συνθήκες της συγκεκριμένης γεωργικής εκμετάλλευσης

25 Ζιζανιοκτονία Οι πιο συνηθισμένες μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων είναι: α. Αφαίρεση με το χέρι (βοτάνισμα), β. Καλλιέργεια του εδάφους γ. Αμειψισπορά δ. Κόψιμο των ζιζανίων ε. Χημική καταπολέμηση

26 Ζιζανιοκτονία Στο αίθριο του Χασιώτη βρεθήκανε τα παρακάτω ζιζάνια: Περιπλοκάδα – Convolvulus arvensis – Convolvulaceae –Πολυετές-Πλατύφυλλο

27 Ζιζανιοκτονία Βρωμοκαρυδιά/ Αίλανθος – Ailanthus altissima – Simaroubaceae- Πολιετές-Πλατύφυλλο

28 Ζιζανιοκτονία Ζωχός – Sonchus oleraceus – Asteraceae-Μονοετές Χειμωνιάτικο-Πλατύφυλλο

29 Ζιζανιοκτονία Ραδίκι – Taraxacum officinale – Asteraceae–Πολυετές-Πλατύφυλλο

30 Ζιζανιοκτονία Ψείρα - Oryzopsis hymenoides – Graminae-Πολυετές Χειμωνιάτικο

31 Ζιζανιοκτονία Αγριάδα – Cynodon dactylon - Graminae–Πολυετές-Αγροστώδη

32 Ζιζανιοκτονία Αγριομάρουλο – Lactuca seriolla – Asteraceae-Μονοετές Χειμωνιάτικο-Πλατύφυλλο

33 Ζιζανιοκτονία Μολόχα – Malva sylvestris – Malvaceae-Μονοετές Ανοιξιάτικο και Πολυετές Πλατύφυλλο

34 Ζιζανιοκτονία Στις 17/7/12 η ομάδα πραγματοποίησε την πρώτη ζιζανιοκτονία στο αίθριο του κτηρίου Χασιώτη. Ο τρόπος καταπολέμησης ήταν χημικός καθώς ψεκάστηκε με ραντιστήρα στο μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας της έκτασης διάλυμα νερού και μίας χημικής δραστικής ουσίας. Το χημικό μέσο του διαλύματος ήταν το Glyphosate με εμπορική ονομασία Round up.

35 Ζιζανιοκτονία Το συγκεκριμένο ζιζανιοκτόνο είναι διασυστηματικό που σημαίνει ότι απορροφάται από τα φυτά και στη συνέχεια δρα σε όλο του το σώμα ανεξάρτητα από το μέρος από το οποίο έγινε η εισαγωγή του. Επιπλέον είναι και μη εκλεκτικό και καταπολεμά ένα μεγάλο φάσμα ετήσιων, πολυετών, αγρωστώδων, πλατύφυλλων και άλλων ειδών.

36 Ζιζανιοκτονία

37

38

39 Στις 30/10/12 πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη ζιζανικτονία από την ομάδα με χημικά μέσα. Σε ολόκληρη την έκταση του κήπου έγινε ψεκασμός με ραντιστήρα πλάτης διαλύματος νερού με τη χημική ουσία Diquat η οποία έχει εμπορική ονομασία Reglone. Η δράση του ζιζανιοκτόνου αυτού είναι καθολική καθώς δρα σε πολλά είδη φυτών και κυρίως σε πλατύφυλλα και είναι επαφής διότι νεκρώνει μόνο τα μέρη του

40 Ζιζανιοκτονία φυτού που έρχονται σε επαφή με αυτό.

41 Ζιζανιοκτονία

42


Κατέβασμα ppt "ΓΕΩΠΟΝΙΚΌ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΑΘΗΝΏΝ ΚΑΤΡΉΣ ΝΊΚΟΣ Αναμόρφωση αιθρίου Χασιώτη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google