Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1 Εργασία της Ε’, ΣΤ’ Τάξης για τη Μεγάλη Εβδομάδα Επιμέλεια Ντέση Ν Δ΄2 Κωνσταντίνος Μ Δ΄2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1 Εργασία της Ε’, ΣΤ’ Τάξης για τη Μεγάλη Εβδομάδα Επιμέλεια Ντέση Ν Δ΄2 Κωνσταντίνος Μ Δ΄2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1 Εργασία της Ε’, ΣΤ’ Τάξης για τη Μεγάλη Εβδομάδα Επιμέλεια Ντέση Ν Δ΄2 Κωνσταντίνος Μ Δ΄2

2 2 Ημερολόγιο Πάσχα 2014 Σάββατο του Λαζάρου Κυριακή των Βαΐων Μ. Δευτέρα Μ. Τρίτη Μ. Τετάρτη Μ. Πέμπτη Μ. Παρασκέυη Μ. Σάββατο Κυριακή του Πάσχα

3 3 Σάββατο του Λαζάρου Το Σάββατο πριν τη μεγάλη Εβδομάδα γιορτάζουμε το θαύμα της ανάστασης του Λαζάρου από τον Χριστό. «Λάζαρε, δεύρο έξω» Ο Λάζαρος ήταν καλός φίλος του Χριστού.

4 4 Η Κυριακή των Βαΐων Την Κυριακή των Βαΐων… γιορτάζουμε την θριαμβευτική είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Ο κόσμος τον υποδέχεται μετά βαΐων και κλάδων.

5 5 Ακολουθία του Νυμφίου Από το βράδυ της Κυριακής των βαΐων έως τη Μεγάλη Τετάρτη ψάλετε η ακολουθία του Νυμφίου. Δύο υπέροχη ύμνοι της Εκκλησίας μας που ψάλλονται αυτές τις μέρες είναι:

6 6 Μ. Δευτέρα Η Μεγάλη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωσήφ, του γιου του Ιακώβ της Παλαιάς Διαθήκης που πουλήθηκε από τα αδέρφια του οι οποί τον ζήλευαν στους Αιγυπτίους Σήμερα μνημονεύουμε την ξηρανθείσα συκιά.

7 7 Μ. Τρίτη Η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη στην παραβολή των Δέκα παρθένων.

8 8 Μ. Τετάρτη Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στην μνήμη της αμαρτωλής γυναικάς που μετάνιωσε, πίστεψε στο Χριστό και άλειψε τα πόδια του με μύρο.

9 9 Μ. Πέμπτη Ακούμε στην Εκκλησία τα 12 Ευαγγέλια.

10 10 Ο Μυστικός Δείπνος Ευλόγησε το ψωμί και το κρασί και είπε: «Λάβετε, φάγετε, τούτο εστί το σώμα μου.» «Πίετε εξ΄αυτού πάντες, τούτο εστί το αίμα μου.»

11 11 Μεγάλη Παρασκευή «Η Ζωή εν Τάφω…» « »

12 12 Μ. Σάββατο – Κυριακή του Πάσχα Χριστός ανέστη - Αληθώς ανέστη. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.


Κατέβασμα ppt "1 Εργασία της Ε’, ΣΤ’ Τάξης για τη Μεγάλη Εβδομάδα Επιμέλεια Ντέση Ν Δ΄2 Κωνσταντίνος Μ Δ΄2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google