Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΚΕΨΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

2 ADAM SMITH

3 ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ADAM SMITH
-ΑΥΤΈΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ. -ΑΥΤΈΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ -ΑΥΤΈΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

4 ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ
ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ Η ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ. ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΗ ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ

5 Συνέχεια… Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΟΛΙΩΝ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ

6 ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΧΕΣ ΕΆΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΑΚΡΑΙΑΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΕ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

7 ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Σύμφωνα με τον adam smith οι παρακάτω αρνητικές κρατικές παρεμβάσεις ανατρέπουν τα παραπάνω θετικά αποτελέσματα της ελεύθερης αγοράς.

8 Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ(ευνοώντας τους οφειλέτες σε βάρος των πιστωτών) Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΠΑΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΑΠΌ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ(πχ. Παραχώρηση μονοπωλιακής δύναμης σε επιχειρήσεις και σε συντεχνίες)

9 Συνέχεια… Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΡΥΘΜΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΕΛΗ ΑΠΌ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ. ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ. Η ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

10 Συνέχεια…. Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΣΠΑΤΑΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ. Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΤΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ.

11 Συνέχεια… ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΡΥΘΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ.

12 Συνέχεια… Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΆΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.

13 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΌ ΕΧΘΡΟΥΣ(αμυνα).
Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΧΕΣΕΙΣ. Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΕΣΜΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

14 ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΧΕΣ. -ΦΟΡΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ - ΌΧΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ. -ΕΥΚΟΛΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ -ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ.

15 ΔΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΑΓΑΘΑ.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΑ ΕΊΝΑΙ <ΗΘΙΚΑ>. ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΑ.

16 ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ (ΦΙΛΟΣΣΟΦΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΣ ΥΛΙΣΜΟΣ Η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ Η ΥΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ

17 ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Η ΑΞΙΑ Η ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΘΕΩΡΙΑ ΓΑΙΟΠΡΟΣΟΔΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

18 ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ.

19 KEYNES 1883-1946 ΑΓΓΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ- ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΡΓΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 1919 ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ 1936 Από τον Κέυνς έχει πάρει το όνομά της και η Κεϋνσιανή ρύθμιση, η αναδιανομή δηλαδή μέρους των κερδών του κεφαλαίου στις κατώτερες τάξεις, με τη μορφή κοινωνικών και άλλων παροχών, προκειμένου να αποφεύγεται η κοινωνική δυσαρέσκεια και οι αναταραχές.

20 Ο Κέυνς πρότεινε την άνοδο των δημοσίων δαπανών σε περιόδους κρίσεων για να καλύψουν μέρος του ελλείμματος ζήτησης που υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει την οικονομία μακριά από μια θέση ισορροπίας πλήρους απασχόλησης. Οι δημόσιες δαπάνες μπορεί να ξοδεύονται ως επιδόματα ανεργίας κτλ., αλλά ο κύριος στόχος δεν είναι η αναδιανομή αλλά η επανόρθωση της ισορροπίας.

21 ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Μάλιστα η αύξηση της φορολογίας σε περιόδους κρίσης είναι πλήρως αντίθετη στη νοοτροπία του Κέυνς ο οποίος ζητά αύξηση των ελλειμμάτων στις κρίσεις, τα οποία χρηματοδοτούνται από πλεονάσματα στις καλύτερες εποχές.

22 keynes Είχε κερδίσει πολλά χρήματα από την δραστηριότητά του στο χρηματιστήριο. Δημιούργησε, με τα έργα του και τους οπαδούς του, τη λεγόμενη κεϋνσιανή σχολή στην οικονομική επιστήμη.

23 ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ KEYNES ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ:
-ΣΥΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ -ΚΙΝΗΤΡΟ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ -ΚΙΝΗΤΡΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ

24 Κεϋνσιανή Θεωρία Ζήτησης Χρήματος
Η ζήτηση του χρήματος, σύμφωνα με τον Keynes, συνδέεται με το δίλλημα κάθε οικονομικής μονάδας μεταξύ: του ρευστού χρήματος που δεν αποφέρει τόκο αλλά δεν εμπεριέχει και τον κίνδυνο ζημιάς άλλων μορφών επενδύσεων που αποδίδουν εισόδημα αλλά εμπεριέχουν ρίσκο Γι' αυτό και στην κεϋνσιανή θεωρία η ζήτηση χρήματος ταυτίζεται με την προτίμηση ρευστότητας.

25 Επίσης κατά τον Keynes, οι οικονομικές μονάδες νιώθουν ασφαλείς να παρακρατούν επιπλέον ρευστά για την κάλυψη έκτακτων εξόδων (κίνητρο προφύλαξης) ή για να εκμεταλλευτούν επενδυτικές ευκαιρίες για να αυξήσουν τον πλούτο τους (κίνητρο κερδοσκοπίας

26 Η κεϋνσιανή θεωρία μελετήθηκε και βελτιώθηκε από τους οικονομολόγους της δεκαετίας του 1950 κι αυτό κυρίως γιατί διευρύνθηκε το φάσμα των επενδυτικών ευκαιριών, με την ανάπτυξη των χρηματαγορών/ κεφαλαιαγορών και τη συνεχιζόμενη μέχρι σήμερα εμφάνιση νέων χρηματιστηριακών προϊόντων. Αυτό είχε ως συνέπεια τη μελέτη της διάρθρωσης του χαρτοφυλακίου των επενδυτών, ώστε να μεγιστοποιείται η απόδοση των διαθέσιμων περιουσιακών στοιχείων τους.

27 ΜΙΛΤΟΝ ΦΡΙΝΤΜΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ,ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ, ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ.

28 ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ ΣΕ ΚΆΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟ.

29 ΣΧΟΛΗ ΣΙΚΑΓΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΘΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΧΙΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΤΥΓΝΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΙΝΟΣΕΤ.

30 ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Μ. ΦΡΙΝΤΜΑΝ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΜΕ ΈΝΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΈΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΥΠΟΝΙΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΩΦΕΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΛΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Ρ

31 ΒΙΛΦΡΕΝΤΟ ΠΑΡΕΤΟ ΙΤΑΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ , ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ , ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ.

32 ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ Β. ΠΑΡΕΤΟ
ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΒΕΛΤΙΣΤΗΣ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ <ΕΛΙΤ>

33 ΘΕΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΗΣ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗΣ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΠΛΟΥΤΟΥ, ΚΆΘΕ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ή ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΕΡΩΝ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΟ ΠΛΟΥΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΠΌ ΆΛΛΟ ΜΕΡΟΣ.

34 ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
ΤΟ 1916 ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ (ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ) ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΑ(ΛΕΟΝΤΕΣ).

35 ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΙΤ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ <ΕΛΙΤ> ΠΟΥ όμως ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΌ ΌΛΑ ΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΟΙ <ΕΛΙΤ> ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΆΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.

36


Κατέβασμα ppt "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΚΕΨΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google